Neden 25?

18 yaşında çok akıllı, 50 yaşında saman gibi yaşayan insan olabilir.
Ama bunlar istisnadır bence.
Kimsenin 25'ine gel de gör dediğini de duymamıştım
İlk sorunuz, yaş aldıkça tecrübeleriniz arttığı için olabilir mi acaba?

Henüz iş hayatına atılmadım ama üniversite okurken resmen dünyaya bakışımın değiştiğini hissediyorum. Üniversiteye kadar insanların düşünceleriyle yaşamışım, hiç kendi fikrim, dünya görüşüm olmamış aslında. Bu ileride ne kadar daha değişir kim bilir.

Bir kadının neden okuması gerektiğini etrafınıza bakıp göremiyor musunuz yoksa sadece insanların düşüncelerini merak etmek mi?

Benim hayata bakış açımdaki fark 22’de kendini göstermeye başlamıştı. Kimseyi üzmemem gerektiğini, mümkün olduğunca şükretmem gerektiğini, hayatı kendime saçma sapan şeylerle zorlaştırmamam gerektiğini 22’de anlamıştım. Benim için o yaş 22’dir :)

her yıl bir önceki yıla göre yeni birşey öğrenir başka şeyler unutursun evlat 25 gel anlarsın diyenler neleri unuttular acaba:)

ben de bu sene 25e bastım ve gercekten guzel bir yas degil birkac aydır icindeyim de hic hosuma gitmedi yani hayatın zor ve sıkıcı oldugunu anladım

Bence anne olunca anlarsin:)he belki anneni anlamazsin(anneler genelde farkli seyleri anlamamizi beklerler o yuzden diyorum) ama neden okuman gerektiğini kendi ayaklari uzerine tek başına neden durman gerektigini anlarsin.

Neden 25 deniyor bilmiyorum ama ben 30’u tamamladıktan sonra her konuda daha yüksek farkındalık hissetmeye başladım,olgunluk diye buna deniyorsa evet olgunluktur..Ve o 20’li yaşlarımda olma şansı verilse(o yaşın kafasıyla) istemem gibi geliyor...

28 yaşındayım. Gerçekten kendi seçtiğim yolda ilerlemek için tek çarem okumakti. Hayata hiç toz pembe bakamadım. Yaştan ziyade yaşananlar olgunlastiriyor. Hele anne olunca çok çok daha ciddi bakıyorsun hayata. Mesleği bilemem ama bazıları için seçenekler arasından seçim yapmaktansa kendi yolunu çizmek için okumak meslek kazanmak şart. Kimse bunu hafife almasın. Ha dersiniz o kadar okul okuyup koca eziyeti çeken yok mu vardır. Ama o da kendi seçimidir zorunluluk değil. Tekrar edeyim kendi seçimini özgürce yaşamak için okumak şart. Hem kadın hem erkek. Okuyun kültürlenin kendinizi ifade etmeyi öğrenin hayata genis pencerelerden bakın. Çalışın üretin ve hayatı sevin.

Cunku bilimsel olarak 25 yasinda kisilik oturuyor ve dunya genelinde de evlenmek icin en az 25 yas gerekli diye tespit edilmis.

25 ne alaka bilmem ama evet yaş ilerleyince düşünce tarzın bakış açın hep değişiyor.çğnkü daha gazla insan tanıyor daha fazla olaylara şahit oluyorsun yaşadığın üzüntüler sıkıntılar seni olgunlaştırıyor.okumak önemli ama sırf ayakların üstünde dur diye değil bana göre insanları yanıyorsun yine okulda kültürel anlamda gelişiyorsun yoksa okumadan da pek ala ayaklarının üzerinde duruyorsun.mesele 25 falan değil nice 30 yaşında olup 10 yaşındaki çocuk kafasında olan var.önemli olan yaşamına sığdırdıkların takılma yani 25 e

okuyanin bile kendi ayaklari üzerinde zor durdugu bu devirde okumayanin işi coook zor. bak öğretmenlik mezunuyum atanamiyorum ama özel derslerle eve ek gelir sağlıyorum, toplumda öğretmen statüsünde olup saygi görüyorum yani okuyan her zaman kazançlı çıkar

25 çok erken bende 30 35 den sonra 30dan sonra daha bir farklıydım 20li yaşlar bana çocuk geliyor nedense artık 37yim bu arada

Kişilik önemli yaş pek bişey değiştirmiyor
Ama evlenirsen oldukça değişiyorsun

Bir cok kisi kendi ayaklarin ustunde Durmak , kimseye muhtac olmamak icin okumalisin demis ama bence bu yeterli degil.Hayata, dunyaya bir seyler katmak, insanlara faydali olmak, yanlis giden bir seyleri degistirmek icin caba sarfetmek, gunu degil hayatlari kurtarmak icin okumak gerek bence.

Yas mevzusuna gelince de bence mesele yasta degil insanin ustundeki sorumlulukta, benim icin anne oldugum gune kadar hala cocukmusum diyorum, Anne olunca ki 27 yasindaydim, buyumem gerekti ve buyudum.Cunku artik baska bir cocugu yetistirmeliydim.

27 yasındayım hep dedimki cok sukur okumusum nedenmi?.cünkü bu ülkede böyle sermayen yoksa veya sansında okumadan aldıgın ücret belli asgari ücret . hayat pahalı .
almanyada kuzenlerim var meslek bile yapmadılar cünkü rahatlar asgari ücretleri yetiyor birsey almak istediklerinde daha rahat alıyorlar.

burada ise hayat pahalı evine kahvaltılık peynir alırkn bile bazen canım istiyor baska peynirdende alayım diyorm almıyorum . yani iki maas la bile zor oluyor yeri geliyor

kanat ederim dersen o ayrı ama ilerde anne olunca cocuklarının gelecegi için bile üzlecksin hersey paraya bakıyor . devlet okulu var ama desteklemk için kurs lazm vs.
hasi herseyi gectim calısmassanda elinde bir meslegin olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…