Neden aramıyor muşum ?? Acaba neden :)

Mesafe iyidir bence böyle devam edin herkes sınırını bilir o şekilde Bizim aramızda sorun olmadığı halde bende telde aramayı sevmem ne konuşacağım diye düşünürüm bayramlarda özel günlerde falan ararım arada belki kafama eserse ama o kadar fazlasına gerek yok eşim konuşuyor zaten bir durum olsa haberini alırız telefonda selam söyle der geçeriz hafta da ya da 2 haftada görüyoruz zaten yakınız herkes kendi ailesiyle konuşsun en güzel çözüm

Benim pek bir sorunum yok ama hiç aramam
Huy bu annemi de aramazdım ( şimdi kızıma bakıyo diye işteyken duruyo mu gibisinden bi arıyorum, bu kadar )

Kimse de niye aramıyo demez, bilirler huyumu. Aman zaten herkes kendi annesini kendi arasın

Sen önce arıyorsan alışmışlardır, ondan soruyorlar niye diye.

Oğulları onlara haddini bildirmediği için hep her şeyi kendilerini haklı çıkarıyorlar ben de sustukça buna dayanamıyorum.
Şu had bildirme cümlesi pek talihsiz olmuş.
Eğer size haksızlık yaptılarsa aramayın,söylenenlere kulak asmayın.
Yok herşey yolundaysa haftada 2 defa aramaktan zarar gelmez.
Ben iki günde bir ararım,ama tamamen alışkanlık benimki. Kendi anamı babamı günde 500 defa aradığımdan
kocamın ailesini aramak zor gelmiyor.
Hee biri aramaya zorlasaydı ben de soğurdum sanırım...

Teşekkürler :) size de mutluluk dilerim.

Yani öyle yapıyoruz da kabullenmiyorlar :) cinsiyetçi ayrımcılığa gerek yok benim annem neden beni aramıyor diye damadına söylenmiyor mesela .

Evet öyle oldu da cevabını da biliyorlar, hala masum rolleri :)

Had bildirme saygısızlık yapmak değil sınırını bildirmek manasında

Yani öyle yapıyoruz da kabullenmiyorlar :) cinsiyetçi ayrımcılığa gerek yok benim annem neden beni aramıyor diye damadına söylenmiyor mesela .
Evet neden bizim annelerimiz damadım aramıyor demiyor babamda demiyor hadi cinsiyetten diyeceğim bence erkek aileleri çok fazla beklenti içerisinde oluyor o yüzden bu durumlar işte eskilerden gelen bir şey Ben annemle her gün konuşurum bazen 2-3 kez bile olabilir tabi 3-4 dakika anca sürer ne yaptın ne yemek yapacaksın falan bilmiyorum belki kayınvalidemle o bağlantım samimiyetim olmamış olabilir daha başındayım yeni evliyim ama her gün arayamam kayınvalide yani hele ki nişanlıyken evlilik hazırlığında 1-2 yardım amaçlı söylediği şeyler dışında maddi manevi neyin var ne durumdasın yardımcı olayım diye teklif etmeyen birini hiçEşimde hiç aramıyor annemler selam söylüyor falan neden ayrı olsun ki

Oğulları onlara haddini bildirmediği için hep her şeyi kendilerini haklı çıkarıyorlar ben de sustukça buna dayanamıyorum.
Ah kardeş... Aileyle aradaki adaleti sağlamak, seviyeyi korumak, gerekiyorsa eşe de aileye de haddini bildirecek olan eş. İşte o yapmıyorsa iş zor. O karışmadığı için sana söz söyleme hakları olur kötü olursun, ya da eşin bişey demediği için dayanamayıp bi yerden sonra sen bişey dersin; yine sen kötü olursun...

Kadınlar için denir ama bence evliliklerde erkekler için geçerli:
"eş insanı rezil de eder, vezir de..."

her gün arayamam kayınvalide yani :)))
Öyle değil işte anneymiş :) sana annnen gibi değil yabancı gibi davransa da evlatlık bekleyen çakma anne :)

Yani zannediyorlar ki biz ne yaparsak yapalım peşimden koşmaya mecburlar.
Bu bahsettiklerim de üniversite mezunu insanlar ama bu rollerinin hakkını vermekten alıkoymuyor onları.
Mürekkep yalamış cahillik en fenası

Yani Allah ondan razı olsun çok iyi bi eş ama işin içine aileler girince eş değil çocuğa dönüşüyor

O kadarla sınırlı değil sanki oğlumu da bize aratmıyorsun konumundayım
Oğlu yetişkin değil mi sen nasıl engel olasın
İsteyen arar
Ama senin annen damat bizi aramıyo demiyosa kayınvalide de dememeli
Sende çok takıyosun gibi eski konuda bu yöndeydi, ya çok takıyosan ara sussun ya da arama ama umursama da

valla bu takma olayı bende de fazlasıyla var.
işime bile konsantre olamıyorum.
psikolojimzi bozdular artık

Allahtan eşim hiç sormaz annemi aradın mı arıyor musun annesi neden aramıyor demez az çekinir eşimden derse de cevabını alır sanırımBana ailem gibi içten davranılmadıkça yüze gülen insan diye kimse kusurabakmasın aynı kefeye koymam ağladığımda zorluk çektiğimde ailem yanımdaydı hala kredinizi ödeyebiliyor musun diye babam soruyor annem ağzımı arıyor ama eşimin babası telefon bile açamıyor para istenir diye ki eşimle yaptık herşeyimi benim ailem bana düşeni yaptı tabi Vallahi ederi kadar değer verilir bu dünya böyleOkumak herşeyi almıyor maalesef canım

O konu mesafe nasıl koyulurla alakalıydı sora mesafe koymayı öğrendim uyguladım , gerçekten de rahat ettirdi şimdi de niye gelmiyosun gitmiyosun aramıyosunlar, hiç aramama rağmen aramaya devam eden kv yani kendilerini unutturmuyorlar veya görüşünce imalar.
Hayat devam ediyor

valla bu takma olayı bende de fazlasıyla var.
işime bile konsantre olamıyorum.
psikolojimzi bozdular artık
Bi de çalışıyosun yani
Aman işine gücüne bak, iki arkadaşınla muhabbet et öğle yemeğine çık
Vicdanen rahatsanız yani kayınvalide ne diyosa desin umrunuzda olmasın

Aynı şehirdeyseniz ziyaret bence de şart ama onlar her istediğinde değil
Siz müsait olduğunuzda, tabi sırf inattan uzatmaya gerek yok gitme sıklığını ortalama bişey ayarlamak lazım
Haftada veya 15 günde bir gidersin eşinle beraber, bu kadar. Sonra oğlu mu onu arar o mu oğlunu hergün arar o onları bağlar. Sen aramak zorunda değilsin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…