Neden 25?

Dilber_iRana

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
119
102
13
Hani diyorlar ya olgunlaşınca anlayacaksın ne demek istediğimizi...
25 yaşına geldin mi? Bizi anlayacaksın.
Hani ne oluyor yaş ilerleyince?Neden böyle diyorlar anlamıyorum?Kocaya muhtaç olmamak için okur diyorlar..Bunun için mi sadece? Birde yaşın ilerlesin çok farklı düşüneceksin diyorlar.Nasıl farklı düşüneceğim.?Ne gibi düşünceler olacak kafamda.Artık insanların dışgörünüşleriyle değil ruhlarıyla ilgileneceksin diyorlar.Hele bir 25 i gör sen diyorlar.Neden 25
Okumak mesela evet mühim bir şey .Kendi ayaklarının üzerinde durmak için.Fakat bir kadın sadece bunun için mi okur?
Okumayan bin pişman mıdır.?
Okumakta kararlıyım kesinlikle.Fakat bu tür konularda kafama takılmıyor değil.
Bir kadın okuyunca hayatında neler değişir.? Bir kadın neden okumalı?

Bunu söyleyenlerin eğitimi ve hayata bakışları da önemli.
25 diye bir şey yok.
Kimi 18'de çözer, kimi 50'de hala mal gibi yaşar.
Eğitim cehaleti alıyor, öbürü baki kalıyor.

Bu 25e gelinceyi ilk kez duydum, bana kimse öyle dememişti. Ama özellikle kadınlar okumalı, bir meslek sahibi olmalı en azından. Burda evlenip de geçinemeyen, ama maddi özgürlüğü olmadığı için boşanmaya cesaret edemeyen az kadının konusunu okumadım. Ya da yeri gelir eşine destek olmak için çalışırsın. Sonra istersen yine evinde otur, ama bir mesleğin mutlaka olmalı.

25 mi.neden 25 ki.ben ilk defa duydum.30 dan sonra farklı oluyor diyorlar genelde.gerçi yaşadığımız tecrübe edindiğimiz şeyler değiştiriyor insanı yaştan çok.

aralıkta 25 yaşında olucam

Haklılar ..
Yaş konusunda değil ama okuma konuusnda kocana değil kimseye muhtac olmamak ayakta dımdık durma için okumak gerek . Güzel bir iş bulmak gerek .
Düşüncelerın her sene değişiyor. bu sene çok haklı buldugum bır konuyu seneye ne kadar sal*kmışım yaa diyebılıyorum

Mesele calisip kendi parani kazanmanin önemi.

Dersenki benim param var acarim kendime bi yer kendi parami kazanirim o zaman derimki illa universitesi oku yuksek lisansta yapmam diyemem.

Ama bu hayatta kimin ne olacagi belli degil. 20 25 yillik evli de olsa 1 aylikta olsa kadinlar ayrilmak istiyor ve maddiyatsizliktan dayaga da kufure de tacize de hepsine de katlaniyorlar. Neden cunku kendilerine ayri bi ev acacak durumlari yok, cocuklarin giderlerini karsilayacak güc yok.

Sirf bu yuzden bile calismali kadin. Sadece gelecek icin. Evet tatile gitmek guzel, guzel kiyafetler almakta guzel ama mesele bunu yapmak degil. Muskul duruma dustugunde ben sana muhtac degilim ben bunun altinda kalkarim demek lazim.

İnsan vücudu 25ten sonra ölmeye başlıyormuş. Ben bunu biliyorum bi tek.
Şahsım adına, 25ten sonra hayata bakışım değişti gerçekten. Ergenlik 25e kadar sürermiş zaten belki de ondan. 18 -19 yaşındaki olgunluğa inanmıyorum, o yaşta herkes olgun olduğuna yaşıtlarına göre önde olduğuna, her şeyi bildiğine inanıyor zaten.

Son düzenleme:
25 kistas midir bilmiyorum ama yas ilerledikce dusunceler degisiyor

Kendimden ornek veriyim;

20 li yaslarin basinda cok idealisttim , bambaska goruyordum dunyayi , aileme cok kiziyordum ideallerini kaybettikleri icin , hayatta yapamayacagim sey yok derdim , kendimi cok olgun goruyordum , tek basima herseyi yapabilecegime inaniyordum , ailem beni frenlemeye calistikca kiziyordum onlara cunku bana gore ben olmustum , herseyi biliyordum daha ne ogrenebilirdim ki?

Yas ilerledi , 25 oldum vay anasini herseyi bilmiyormusum bilmedigim birseyler de varmis dedim mesela is hayati , orda karsilastigim farkli kulturler vs..

Yas 30 oldu , vay anasini yahu hicbirsey bilmiyormusum ki ben dedim , bi olgunlastim , hayata bakisim degisti

Bi kac ay sonra 40 oluyorum ve diyorum ki , ay ne kadar komik ideallerim varmis , genclik iste :)

Ayrica her kadin okumali , kendi ayaklari ustunde durmali ve hic kimseye muhyac olmamali , evlenirsiniz calismak istemezsiniz o ayri birsey ama bi anda yanliz kaldiginizdq calisabileceginiz bir mesleginiz olmali

Okumak cehaleti alir ama bana gore aile cok daha onemli , son zamanlarda okumus gorgusuzler cogaldi maalesef.. univ mezunu ama iki kelimeyi yan yana getirip kendini ifade edemiyor , nerde nasil davranacagini bilmiyor
Sadece univ okumak degil onemli olan bol bol kitap okumak , gazete okumak , hayati dunyayi kavramaya calismak , cevre bilincine sahip olmak..

Kadinlar kendini gelistirirse nesiller de gelisir , toplum da grlisir

Cahil kadin kendi gibi cahil surusu yaratir ( istisnalardan bahsetmiyorum , gunumuze dair bir genelleme yapiyorum)

Hah !Aradığım cevaba yakın bir cevaptı.
Peki ne gibi düşünceleriniz değişti.Mesela hangi konularda.Çünkü bende şuan çok olgun olduğumu düşünüyorumda

Olgunlaşmaktan bahsediyolardır
Ama benim temeldeki görüş ve düşüncelerim 17 yaşından beri aynı
25 te vahiy inmiyor yani

Şimdi ciddi yanıtım geliyor. Beynin ön lobu, frontal kortext gelişimini 25 yaşında anca tamamlıyor. Peki bu ne demek, ve frontal kortext ne yapar. Bu bölge tam gelişimini tamamlamamış oldugu için ergenler ve bu genc yetişkinler (18-25) , bir kazançları olacağı kanısıyla farklı farklı şeyleri denemeye daha meyilli olup, risk alma postansiyelleri yüksektir. Çevre baskısı ile, arkadaş cevresi yüzünden vs yanlış tercihler yapma olasılıkları da bu dönemde 25 inden sonraki dönemden daha olasıdır. Yani kısaca beynin mantıkla alakalı olan bölümü 25 yaşına kadar gelişmemış oluyor, erkekler daha dezavantajlı hatta. Yani duygular karar almada daha fazla yer kaplıyor. Kamu spotu 25 yaşından önce evlenmeyin:)

Son düzenleme:
kaç yaşındasın?

şöyleki 20 ile 25 arasında çok fark var. kafa değişiyor. tam olarak ne anlaşılıyor bilmiyorum ama olgunlaşıyosun. bundan doğal ne var?

Hah !Aradığım cevaba yakın bir cevaptı.
Peki ne gibi düşünceleriniz değişti.Mesela hangi konularda.Çünkü bende şuan çok olgun olduğumu düşünüyorumda
Biliyorum oyle dusundugunuzu :)
Ama degilsiniz inanin bana
Oncelikle deger verdigim kavramlar degisti , daha bireysel iken simdi once ailem diyorum
Mesela siyasi gorusum hep aynidir ama cok duygularimla dusunup hareket ederken simdi mantigim agir basiyor
Cok cesurdum simdi temkinliyim
Eglenmek , arkadaslar , dostluk vb kavramlar on plandayken simdi bambaska seyler var onlarin yerinde
Bir insan idealini takip etmeli , para pul onemli degil derken yas 40 olmus en mantiklisi koseye para atmaya basliyim artik noktasindayim :)
Tabi cok kelimelere dokemiyorum ama pek cok sey degisiyor dusunce yapisi olarak
Hauat tecrubesi bambaska birsey
Cevrenizde guvendiginiz akli basinda bir yetiskin varsa onun nasihatlarini goz ardi etmeyin
Ben pek cok konuda keske babami dinleseymisim diyorum :) ama hayat yapilan hatalarla ogreniliyor bir yandan da , yine de su hatayi da yapmasaymisim iyiymis dedigim pek cok sey var

Herşeyin tozpembe olduğunu düşünürken 25 ten sonra birden kararmaya başlıyor :))

Sorumluluk lar artıyor. Belki evlilik sonrasında çocuk artık düşünmen gereken başka şeyler oluyor.

Belki aldatılıyorsun yada şiddet görüyorsun. Ayrılman için aile desteği yoksa kendi ayaklarının üzerinde durmak zorundasın.

İnsanların dış görünüşüne göre arkadaş seçmiyorsun. İyi ve dürüst kişiler arıyorsun çevrende candan kişiler.

Ergenlik çağında anne babanla dışarı çıkmaya çekiniyorsun. O yaşa gelince nasıl büyük bir ayıp olduğunu farkediyorsun.

Annen baban birşey isteyınce öfleyip püflerken, evlenince kocana koşulsuz şartsız yerine getirirken yada kayınvalıdene bsyler hazırlarken farkına varıyorsun.

Anne baba hazır para verirken çılgınca harcayıp, en en iyisini sürekli alırken evlenince çalışsan bile çekinerek alırken anlıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…