ne yapsam fikirlerinize ihtiyacım var

Yahu aklım başımda değil durmadan nişanlınız demişim kusura bakmayın Allah mı söyletti acaba :)

Babamın fevriliği sinirli yapısı ben kendimi bildim bileli var bana karşı hiç anlayışlı bir baba olmadı sıkıntılarımı dinlemez hemen sinirlenir. Konuşulmuyor ki.

Evet haklısınız ama bana bunları yapmak zorundaymışım gibi davranıyor. Ben ağzımı açacak olsam seni de paranı da istemiyorum diyerek evden kovuyor. Gidemiyorum nereye gideyim. Gitmem demek onları silmem demek birdaha anneciğimi göremem demek. Ben tayin durumu olan bir kurumu tercih etmek istemiştim erkek arkadaşımdan dolayı. bana izin vermedi burda kalmazsan borçları ödeyemeyiz illaki gideceksen kimse senin yanına gelmeyecek anneni yollamayacağım yaz git ama bunlara katlanırsın dedi yazamadım. Şuan çalıştığım yerde mutluyum ama ileride tayinle ilgili sıkıntılarım olacak her şeyime karışan lafını esirgemeyen biri malesef.

Canım hadi konuştular diyelim ki dinleyeceğini sanmıyorum. Ben para yardımı yapmaya devam edeceğim çeyizimi nasıl yapacağım inan maaşımın tamamına yakınını veriyorum cep harçlığı kalıyor elime yetmiyor bile hiçbir şey alamayacağım bu sefer daha çok mu üzülürüm acaba inan çok bunaldım

Madem emekli ikramiyesi borcun çoğunu karşılar ; ortAda problem yok bence.
Emekli olacak ve çalışmaya devam edecek babanız.ne demek çalışmaz.çalışmazsada kendi bilir.
Hayatınızı daha fazla ertelemeyin.

Son düzenleme:

canım benim yuva kurmak en doğal hakkın
Hem bir ilişki ne kadar uzarsa o kadar yüzgöz olunuyor malesef ben yaşıyorum(5yıl çıktık ailem istemediği için erken dediği için yüzük bile takamadık malesef şimdi 3. yılımıza giricez evlilikte artık eski,si gibi değiliz sanki)
Bence uzatmamaya çalışın evlilik işini
Ne yap et babanı ikna etmeye çalış
Evlekdikten sonra bir süre daha yardım etmeye çalış
Hem erkek arkadaşına da ailene destek olduğunu ve bir müddet de olmak zorunda olduğunu söyle böylece belki evlilik sonrası nişanlın ailene para vermene sorun çıkarmaz
Eğer bu şartlarda evlenirseniz sadece bir süre yardım et 1-2 yıl filan hem emekli olunca belki ufakda olsa kıdem tazminatı filan alırsa o da rahatlatır belki onları
Dikkat et baban bu hazır para olayına alışmasın.Tamam o da hoşnut değil bu durumdan ama bazı insanlar rahata alışır ne kadar evladı da olsan seni sömürmeye hakkı yok
Elbette ailelerimiz yıllarca baktı büyüttü bizleri
Ama bu onların görevi ellerinde azda olsa çokda olsa bakmak büyütmek ihtiyaçlarını karşılamak zorundalar
ama yuva kurmak ve kendi ailene bakmak en doğal hakkın sakın vicdan yapma kendine.

Son düzenleme:

BEN BABAMIN AYKALRININ ALTINI ÖPSEM YERİDİR O ZAMAN
MAAŞALLAH DİYEYİM CNAIM BABAM BENİM
BENİM BABAMDA BENİ OKUTTU HEMDE ŞEHİR DIŞINDA NE MASRAFLAR NE HARCAMALAR
AMA BİRGÜNDE GELİP MAAŞIN NE KADAR NE ALIYORSUN VERİYORSUN DİYE SORMAZ
BİR KERE PARA İSTEMEMİŞTİR
CANIM BABAM EMEKLİ,65 YAŞINDA VE HALA ÇALIŞIYOR
NEDEN ÇÜNKÜ BENİM 3 AY SONRA DÜĞÜNÜM OLACAK İNŞAALLAH VE YARDIMCI OLMAK İÇİN

SENİN BABANI YARGILAYAMAM KESİNLİKLE AMA BİRAZ BENCİLCE BİR YAKLAŞIM BU
KONUŞTUĞUN BİRİSİ OLD BİLİYOR AMA YÜZÜK TAKMAYA YANAŞMIYOR NE ALAKASI VARSA
NİŞANLIDA FAZLA BEKLETMEZMİŞ ŞİMDİ DAHA MI İYİ ARADA HİÇ RESMİ BİŞİ YOK
YÜÜK OLSA HİÇ DEĞİLSE SİZDE ONA GÖRE DAVRANIRSINIZ

BİRDE KARDEŞİNİ OKUL BORCUNU NEDEN SEN ÖDÜYORSUN Kİ ONUDA ANLAMADIM

Allah yardımcın olsun.. İşin gerçekten zormuş..
Babanla konuşmanın bir faydası olmayacağı belli, malum onu ezip geçemezsin de bu yüzden ilk sevdiğinle konuşman en iyisi.. herşeyi anlatmalısın bence.. belki o bu duruma iyi bir çözüm bula bilecek ya da ne bileyim babanı ikna etmeyi becerir..
hangisiyle konuşmam sana yardımcı olucaksa onunla konuşmalısın belli ki, sevdiğin daha anlayışlı..

Dün akşam bir arkadaşının kızının düğünü olduğunu söyledi. Kız benimle yaşıt. Ben de laf arasında demek ki büyümüşüz biz yaşıtlarım hep evleniyor dedim. Çok sinirlendi sustum. Evlendirmeye niyetim yok kimseyi dedi.

erkek arkadaşımın ailesi de durumumu öğrenmiş. Borçtan dolayı olmadığını annesinin ağzına sakız oldu kız evlada babasına bakmak caiz değilmiş nereye kadar böyle olurmuş diye laf söylüyor bana çaresizim sesimi çıkaramıyorum

çok iyi demişsin ama baban ters bir adam belli.
Ayrıca annesine mi düşmüş senin ailene bakmanın lafını etmek
Bu durumu ailesine hemen anlatması da ters geldi bana sen erkek arkadaşına durumu anlatmışsın aranızda kalmalıydı
Hayır anlattı da noldu annesi babası gelip güzel güzel babanla konuşup ikna mı ettiler,hayır!

Neden şimdi olmaz diyor dediklerinde söylemiş. Keşke söylemeseydi şimdi annesi böyle konuşuyor işte. Ben de ne yapayım kimse benden bir şey istemiyor ben kendim yardımcı oluyorum dedim. Kötü bile olsa aileme laf ettirmek istemem onlara. Bilmiyorum erkek arkadaşımla konuşmaktan başka çarem yok sanırım o da sıkıldı bunaldı beklemek istemiyor arkadaş çevremiz ya evlendi ya nişanlandı bir de tayininin nereye çıkacağı belli değil beni bırakıp gidecek o yüzden biran önce adı konsun istiyor.

Elbette senin ailen laf söyletmeyeceksin
Bence en doğru şeyi yaparsın erkek arkadaşını karşına alıp konuşarak
Belki onun aklına başka bir çıkar yol gelir ne bileyim!
Akıl akıldan üstündür derler ya en iyisi bu işi konuşmak
Ama tekrar belirtmeden geçemeyeceğim sevgililik dönemi ne kadar uzasa o kadar yıpranırsınız evliliğiniz de yıpranır

Evet haklısın 5 yılı doldurduk zaten daha kaç yıl sevgili olacağız annem de borçlar biraz azalsın öyle konuşuruz diyor beklemekten başka çare yok galiba.

Evet haklısın 5 yılı doldurduk zaten daha kaç yıl sevgili olacağız annem de borçlar biraz azalsın öyle konuşuruz diyor beklemekten başka çare yok galiba.

Allah kolaylık versin canım umarım herşey gönlünce olur babanı da ikna edip mutlu bir yuva kurarsın

Allah kolaylık versin canım umarım herşey gönlünce olur babanı da ikna edip mutlu bir yuva kurarsın

Amin canım çok teşekkür ederim. Çok destek oldunuz hepiniz çok sağ olun. Buaralar her şeyi sorgular oldum. Bazen bu evlilik fikrinden vazgeçsem mi diye bile düşünüyorum. Erkek arkadaşımı çok seviyorum ama ailesi bir garip özellikle ablası. Belki diyorum beklemek daha hayırlı bir yandan da sevdiğime kıyamıyorum ona kavuşmak istiyorum artık. Babam bir yandan onlar bir yandan sabır Allahım.

Benim anne ve babalara sonsuz saygım var. sonuçta sen bugün para kazanıyorsan onların sayesinde.Ama işin boyutu bencillik noktasına geldiğinde ailelere de kızıyorum.. bence sen ilk etapta nişanlınla bu konuyu konuş. durum bundan bundan ibaret de.eğer sen belli bir dönem benden destek beklemeden bir evin yükünü alabilecek düzeydeysen ben ailemle bu mücadeleye girişeyim de.Eğer olumlu olursa cevabı sen ailene borçları bitene kadar evlensen bile destek olursun.ayrıca sevdiceğinede kavuşmuş olursun.

..
Ne enteresan bir ironi.. Çevrende ki neredeyse herkes sana karşı anlayışsızlıklarla dolu iken sen, herkesi anlamaya çalışıyorsun.. Hak veriyorsun.. 24 yaşındasın ve yazdığın her cümle ile belki biraz daha büyüyorsun.. Ne güzel bir olgunluk.. Tebrik ederim seni...

Baban... onu anlamaya çalışıyorsun, kredi borcu var.. Sence aslında haklı..
Erkek kardeşin... Hiç suçu yokken bir sebepten bir olay geldi başına... Borç getirdi eve.. Velakin üniversite için hazırlanmak zorunda, şimdilik bu borç sizin, senin üstünde.. Sence aslında haklı..
Annen... Ev hayali kurdu senelerce ve çok çekti.. Üstelik baban asabiydi biraz.. Belki anlatamayacağın kadar çok çekti.. Bir ev almak onun da hakkı... yani Sence aslında haklı..
Erkek arkadaşın.. Baskılıyor seni zira askerlik psikolojisinde.. Biraz çıkmaza girsen de bu hafif baskılama ile psikolojisini anlamaya gayret ediyorsun.. Sence aslında haklı..
E ailesi de ister yüzük takılmasını artık.. Adı konulsun bu işin... Sence aslında onlar da haklı..

Sen neredesin? Ben haddimde olmayarak seni bulmaya çalışıyorum...
Sen en haklısın ama olayların ve anlayışsızlıkların, üstelik farklı beklentilerin içerisinde biraz bunalmış olabilirsin... Bazen biri sana daha yakın geliyor çözümlerin, sonra bir diğeri..

İçin rahat etsin istiyorsan... Kendi aranızda yüzük takın.. Babana da mesajı vermiş olursun.. Resmi bir şey değil, alın birer yüzük takıverin.. Yüzükse eğer gerçekten olay, bu yeterli.. Bağlayıcılıksa, birbirinize zaten güvenmiyor musunuz? İçinin rahat etmesini istiyorsan, çünkü çok vicdanlısın anladığım kadarıyla, için rahat edene kadar babanın "emrettiği" şekilde hareket et.. Babanı tasvip etmiyorum ama ben senin vicdanını düşünüyorum.. Çünkü sen ardına bakmadan gidebilecek, haklılığını savunabilecek bir karakterde değilsin gibi.. Kendini yiyip bitirmen beni, seni tanımıyor olsam dahi çok üzer.. İçin rahat edene kadar demiştim... Merak etme, bir yerde sana yapılan bir haksızlık olduğunu farkedeceksin ve bu, daha önce kendi karakterinde hiç farketmediğin "sinirli" veya "asabi" yahut haklılıktan güç almış "inatçı" bir kişiliği doğuracak ve için rahat bir şekilde yapman gerekeni yapacaksın zaten... Bir sene sonra olur... İki sene sonra olur.. Bakarsın borç bir türlü bitmiyordur, baban biraz yavaştan alıyordur... Yani hakkına, şimdi olduğundan daha fazla saldırı hissettiğin an yapman gerekeni yaparsın... Bu kez vicdan da duymazsın zaten.. Vicdanın kendini rahat hissedene kadar sabret bakalım.. Bunda bence senin için bir hayır var.. Ne demek istediğimi belki yazamadım... Ama eminim sen beni de anlarsın..

Babanın kredi borcunu anlayamadım yalnız.. Ev için çekmiş olsa anlayacağım... Araba gibi veya lükse girecek herhangi bir şey içinse gerçekten daha ciddi düşünmek lazım demek isterim... Babanın bencilliği bence asabiyetinden evvel bir sorun... Madem sizi taşıyamayacaktı, Adama Sorarlar Neden Evlendi??

Siz daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar

Son düzenleme:

bugüne kadar kirada oturmuşlar bugünden sonra da oturabilirler
sonuçta kirada olan bir sürü insan var
sizin de masraflarınız kalktığında iki kişi geçinirler öyle böyle
ille de ev almaları gerekmiyor
madem bıraksın işi kapatsın borcunu baksın keyfine baban da

kardeşinin okumasına kadar düşünüyorsun ama kendini ihmal ediyorsun bu arada
kardeşinin suçu olmasa da borç kendisinden kaynaklı bir borç yükü o da almalı

erkek arkadaşınla sakin sakin görüş
ben babama bakmıyorum aileme destek oluyorum
ailem onlar benim tabi ki destek olucam
onca yıl okuttular beni nesi tuhaf ki bunun de
senin baban bir acayip adam ama onların ağzına laf verme yine de

ne kadar maaş alıp ne kadarını ailene veriyorsun bilmiyorum tabi ama
3 sene gibi bir zaman da ödeyeceğin kadar miktarı kredi çekeceğini söyleyip
evlenmek için izin isteyebilirsin babandan
tabi bunun için sevgilinin de fikrini almalısın

evlendikten sonra borcu kendi maaşınla ödeyeceksin ama
kimbilir belki de sevgilin problem çıkarır
sevgiline tabi ki mecburum demeyeceksin
içim elvermiyor ailemi yüzüstü bırakmaya diyeceksin

sevgilinin ailesi de garip insanlar galiba
onları da bu arada ölçüp tartmayı ihmal etme
ne bileyim işin zor
Allah yardımcın olsun

Canım haddim olmadan yazacağım ama kendini bosuna vicdanen uzuyorsun , baban bencillik ediyor bu borçlar senin mecburiyetin degil. İstersen tabi yardimci olursun ama mecbur degilsin . Ayrıca ya boyle giderse hic evlenmene izin vermezler paranin kesilmemesi icin bence. Benim babamda aynı , o yüzden az cok tahmin edebiliyorum . Sürekli yoktan bahanelerle evlenmene mani olacaklar, seni vicdanen zor durumda bırakacaklar , psikolojik baskı hep devam edecek . Allah yardımcın olsun , insallah senin icin en doğrusunu yaparsın ama kendi gelecegini ihmal etme bence

Yazdıklarınız o kadar yüreğime dokundu ki anlatamam. Gözlerim dolu dolu oldu derin bir nefes alıp sildim, iş yerinde olmasam hüngür hüngür ağlardım. Beni ne kadar iyi analiz etmişsiniz anlamışsınız. Çok teşekkür ederim...

Hep vicdanlı bir çocuk oldum ben çevremdekileri her zaman anlamaya çalıştım. Bazen babama duyduğum öfke o kadar büyüyor ki çekip gitmek istiyorum ama anneme kardeşime kıyamıyorum. Hiç anlayışlı olmadı ki bana, belki nankörlük yaptığım bu düşüncelerimi bilse kim bilir ne kadar üzülürdü ama işte o amalar bitmiyor benim içimde. Çok zor bir ergenlik dönemi yaşattı bana babam. Psikolojik baskı neymiş ben daha 13 yaşımda öğrendim. Ama hep sevdim, hiç azalmadı ki o sevgi, öfkem arttıkça sevgim de arttı anlam veremediğim şekilde. Bir dediğimizi eksik etmedi ne istediysek elinden geldiğince almaya çalıştı. Sadece maddiyatla iyi bir baba olunur mu ki ?... Konuşamadım ki hiç onunla, konuşmaya çalışsam sindirildim yüksek sesle konuşan insanlar tuhafıma gitmiyor artık. Bazen ben de farkında olmadan sesimi yükseltiyorum garip gelmiyor ki bana öyle gördüm senelerdir. Annem hep aşağılandı söz hakkı olmadı. Onun halini gördükçe daha sıkı tutundum okuluma derslerime annem gibi olmamak için ne acı değil mi.

Şimdi diyorum ki şuan elinde ne varsa onlar sayesinde. Onlar zor durumdayken çekip gitmek olur mu? Vicdanın yakanı bırakır mı senin. Bırakmaz ki. Elime kalan cep harçlığı ay sonunu nasıl getireceğimi daha maaşımı aldığım gün düşünmeye başlıyorum. Paran biterse iste diyor insanın kendi parasını istemesi ne tuhaf şey. Geçen ay 10 gün kala param bitti ezilerek para istedim daha ayın kaçı cevabını aldım suratını ekşitti. Bir daha ister miyim istemem zoruma gitti ama bir şey diyemedim. Ben daha kendime yetemezken nasıl çeyiz alacağım ki nasıl ele karışacağım. Bu borç azalmadığı sürece ben bir işe kalkışamam ki.

Boğuluyorum ben hep kaçmak istedim üniversitede gidicem bu evden dedim o dönem erkek arkadaşım çıktı karşıma o kadar çok sevdim ki onu bırakıp gidemedim. Kpss oldu yine gidicem dedim borçlar var dedi anneni göremezsin dedi gidemedim. Ben hiç gidemedim ki kendi başıma bir nefes alamadım. Yine gidemeyeceğim biliyorum. Öfkem artacak arttıkça nankörsün diye bir ses yapışacak yakama. O tamam diyene kadar ben beklemeye mahkumum. O kadar düşüncesiz ki söylesem yine kovacak beni evden anneme zulmedecek.

Yüzük demişsiniz. Daha önce aldık bir pastane yüzüğü :) Taktık elimde gördü çok kızdı açıklayamadım. Evlenme teklifi alırsam eğer önce ona soracakmışım kabul edebilir miyim rızan var mı diye. Tek taşım var şimdi evlenme teklifimi aldım ama takamıyorum. Görse ona sormadan kabul ettim onu yok saydım diye bana hayatı zindan edecek, borç içindeyken evlenmeyi düşündüm diye seni de paranı da istemiyorum diyecek. Napayım ben söyleyin yok ki çözüm yok çıkamıyorum ben işin içinden. Ben inciniyorum sevdiğim inciniyor. İleri de bu kadar beklemenin sebebi başıma kakılacak şimdiden başladı zaten erkek arkadaşımın ailesi tarafından. Yüzümü eğmiyorum onlara karşı ben böyle istiyorum diyorum. Ama gel de içime bir sor...

Ben zaten para almıyorum artık masrafım kalktı ama kardeşime bakmak zorundalar. Ben nasıl okuduysam onu da okutmaları gerek.

Aslında iyi para kazanıyorum. Ama maaşımın 4te 3ünü veriyorum. Kredi çeksem borçlu bir insanı istemez sevgilimin ailesi sanırım. Çünkü her fırsatta eylulperisi ailesine yardım ediyor sen de edeceksin diyorlar. Bize ev al diyorlar benim durumumdan kendilerine pay çıkarıyorlar. Garip bir aile bilmiyorum her taraftan sıkıntı korkuyorum ama erkek arkadaşım çok iyi onlar gibi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…