eğer eşin de uygun görüyosa annesine nisanda diiilde mayısta gelmesini söyleyebilir
ama eşin nisanda gelsin diosa tamm dersin
bu yüzden aranız açılmasın
kaynanana gelince,bende kaynanama kızınca ona bişiii diyemediimden
hep eşime patlardım.bu yüzden çok sorunlar olmuştu.
ama birbirimizi vede tabi evliliğimizi yıpratmaktan başka bi işe yaramadı.
o yüzden artık takmıyorum kaynanayı falan
bide benim kaynana hep benim yanımda,
seninki biraz durur gider dert etme boşver
bunlar yüzünden hayatı kendine zehir etmeye değmez be
salla gitsin
keşke eşin gelecek dediğinde annenlerın geleceğini söylememiş.
kayinvalidenin bencede seni araması gerekiyordu canım.
Umarım kimseyi kirmadan halledersınız bu konuyu
sırf senin arkandan elalem ne der diye planını bozma.
sen yetişkin bir kadınsın çocuk değilsin kendi hayatının planlarını o ne der bu ne der diye onların isteğine göre şekilllendirmemelisin
çok mu önemli kaynananın lafları duymazdan gel bilmezden gel keyfine bak o evin hanımı sensın
bu gelinlerin kayınvalıde sözünden lafından korkmasından artık bana gına geldi
az cesaretli olun..
Esiniz telefonda soylemeliydi.
Yine o soylemeli. Siz sakin soylemeyin, iyice mimlenirsiniz.
Birakin esiniz halletsin. Programinizi da bozmamalisiniz.
merhaba arkadaşlar.. buraya ara sıra girip içimi döküp kayınvalidemi anlatıp sizin sayenizde bir çok kez de rahatladım... en son açtığım konudan sonra da sürekli vesvese ile ilgili olarak dua okuyorum bi nebze iyi geldi teşekkür ederim =))
biz memleketimizden uzakta oturuyoruz. nisanda memlekete gidince benim annemi ve yiğenimi alıp bize getirecektik keza yeğenim beni çok özlemiş ve bana çok bağlıdır.. eşimle de konuştuk onun annesini mayısta getirecektik, bu şekilde planımızı yaptık.. neyse kaynanam akşam eşime belki ben de nisanda sizinle gelirim dedi. eşimde sonra konuşuruz diye telefonu kapadı (annemlerin geleceği kesin değil diye) şimdi şöyle bir durum var kaynanamın gelmek istemesini bana söylemesi gerekmez miydi? evin hanımı benim ve neyin uygun olacağını eşimden daha iyi bilirim. bir ikincisi de şimdi kayınvalideme söylesek seni nisanda değil mayısta alacağız diye kesin art niyetli anlayacak durumu. yok ben onu istemiyorum sırf gelmesin diye annemleri çağırdığımı falan söyleyecektir. sırf bu şekilde laflara maruz kalmamak adına nisanda gelmesini mi söylesek yoksa yaptığımız planın arkasında durup da mayısda mı çağırsak? yiğenim de hayalini kurdu bize gelmenin çok üzülecektir =( onlarda çünkü farklı bi yerde oturuyorlar.. hani annemlerle aynı yerde otursalar problem değil mayısta alırız onları ama farklı ve uzakta oturdukları için mayısda onu getirmemiz hiç de kolay olmayacak =( offf offf amma zor işlermiş bunlar ya =( ben daha bu tarz şeylerle uğraşma olgunluğuna erişemedim sanırım =(( kaynanam geldiğinde nasıl güler yüzlü olup da eşime söylenmeden duracağım =((( off çok kötü hissediyorum kendimi ya =(( hep bazı şeyleri aştığımı sanıyorum ama daha tam aşamadan hep bir problem ortaya çıkıyor.. ya da ben kendi kendime kurup problemleri ben kendim mi yaratıyorum bilmiyorum tek bildiğim sevmiyorum ve onun sesini bile duymak kalbimin ağrımasına ve üşümeme neden oluyor.. böyle giderse eşimden ayrılmaktan korkuyorum.. çünkü ikimizde bu konu yüzünden çok yorulduk ve benim ufak bi sözü söylemem bile eşimin sinirlenip bana bağırmasına neden oluyor =( siniri geçince herşey normale dönüyor ama kalpler kırılmış oluyor.. düzelmesi de sonra zaman alıyor... sanırım biraz karışık anlattım ama bi akıl verin lütfen:18:
ne gibi problemler yasadiginizi yazmamissiniz. o yuzden mesajlarinizdan arama yaparak diger actiginiz konulara bakip da yorum yapamayacagim..
bu kadarciksa konu,durum bence siz biraz fazla tepkilisiniz.
Evin hanimi ben degil miyim bana soylemesi gerekirdi demissiniz de... kusura bakmayın ama o ev ayni zamanda da oglunun evi alip telefonu siz de konusaydiniz.. Benim esimin annesi ('annem') yanimiza gelmek istedigini soylemek icin benden icazet almak durumunda degil. bunu kime desem yok daha neler der. Nasıl benim ailem ondan izin alarak gelmiyorsa onun ailesi-annesi de izin almak durumunda degildir benden..
bu benim sahsi fikrim katilabilir ya da katilmayabilirsiniz...
son olarak 'o ne ozguven o' diyor ve bitiriyorum. saygilarla.
Eşin de üzülmesin, neden üzülüyor ki?
"Anne, karım hakkında ileri geri konuşma" der, olur biter.
Eğer bu lafı üç kez üst üste ederse, dördüncüde annesi senin adını desturla anar.
Her şey eşlerde bitiyor;
ailesinin ağzını kapatmak da, açmak da onların elinde.
Sadece dirayetli olmalılar, karılarının/yeni kurdukları ailelerinin arkasında kaya gibi durmalılar;
tıpkı bizim yaptığımız gibi, ne eksik, ne fazla...
yaşamış olduğum problemleri tekrar tekrar anlatmak istemedim. kısacası kaynanam beni hiç istemedi, istemediğini de söyledi ve bizi bir çok kez ayırmaya da çalıştı ve her zaman da laf sokmayı kendine prensip etmiş bir halde davranıyor.
buna izin almak gözüyle bakarsanız durum farklı şekilde algılanabilir. ama bizim eve gelecek olan arkadaşlarım kendi ailem de olsa bana sorarlar uygun musunuz bir planınız var mı diye.. sonuçta bu erkeğe değil evin hanımına mutlaka sorulması gerekir. benim de abim evli ve ben gitmeden önce yengemle konuşurum bi planınız var mı geleyim mi diye o da sormana ne gerek var gibilerinden şaka ile karışık gel der... ee şimdi ben sormadan gitsem orası benim abimin evi sana ne oluyor olur mu hiç? o evde bir tek abim yaşamıyor.. bence yanılıyorsunuz. neyse dediğiniz gibi bu sizin şahsi fikriniz..
yasanmis olumsuzluklardan sonra hakli olabilirsiniz..
ben durumlarinizi bilmedigim icin dogal olarak olayi icazet alma gibi degerlendirdim.
sizi zamaninda istememis biri.. surekli laf sokmaya calisan biri..
acaba bi de utandirmaya mi calissaniz?
ne biliyim huyuna huyuna gitseniz bence daha da sinir olur tepki gormeyince, sizi uzemeyince.. eminim sIkILIr cekisme olmadan yaralayamadigi icin bosa caba sarf etmis olur ..??:44:
canim cicim diyip gecseniz -gerci bunun icin de celik gibi sinir gerekir-
Niye bu kadar dusunuyorsun tatlim. Evin hanimi sensin sen nasil istersen oyle olacak tabi. Mayista gel de bitsin. Hem esin de ne guzel senin fikrini destekliyor.
Her zaman kendi isteklerin oncelikli olsun. Kimseyi kiricam diye ugrasma sonunda uzulen sen olursun. Tatli gonlunun diledigi gibi yasa, cevrendekiler de buna uysun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?