Canım öncelikle hayırlı olsun bebişin rabbim saglıklı sıhhatli analı babalı büyütmeni sağlasın inşallahUykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Artik hep gecelerim boyle uykusuz mu gececek, gezemeyecek miyim, esimle ilgilenemeyecek miyim diye soruyorum kendime. Daha 24 yasindayim, gec anne olanlar o yasta ugrasicakken ben o zamana cocugu buyutmus olup gezicem diyorum, oyle kendi kendime konusuyorum.
Varligina binlerce sukur, dogurduguma asla pisman degilim. Sadece uykusuzluk ve acemilik basima vurdu sanirim. Oyle icimi dokmek istedim.
Siz nasil atlattiniz bu gunleri..
Bizim odaya beşik aldım
Sırf tek yatmıyo ikide bir uyanıp ağlıyo diye
Beşikle bizim yatak bitişik
Gece uyanıyo hop bizim yatağa atlayıp geri dalıyo
Tuhaf bi çocuk kime çektiyse
Sizinki de böyle miydi ?
Bazen korkuyorum hep bizim oda da yatacak diye ilerde de
Evet her dönem var zorluğu
Bizim annelerimize bakın hala bir elleri üstümüzde
Benim kızıma annem bakıyor hatta Allah razı olsun
İşten emekli olunuyor da annelikte emeklilik te yok ( :
Sonucu bana da yazarsan sevinirim : )Bizimde dediğim gibi 2 yaşına kadar gece sürekli uyandığı için
sizin gibi yanımızda yatıyordu.
Şuan hala aynı odada yatıyoruz. Ona ilgisini çeker diye
şu arabalı karyoladan aldık.
Henüz gelmedi. Mayıs ortası gibi gelecek kurulacak.
Yani önümüzde ki ay odasında uyumaya alıştırıcaz inşallah :)
Sonuç ne olacak bende merak ediyorum.
bize ölesini denk gelmiyo yinede değişmem kuzularımı hiçbişeye uykusuzluk vs vs gelip geçiyo rabbimin izniyleBenim saçım dümdüz
Bi ondan yırttım
Bi de 2 ay uzattım, 5,5 aylıkken işe döndüm
Gerisi aynı senin ki gibi
Kolik denen cinsten
10 aydan sonra emme bitti diş hala vardı
12 aydan sonra yürüdü da gazını cazını nazını kendi attı
Belim kopuyodu onu taşımaktan
Bizim işyerinde bi arkadaşta beşiğine koyarım yatar, sallamam bile demişti gözlerim büyümüştü
Maşallah nazarım değmesin
Ne kadarlik ki bebis kuzum ilpk aylarda bende boyleydim ruh gibi dolasiyodumUykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Artik hep gecelerim boyle uykusuz mu gececek, gezemeyecek miyim, esimle ilgilenemeyecek miyim diye soruyorum kendime. Daha 24 yasindayim, gec anne olanlar o yasta ugrasicakken ben o zamana cocugu buyutmus olup gezicem diyorum, oyle kendi kendime konusuyorum.
Varligina binlerce sukur, dogurduguma asla pisman degilim. Sadece uykusuzluk ve acemilik basima vurdu sanirim. Oyle icimi dokmek istedim.
Sonucu bana da yazarsan sevinirim : )
Doğuştan beri aynı huyları gibi
Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Kimse kuzusunu hiç bişeye dğeişmez tabibize ölesini denk gelmiyo yinede değişmem kuzularımı hiçbişeye uykusuzluk vs vs gelip geçiyo rabbimin izniyle
Hadi inşallahEvet çocukları bende benzettim. benimde annem bakıyor falan..
Şartlar da benzer.
Yazarım sana da sonucu.
Çocuklar çabuk öğreniyorlar zor olacağını sanmıyorum.
Sonra daha da azalacak annesiParca parca biraz uyudum. Benimki besigin basinda oturmus, ben emzirdikten sonra oynaya oynaya uyutmus sagolsun altini falan almis.
Zor olacagini biliyodum tabi ama bu kadarını tahmin etmemistim daha bu baslangic.
Canm bebegim suan 5aylik olmak uzere bende cok bunalima. Girmistim baslarda ama cok sukur gecti. Suan oyle rahatim ki binlerce kez sukrediyorum Rabbime stres yapma oyle bir gecer ki bu gunlerin arkana bakip gulersin haline daha cok guzel gunler var onunuzde hemde cok yakinda insallah:))Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Biraz daha büyüsün nasıl eğlenceli çıngırakla oynayın :) yerim onu.bende 3 bucuk aylık anneyım benımde ılk evladım
hayatımda ılk kez kucagıma kendı bebegımı aldım okadar tecrubesızdım kı hastanede hemsıreler bı bebegı nasıl tutmam gerektıgını gostermıslerdı
ve ılk haftadan berı tek basıma buyutuyorum bagırsagında enfeksıyon ıdrar yolunda enfeksıyonılerı derece reflu kolık gobek fıtıgı olan bebegımı :)
ben şöyle bı dısıplın buldum kendıme
2 saatde bır beslıyorum en fazla 20 dk emzırıyorum emzırdıkden hemen sonra sırtının dogru noktasına tıpıslıyarak gazını cıkartmasına yardımcı oluyor sonrada yatırıyorum
oglen 1 saat oyun zamanı bıde aksam uzerı 1 saat tum enerjısını atıyor onla anlasada anlamasada uzun uzun sohbet edıp oyunlar oynayıp saklabanlıklar yapıyorum
karsımda durmadan aglayan bı bebek ben karsısında göbek atıyorum sussun dıyecunku reflusu oldugu ıcın hoplatamıyorum sallayamıyorum hepsını fıskırtırcasına kusuyor....
3 ay doldukdan sonra bıraz duzene gırdı banaBir-Dost ve Denas14__ demıstı sabret 3 ay dolunca rahatlarsın 6 ay dolunca tadından yenmez dıye :)
aynende dedıklerı gıbı oluyor....
annenın sakin olması coook onemlı sen ne kadar huzursuz olursan bebek okadar cıldırıyor
1 bucuk saatde bı altını ıslatsada ıslatmasada acıyorum kırlıyse degıstırıyorum temızse havalandırıyorum bıraz sohbet edıp mıncıklayıp sonra emzırıyorum en fazla 20 dk
ozaman 2 saatde bı 20 dk emmıs oluyor ve her alt acmasından sonra meme gelecegını bılıyor zillibı heyecanlanıyor kı cok seker
gece 1 e kadar boyle oluyor gecede verıyorum 120 cc mama gunde 1 kere gece olmak uzere reflusune ozel oda sabah 6 ya kadar uyutuyor kendısını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?