Neden 25?

Kadın çalışmalı değil, insan çalışmalı. Her birey kendini geçindirecek parayı kazanabilmeli bence. Her daim çalışsın demiyorum. Bir mesleğin olur, sen çalışmak istemezsin ve senin gelirini sağlayacak kişide halinden memnundur, çalışmayabilirsin. Ama zorda kalmamak adına bir mesleğin bulunmalı bence.

Yaş meselesine gelince de “Akıl yaşta değil, baştadır” diyorum.

bir insan güçlü karekterde değilse, isterde 10 üniversite bitirsin hiçtir...kendini seviyorsan, kendine saygın varsa,zorluklara karşı mücadele verebiliyorsan...ama tüm bunlar okumakla olmuyor işte. yaşla birlikte, tabiki olaylara karşı bakışın çok değişiyor.

Ben 18 iken dünyayı çözmüş insan sarrafı oldum sanıyordum mesela.. meğer hayal dünyasında bir çocukmusum.. 25 olduğumda bunu anladim ama 35 oldum ve 25 lik seda yı çocuksu buluyorum :)))
Evlilik hayatı iş hayatı hele ki anne olmak dünyaya bakışını değiştiriyor.. sevdiklerini kaybetmek.. hastalıklar.. yorgunluk vs insanı değiştiriyor.. eskiden kizdiklarima şimdi gülüyorum şimdi yeni şeylere kızıyorum.. ama az.. eskiden ağzıma koymadığım patlıcanı bile 35 imde sevdim..
Değişme gelişme yoksa nasıl hayat o öyle.. vücut da ruh da değişiyor yaşlandıkça.. ama 35 in olgunluğunu sevdim ben.. akillanmak güzel..

Keşke bana da böyle diyen bir kişi olsaydı. Tek bir kişi belki o zaman okurdum ve kendi yonetebildigim bi hayatım olurdu. Ama keşkeler işe yaramıyor hayatta.
Ben 22 yaşindayım yaşadıklarım beni olgunlastirdi. Yaşla değil sizinle alakali bi şey.

25'im, 2 ay sonra 26 oluyorum hatta. Kendi paranı kazanmak gibisi yok benim için öyle söyleyeyim. Ailene ya da başka birinin eline bakmamak, birine hesap vermeden istediğin gibi paranı harcayabilmek, bir kariyerinin olması çok güzel bir şey bence. İnsanların sana bakışı, konuşması dahi değişiyor. Öğrenciyken "Amaan sanki mezun olacağız da ne olacak" falan derdim (ki o zaman bile ufak tefek işler yapıyordum iş hayatını tanımak ve biraz harçlık kazanabilmek adına) ama öyle değilmiş. Ama bunun sınırı 25 değil tabi, hayata ne kadar erken atılırsan o kadar çabuk çözüyorsun.

Sadece para kocaya muhtac olmamak için kendini geliştirmek egitmek için oku.zaten bakıs acın degişir.ufkun genişler.okumaktan kimseye zarar gelmez.

Sadece bir erkeğe değil kimseye muhtaç olmamak için okunmalı. Kendi ayakkarının üzerinde durabilmek için okunmalı. Çalışmak üretmek faydalı olmak güzel şey bunun için okunmalı...
Ama yaş konusuna gelince akıl yaşta değil baştadır. Kronolojik olarak zamanın geçmesi değil yaşadıkları olgunlaştığında insanı. 20 yaşındaki benle şimdiki ben aynı kişi mı? Değil. Ama şu yaşta çok değiştim diyemem. Her gün değişir insan. Her gün insana birşey katar

Yaş değil aslında yaşantı arttıkça insanın hayata bakış açısı değişiyor. OKul ve iş hayatı da insana bambaşka yaşantılar sunduğu için insan olgunlaşıyor. Bir kadın okuyunca neler değişir demişsin bir kadın okuyunca toplum değişiyor. Kadın ayakları üstünde durmak için okumalı, kadın gibi yaşamak için okumalı, bilinçli bir ailenin temellerini atmak için okumalı hepsinden ötesi kendini gerçekleştirmek için okumalı :)

Nitelikli olarak okursaniz, üniversite vizyonunuzu, hayata bakis açınızı ciddi anlamda olumlu sekilde etkileyecektir.
Kasettigim aof degil tabi. Hocalarla iletisim, sunumlar, projeler, arkadasliklar vs benim hayatımi pozitif yonde etkiledi.

25 değilde 30 da insan gerçekten bi olgunlaşıyor.
Ben çabuk parlayan sinirlenen biriydim bi sakinlik geldi
Daha makul düşünüyorsun artık ister istemez. Tabi yaşadıkların evliliğin eşinin tutumu herşey önemli . Yoksa çocukluğunu yaşayamadan olgunlaşmak zorunda kalan ne insanlar var.

18-20sinde okumayıp 25inde pişman olan çok gördüm mesela.

20sinde evet oldum der, gün geçtikçe bazılarında 25 bazılarında 30 olur ne cahilmişim 20 yaşında der insan.

İki aya 27 olacağım . Eski ben ile şimdiki ben arasında o kadar fark var ki, iki ayrı insan gibi.
Ama tabii nasıl yasadiginla da alakalı. Anne baba evinde yatıp ise gidip eve gelip (davar gibi diyesim geldi, afedersiniz) yasarsaniz fazla fark olmaz. Ama ne bileyim...kendim için konusayim
Yediğim kazıklarla, uğradığım hayal kirikliklariyla, sevdiğim adamlarla,sevmediğim işlerde çalıştığım zamanlarla, yapip da kendime yakistiramadigim şeylerle, tanistigim ilginç insanlarla, gigttigim ulkelerle,yollarda yaşadıklarımla...
Resmen kendimi buldum. Hayata aşka aileye dine siyasete bakışım degisti

25 yaşında efsane hatalar yapan biri olarak akıl yaşta değil baştadır.
Elbet her gün aklımız oturuyor ama 25de bende tık yoktu.

20 yaşında düşüncelerim başkaydı, 25 imde bambaşka 32 yaşındayım çok başka .. Zaman tüm düşünceleri değiştirebiliyor Ayakların üstüne basmak ta gerekli Bi kadın erkekten önce kimseye muhtaç olmamak için okumalı Ve bir meslek sahibi olmali

25 ten sonra biraz daha mantık ön plana çıkıyor, 18 Kerim hülyaları, saflıkları gidiyor.30 da bayağı kazık yemiş oluyorsun, artık insanların niyetlerini okuyorsun. 40 olgunluk dönemiymiş, orayı tam bilmiyorum :)

Kimseye muhtaç olmamak için okumalı.. eşimden bosaniyorum baba evine dönemem ne yapacağım çocuğumla diye buralara konu açmamak için okumalı.. En önemlisi de kendine değer verdiği için önemli birisi olduğunu görmesi için okumalı

Ben bi tek anamdan anne olunca anlarsin klask lafi duydumz. 25 nedir ya?:)

30 dan sonra derim ben ona. 25 erken hele de günümüz gençliği için..

Sen kaç yaşındasın konu sahibi?
Ona göre bu Sorulara çok saçma diyeceğim çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…