Nebevi beslenme

Biz artık anneyi z azcıkta kılomuz da olacak...degilmi
Aynen çocumu oturtacak göbek yok zati
Senin boy kaç arkadaşım?

Ben böyle de memnunum o yüzden hırs yapmıyorum ama tabii gönül ister bir 63cük oda diyorum artık oğlanla parkta oynarken vs gider..
Her gün 10 bin adım eksik etmiyorum..

163 164 boyum kılom 65 benım gonulde 60 61 ısıtıyor bakalım ınsAllah..
Benim gobek var işte olmıyaydı ıyıydı hayırlısı olsun ne dıyelım gıder kılı verdıkce ınsaAllah

Benim gobek var işte olmıyaydı ıyıydı hayırlısı olsun ne dıyelım gıder kılı verdıkce ınsaAllah
Gitmesi için çalışmamız lazım
Boğaz durmuyor ki... 3 ayları da fırsat bilip oruç tutmak lazım inşallah.

ara ara yazdım .. düzeni oturtamadım farkındayım..
hafta sonu sınavım var o yüzden sanırım ama bir şeyleri bahane etmeyi bırakalaım değil mi?

2019 yılının başında kandime hedef listesi oluşturdum.. bir kaç misal; hergün yasin tebareke amme okumak, hergün diş fırçalamak, her gün 10 bin adım vb gibi hem manevi hem maddi bir çok hedefim var.. kimini yapmaya başladım kimine başlamadım kimi ise atık alışkanlığım oldu bırakmıyorum :) 2019 gireli 3 ay oldu yine hızlı ilerledim memnunum çok şükür..

bu hedeflerden yapıp yapıp bıraktığım diyet mi dersin sağlıklı beslenmemi bilemem ama benim için nebvi beslenme...

süt vs takmıcam artık kafama saçmalamışım çünkü ben peygamber efendimizin sünnetine uygun beslenicem israf etmicem ve süt olmayacak ha? ne anlamsız.. herkesin rızkını veren hz allahtır.. ben sünnetime uygun yaşayayım oğlumun karnı da elbet doyar.. ben çok yemek yiyince israf edince süt olunca.. belki de olmuyor.. belki o süt başka sebeple oluyor ben yemek zannediyorum..
neyse anladınız 2 lafı toplayamadım...

bugün 19 mart yanımda 2 lt lik su şişem klavyem ve ben
gelin kızlar beraber başlayalım.. sizde bir hedef listesi yapın kendinize ne için olursa olsun :)
bu topikteki hedefimiz nebevi beslenme..

nebevi beslenme için şu an bildiklerim ;
mutlaka her sofrada yeşillik olması

pazartesi ve perş oruç tutmak... bu oruçlarda sahur yok veya sahuru hurma ve su ile yapmak..

oruçsuz günler 2 ana bir ara beslenmek veya kısaca iyice kendini dinle acıktığına eminsen bir avuç ye.. midenin yalnızca 3 te 1 ini doldur..
meyve ve tatlılar yemekten en az 1 saat önce yenmeli.. su yemekten hemen önce bırakılmalı ve yemekten en az 45 dk sonra ilk su içilmeli..

ben henüz bu ayrıntıları biliyorum.. inşallah sınavdan sonra kütüphanemi kurcalayarak daha fazla bilgi edinicem :)

Son düzenleme:
hadi gel arkadaşım beraber bi besmele çekip başlayalım.. hepi topu 4 kilo kalmış veririz onu da :) beraberce bir hedefe doğru gidelim :) kilomuz aynı boyumuzda çok yakın seninle :) uyumlu oluruz :)

ay bugün de hava çok güzel gibi ama esiyor.. bebekimle yürüsem mi napsaaammm... 10 bin adım ev içinde zorluyor ..

hadi gel arkadaşım beraber bi besmele çekip başlayalım.. hepi topu 4 kilo kalmış veririz onu da :) beraberce bir hedefe doğru gidelim :) kilomuz aynı boyumuzda çok yakın seninle :) uyumlu oluruz :)
Takıpteyım beraber persembe baslayıp oruc ta tutbılırız evet sadece 5 kılo yapabılırız...

2 hafta tuttum ben ama şu an müsait değilim malesef.. anladın sen

bitince hemen başlıcam inşallah.. sen tut ama hiç kaçırma derim :)

oğlanın emmesini bekliyorum emsin hemen sahile inicem yine :) dışarde gezmek çok güzel hem oğlan da hava alıyor bana da değişiklik oluyor

2. öğünümü yedim ben bugün 3 olacak sanıırm..
ama akşam saat 7 de sadece çorba yicem o kadar..

egzamalarım da geçmeye başladı ufak ufak

bugün ekşimaya yapmaya çalışıcam bakalım..
tam buğday unu alıcam..

inşallah ekmeğimi evde kendim yapmak istiyorum

Yürümek en güzel spor tebrik ederim

Evet.. geri döndüm
Leslie yaptım bugpn ama 5 bin adım oldu 45 dj yaptım.. ikindiden sonra oğlanlar sahil gezisi yapayım diyorum ama emin değilim bakalım
Ama tabii yeme konusu berbat.. hiç sormayın.. onu da düzene sokmak laxım

selam

Bugün oruçlu geçti çok şükür
Dün tutamadım.. bugpn tuttume evdeydim hep hava kötü zaten..
Yeme içme işleri olmuyor hep bir yerde iradem kaçıyor.. o da şu an ki kilo da kendimi beğenmem.. böyle de mutluyum sadece acaba diyorum 63 olsam nasıl olur? Sadece 4 kilo var ama irademe sahip çıkamıyorum...
Ben de spor vs bir şeyler yap aya çalışıyorum ..
Telefona bir uygulama yükledim hedefler diye .. her hafta bir iki şey yazıyorum kimini hergün kimini haftanın belirli günlerinde yapıyorum..
Bu hafta 45 dk Leslie var haftanın 4 günü hergğn 10 bin adım zten uzun zamandır devamı ediyor.. her sofrada yeşillik koydum.. ve 2 lt su..
Su yu ben az şçiyormuşum onu fark ettim.. şişeme koyup takip ediyorum. Artık..
Kısace boğazı kesemedim ben de spor arttırdım.. havalar ısınsın bir kaç şeyi düzene koyunca adımı 15 bin yapıncam inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…