ne yapsam fikirlerinize ihtiyacım var

asker psikolojisi bambaşka bişey ben çok iyi biliyorum bizzat kendim de yaşadım. ne güzel sevgilin de anlayışlıymış o zaman kendini fazla üzme zamana bırak ve hep dua et. emin ol bugün böyle imkansız gibi gözküyo ama hiçbişye imkansız değil. umudunu yitirme karamsar da davranma. umarım fazla yıpranmadan herşey düzelir...

Kardeşim dediğim gibi mecbur kaldı burada anlatamıyorum ama emin olun suçu yok. Üniversite sınavlarına hazırlanıyor şimdi çalışamaz. Onun borcu zaten 5 yıl vadeye bölündü yavaş yavaş ödenecek.

Allah yardımcınız olsun.
Baba bu atsan atılmazki.
Ama anladığım kadarıyla babanız biraz sorumsuz.
Siz 2 yıl evlenmeyip ona destek olsanız ,o bir punduna getirip emekli olur ve sizin üzeinize daha çok yük biner gibi geldi bana.
Yani şimdi ertelesenizde sonu gelmez bu bekleyişin.
Annenizede kızdım açıkçası:
Bu konuyu konuşması veya dert etmesi gereken kişi siz değilsiniz,zaten yeterince sorumluluk üstlenmişsiniz.
Anneniz babanızla konuşup bu söz işini kabul ettirmeli.

Hımm ben olsaydım blöf yapardım, ya evlenmemize en azından nişanlamamıza müsaade et ya da ben destek olmuyorum bundan sonra yer icer gezerim derdim.

Kaç yıldır ekmeğimizi elimize alalım diye bekledik şimdi bu çıktı. Çok bir şey istemiyoruz sadece ilişkimizin adı konsun. Bunları düşündükçe bu durum hiç geçmeyecek gibi geliyor. Evde babamdan duyduğum laflar boğuyor beni artık kendi evim olsun kendi hayatım olsun istiyorum o kadar kırılıyorum ki Erkek arkadaşımı çok seviyorum o da çok üzülüyor buara çok diretmeye başladı ama anlayışlıdır beklerim diyecek bir şekilde ama babama da bileniyordur içinden gibi geliyor bana. İleride bunları başıma kakar mı ki benim?

Güzel güzel cevap yazıyorum ama konuyu içeriği nedeniyle taşımak zorundayım

babanız emekli olup kendini kurtarma peşinde
kardeşiniz sınava hazırlanıp hayatına yön vermeye çalışıyo
peki siz..sizin hayatınız..
inanın bu yaptığınız fedakarlık için bir teşekkür bile almayacaksınız ilerde..
evet yardım etmeniz gerekir ama bunun içinde hayatınızı ertelemeyin..

Kimse uzun süre beklemeyi keyiften istemez ki zaten, öyle ha deyince evlenilmiyor ki ben 6 ay, 1 sene nişanlı kalmayı ideal görüyorum..
Benim arkadaşım sözden 3 ay sonra nişan, 3 ay sonra düğünle evlendi zorlandılar ama, biri tam bitti derken diğerinin hazırlığı girdi araya ki ev kurmak kolay değil, onun da hali hazırda birşeyi yoktu. Kısmet bu işler..

kusura bakmayım ama babanız bencillik yapıyor. yaşı daha 49 ne emekliliği bu. tekrar işe girebilir. 60 yaşında adamlar çalışıyor hala. borcun varsada çalışacaksın.
ayrıca,onun zaten görevi sizi okutmak. ama bunun karşılığını beklemesi çok yanlış.

Son düzenleme:

Ayy yemin ediyorum ben yazıyorum sandım. Durumlarımız birbirine o kadar benziyor ki. Benim babam seninki kadar sert değil tek fark o. Yani paranı yiyoruz evlenme gibi bi dayatması evden kovma gibi bi durumu yok.

Tavsiyem, aileni dinlersen evlenemezsin. Bu konuda bir de hadis var hayırlı işlerde acele ediniz ki bir şer gelip ona mani olmasın.
Yeterince beklemişsiniz, işini almışsın o da eline almak üzere 4 yılınız var ondan yana da şüphen yoksa ısrar et ağızlarından gir burunlarından çık hallet bu işi.

Babanız emekli olsa alacağı ikramiye borçları kapatmaz mı acaba :s siz de nişanlınızla kendi imkanlarınızla evlenmiş olursunuz. Az az ödeyerek uzun sürede kapanır 50 bin liralık borç toplu para lazım babanız emekli olsun bence.

Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Nankörlük ediyormuşum gibi geliyor. Çalışmaya başlayalı çok az bir süre oldu o sana yıllardır bakıyor 2-3 yıl beklemek zor mu geliyor diyorum kızıyorum. Sonra erkek arkadaşımı düşünüyorum daha kaç yıl bekleyeceğiz diyor haklı. Babam konuşmaktan anlamıyor dediğim gibi konuştumuyor en ufak şeyde evden kovuyor zaten alıştım artık ağlayıp ağlayıp susmaya.

Biran için kendimden şüphe ettim acaba ben mi yazdım konuyu diye ismini bile kontrol ettim o kadar :26:

Kısacası Aynı şeyleri yaşıyoruz tatlım yalnız ufak bir fark var ben aileme yardım etmiyorum kendi borçlarıma çeyizime ancak yetebiliyorum çünkü..Birde babamın borçlarına yardım etmeye kalksam benim boyum yetmez ona ayrıcada babam zaten ödemiyor ödemekte istemiyor.
Hatta ben benim üzerime olan borcu ödediğim için 5 aydır küsüz düşün artık
Babanın dediği cümleyi babamda bana kurdu daha terbiyesiz bir biçimde para kazandın havalandın gibisinden o yüzden çok kırgınım ona..
Şimdi gelelim sana
Tatlım bende çok düşündüm bunları ama kimsenin keyfini beklemekle hiç bir iş hallolmuyor
Açıkçası benim 24 yaşına geleceğim okuyacağım evlenmek isteyeceğim daha doğduğumda belliydi ben kendi ailem için konuşuyorum hiç bir hazırlık yapmamışlar hiç düşünmemişler oturup ölçüp biçmemişler günlük yaşamışlar onlar böyle sorumsuz davrandıkları için onların keyfini beklemekle geçiremiycem zamanımı kendime göre 5 olmaz 2 olur bir şekilde o yola girmeye çalışıyorum ben.
Çünkü 3 sene sonrada olsa değişmeyecek hiç birşey senin içinde geçerli bu bence tabi ufaktan hazırla onları verdiğin parayı kıs giderek azalt mesela babam işte benden en son para istedi yok dedim nereye gitti paralar dedi borç ödüyorum dedim konuşmuoyruz ama kendi başının çaresine bugün değil yarın bakması gerektiğini anladı seninkilerde elbet birgün sensiz başlarının çaresine bakacaklar çünkü bunu anlamaları lazım
Tabii yine sen bilirsin :26:

Son düzenleme:

Tam olarak kapatmasa da az bir mebla kalır. Ama babam emekli olursa çalışmaz bir daha emekli olunca zaten maaşı yarıya düşecek, zaten kirada oturuyoruz ev mi geçindirebilecek kira mi ödeyecek kardeşimi mi okutacak. Zaten aksi bir adam annemi yer bitirir Annem de borçlar kapansın öyle emekli olsun ev peşinatı olur bize ikramiyesi yavaş yavaş öder ev sahibi oluruz diyor. Bir şey diyemiyorum annem çok çekti

erkek arkadaşını tanımadığım için bişey diyemiycam canım ama bu durumda sen suçlu değilsin. sen elinden geleni yapıyosun ama baban olduğu için alttan almaya çalışıyosun. erkek arkadaşın mutlaka içinden babana kızar eğer ileride başına kakarsa da kendini savun benim suçum mu bunlar diye. ama seviyo diyosun bence öyle yapcak birine benzemiyo erkek arkadaşın.
ne kadardır sürüyo babanın bu sorunları yeni mi yoksa epeyi oldumu

İşte bahsettiğim tam da bu

oda çalışacak. bennim çoğu arkadaşım hem okudu hemde çalıştı. bulacak part time iş girecek.

Son düzenleme:
en cok sasırdıgım sey evden kovması.genc kızını nereye nasıl kendi elleriyle gönderebilirki?
tamam elbette seni büyütmüş ama dogmayı senmi istedin sanki?
bunlar onun sana vazifesi zaten.cocuk yapmak basit birşeyd eğil.
en ince ayrıntısına kadar düşünseydi o zaman.seni mecbur etmek cok sacma.
ben evlenirken babamın hiç durumu yoktu.genede engel olmadı.
bir insan genç kızını nasıl evden kovar ya hemde para yüzünden pes

zor durumdasınız doğru..
şimdi evlendiktan sonra yardıma devam edin diycem
1 eşinize haksızlık olacak 2 düğünde bprçlanacaksınız..
o da olmaz..ama dediğim gibi tüm borçları bitirseniz bile kimse dönüp size teşekkür etmeyecek..

Son düzenleme:

Evet eviniz kiraysa çok zor öyle de olmaz. Peki nişanlınızın ailesinden büyükler babanızla konuşsa ama böyle istemeye gelir gibi değil de mesela işyerine gidip konuşsalar çocuklar arada resmiyet olmadan rahat görüşemiyorlar adını koyalım deseler acelemiz yok ama çocukları bi nişanlayalım o sırada da hazırlıklarını yapar çocuklar deseler uygun bir dille. Sevgilinin babası ve amcası mesela gidip bi çayını içseler sohbet şeklinde konuşsalar tepkisi belki farklı olur orta yaşlı erkekler birbirlerinin dilinden daha iyi anlarlar sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…