ne yapsam olmuyor olduramıyorum sanki

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.541
10.013
773
Ankara
4 senelik evliyim arkadaşlar dört senenin öncesinde 8 yıllık tanışma dönemimiz var ama boşa geçmiş o yıllar tanıyamamışım eşimi saklamış kendini.şiddet görmüyorum ama sözlü şiddet ,psikolojik baskı ,ailesiyle yakın oturmamız,benim bebek sahibi olamayışım herşey katmerli bi şekilde yordu beni bugüne kadar ayrılmayı düşündüğüm zamanlar oldu ama hiç bu kadar ciddi düşünmemiştim.etraftan gören duyan anlam veremez belki yada başka bi insan bu evliliği rahat yürütür ama ben bittim.

nedenleri
eşimin aşırı şişkin bi egosu var sürekli kendini över ben önemliyim,ben şöyleyim ben böyleyim der (özellikle benim ailein yanında)
öfke kontrolü yok sinirlendimi ağzına geleni sayar ister ağla ister üzül söyler
kendi her haltı söyler ama kazara ben bişey söylesem küser korkak oldum resmen
mesela trafikte ceza yedi sen kemerimi takmam için beni uyarmadın diye bana sataşır küser tartışır
ailesi özellikle annesinin fikirleri önemlidir,eşimin doğum günün v.s planlar ben uyarım .planını eşime söyler bana deil.eşimde ona uyar.
iyiken çok iyi kötüyken çok kötüdür
bazı arkadaşlarımla görüşmemi eve çağırmamı istemez.iyi yönleri ise evin sorumluluğnu iyi bilir bişey eksik etmez,isteklerime önem verir,hastalandığımda duyarlı davranır.
bu nedenler basit gibi görünüyor ama ben yoruldum arkadaşlar lütfen objektif olarak değerlendirin ve fikirler verin ben artık ortada duruyorum ya kalcam ya gitcem ikiside bi adım benim için.bu sorunlar yüzünden tüp bebek tedavimi hep erteliyorum bu arada cinsel olarak da iyi durumda değiliz bu başından beri böyleydi sanırım kendine güvensizliği var.

bugünde doğum gününde ne yapalım dedim annem yemeğe çıkalım dior dedi ben de hani bişey yapmak istemiyodun yaşlandım diyordun dedim ben önemli bi insanım ama falan diye zırvalamaya başladı yine. bende herkes ne kadar önemliyse sende o kadar önemlisin dedim sen gelme zaten dedi bana önemsemiyosun beni beni benden çok düşünen insanlar var sana gerek yok dedi bende sana pasta yapacaktım dedim senin yaptığın pasta kötü olur dedi(herşeyi iyi yaptığımı gayet iyi bilir)durum bu çocukca tartışmalar küsmeler beni yordum zaten çocuk konusu yüzünden psikolojim kötü bi de bunlarla uğraşıyorum

Son düzenleme:
Sizin eski konularınızı hatırlıyorum eşin basit bir sebepten annene küsüp cephe almıştı ciddi sorunlar bunlar.

inşallah halledebilirsiniz ama eşinin değişeceğini pek sanmıyorum bu durumda da yapılacak tek birşey kalıyor.

Ah arkadaşım keşke sana bir fikir verebilseydim. İnan ben de boşanıp boşanmama konusunda çok çelişiyorum. Ağzımdan çıksın diye bakıyorum ama bir türlü çıkaramıyorum. Benim bir sene bile olmadı evleneli. Baskalarina göre ne var canım dayak mı atıyor, aldatıyor mu. Ama mutsuz olmak için sadece bu sebepler mi olması gerekli. Tükenebiliyor insan işte. Her zaman anlayışlı olan taraf biz olamayız ki. Bu ne kadar yorucu anlamıyorlar. Umarım hakkımızda hayırlısı olur ve Rabb'im bize doğru yolu gösterir. İnşaallah eşlerimiz kendilerine gelir ve adam olurlar. Kimse boşanmak için evlenmiyor ama olmayınca da olmuyor işte.

evet konuyu gayet iyi hatırlıyosun anneme cephe aldı aylarca zor barıştı resmen o dönem 5 yaş yaşlanmışımdır ramazan, bayram herşey burnumdan geldi o dönem

bilmiyorum sorunların tam olarak ne ama mutsuz olmak için sadece dayak yemek gerekmiyor huysuz,dengesiz bi insanda insanı mutsuzluğa sürüklüyor allah yardımcın olsun ben 4 senedir olsun diye uğaşıyorum ama çabam boş galiba

Epey sorunlu bir kişilik hayatında hiç ağır üzüntü yaşamamış belli böyle ufak şeylerden huzur bozulması komik hayat onu çok şımartmış, bence boşanma davası açın ki artık kendisine gelsin kendini ne sanıyor kral mı?, külhanbey mi?

Esinizi karşınıza alın ve yaptıklarının yanlış olduğunu bu şekilde yiprandigini böyle devam ederse daha fazla bu evliliğin biteceğini belirtin açık açık konuşun emin olun ki o zaman olması gereken olacak eşiniz ya düzelecek yada sizin gibi ayrılık isteyecek . Susarsaniz kendinize yazık etmiş olacaksınız yapmayın !

Eski konularınızıda hatırlıyorum kayınvalide ve eş sorununuz vardı.
Bazen o ufak dediğimiz sorunlar büyür,büyür ve işin içinden çıkamıyacağımız hal alır malesef.
özellikle bebek sorunu yüzünden en hassas döneminizde bunları yaşamanız dahada üzer insanı.

Rabbim yardımcınız olsun.
not:merak ettiğim için soruyorum hatırladığım kadarıyla kayınvalideniz hep sizinle bir yerlere gitmeyi çok seviyordu,hatta küsüyorduda galiba hala aynımı?

Eşin nazlı ve küsüyor, herşeyde kendini haklı görüyor, egosu tavan, seni yeriyor ha bir de cinsel sorunları var, değil mi doğru değerlendirdim?!
Eşinde aşağılık kompleksi var kendini yüceltme ihtiyacı bu yüzden, özgüven eksikliği tavan yapmış başka yollardan bastırmaya çalışıyor ama empati sıfır.
Ne yapacağını bilemem ama bu psikolojik şiddetten kendini krutarmaya çalış derim

evet çok sorunlu dediğin gibi büyük bi sorun yaşamamış hayatında olgunlaşamamış.hep ben diyor başka öneml bişey yok şu anda küstü bana.ya benim bildiğim tartışmak,konuşmak,çözüm bulmak gibi şeyler vardr bu direk küsüyor hakaret sonrası

Aynen arkadaşım. Dengesizlik, huysuzluk, alınganlık, küsmek. Bunlar çok yıpratıcı gerçekten. Peki eşin bu küfür ve küsme konusunda tedavi görmeyi kabul etmez mi? Ya da seni gerçekten kaybedecegini anlasa düzelmeye çalışmaz mı?

yukarda arkadaşın biri demiş ya hayatın zorluk yaşamamış şımarık insan tripleri bunlar.insanı çok yorar çok iyi anlıyorum sizi.topluluk içinde biri birşey diyecekte alınacak surat asacak diye kokrardım hep.onu hoş tutacam diye kendim eğlenemzdim hiç bir zaman.

bu tiplere ne yaparsan yap bir gün dönüp sen ne yaptın ki bugune kadar der öyle bakar kalırsın yüzüne gözüne far tutulmuş tavşan gibi.

amin sağol ben tp bebek nasıl olacak diye düşünüyorum manevi olarak kendimi hazır hissetmiyorum adam bunlarla uğraşıyor. k.v de hemen hemen hergün dibimde güne gidelim,çay içelim vs derdine küsmüyor ama ozuluyor reddedince

Çok zor bir insan. Kişilik bozukluğu var gibi. Ego değil de kompleks sahibi daha çok.

Valla bu sebepten boşanmak istiyorum dersen bana hiç de basit sebepler gibi gelmez.
Bazı davranışlar bir anda bitti dedirtir, bazıları ise içten içe yavaş yavaş tüketir evliliği.

Bırakın şu adamı egosuyla başbaşa diyesim var ama diyemiyorum.

Bence çocuk işini erteleyin.

tedavi ol desem sen ol der bana teklif bile etmedim bugüne kadar

tabii bizim içki kumar küfür hakaret gibi sorunlarımda vardı.ama bu tripler küsmeler alınmalar insanın ömründen ömür götürür allahtan kurtuldum ben darısı başına demek istiyorum ya da inşallah düzelir diyeceğim ama şöyle düşünmek lazım şu yaşından sonra senin huyların değişir mi kendine onu sor önce cevap tabii ki ayır olacak bu nedenle o da değişmeyecektir.

can çıkar huy çıkmaz derler ya böyle birşey işte.o da değişmez.en fazla biraz yontulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…