- 8 Eylül 2008
- 6.155
- 428
- 363
- Konu Sahibi DeliKizinDirdiri
-
canım öncelikle mutluluklar diliyorum..
bence çok güzel düşünüyorsun bencede acele etme çocuk için
öncelikle kendini hazır hissetmen en önemlisi benim için
hazır hissedene kadar düşünme bence eşinde bu kararınasaygı duyuyorsa bırak zamanla oda bu fikre alışacaktır..
bende 1,5 yıllık evliyim eşimde ilk zamanalr çok istiyordu hergün kafını ediyordu bana hep gidip gelmeler yaşıyordum o yüzden kafam karışıyordu ama bi yandanda kendimi hiç hazır hissetmiyordum ..zamanla eşimde bana uyum sağladı ve ne kadar doğru bir karar vermişiz görmüş oldu çünkü çok büyük bi sorumluluk..ama tabikide çok ta uzatmamak gerekiyor bence..ilk zamanlara göre şu an bende bi bebeğim olmasını çok istiyorum ve bununiçin doktor kontrollerimi yaptırdım 2-3 ay sonra düşünüyoruz inşallah..evliliğin tadını halada çıkartmış deiliz ama bebişide artık çok istiyorum napim :) korkularım olmasına rağmen...
sizin fikriniz tabi ama ben en azından 1-2 sene bekleyin derim..evliliğin sorumluluğunu önce bi kavrayın...
bence bi insan bebek icin hic bir zaman tam hazir olmuyo.hayat kosusturmacasi.hep planlar projeler kariyer birikim vs vs.......
ben öyle düsündüm hep ama bebegim bana sormadi gelirken.eger sorsaydi sanirim ben daha uzuuuuuuuuuun yillar beklerdim cocuk icin.su anda hamileyim kafam karma karisik.korkuyorum ama mutluyumda.o gelmek istedi bizde kabullendik
canım bizdede tam tersiydi ben istedim eşimde senin gibi diyodu
ama eşime hak veriyorum 1 sene daha bekleseymişim evliliğin tadını çıkarmak için ama hiçte pişman diiliz
sadece eskisi gibi cok gezemiyoruz ve cinsel hayatımız eskisi gibi diil
şunalrı hesap et canım hamileleiğin 6 ayından sonra ağırlaşmaya başlıyosun sonra 3 ay devam gebelik sonra 40 gün lohusalık derken 4 ay cocuğun en az 1 yaşına gelene kadar cinsel yaşamında sorunlar cıkabiliyo yani kaba taslak 1.5 sene çalkantılı gececek
ben sadece cinsellik aksadı için sitrese giriyorum bazen çünki eşelr arasında çok önemli düzensiz cinsel yaşam tartışmalara yol acıyo
yine bebeğin bi 9 aylık olana kadar rahat gezemiceksin
tamamen ilgini ona vereceksin bebeğine yani 1 sene bunlar bi gercek
ama anne olmak ta dünyada hiçbirşeye değişilmeyecek bi duygu rabbim herkese nasip etsin
bunları göz önüne al ama eşininde gönlünü kırma o heem olsun diyosa sende 2-3 sene diyosan orta yol bulun 1 sene sonra bebek sahibi olun bu 1 sen içinde doya doya yaşayın evliliğinizi
biz esimle 6 yillik birliktelikten sonra evlendik. 7 yildir evliyiz. bu sene cocuk sahibi olmaya karar verdik. benim icin onemli olan:
1- duygusal olarak hazir olmak (bir bebege yeterince ilgi ve sevgi verebilecek durumda olmak, hormonlarin bozulmasina hazir olmak)
2- fiziksel olarak hazir olmak (kilo almak, vucudun deforme olmasina hazir olmak, yogun spordan vazgecmeye hazir olmak)
3- okullarin bitmis olmasi
4- kariyerimde kendimi iyi hissettigim bir yerde olmak
5- yeterince para kazaniyor olmak
6- yeterince para biriktirmis olmak
7- uluslararasi gezmelerden tozmalardan ve tozutmalardan vazgecmeye hazir olmak
onemliydi. sartlarin hepsi yerine geldi. artik haziriz
kendini ve eşini hazır hissediyorsan,ana baba olacak kadar güçlü görüyorsan hiç durma derim..
ama değilsin sanırımki bu kararın nasıl verildiğini dışarıya soruyorsun canım..
bana sorarsan zamanın var..
:a.s.:
2-3 yıl vs..şu kadar zaman geçti zamanı geldi demeyin dünya kötü zaman kötü kriz vs..ortalık kaynıyor..birikim şart..sonra psikolojik durumunuz yeterli mi -çocuk yetiştirmek bıçak sırtı iş-risk-hayırlı bir evlat olması için neler vereceksiniz-annemle babamın bana yaptıklarını ona yapmaktan korkarım...bilgi ve tecrübe isterim...birde burada aldatma vs..hayal kırıklıklarını okuyunca adamdan emin olmak isterim...bakalım adam onun çocuğunun taşınmasına ve taşıyana layık mı..sadece çocukları sevmek yetmez kanımca..
Benim de eşimle aramda 7 yaş var. Evlendik ve 3 ay sonra hamile kaldım kendi isteğimizle oldu evliliğimizden pek bişey anlamadım gerçekten kendimi bir anda bir koşuşturmanın içinde buldum kızım şu anda 6 aylık ve daha yeni düzene girmeye başladı herşey. Ama çok memnunum şu anki halimden birkaç ay zorluk çektim tabiki ama şu anda herşey yoluna girmiş durumda. Kendi psikolojini hazır hissediyosan, maddi açıdan bir sıkıntınız yoksa, eşinin gerçekten iyi bir baba ve kendinin iyi bir anne olabileceğine inanıyosan beklemeni gerektirecek bir durum yok canım. Dünyanın en güzel şeyi en değerli varlığı anlatmakla bitiremem çok güzel bir duyguAllah'ım isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın herkese nasib etsin inş.. Meleğim olmadan boşuna yaşamışım hayat onunla daha bir anlamlı sanki yerimseniben
gel de bu yorumdan sonra bebek yapma yaaa kaydirigubbakcemile5:CüvCüv::ecrin_bebek:
bence bu süre herkes için değişir.
çiftler kendilerini hazır hissettiklerinde o bebeğin varlığını arayacaklardır sanırım.
işte o zaman doğru zamandır bence:1rolleyes:yerimseniben
arkadaşlar sizlere bir sorum olacak
ben yeni evliyim eşimle aramızda 7 yaş var.
bunları şu sebeple söylüyorum
eşim yazın çocuk düşünebiliriz diyor bense 2-3 sene bekleyelim evlilğimizin tadını çıkaralım birbirimize evli olmaya iyice alışalım diyorum.
eşim doğla olarak kendini baba olmaya hazır hissediyor.
elbette benm kendimi hazır hissetmemi de beklemeye hazır ve bu konuda çok düşünceli ama çok çocuk seviyor birden duyguları kabarıyor işte... ben de çocukları çok seviyorum ama çok detycıyım galiba.
sizlerin de fikrini almak istiyorum bebek sahibi olmaya nasıl karar verdiniz bunda neler etkli oldu ya da siz olsanız ne zaman karar verirdiniz?
cevaplarınız bekliyorum arkadaşlar.
sevgili editör ve moderatörlerimiz umarım konuyu doğru yere açmışımdır eğer yanlış yere açtıysam ve daha önce bu başlıklı bir konu varsa şimdiden kusuruma bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?