mesafeyi koydun madem bundan sonra hiç bozma aynen devam et, isyan ederlerse etsinler bir gün elbet bıkıp susarlar.Eşimin ailesiyle anlaşamadığımız konular oldu mesela onlar bir konuda ısrarla Elma derken biz Armut dedik kendi evlililiğimiz olmasına rağmen müdahalede sınır tanımadılar, istediklerini yaptıramayınca kalp sıpazmımı dersin, telefon açmamak mı yoksa aylarca konuşmamak beni suçlu çıkarmak hep o gelin yapıyor gibi baskılar klasik her türlü kp kv psikolojik şiddetine maruz kaldım :) Allahtan uzaktayız sürekli görüşmüyoruz da sabrediliyor. Ayrıca hiç yüz göz olmadım onlarla karşılıklı tartışmaya girmedim bana bir şey diyemeyince sessiz oğullarına sardılar hep onu suçlu çıkarmak da çok kolaydır zaten.
Neyse bunlar sonunda istedikleri Elma ya çeşitli ali cengiz oyunlarıyla kavuştular karın ağrıları geçti tabi onlar böyle çeşitli kandırmacalara başvurunca ben de iyi olalım, görüşelim kırgınlık olmasın biz aileyiz felsefemi sonlandırıp mesafeyi koydum.
Önemli bir şey olmadıkça aramadım, eşim benim yanımda konuşmaz genelede konuşmak istemediğimi bildiği için ama yanımdayken. konuştu diyelim ben de telefonu almadım.
Onlarla küs değil de mesafeli olduğum için nadiren konuşuyorum son konuşmamızda kp sitem etti aramıyoruz diye ben de bir şey demedim.
Evet sorunum bu hanımlar, yani hem istedikleri olana kadar düşman olan bendim şimdi bi dönüş yapıyorlar ki sormayın onlar tonton yaşlı insanlar da biz hayırsız evlatlar gibi sitemler yüzgöz olmadığım için bişey demedim yani hiçbişey olmamış gibi bi zeytinyağlık yapıyorlar! ama orta yollu bi hatırlatıp böyle bi haklarının olmadığını çirkinleşmeden söylemek istiyorum nedir bunun yolu ?
Bunun yolunu bulsan bile acaba anlayabilirler mi? Açıkcası birisi neden aramıyorsunuz dediğinde daha çok soğuyorum ve hiç aramak istemiyorum.
bende yapacak bişey yok en güzeli mesafeye devam....onlar zaten yaptığınız tavrınız ile anlıyorlardır
siz tavı r yapıp aramıyorsunuz.
ben arayıp ne konuşacam diye aramıyorum, telefonda konuşmayı seven biri değilim.
Eşim zaten sık sık arar, gönlünü eder, bana da haberleri iletir. Kırk yılın başı ararım diyebilirim.
Evliliğin ilk yıllarında diyorlardı goha bizi hiç aramıyor diye, eltilerim bile bana tavır yapıyordu, onları arayıp ne yapacaksam.
şimdi huyu bu diyorlardır sanırım, pek tepki görmüyorum.
Yani bence zamanla buna alışırlar, ama tavrınızı anlayıp kendilerini düzeltirler mi sanmıyorum.
Anlıyorlar da istekleri oldu ya her şey aynen devam etsin ve gelin gelip gitsin akrabaya rezil olmayalım diye bence beni çokta sevdiklerinden değil sitem
Ben de tam anlattığın gibiyim. Onlar aramadığı sürece eşim evdeyken onları aramaz. Dışarıda konuşur iş saatlerinde. Bundan hiç rahatsız değilim. İsterse saatlerce konuşsun. Bana dokunmasın da..Eşimin ailesiyle anlaşamadığımız konular oldu mesela onlar bir konuda ısrarla Elma derken biz Armut dedik kendi evlililiğimiz olmasına rağmen müdahalede sınır tanımadılar, istediklerini yaptıramayınca kalp sıpazmımı dersin, telefon açmamak mı yoksa aylarca konuşmamak beni suçlu çıkarmak hep o gelin yapıyor gibi baskılar klasik her türlü kp kv psikolojik şiddetine maruz kaldım :) Allahtan uzaktayız sürekli görüşmüyoruz da sabrediliyor. Ayrıca hiç yüz göz olmadım onlarla karşılıklı tartışmaya girmedim bana bir şey diyemeyince sessiz oğullarına sardılar hep onu suçlu çıkarmak da çok kolaydır zaten.
Neyse bunlar sonunda istedikleri Elma ya çeşitli ali cengiz oyunlarıyla kavuştular karın ağrıları geçti tabi onlar böyle çeşitli kandırmacalara başvurunca ben de iyi olalım, görüşelim kırgınlık olmasın biz aileyiz felsefemi sonlandırıp mesafeyi koydum.
Önemli bir şey olmadıkça aramadım, eşim benim yanımda konuşmaz genelede konuşmak istemediğimi bildiği için ama yanımdayken. konuştu diyelim ben de telefonu almadım.
Onlarla küs değil de mesafeli olduğum için nadiren konuşuyorum son konuşmamızda kp sitem etti aramıyoruz diye ben de bir şey demedim.
Evet sorunum bu hanımlar, yani hem istedikleri olana kadar düşman olan bendim şimdi bi dönüş yapıyorlar ki sormayın onlar tonton yaşlı insanlar da biz hayırsız evlatlar gibi sitemler yüzgöz olmadığım için bişey demedim yani hiçbişey olmamış gibi bi zeytinyağlık yapıyorlar! ama orta yollu bi hatırlatıp böyle bi haklarının olmadığını çirkinleşmeden söylemek istiyorum nedir bunun yolu ?
Yani içimden gelmiyo değil " herkes ektiğini biçer " deyivermek de meselenin uzayıp haddi aşmalarını da istemiyorum .Sitem ettikleri zaman gülerek, şaka yollu "İlahi, çok yaşayın; konuştuğumuz zamanları da gördük. Hem çok muhabbet tez ayrılık getirirmiş; muhabbetimiz bitmesin, böylesi iyi." deyin bitirin.
Eşimin ailesiyle anlaşamadığımız konular oldu mesela onlar bir konuda ısrarla Elma derken biz Armut dedik kendi evlililiğimiz olmasına rağmen müdahalede sınır tanımadılar, istediklerini yaptıramayınca kalp sıpazmımı dersin, telefon açmamak mı yoksa aylarca konuşmamak beni suçlu çıkarmak hep o gelin yapıyor gibi baskılar klasik her türlü kp kv psikolojik şiddetine maruz kaldım :) Allahtan uzaktayız sürekli görüşmüyoruz da sabrediliyor. Ayrıca hiç yüz göz olmadım onlarla karşılıklı tartışmaya girmedim bana bir şey diyemeyince sessiz oğullarına sardılar hep onu suçlu çıkarmak da çok kolaydır zaten.
Ben de tam anlattığın gibiyim. Onlar aramadığı sürece eşim evdeyken onları aramaz. Dışarıda konuşur iş saatlerinde. Bundan hiç rahatsız değilim. İsterse saatlerce konuşsun. Bana dokunmasın da..
Ben de bayram hariç aramıyorum. Bu konu da bir tek beni enterese eder.
Hatalar her zaman 2 tafarlıdır. Herkes bencilliğini bir tarafa bırakırsa ilişkiler daha güzel olur. Ama "ben büyüğüm, ben bilmem neyim" sıfatlarına sığınırsa bir yere kadar idare edilir.
aynı durumda sayılırız.
eşimin ailesi yaptıkları tüm yanlışlara rağmen, kanatsız melek gibi davranıyorlar.
bir de üstüne benim aramamamdan, asık suratlı oluşumdan şikayet ederler.
umrumda mı eveeet :)
sinir oluyorum hepsine de, aramıyosun dediklerinde ben arayıp sormayı sevmem. annemi bile günde ancak bi kere arıyorum diyorum pisliğine :) çok istiyosanız siz arayın diyorum :)
Kendi ailenle bu krizleri aşıyorsun ama maalesef eşinin ailesiyle kalıcı tahribat bırakıyor.Aynen beni de ilgilendirmez kendi oğullarıyla olan muhabbetleri, istedikleri zaman gelebilirler hep davet de ederim geldiklerinde iyi davranırım ama benden uzun süredir yüz bulamayınca anladılar ki rahat olamıyorlar,oğullarıyla da ilişkileri bozuluyor .
Köprüleri yıkıyorlar sora ah vah.
Yani içimden gelmiyo değil " herkes ektiğini biçer " deyivermek de meselenin uzayıp haddi aşmalarını da istemiyorum .
Şöyle bi vurkaç lazım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?