Ne yapsamda kaynanayı alt etsem

Keşke en başından olmaz deseydiniz . Şimdi ses cikarmadiginiz için Kayınvalideniz kafasina göre kurmuş planlanmış hayırlısı

Benim kardeşim evlendiğinde, sırf sorumsuzluğundan gelini yanımıza getirmek istediğini söyledi, kira ödeyemezmiş, ev eşyası alamazmış mış mış...

Kız tarafı ile bir olup öyle bir gürledik ki kardeşime neye uğradığını şaşırdı... 6 ay içinde ev aldık onlara, şimdi o evde paşa paşa oturuyorlar...

Annem çok iyi bir annedir ama hep derdi ki, ev üzerine ev kurulmaz, bunlar yeni evli bir cicim ayları olması lazım, belki salonda el ele kucak kucağa oturacaklar, kayınvalide ile aynı evde yaşanan evlilik heyecanı öldürür derdi.Odun kardeşim ise ama ne olacak havasındaydı yani umursamıyordu yeterki sorumluluk almasın.

Velhasıl, güzel güzel nişanlınla konuş resti çek, eğer isteklerini karşılamayacak seni annesine gebe bırakacaksa bu işin olmayacağını söyle. Annen baban seni el üstünde büyütmüş, gidip birde kaynana dırdırı mı çekeceksin?Neymiş seviyormuşsun, inan bana bir süre sonra kayınvaliden seni o kadar bunaltacak ki o severek evlendiğin eşinin pısırıklığı ortada sevgi bırakmayacak. O bir yıl bir yıl kalmaz, en geç bir ay sonra evim evim diye gelir sonra seyreyle filmi... Aman diyeyim...

umarım böyle değildir ama anladığım kadarıyla sizi kandırmışlar.. Kayınvalideniz kendi evi varken nden başka bi düzenin içine gidip otursun ki.. sizi aynı eve almak için bahane üretmişler, maalesef siz de kanmışsınız.. bi arkadaş cicim ayları bitince gelir kaynananız demiş, bence o kadar bile beklemez.. bi de söyle bir durum var, 1 yıla kadar arsaya ev yaptıracaklarsa bunun için büyük bi maddi birikim gerekir. Bu birikim olsa 2+1 ev için kredi çekmez istemezlerdi.. umarım hakkınızda hayırlısı olur, ama bence şimdiden bunun çaresine bakmalısınız, yoksa çok geç olur..

Eşiniz ne yapıyor peki işi gücü yok mu ailesine mi dayamış sırtını ne demek kaynanayı alt etsem ne biçim bir laf bu kadından bir kötülük görmemişsiniz sizin iyiliğinizi düşünüyor kira vermeyin diyor eh evde alacaklarmış ama 1 sene orada oturamam açığım uyuşamam diyorsunuz ne kadar ev mülk önemli sizin için. Madem oturamazsınız kusura bakmayın ama kaynana da ben bu evde oturmam bana ev alıyormuşsunuz ben orada oturucam deme lüksünüz yok. Bir zahmet evleneceğiniz inşan sorumluluk alsın oturamyacaksan ev de alamıyorsanız şu an kiraya çıkın kira verecek parası yok mu eşinizin mesleği filan yok mu oh ne güzel dünya ailesi nasılsa ev verecek eşya yapacak. Zaten 1 sene sonra öbür eve geçeceksin 1 senelik orada oturacaksınız sonuçta. Siz de bunu bekliyorsunuz bir ay var düğüne baştan kabul etmişsiniz eşya alınmamış ev tutulmamış bu saatten sonra ne yapılacak çocuk oyuncağı mı bu elti de alem saba ev aldılar diye söylüyor hemen belki başka planları var. Siz bence ev alındığını duydunuz ya ondan fikir değiştirdiniz hemen orada oturmam demeye başladınız valla ohh armut piş ağzıma düş şimdiki gençlerde hiç çalışıp kendi malını kendi yapma gayreti yok bir de alt etmem lazım diyor vay bee sanki kötülük yapıyorlar.

Kaynanam bana alınacak evin üstüne konmuş şimdide eltim aradı beni demişki yeni eve ben geçicem ikiside aynı şey ha ben geçmişim ha elifler geçmiş onlar eski evde otursun ben yeni evde o kadar büyüttüm besledim bu benim hakkım demiş şimdi dahada kızıştım kiraya çıkıcam bi salon takımı bi buzdolabı alamıcak insanlar değiller ama kaynanam çok beter

Eltinede fazla güvenme derim.

Esyalara kadar kabul edip sonra sözünüzden dönüyorsunuz. Aile apartmanin sıkıntilarini bilmiyor musuniz ?

Tek yolu var, orada yapamam, vazgectim diyeceksiniz ? Calisiyor musunuz ?

Nisanlimizinda " kira veremem diye birsey soyleme luksunde degil. Ya ev almali ya kiraya cikmali. Annesinin evine mi guvenerek evlendi? Sorumluluklarini bilsin.

Ne demek yahu üstüne konmuş zaten kendi malı değil mi sanki eşiniz kendi parasıyla almış da üstüne konmuş diyorsunuz hayret valla. Kaynananıza bilenmeyi bırakın ya kadın iyi niyetli olmasa banane nasıl ev alırsanız alında diyebilirdi durumu iyi olabilir her durumu iyi olan çocuğuna ev vermiyor.

Eltin de ortalığı karıştıryor yani ona ne sizi arayıp anlatıyor. Size soru soruyoruz bir cevap vermeye bile tenezzül etmiyorsunuz. Bu kadın size zaten ev veriyor değil mi eski ya da yeni kendi evini size veriyor. İsterseniz diyor sonuçta onun eline baktığınız sürece ben yeni ev isterim diyemezsiniz.

Siz bunu zaten baştan kabul etmişsiniz o binada oturanları kapalı olduklarını biliyorsunuz tamam demişsiniz şimdi de yapamam diyorsunuz 1 ay var evlenmeye şimdi mi aydınız. Yaa zaten size kendi arsalarında ev yapmayacaklar mı bu insanlar belki zaten size almamışlardı eltiniz size öyle dedi ne biliyorsunuz ev onların size ev alıcam dememişler ki arsa da ev yapıca demişler ve sadece 1 sene oturacaksınız insanlar boşuna kira parası vermeyin demiş ama iyiliğinizi düşününce suç oluyor değil mi sizin gibilere valla hiçbir şey vermeme lazım. Yani öyle bir ev alınacağı konu değildi ki onlar almış onlar oturur size ne?

Eşiniz ne işe yarıyor bu durumda eşiniz sizi kiraya çıkartamıyor mu kira verecek parası yok mu sorumluluk almuyor mu bu ne böyle yaa Allah aşkına koca dediğin herşey yapar eder o da ana babasına dayamış sırtını bir de kaynanaya laf diyrdunuz kendi malının hesabını soruyorsunuz pes valla o kadının sizden çok çekeceği var kaynanan sana aldım dememiş ki eltin seni arayıp demiş söz verip caysa neyse..

Kaynanayi alt etmek ne garip bi tabir bu

Üstelik ben kadının yaptığı bi kötülük de görmedim oturmak istemediğini soyleyemeymissin onda bile yine kaynana suçlu ve kötü olmuş

Bu gelinler nedir böyle

şu mantaliteyi anlayamıyorum gençler,siz hiçbirşey yapmadan,tamamen kp ve kv ye bağımlı olarak bir evliliğe nasıl adım atmayı düşünebiliyor sunuz?evi kayınvalideniz alacak eşyayı kayınvalideniz alacak ve siz hiç bir emek vermeden,evlilik yapıp mutlu olacaksınız.

Ben -bir aksilik olmazsa- seneye evleniyorum ve sevgilimle değil aile apartmanına, en yakın aile bireyinden 600 km. uzağa taşınıyoruz. Baştan kabul etmemeliydiniz. Bunun iyi insan-kötü insan olmakla alâkası yok; ben bazen kendi annemle bile anlaşamıyorum aynı evde yahu.

Siz alınacak evi, aile apartmanını geçin. Kiraya çıkın muhakkak. Ayrıca kayınvalidenizin yeni eve geçmek istemesinde bir anormallik yok. Bu malların hepsi onların, siz onlardan beklerseniz onlar da size istediklerini verecekler elbette.

Çalışıyor musunuz? Nişanlınız çalışıyor mu?

korktum bu eltiden

1. Eltiye güvenme.

2. Kayınvaliden haklı. Neden yeni evi size versin ki? Senelerce oturmuş eski evde, elbette yenisini kendisine isteyecek.

3. Hatalı olan ilk başta nişanlın, sonra sen. Nişanlın hatalı, evliliğin sorumluluğunu alacak yaşta değil ve ailesinin üzerinden geçinmek istiyor. Sen hatalısın, baştan evet demişsin ve erkek tarafı her şeyi yapsın, ev alsın mantığındasın.

Neden böyle yaptınız? Çalışıyoruz, kazanıyoruz, kiraya çıkalım, eşyaları kendimiz alalım demek çok mu zordu? Neden başta evet dedin? Neden şimdi kayınvalide ve kayınpederinin parasıyla alınan evde hak iddia etmeye çalışıyorsun?

Senin sorunun onlar değil. Sen kendi hakkını nişanlından isteyeceksin. O seni sallamıyorsa, önemsemiyorsa, kimse önemsemez. KV neden seni düşünsün ki? Elbette kendi ihtiyaçlarını düşünecek.

Yerinde olsam, kimseden bir şey beklemezdim.

Kadin iyiliginden gel ev hazir otur seneye esya alirsiniz demism yine iyiliginden kredi cekmeye calisiyor. Sen nasil alt edebilirim diyorsun. Ev olsa kabahat olmasa kabahat.

kadınlıgımı kulanarak nasıl ikna ederim nişanlımı en demek ya..
gayet basit mantıklı bir şey.. min 30 yıl bu adamla yaşayacaksın sonucta.. fikirlerin uyusması önemli.

şiddetle katılıyorum ama sanırım arkadasın da yası küçük ya da henuz olgunlaşamamış.

Basta hersey laylaylom geliyor , herseye evet ever diyosunuz ..

Sonra paaattt ben bu aileyle anlasamamda yeni tanidim , madem aileyi tanidin orda kalamazsin ozaman oyle bir aileye hic gelin gitme ...

Nisanlin kira veremeyecek kadar sorumluluk almiyorsa hic evlenmesin daha iyi ...

Hade herseyi gectim madem istemiyosun , Annene babana soyle , cagirsinlar kaynanayi soylesinler biz kizimiza ayri ev istiyoruz diye.
Burada sende kotu olmamis olursun .
Zaten boyle mevzulari benim bildigim aile icinde acilir konusu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…