- 24 Mayıs 2016
- 192
- 225
- 103
Konularınızı takip ediyorum, çok tatlı hanımefendi, oturaklı birisiniz, hakkınızda en güzeli en hayırlısı olur inşallah...Kızlar yazdıklarınıza toplu cevap vermiş olayım.
Yeni boşandım daha. Her şey çok taze ve ben kırgınım. Bir şeyler yaşayamayacağımın farkındayım. Yaşarsam saçmalayabileceğimin. Keşke hayatım burada yazdığınız gibi düz mantık olsa. Asıp kestiğiniz kadar kolay.
Yeni boşandım ama sanki on yıldır bu sorunla uğraşıyormuşum gibi hissediyorum. Boşanırken inanın bu kadar çevrenin ve ailemin bana zorluk çıkartacağını düşünmezdim. Çünkü eski kocam herkesin gözünde mükemmel bir kocaydı. Ben kimseye oturup özelimi anlatan ve ya dert yanan tiplerden olmadım. Olsaydım herhalde her sıkıntımda burda konu açmış olmazdım... Dolayısıyla Müge onlardan uzakta ne yaşıyor bilmediler. Biri yazmış ki yorumlarda görüştüğüm adam için "o adam boşanmış ama neden? O kadar iyi koca olsaydı karısı neden bıraksın?"
İşte bizim toplumumuzun bakış açısı bu. Eğer boşanıyorsanız illa ki sizde defolusunuzdur. Ben mayıstan beri insanlardan "defolu, kusurlu, hatalı" muamelesi görüyorum. İş arıyorum ve bir türlü bulamıyorum. Olur dediğim her şey elimde kalıyor bir şekilde. Zaten kendi içimi onarmaya çalışırken bir de üstüne yeni başarısızlıklar ekleniyor. İnanın yazmayı kolay ama yaşaması değil.
Bu görüşmeyi ayarlayan annem. Mesele eski kocamın ekimde evleniyor oluşu. Annem boşandığımdan beri benden daha fazla bunalımda.Küçük sayılabilecek bir şehirde yaşıyorum, ailemin çevresi geniş. Bunu kaldıracaklarını yanımda fazlasıyla olacaklarını düşünüyordum. Öyle olmadı.
Eski eşimin evleneceğini öğrendiği zaman daha bir beter oldu annem. Arkadaşı annemin telaşını görünce (ben öyle düşünüyorum yani) yeğeni için beni önermiş. Benim annem iyi hoş kadın ama bir şeye taktımı olması için insanın ömrünü tüketenlerden. Çocuğu olmasına rağmen bazı arkadaşların dediği gibi "doktor" olması onu tavlamış. Bir de çocuğunun annesiyle ve uzak bir şehirde oluşu. Ben ne kadar görüşmek istemediğimi söylesem de beynimi yedi. Kaç gün surat astı. Onun üstüne ben burada konu açtım. Bu kadının suratını illa ki çekiyorum, gideyim en azından çenesi kapanır belki dedim. Dürüst olurum, adama söylerim, herhalde beni anlar diye düşündüm. Bu arada inanın doktormuş, mühendismiş vs ymiş takılacak veya atlayacak biri değilim. Beni boynuzlayan ve iki ay sonra evlenecek olan eski eşim, bencil ve öküzün tekiydi. Fakat Tr standartlarına göre gayet cool sayılabilecek bir adamdı. Maddi durumu yerinde, karizması ve kariyeri olan, yakışıklı ve gördüğünüz gibi kızların peşinden koştuğu bir tipti. Mübalağa etmiyorum. Yani ben bir adam sırf "doktor" diye onunla görüşecek bir kadın değilim. Ben zaten bu anlamda bunlara doymuş bir kadınım. Bunların ceremesini de fazlasıyla çektim. Bana kalkıp sırf doktor olduğu için görüştüğümü yazmayın. İnanın üzülüyorum.
Gittiğimde görüşmenin beklemediğim şekilde güzel ve eğlenceli geçişi tabiki etkiledi beni. İnsanım bende. Fakat bir şeyler yaşamamın yanlış olduğunun da farkındayım. Bu kararsızlık beni burda konu açmaya fikir almaya itiyor. Mıymıylıktan ziyade kafa karışıklığı. İlgi dilenciliği değil. İlgi delisi olsaydım, inanın öyle böyle birini hayatıma sokar. Günümü gün ederdim. Buralarda konu açıp uzun uzun derdimi yazmazdım :)
İki gülücük koyuyorum diye yazdıklarıma erkek delisi zannediyorsunuz muhtemelen beni. Kocam aldattığı için ezik görünüyorum oradan ayrıca muhtemelen :) Öyle değil gerçekten. Ben onu yedi sene boyunca sevdim, aşıktım. İşe giderken her zaman heyecanla uğurluyordum. Aldatılmak tüm duygularımı yıllarımı emeklerimi sildi götürdü. Boşlukta kaldım. Doğal olarak.
İyi bir kariyerim olsaydı da böyle olurdum.
Bizim (sana dışardan zayıf yönlerini tespit ettiğimiz kadarıyla söylemeye çalışan kişiler olarak biz) ne zannettiğimizi bırak bitarafa. Önce kendi içine dön ve kendine dürüst ol. Hiçde öyle ezik korkak özgüvensiz görünmüyosun buradan. Öyle olsaydı aldatılmana rağmen evliliğe devam ederdin. Ama ben sırf annen istedi diye gittiğine inanmıyorum.Kızlar yazdıklarınıza toplu cevap vermiş olayım.
Yeni boşandım daha. Her şey çok taze ve ben kırgınım. Bir şeyler yaşayamayacağımın farkındayım. Yaşarsam saçmalayabileceğimin. Keşke hayatım burada yazdığınız gibi düz mantık olsa. Asıp kestiğiniz kadar kolay.
Yeni boşandım ama sanki on yıldır bu sorunla uğraşıyormuşum gibi hissediyorum. Boşanırken inanın bu kadar çevrenin ve ailemin bana zorluk çıkartacağını düşünmezdim. Çünkü eski kocam herkesin gözünde mükemmel bir kocaydı. Ben kimseye oturup özelimi anlatan ve ya dert yanan tiplerden olmadım. Olsaydım herhalde her sıkıntımda burda konu açmış olmazdım... Dolayısıyla Müge onlardan uzakta ne yaşıyor bilmediler. Biri yazmış ki yorumlarda görüştüğüm adam için "o adam boşanmış ama neden? O kadar iyi koca olsaydı karısı neden bıraksın?"
İşte bizim toplumumuzun bakış açısı bu. Eğer boşanıyorsanız illa ki sizde defolusunuzdur. Ben mayıstan beri insanlardan "defolu, kusurlu, hatalı" muamelesi görüyorum. İş arıyorum ve bir türlü bulamıyorum. Olur dediğim her şey elimde kalıyor bir şekilde. Zaten kendi içimi onarmaya çalışırken bir de üstüne yeni başarısızlıklar ekleniyor. İnanın yazmayı kolay ama yaşaması değil.
Bu görüşmeyi ayarlayan annem. Mesele eski kocamın ekimde evleniyor oluşu. Annem boşandığımdan beri benden daha fazla bunalımda.Küçük sayılabilecek bir şehirde yaşıyorum, ailemin çevresi geniş. Bunu kaldıracaklarını yanımda fazlasıyla olacaklarını düşünüyordum. Öyle olmadı.
Eski eşimin evleneceğini öğrendiği zaman daha bir beter oldu annem. Arkadaşı annemin telaşını görünce (ben öyle düşünüyorum yani) yeğeni için beni önermiş. Benim annem iyi hoş kadın ama bir şeye taktımı olması için insanın ömrünü tüketenlerden. Çocuğu olmasına rağmen bazı arkadaşların dediği gibi "doktor" olması onu tavlamış. Bir de çocuğunun annesiyle ve uzak bir şehirde oluşu. Ben ne kadar görüşmek istemediğimi söylesem de beynimi yedi. Kaç gün surat astı. Onun üstüne ben burada konu açtım. Bu kadının suratını illa ki çekiyorum, gideyim en azından çenesi kapanır belki dedim. Dürüst olurum, adama söylerim, herhalde beni anlar diye düşündüm. Bu arada inanın doktormuş, mühendismiş vs ymiş takılacak veya atlayacak biri değilim. Beni boynuzlayan ve iki ay sonra evlenecek olan eski eşim, bencil ve öküzün tekiydi. Fakat Tr standartlarına göre gayet cool sayılabilecek bir adamdı. Maddi durumu yerinde, karizması ve kariyeri olan, yakışıklı ve gördüğünüz gibi kızların peşinden koştuğu bir tipti. Mübalağa etmiyorum. Yani ben bir adam sırf "doktor" diye onunla görüşecek bir kadın değilim. Ben zaten bu anlamda bunlara doymuş bir kadınım. Bunların ceremesini de fazlasıyla çektim. Bana kalkıp sırf doktor olduğu için görüştüğümü yazmayın. İnanın üzülüyorum.
Gittiğimde görüşmenin beklemediğim şekilde güzel ve eğlenceli geçişi tabiki etkiledi beni. İnsanım bende. Fakat bir şeyler yaşamamın yanlış olduğunun da farkındayım. Bu kararsızlık beni burda konu açmaya fikir almaya itiyor. Mıymıylıktan ziyade kafa karışıklığı. İlgi dilenciliği değil. İlgi delisi olsaydım, inanın öyle böyle birini hayatıma sokar. Günümü gün ederdim. Buralarda konu açıp uzun uzun derdimi yazmazdım :)
İki gülücük koyuyorum diye yazdıklarıma erkek delisi zannediyorsunuz muhtemelen beni. Kocam aldattığı için ezik görünüyorum oradan ayrıca muhtemelen :) Öyle değil gerçekten. Ben onu yedi sene boyunca sevdim, aşıktım. İşe giderken her zaman heyecanla uğurluyordum. Aldatılmak tüm duygularımı yıllarımı emeklerimi sildi götürdü. Boşlukta kaldım. Doğal olarak.
İyi bir kariyerim olsaydı da böyle olurdum.
bende senin gbi aldatıldım ve boşandım. bende ilk amanlar iş bulamadım kendimi toparlayamadım. ailem hiç bi zaman boşanmamı istemedi olsun herkez yaşıyo çekiyo dedi. ama ben çekemedim. çekmemde. dipteydim şimdi çok şükür ayaklarımın üstünde duruyorum severek yaptığım birde işim var. sende zamanla böyle olucaksın. işini bul evini ayır bence. anneler hep konuşur.Kızlar neden boşandığını bilmiyorum. Açıkçası umrumda da değil. Aldattığı için, alkolik olduğu için gibi ekstrem durumların olduğunu zannetmiyorum. En azından o insanlar (annemin arkadaşı ailesi vs) öyle değil. Gerisi de beni ilgilendirmez. Bende aldatıldığım için boşandım. Adam bana kalkıp " neden boşandın, neden kocan boynuzladı? Yatakta mı iyi değilsin, yemek mi yapmadın, cadaloz musun?" gibi sorularla gelmesini istemem. Böyle açık seçik sormuyorlar ama inanın gözlerinde herkesin bu sorular oluyor.
Mesaj attım.Dedim ki "ben vakit ayırırım ama sadece arkadaşım olarak, farklı niyetlerle geleceksen inan hiç zahmet etme" dedim. O da "haftasonu görüşürüz ozaman" yazmış. Demek ki öyle bir teklif yapmayacak. Başka bir şey yazmadım. Artık hafta sonu öğrendiğimde yazarım :)
missss gibi kokular yayılıyor oh :) e adam ergen gibi telefonda değil yüzüne karşı söyleyecek ne söyleyecekse ki bence birbirinizi tanımak için bi şans isteyecek. kendine ve hayata bi şans daha ver Müge ve burda bi daha konu aç başlığı da "deli gibi mutluyum" olsunKızlar yine ben :) Her güne bir konu gibi oldum kusura bakmayın ama inanın şuan kimseye danışabileceğim bir konu değil sizden başka. Birde ben buradaki yorumları gerçekten önemsiyorum. Yorumlarınız kıymetli benim için. (evet, gerçek hayatta çok fazla kimseye güvenemiyorum, özelimi anlatamıyorum, artık.)
Geçen bahsettiğim görücüye ben gittim. Bir saat otururum en fazla dediğim görüşmede dört saat oturmuşuz. Ben gider gitmez "evliliği düşünmüyorum ben kusura bakmayın böyle buluşma ayarladılar ama" dedim. O da bir oh çekip güldü ve bende düşünmüyorum o zaman sohbet edelim dedi ve biz geyik muhabbet derken vakti su gibi geçirdik. Çirkin sayılabilecek bir adam :) Fakat inanılmaz sempatik, eğlenceliydi ve ortak yönümüz fazlaydı.
Telefonlarımızı aldık, arkadaş olarak görüşürüz dedik. O kadar.
Benim durumum ortada. Bir ilişki yaşayacak halim yok. Farklı şehirlerde olduğumuz için doğal olarak gelişecek bir "sevgili olma durumu" da olamazdı. Ki zaten çocuğu var...
O günden sonra bir daha hiç bir şekilde görüşmedik. iki saat önce mesaj atana kadar
Bana "Müge haftasonu için bana vakit ayırabilir misin? Ayırırsan senin için geleceğim, konuşmak istediğim şeyler var, haber bekliyorum" demiş.
İki saattir düşünüyorum ne yazsam bilemedim. Ay çok merak ettim ne diye gelecek? Ne olabilir benimle konuşacak şey. Zannetmiyorum ki evlenelim desin, sevgilim ol desin. O gün bahsettim kötü bitti evliliğim filan diye. İlişki filanda yaşayamam ama bir yandan da merak ettim.
Sizce olayı nedir? Gelsemi acaba ya..
Oy dağlar
Ne olabilirki?
O kdr yoldan gelip " yav diyorumki, su memleketin hali nolucak enine boyuna konusalim bi dedim" demiycek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?