- 12 Mart 2018
- 119
- 102
- 13
- Konu Sahibi Dilber_iRana
-
Bunu söyleyenlerin eğitimi ve hayata bakışları da önemli.Hani diyorlar ya olgunlaşınca anlayacaksın ne demek istediğimizi...
25 yaşına geldin mi? Bizi anlayacaksın.
Hani ne oluyor yaş ilerleyince?Neden böyle diyorlar anlamıyorum?Kocaya muhtaç olmamak için okur diyorlar..Bunun için mi sadece? Birde yaşın ilerlesin çok farklı düşüneceksin diyorlar.Nasıl farklı düşüneceğim.?Ne gibi düşünceler olacak kafamda.Artık insanların dışgörünüşleriyle değil ruhlarıyla ilgileneceksin diyorlar.Hele bir 25 i gör sen diyorlar.Neden 25
Okumak mesela evet mühim bir şey .Kendi ayaklarının üzerinde durmak için.Fakat bir kadın sadece bunun için mi okur?
Okumayan bin pişman mıdır.?
Okumakta kararlıyım kesinlikle.Fakat bu tür konularda kafama takılmıyor değil.
Bir kadın okuyunca hayatında neler değişir.? Bir kadın neden okumalı?
Hah !Aradığım cevaba yakın bir cevaptı.25 kistas midir bilmiyorum ama yas ilerledikce dusunceler degisiyor
Kendimden ornek veriyim;
20 li yaslarin basinda cok idealisttim , bambaska goruyordum dunyayi , aileme cok kiziyordum ideallerini kaybettikleri icin , hayatta yapamayacagim sey yok derdim , kendimi cok olgun goruyordum , tek basima herseyi yapabilecegime inaniyordum , ailem beni frenlemeye calistikca kiziyordum onlara cunku bana gore ben olmustum , herseyi biliyordum daha ne ogrenebilirdim ki?
Yas ilerledi , 25 oldum vay anasini herseyi bilmiyormusum bilmedigim birseyler de varmis dedim mesela is hayati , orda karsilastigim farkli kulturler vs..
Yas 30 oldu , vay anasini yahu hicbirsey bilmiyormusum ki ben dedim , bi olgunlastim , hayata bakisim degisti
Bi kac ay sonra 40 oluyorum ve diyorum ki , ay ne kadar komik ideallerim varmis , genclik iste :)
Ayrica her kadin okumali , kendi ayaklari ustunde durmali ve hic kimseye muhyac olmamali , evlenirsiniz calismak istemezsiniz o ayri birsey ama bi anda yanliz kaldiginizdq calisabileceginiz bir mesleginiz olmali
Okumak cehaleti alir ama bana gore aile cok daha onemli , son zamanlarda okumus gorgusuzler cogaldi maalesef.. univ mezunu ama iki kelimeyi yan yana getirip kendini ifade edemiyor , nerde nasil davranacagini bilmiyor
Sadece univ okumak degil onemli olan bol bol kitap okumak , gazete okumak , hayati dunyayi kavramaya calismak , cevre bilincine sahip olmak..
Kadinlar kendini gelistirirse nesiller de gelisir , toplum da grlisir
Cahil kadin kendi gibi cahil surusu yaratir ( istisnalardan bahsetmiyorum , gunumuze dair bir genelleme yapiyorum)
Hani diyorlar ya olgunlaşınca anlayacaksın ne demek istediğimizi...
25 yaşına geldin mi? Bizi anlayacaksın.
Hani ne oluyor yaş ilerleyince?Neden böyle diyorlar anlamıyorum?Kocaya muhtaç olmamak için okur diyorlar..Bunun için mi sadece? Birde yaşın ilerlesin çok farklı düşüneceksin diyorlar.Nasıl farklı düşüneceğim.?Ne gibi düşünceler olacak kafamda.Artık insanların dışgörünüşleriyle değil ruhlarıyla ilgileneceksin diyorlar.Hele bir 25 i gör sen diyorlar.Neden 25
Okumak mesela evet mühim bir şey .Kendi ayaklarının üzerinde durmak için.Fakat bir kadın sadece bunun için mi okur?
Okumayan bin pişman mıdır.?
Okumakta kararlıyım kesinlikle.Fakat bu tür konularda kafama takılmıyor değil.
Bir kadın okuyunca hayatında neler değişir.? Bir kadın neden okumalı?
Biliyorum oyle dusundugunuzu :)Hah !Aradığım cevaba yakın bir cevaptı.
Peki ne gibi düşünceleriniz değişti.Mesela hangi konularda.Çünkü bende şuan çok olgun olduğumu düşünüyorumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?