- Konu Sahibi eylulperisi
-
erkek arkadaşını tanımadığım için bişey diyemiycam canım ama bu durumda sen suçlu değilsin. sen elinden geleni yapıyosun ama baban olduğu için alttan almaya çalışıyosun. erkek arkadaşın mutlaka içinden babana kızar eğer ileride başına kakarsa da kendini savun benim suçum mu bunlar diye. ama seviyo diyosun bence öyle yapcak birine benzemiyo erkek arkadaşın.
ne kadardır sürüyo babanın bu sorunları yeni mi yoksa epeyi oldumu
en cok sasırdıgım sey evden kovması.genc kızını nereye nasıl kendi elleriyle gönderebilirki?
tamam elbette seni büyütmüş ama dogmayı senmi istedin sanki?
bunlar onun sana vazifesi zaten.cocuk yapmak basit birşeyd eğil.
en ince ayrıntısına kadar düşünseydi o zaman.seni mecbur etmek cok sacma.
ben evlenirken babamın hiç durumu yoktu.genede engel olmadı.
bir insan genç kızını nasıl evden kovar ya hemde para yüzünden pes
Evet eviniz kiraysa çok zor öyle de olmaz. Peki nişanlınızın ailesinden büyükler babanızla konuşsa ama böyle istemeye gelir gibi değil de mesela işyerine gidip konuşsalar çocuklar arada resmiyet olmadan rahat görüşemiyorlar adını koyalım deseler acelemiz yok ama çocukları bi nişanlayalım o sırada da hazırlıklarını yapar çocuklar deseler uygun bir dille. Sevgilinin babası ve amcası mesela gidip bi çayını içseler sohbet şeklinde konuşsalar tepkisi belki farklı olur orta yaşlı erkekler birbirlerinin dilinden daha iyi anlarlar sonuçta.
Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Nankörlük ediyormuşum gibi geliyor. Çalışmaya başlayalı çok az bir süre oldu o sana yıllardır bakıyor 2-3 yıl beklemek zor mu geliyor diyorum kızıyorum. Sonra erkek arkadaşımı düşünüyorum daha kaç yıl bekleyeceğiz diyor haklı. Babam konuşmaktan anlamıyor dediğim gibi konuştumuyor en ufak şeyde evden kovuyor zaten alıştım artık ağlayıp ağlayıp susmaya.
Babam hep emekli olmak için benim işe girmemi bekledi, ben okurken hep söylerdi sen işe gir eve destek olmaya başla ben emekli olacağım çalışmaktan bıktım tek başıma bu ailenin yükünü göğüslemekten bıktım vs laflar söylerdi hep. Oysaki yaşı genç daha 49 yaşında. Benden hep bir beklenti içinde oldu. Kpssye hazırlandım okula giderken çok şükür kazandım atandım kendi meselğimden devlet memuruyum şimdi. sonuçlar açıklanmadan önce yaz döneminde yüksek lisansa başlamak istediğimi söyledim. Seni daha fazla okutamam ya bir yere yerleşemezsen ben harç paranı nasıl ödeyeceğim okuma daha fazla çalış eve katkın olsun dedi, o kadar zoruma gitti ki. Şimdi çok şükür atandım, atandığım kurum burs sağladı yüksek lisansımı da yapıyorum. Zor durumda olmasa belki böyle beklenti içinde olmazdı ben zaten mutlu oluyorum yardımcı oluyorum diye. Ama tavırları çok yanlış, çok kırıcı.
canım benim yuva kurmak en doğal hakkın
Hem bir ilişki ne kadar uzarsa o kadar yüzgöz olunuyor malesef ben yaşıyorum(5yıl çıktık ailem istemediği için erken dediği için yüzük bile takamadık malesef şimdi 3. yılımıza giricez evlilikte artık eski,si gibi değiliz sanki)
Bence uzatmamaya çalışın evlilik işini
Ne yap et babanı ikna etmeye çalış
Evlekdikten sonra bir süre daha yardım etmeye çalış
Hem erkek arkadaşına da ailene destek olduğunu ve bir müddet de olmak zorunda olduğunu söyle böylece belki evlilik sonrası nişanlın ailene para vermene sorun çıkarmaz
Eğer bu şartlarda evlenirseniz sadece bir süre yardım et 1-2 yıl filan hem emekli olunca belki ufakda olsa kıdem tazminatı filan alırsa o da rahatlatır belki onları
Dikkat et baban bu hazır para olayına alışmasın.Tamam o da hoşnut değil bu durumdan ama bazı insanlar rahata alışır ne kadar evladı da olsan seni sömürmeye hakkı yok
Elbette ailelerimiz yıllarca baktı büyüttü bizleri
Ama bu onların görevi ellerinde azda olsa çokda olsa bakmak büyütmek ihtiyaçlarını karşılamak zorundalar
ama yuva kurmak ve kendi ailene bakmak en doğal hakkın sakın vicdan yapma kendine.
Dün akşam bir arkadaşının kızının düğünü olduğunu söyledi. Kız benimle yaşıt. Ben de laf arasında demek ki büyümüşüz biz yaşıtlarım hep evleniyor dedim. Çok sinirlendi sustum. Evlendirmeye niyetim yok kimseyi dedi.
erkek arkadaşımın ailesi de durumumu öğrenmiş. Borçtan dolayı olmadığını annesinin ağzına sakız oldu kız evlada babasına bakmak caiz değilmiş nereye kadar böyle olurmuş diye laf söylüyor bana çaresizim sesimi çıkaramıyorum
çok iyi demişsin ama baban ters bir adam belli.
Ayrıca annesine mi düşmüş senin ailene bakmanın lafını etmek
Bu durumu ailesine hemen anlatması da ters geldi bana sen erkek arkadaşına durumu anlatmışsın aranızda kalmalıydı
Hayır anlattı da noldu annesi babası gelip güzel güzel babanla konuşup ikna mı ettiler,hayır!
Neden şimdi olmaz diyor dediklerinde söylemiş. Keşke söylemeseydi şimdi annesi böyle konuşuyor işte. Ben de ne yapayım kimse benden bir şey istemiyor ben kendim yardımcı oluyorum dedim. Kötü bile olsa aileme laf ettirmek istemem onlara. Bilmiyorum erkek arkadaşımla konuşmaktan başka çarem yok sanırımo da sıkıldı bunaldı beklemek istemiyor arkadaş çevremiz ya evlendi ya nişanlandı bir de tayininin nereye çıkacağı belli değil beni bırakıp gidecek o yüzden biran önce adı konsun istiyor.
Elbette senin ailen laf söyletmeyeceksin
Bence en doğru şeyi yaparsın erkek arkadaşını karşına alıp konuşarak
Belki onun aklına başka bir çıkar yol gelir ne bileyim!
Akıl akıldan üstündür derler ya en iyisi bu işi konuşmak
Ama tekrar belirtmeden geçemeyeceğim sevgililik dönemi ne kadar uzasa o kadar yıpranırsınız evliliğiniz de yıpranır
Evet haklısın 5 yılı doldurduk zaten daha kaç yıl sevgili olacağız annem de borçlar biraz azalsın öyle konuşuruz diyor beklemekten başka çare yok galiba.
Allah kolaylık versin canım umarım herşey gönlünce olur babanı da ikna edip mutlu bir yuva kurarsın
Arkadaşlar merhaba... Günlerdir düşündüğüm, içinden çıkamadığım bir derdim var.
Ben 24 yaşında eline mesleğini almış, 5 yıldır devam eden ilişkisi olan biriyim. 5 yıldır devam eden bir ilişkim ve çok sevdiğim biri var. Kendisi astsubay olmak üzere şuan eğitimde, Allah kısmet ederse 30 Ağustos ta astsubay olacak. Biz uzun yıllardır birlikte olduğumuz için doğal olarak artık ilişkimizin adı konsun istiyor. Ailesiyle tanıştım, askerlik bitince gelip seni isteyelim diyorlar. Ama ben geri çevirmek zorunda kaldım.
Sorun şu ki çok despot bir babam var. Onunla konuşmak ne mümkün, kızar bağırır çağırır işin en kötü yanı da sizin konuşmanıza ne izin verir ne de sizi dinler. Babamın borçları var, ben de ona maddi olarak yardımda bulunuyorum. Maaşımın tamamına yakınını veriyorum. Bu durumdan gocunmuyorum asla beni okuttu, büyüttü tabi ki ailem zor durumdayken ben onlara yardımcı olacağım bunda sıkıntı yok. Ben işe başlayalı 4 ay oldu, babam işe başlarken 3 yıl evlenmeyi falan düşünme dedi bana bu arada ilişkimden de haberdar. Bu borçların da biteceği yok en az iki yıl bitecek gibi de görünmüyor. Çeyizim de yok.
Erkek arkadaşım beni sıkıştırıyor daha ne kadar bekleyeceğiz diye haklı bir yerde. Ama babam da haklı onlar borç içinde yüzerken ben çıkıp evleniyorum desem resmen yıkım olur. İşe de yeni başladım 4 aydır yardımcı oluyorum. İsteğim bir yüzük takılması. Ama babam böyle bir şeye yanaşmıyor. Hemen evlenip giderek onları yüzüstü bırakacağımı düşünüyor sanırım. Ben de hemen evlenme niyetinde değilim 1 yıl sonra olsun istiyorum. Babamsa uzun süre nişanlı kalmaya asla müsade etmeyeceğini söyler hep. Yüzük takmak istediğimi söyleyemiyorum. Söylediğim an bana hakaretler edip beni büyük ihtimal evden kovacak. Benden para alıyor olmak zaten zoruna gidiyor, çok alakasız durumlarda sen para kazanmaya başladın dilin çok uzadı gibi laflar ederek beni rencide ediyor, kalbimi kırıp ağlatıyor. Anneme sen söylesen diyorum o da borçlar bitmeden olmaz ikimizi de evden kovdurtmak istiyorsun heralde diyerek karşı çıkıyor.
Ben vicdanımla sevdiğim arasında sıkıştım kaldım. Bana bir yol gösterin ne yapsam ben? 2 yıl daha beklemeli miyim bunu babama söylemek için? Erkek arkadaşım da sıkıştırıyor beni hadi beklemeye karar verdim diyelim onu nasıl ikna edeceğim ? Mutsuzum
Tam olarak kapatmasa da az bir mebla kalır. Ama babam emekli olursa çalışmaz bir daha emekli olunca zaten maaşı yarıya düşecek, zaten kirada oturuyoruz ev mi geçindirebilecek kira mi ödeyecek kardeşimi mi okutacak. Zaten aksi bir adam annemi yer bitirirAnnem de borçlar kapansın öyle emekli olsun ev peşinatı olur bize ikramiyesi yavaş yavaş öder ev sahibi oluruz diyor. Bir şey diyemiyorum annem çok çekti
erkek arkadaşımın ailesi de durumumu öğrenmiş. Borçtan dolayı olmadığını annesinin ağzına sakız oldu kız evlada babasına bakmak caiz değilmiş nereye kadar böyle olurmuş diye laf söylüyor bana çaresizim sesimi çıkaramıyorum
..
Ne enteresan bir ironi.. Çevrende ki neredeyse herkes sana karşı anlayışsızlıklarla dolu iken sen, herkesi anlamaya çalışıyorsun.. Hak veriyorsun.. 24 yaşındasın ve yazdığın her cümle ile belki biraz daha büyüyorsun.. Ne güzel bir olgunluk.. Tebrik ederim seni...
Baban... onu anlamaya çalışıyorsun, kredi borcu var.. Sence aslında haklı..
Erkek kardeşin... Hiç suçu yokken bir sebepten bir olay geldi başına... Borç getirdi eve.. Velakin üniversite için hazırlanmak zorunda, şimdilik bu borç sizin, senin üstünde.. Sence aslında haklı..
Annen... Ev hayali kurdu senelerce ve çok çekti.. Üstelik baban asabiydi biraz.. Belki anlatamayacağın kadar çok çekti.. Bir ev almak onun da hakkı... yani Sence aslında haklı..
Erkek arkadaşın.. Baskılıyor seni zira askerlik psikolojisinde.. Biraz çıkmaza girsen de bu hafif baskılama ile psikolojisini anlamaya gayret ediyorsun.. Sence aslında haklı..
E ailesi de ister yüzük takılmasını artık.. Adı konulsun bu işin... Sence aslında onlar da haklı..
Sen neredesin? Ben haddimde olmayarak seni bulmaya çalışıyorum...
Sen en haklısın ama olayların ve anlayışsızlıkların, üstelik farklı beklentilerin içerisinde biraz bunalmış olabilirsin... Bazen biri sana daha yakın geliyor çözümlerin, sonra bir diğeri..
İçin rahat etsin istiyorsan... Kendi aranızda yüzük takın.. Babana da mesajı vermiş olursun.. Resmi bir şey değil, alın birer yüzük takıverin.. Yüzükse eğer gerçekten olay, bu yeterli.. Bağlayıcılıksa, birbirinize zaten güvenmiyor musunuz? İçinin rahat etmesini istiyorsan, çünkü çok vicdanlısın anladığım kadarıyla, için rahat edene kadar babanın "emrettiği" şekilde hareket et.. Babanı tasvip etmiyorum ama ben senin vicdanını düşünüyorum.. Çünkü sen ardına bakmadan gidebilecek, haklılığını savunabilecek bir karakterde değilsin gibi.. Kendini yiyip bitirmen beni, seni tanımıyor olsam dahi çok üzer.. İçin rahat edene kadar demiştim... Merak etme, bir yerde sana yapılan bir haksızlık olduğunu farkedeceksin ve bu, daha önce kendi karakterinde hiç farketmediğin "sinirli" veya "asabi" yahut haklılıktan güç almış "inatçı" bir kişiliği doğuracak ve için rahat bir şekilde yapman gerekeni yapacaksın zaten... Bir sene sonra olur... İki sene sonra olur.. Bakarsın borç bir türlü bitmiyordur, baban biraz yavaştan alıyordur... Yani hakkına, şimdi olduğundan daha fazla saldırı hissettiğin an yapman gerekeni yaparsın... Bu kez vicdan da duymazsın zaten.. Vicdanın kendini rahat hissedene kadar sabret bakalım.. Bunda bence senin için bir hayır var.. Ne demek istediğimi belki yazamadım... Ama eminim sen beni de anlarsın..
Babanın kredi borcunu anlayamadım yalnız.. Ev için çekmiş olsa anlayacağım... Araba gibi veya lükse girecek herhangi bir şey içinse gerçekten daha ciddi düşünmek lazım demek isterim... Babanın bencilliği bence asabiyetinden evvel bir sorun... Madem sizi taşıyamayacaktı, Adama Sorarlar Neden Evlendi??
Siz daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar
bugüne kadar kirada oturmuşlar bugünden sonra da oturabilirler
sonuçta kirada olan bir sürü insan var
sizin de masraflarınız kalktığında iki kişi geçinirler öyle böyle
ille de ev almaları gerekmiyor
madem bıraksın işi kapatsın borcunu baksın keyfine baban da
kardeşinin okumasına kadar düşünüyorsun ama kendini ihmal ediyorsun bu arada
kardeşinin suçu olmasa da borç kendisinden kaynaklı bir borç yükü o da almalı
erkek arkadaşınla sakin sakin görüş
ben babama bakmıyorum aileme destek oluyorum
ailem onlar benim tabi ki destek olucam
onca yıl okuttular beni nesi tuhaf ki bunun de
senin baban bir acayip adam ama onların ağzına laf verme yine de
ne kadar maaş alıp ne kadarını ailene veriyorsun bilmiyorum tabi ama
3 sene gibi bir zaman da ödeyeceğin kadar miktarı kredi çekeceğini söyleyip
evlenmek için izin isteyebilirsin babandan
tabi bunun için sevgilinin de fikrini almalısın
evlendikten sonra borcu kendi maaşınla ödeyeceksin ama
kimbilir belki de sevgilin problem çıkarır
sevgiline tabi ki mecburum demeyeceksin
içim elvermiyor ailemi yüzüstü bırakmaya diyeceksin
sevgilinin ailesi de garip insanlar galiba
onları da bu arada ölçüp tartmayı ihmal etme
ne bileyim işin zor
Allah yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?