Ne yazık ki yine ben!...

Maas kartiniz esinizde mi.ben buraya takildim onceki konularinizi bilmiyorum ama ben calisiyor olsam asla esime maas kartimi vermezdim.ayrica roller degismis gomlek ayakkabi falan kadinlar harcar yani dayanamaz esiniz cok savurgan.alin maas kartinizi eve bakmak onun gorevi kimse kusura bakmasin.adam dedigin once evine bakacak size guveniyor biraz da kullaniyor gibi geldi bana...

Eşim olacak şahıs! gecenin bir vakti annemi ve babamı çağırmış!... Balkonda sigara içiyordum normalde içmem ve eşime de bırakması için kızıyorum hatta. Yanına gidip derdinin ne olduğunu sorunca baktım yine ters ters konuşuyor olay tartışmaya dönüyor ben de çıktım balkonda sigara içmeye başladım sakinleşeyim dedim işe yararsa, bir yandan da ağlıyordum. Sonra bir baktım annemlerin arabası, geldiler konuşmaya. Eşim ben sigara içince bu iş ne, ne yapıyormuşum, ne demek oluyormuş dert yaratıyormuşum vs vs diye ailemi çağırmış.. Konuşmalarda öyle çarpıtıyor ki sanırsınız haklı! Travmalarım varmış benim terapi almalıymışım falan. Üstü kapalı geçmişe atıfta bulunarak sen ailene dürüst değilsin kandırıyorsun onları demeler... Yani anlatmaya çalıştım yine de ben sadece hesaplara bakayım dedim bu iş buraya getirilir mi insan karısını engeller mi telefonlarını açmaz mı diye ama o benim her şeyde en iyisini istediğimi ucuz birşey yerine pahalı seçimler yaptığımı onu hırsızlıkla suçladığımı falan anlattı. Ailem de birbirinizi üzmeyin karı koca hesap yapar bazen biri susar diğeri alttan alır hep tek taraflı susulmaz gibi konuştular. Giderken de gariplerim üzmeyin birbirinizi her şey yerine koyulur bunlar için kırmayın diye nasihatte bulundular. Düşman gibi bana ya napmaya çalışıyorsa!... Gerçekten ailemle beraber gitmeyi düşündüm sırf kızımı Düşündüm babasız büyümesin bunu da kapatayım dedim. Terapisti de kandırır bu adam. Cümleleri Benim yanımda kurarken bile üslup vs değişiyor sanki ben ona hesap sormuşum hımmm sen nerelere harcıyorsun demişim falan. Ya bir de kendi harcamalarını söyleyince ta geçtiğimiz yıl aldığımız elektrik süpürgesinden bebek arabasına her şeyi döküyor. Daha ucuz alınabilirmiş ama ben ennn pahalıları almışım, özel hastanede Doğum yapmışım! Ya ne diyeceğimi şaşırdım artık!......

İyi yapmışsın. 9 aylık hamile halinle, karnın burnundayken seni evire çevire döven adam, kızına da çok şevkatli bir baba olur. Kızın da evdeki bu kavgaları görerek büyüsün, iyi düşünmüşsün.

Bebeğinizi gerçekten düşünüyorsanız bu adamla aynı evde büyütmeyin.

Sevgisiz, ilgisiz, şiddet yanlısı ve bencil bir babayı her gün görmese de olur.

Daha fazla taviz vermeyin bu adama lütfen. Hiç değilse bir süre uzaklaşın. İletişimi kesin tamamen. Karşılıklı olarak hayatlarınızda ki yoksunluk sizin için ne ifade ediyor, farkına varın. Sonrasında daha sağlıklı bir karar alacağınıza inanıyorum.

Her şey gönlünüzce olur inşallah

Esiniz cok basarili (!) bir manipulator. Psikolojik olarak gecmisteki hata (ki bence degil, siz bu sekilde belirttiginiz icin soyluyorum) olarak gorduklerini surekli yuzunuze vurarak, sizi manipule etmis ve kendi dogruluguna inandirmis, ayni zamanda ozguveninizi de yerle bir etmis tabii ki. Yoksa her seyi sineye cekisinizin baska bir aciklamasi olamaz. Esinizi terapiste goturmeyin, bireysel terapi alin. Manipulatorden ayrilmak cok zordur, tek basiniza yapamayabilirsiniz.

Son olarak gonullu bir sekilde aile ici travma sonrasi stres bozuklugu yasayan cocuklarla calisiyorum. Inanir misiniz 1 tanesi bile annem/babam iyi ki benim icin evli kalmis demiyor. Keske bosansa, boyle bir ortamda buyumesem, neden benim icin bosanmiyor ki diyorlar. Hatta anne/baba surekli senin icin bosanmiyorum dedigi icin cocukta annem/babam ben olmasam mutlu olurdu, ben sucluyum diye sucluluk psikolojisi olusuyor. Deseniz ki tamam ben gucsuzum, korkuyorum bosanamam. Buna bir sey diyemem. Ancak cocuk icin bosanmiyorum, kizim babasiz buyumesin olayi kendinizi kandirmaniz, kendi korkulariniz icin arkasina sigindiginiz bir bahane. Kizinizin annesine kotu davranan, onu doven bir babaya degil tek ebeveyn ile bile olsa mutlu bir yuvaya ihtiyaci var.

Çok haklısınız, ol kadar ustaca manipüle ediyor ki her şeyi, haklıyken haksız gösteriyor her zaman. Benim haklılık mücadelem de yok ama bu psikolojiden kurtulmak istiyorum artık. Ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum, buradaki kadınlar neler yaşamış inceliyorum. Elbette çocuğumu mutlu yetiştirmek istiyorum ve arkasına sığındığım bahane olarak değil de korkuyorum kızımla gelecekten. Şiddet son bulduğu için ve eşim kızıma düşkün olduğu için bir son umut olarak acaba demeden edemiyorum. Benimle olan konularını da ben ona hesap sormadığım sürece kendi tabiriyle sorun yok gibi olduğu için katlanıyorum ufak olan şeylere. Kadınlar beni ufak tefek dediğim için topa tutmasın yaşadığım diğer şeylere kıyasla söylüyorum.
Terapiye de gideceğim. Özgüvenimi gerçekten yerle bir etti! Normalde çok güzel bir kadınım (çevremde bunu söyleyen çok insan olur yanlış anlaşılmasın) iyi bir yerde çalışıyorum insanlarla iletişimim çok yüksek ama eşim hayatıma girdi gireli hep suçlamalar, hep eleştiriler aşağılamalar... Devamlı böyle olsa çekemezdim ama arada sevgi gösterileri olduğu için ben de dayanabildim ve bugüne kadar geldik. Ailemin yanında üstü kapalı geçmişe yönelik suçlamaları vardı. Ailem ne olursa olsun arkamda zaten o yönden istediğini elde edemez. Böyle bir insanla nereye kadar dayanabilirim kendini düzeltir mi ders alır mı onu da bilmiyorum ama tüketti birçok şeyi...

Benim eşimde böyleydi whatsaptan engelleyen durumlar paylaşan yaş 13 yani
Birde ağlardı sürekli, şuan boşanıyorum çok şükür kurtuluyorum
Allah yardımcınız olsun
İnşallah hepimiz için sağolun... Yetişkin ergen resmen! Benimki ağlamaz ancak ağlatır...Sizin için de bundan sonra her şey güzel olur inşallah...

şaşırırım, zira boşanacağını düşünmüyorum
Doğrusu zorla beni bu yola itiyor yoksa ben kurulan evlilikleri bitirmemek için mücadele edilmesi taraftarıyım. Ama bir bardağın da alma kapasitesi var, insanız yoksa kimse boşanmak istemez elbette. Bendeki mücadele de fazla farkındayım

yüz veriyorsun ve gelip gelip kafana yapiyor.
Esin resmen ergenlige girmemis bir cocuk kivaminda- sen yüz verdikce daha coooooooooooooooooooook cekersin.
ben o telefonu kirarim. Madem seni (Cocgunun annesini) engelliyor- kullanmasin o telefonu! Kendine gelmesi icin tavrini degistirmen gerek. topla yeni aldigi esyalari ve iade et. borc harci olan adama yeni bot yok. yirtik botla gezsin- hem hadim hem cocuk istiyor. hem borc girtlakda Hemde hala stil yapacak heeee---- kendini Giorgio Armani sandi galiba- söndür havasini

Aile terapistine mi bireysel terapiye mi gitmeli? Ve bildiğiniz Ankara’da iyi bir terapist var mı? Gidip memnun olan?

Kullandığı şeyler geri veremem ki almazlar. Bir de dün bunları söylediğimde aman aldıklarım ne kadar tutuyor ki topla hepsini diye babayiğitlik yapıyor! Annemlerin yanında yalanını yüzüne vurmadım ama sadece tek seferde borçtayız diyen adam niye 300 liralık saat alıyor?!.. Yeri gelsin yüzüne de vuracağım böyle yaptığı için...

adam sizi hamileyken dövmemiş miydi? önceki konunuzda atışmıştık. bunda dolmayan bardak vatsapta engellenince mi dolacak? ayrıca evet mücadele edilmeli. ama dayak yiyen siz mücadele eden yine siz. bi yanlışlık yok mu bunda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…