Ne zormus anne olmak..

annesi o daha çok küçük sen de yeni annesin.her anne bu yollardan geçer kimse bebeğini kolay büyütmüyor.sence neden anaların hakkı ödenmez diyorlar.sakın kendini üzme alışacaksın.doyma kısmına gelince de kusmasının sebebi emerken yuttuğu havadan.bunu engellemek için d bebeğini emzirirken 5 dk emzir sonra kaldırıp gazını çıkar sonra devam et.öyle öyle daha rahat emer doyunca da bırakır.canım benim sen çok iyi bir anne olacaksın bundan hiç şüphen olmasın.sadece birazcık sabır ve zaman

Canım öncelikle hayırlı olsun bebişin rabbim saglıklı sıhhatli analı babalı büyütmeni sağlasın inşallah
ilk kızımı kucagıma aldığımda bende 24 yaşındaydım eşimi uyandırmadan emziremiyodum süt boğazına kaçsa çıkaramyodum o kadar kendime güvensizdim ama günler geçtikçe eşim destek oldukça kendime güvenim geldi tek başıma rahatlıkla bakmaya ihtiyaçlarını öncedeb tahmin etmeye başladım sendede bu şekilde olucak korkma yılma sakın
uykusuzlukta duzene girecek merak etme
kızım 10 günlüktü iyi hatırlıyorum eşim dedi anne bebek niye geceleri aglamıyo annem dedi annesi sabaha kadar basında bekliyo nasıl ağlasın aynı korkuları yaşadım senin gibi

Bizimde dediğim gibi 2 yaşına kadar gece sürekli uyandığı için
sizin gibi yanımızda yatıyordu.
Şuan hala aynı odada yatıyoruz. Ona ilgisini çeker diye
şu arabalı karyoladan aldık.
Henüz gelmedi. Mayıs ortası gibi gelecek kurulacak.
Yani önümüzde ki ay odasında uyumaya alıştırıcaz inşallah :)
Sonuç ne olacak bende merak ediyorum.

Sonucu bana da yazarsan sevinirim : )
Doğuştan beri aynı huyları gibi

Bir de biz eşimle zaten tüm gün göremediğimiz
için gece koklaya koklaya uyumayı seviyorduk :)
Onun içi birazda biz ayırmadık odasını hemen.
İç güdüsel davrandık daha çok.
Şuan 3 yaşında tam zamanı diye düşünüyoruz.

bize ölesini denk gelmiyo yinede değişmem kuzularımı hiçbişeye uykusuzluk vs vs gelip geçiyo rabbimin izniyle

Ne kadarlik ki bebis kuzum ilpk aylarda bende boyleydim ruh gibi dolasiyodum

Daha cok yeniymis yaa sende bebkte zamanla alisacaksiniz, cocugun gece rutinini aksatma, emirme banyo uyuma seklinde boylece gece uykusuna alisir bebek zamanla rahat edersin. Daha minicik geceyi gunduzu bilemezki ne yapsin. Sabir sabir, bu gunlerde gecer ileride hatirlar gulersiniz

bende 3 bucuk aylık anneyım benımde ılk evladım
hayatımda ılk kez kucagıma kendı bebegımı aldım okadar tecrubesızdım kı hastanede hemsıreler bı bebegı nasıl tutmam gerektıgını gostermıslerdı

ve ılk haftadan berı tek basıma buyutuyorum bagırsagında enfeksıyon ıdrar yolunda enfeksıyonılerı derece reflu kolık gobek fıtıgı olan bebegımı :)

ben şöyle bı dısıplın buldum kendıme
2 saatde bır beslıyorum en fazla 20 dk emzırıyorum emzırdıkden hemen sonra sırtının dogru noktasına tıpıslıyarak gazını cıkartmasına yardımcı oluyor sonrada yatırıyorum
oglen 1 saat oyun zamanı bıde aksam uzerı 1 saat tum enerjısını atıyor onla anlasada anlamasada uzun uzun sohbet edıp oyunlar oynayıp saklabanlıklar yapıyorum

karsımda durmadan aglayan bı bebek ben karsısında göbek atıyorum sussun dıye cunku reflusu oldugu ıcın hoplatamıyorum sallayamıyorum hepsını fıskırtırcasına kusuyor....

3 ay doldukdan sonra bıraz duzene gırdı bana Bir-Dost ve Denas14__ demıstı sabret 3 ay dolunca rahatlarsın 6 ay dolunca tadından yenmez dıye :)
aynende dedıklerı gıbı oluyor....

annenın sakin olması coook onemlı sen ne kadar huzursuz olursan bebek okadar cıldırıyor

1 bucuk saatde bı altını ıslatsada ıslatmasada acıyorum kırlıyse degıstırıyorum temızse havalandırıyorum bıraz sohbet edıp mıncıklayıp sonra emzırıyorum en fazla 20 dk
ozaman 2 saatde bı 20 dk emmıs oluyor ve her alt acmasından sonra meme gelecegını bılıyor zilli bı heyecanlanıyor kı cok seker

gece 1 e kadar boyle oluyor gecede verıyorum 120 cc mama gunde 1 kere gece olmak uzere reflusune ozel oda sabah 6 ya kadar uyutuyor kendısını

Parca parca biraz uyudum. Benimki besigin basinda oturmus, ben emzirdikten sonra oynaya oynaya uyutmus sagolsun altini falan almis.
Zor olacagini biliyodum tabi ama bu kadarını tahmin etmemistim daha bu baslangic.

Parca parca biraz uyudum. Benimki besigin basinda oturmus, ben emzirdikten sonra oynaya oynaya uyutmus sagolsun altini falan almis.
Zor olacagini biliyodum tabi ama bu kadarını tahmin etmemistim daha bu baslangic.
Sonra daha da azalacak annesi
Anne su
Anne ekmek arası diyecek
O daha kolay
Böyle düşün
Saat başı emzirmeyeceksin, uyuyacaksın, dinç kalkacaksın

bebek sutu 2 saatde sındırırmıs oyuzen 2 saatde bı emecek
gazı oldugunda aranır ıcgudusel sen ac oldugunu sanır emzırırsın
her agladıgında emzırırsın ozaman daha cok gazı olur hepınız perısan olursun

ben 2 saatden once gaz sancısı cekıp arandıgında emzık verıyorum sakınlıyor

Canm bebegim suan 5aylik olmak uzere bende cok bunalima. Girmistim baslarda ama cok sukur gecti. Suan oyle rahatim ki binlerce kez sukrediyorum Rabbime stres yapma oyle bir gecer ki bu gunlerin arkana bakip gulersin haline daha cok guzel gunler var onunuzde hemde cok yakinda insallah:))

Haziranda 2 yasina girecek bi oglum var. 26 yasindayim. Yazdiklarinda kendimi gordum:)

Oglum cok gazli bi bebekti ve ilk 4 ayimiz feci gecti. Yemek yerken bile esimle nobetlese yiyoduk. Oglum uyuyunca ben agliyodum hayatimiz bitti galiba birlikte hic bisey yapamicaz artik,cocuguma bakamiyorum bile diye esimi de yemistim.

Sonra hersey yoluna giriyo inanki,sen annelige alisiyosun bebegin sana guvenmeyi ogreniyo. Sen kendini ona birakiyosun,o senle sakinlesmeye basliyo.

Annelik cok keyifli bisey. Daha simdiden oglumla cok egleniyorum. Ilk aylar disari ciktigimizda agladiginda ben yikiliyodum Allahim eve mi kapancam artik diye) simdi ne komikmisim diye guluyorum.

Kisacasi merak etme,geciyor :))

Biraz daha büyüsün nasıl eğlenceli çıngırakla oynayın :) yerim onu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…