ha bu arada, bakımın vs. vs. kesinlikle geri kalma, o kendine harcıyorsa sende mutlaka ihtiyacını al.
birde bunu herkese söylerim maaşından bir bölümü mutlaka ve mutlaka kötü günün için kendine özel yatırım yap:)
13 senelik evliyim. annem hergün söylerdi.
aklım başıma yeni geldi. 1 senedir. maaşımdan bir bölümü kötü gün için kendime özel ayırırım.
ha bu arada, bakımın vs. vs. kesinlikle geri kalma, o kendine harcıyorsa sende mutlaka ihtiyacını al.
birde bunu herkese söylerim maaşından bir bölümü mutlaka ve mutlaka kötü günün için kendine özel yatırım yap:)
13 senelik evliyim. annem hergün söylerdi.
aklım başıma yeni geldi. 1 senedir. maaşımdan bir bölümü kötü gün için kendime özel ayırırım.
canım fıtratımız böyle diye düşünüyorum
şahsen ben yok artık hiç bişey yapmayacam ......desem bile
bi bakmışım yarın zaten aynı fedakarlıkları yaparken buluyorum kendimi
bi reklamda vardıya hani
benim annem
hem doktor
hem öğretmen
hem aşcı
hem bakıcı
hem temizlikçi
gerisini hatırlamıyorum :)
yaratılış mevzusu diye düşünüyorum
peki bu düğüne gitme meselesine ne diyorsunuz?
:26::26::26::26:ah eda ah
yazının tümünü okumazsan tabi
kız kardeşinin düğünü ama
hani bi tartışma vs. yoksa
gitmesi gerekmezmi
diğer konularda sonuna kadar haklısın
çalışıyorsun o kadar emek veriyorsun
idareli olması lazım tabi
neyse canım inşallah orta yolu bulursunuz
ALLLAH cc yardımcın olsun
Yaptığınız evet gerçekten ciddi fedakarlıklar, belliki sizide fazlasıyla bunaltmış;
ama bu fedakarlıkları eşiniz tercih etmemiş ki, yapınız itibariyle siz karar vermişsiniz buna.
Bu yüzden maddi konularda yaptığınız fedakarlıkları eşinize bu şekilde sunmayın..
Evin geliri ortaktır gideride.. Bu kadar çok birbirini sıkmamalı eşler, harcamalar için.
Özellikle bayanlar bunu yaptıklarında erkek kendi kendini kontrol edemez hale gelir.
Bırakın paranın kontrolunu kendi yapsın diyeceğim ama bukadar seneden sonra öğrenebilir mi bilemiyorum.
Birde evet yine gelirler ortak, para ayrımı olmaması gerekiyor ama çalışan bayanların;
varsa evin kirasını, faturalarını ne olursa olsun üstlenmemelerini, maaşlarını her ay bu şekilde bölmemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Ne zaman ki erkekler bu konuda sıkışıyor o zaman destek olunması gerekiyor bunun haricinde rutune bağlanması hiçbir zaman iyi sonuçlar doğurmuyor.
Arada destek, kendine, eşine ve bebeğine hediyeler ve birikim için kullanılmalıdır..Bu şekilde erkek daha da kontrollu olur.
Bence bu konuyu dile bile getirmeyin.
Gitmelisiniz tabii.
Kardeşlik bu başka birşey değil; her ne kadar da siz iletişiminizin çok zayıf olduğunu söylesenizde,ilgisiz olduğunu anlatmış olsanızda yinede gitmesi-gitmeniz gerekiyor.
Eşim yıllarca görüşmediğim bir kardeşim olsa ve yinede benim gitmemi engellese, ya da tavır alsaydı çok ama çok kırılır,içlenirdim.
Seneler geçsede unutmazdım.
iyide melodi
hani kayınvalidenlerin yaşam koşulunu bilmiyorum
ama
benimkilerden bir örnek vereyim
şimdi biz konyadaydık
ordan memlekete geldik
konyada 2 yıl kadar kaldım oraya kayınvalidemler,eltimler 1 kez geldiler 3 gün kaldılar
oda konyayı merak ettiklerinden:)
memlekete geldik
onlar başka köyde biz başka köydeyiz
buraya geleli 3 yıl olacak 15 şubatta tamıtamına:)
ve 1 kez geldi
yoplam uzaklık 60 km falan yani toplasan en fazla 1,5 saat sürüyor oda yolların kötülüğünden
hatta biz getirelim diyoruz tamam diyor bişey diyor
nasip olup gelemedi bidaha
o 1 geldiğindede 1 gün kaldılar
ama niye bir inenkleri var onun başa bela
ki köydede eltim var
kız bakabilir maşallah
bir tane inek çünkü
hani çok olsa
neyse hani kayınvaldenlerle aranda küslük vs.bişey varmı
yoksa
olmayabiliyor
hani gelmeme nedenleri istemememi yoksa fırsay bulamamamı
bence bu konuda kendini üzme ve tatlı tatlı gidin düğüne
kolaymııııı elti alıyooooooosun
gidip görünecen büyük elti olarak
canım ya bu hayat böyle eşinin kazancı çokta olsa idare etmek daha çok bayana düşüyor evliliği sürdürmek 1şeyler sahibi olmak istiyorsak
bende evlendim takılarımla kredi kartı ödedim annem fıttırdı ev alırsın köy alırsın onlar bozulur neden verdin diye ama borç var dediğin gibi haciz gelse neolacak sonra kardeşimden alıp yine kredi kartı ödedim ve sonuncuda 1kart daha alırsan seni boşarım diye şart koştum bi yıl sonra bankadan 1hatayla birlikte bin lira borç git evden dedim annesi araya girdi o ödedi bende hiç birşey kalmadı aldığı maaş benimkinin de az ve ben yemek dışında harcama yapmıyorum evedeyim çalışmıyorumda ama yiyip giyinip gezmiyorumda artık maaşını bana veriyor çünkü 10 gün geçinemez cebindeki para dürter bende bekarken çalışırdım ve öyleydim ama evlenince hele çocuk ve yaşla birlikte gelecek korkusu başlayınca değişiyosun o yapamıyorsa evin hesabı sende olsun sende muhakkak kendin ve bebişin için bişeyler kenara koy hastalık ve ani olaylar için muhakkah lazım
ama canım tek haksız olduğun konu kardeşinin düğünü ömründe bikere :) yada iki üç olurda olur ama düğün ölüm bu zamanlarda aramazsan gitmezsen akrabalık ilişkilerinin önemi ne ben eşimin tarafından çeyreği geçtim 1 onlira takan olmadı ama benim tarafımda herkez altın taktı kendi tarafımınkini ayırırım ama onunda askere giden tarafına bile para verdiririm onlar bilmese rabbim bilir fazlasını verir sende yolla yollamazsan sana tepkisi artar ama sende kendini ezdirme
kolay gelsin rabbim yardımcın olsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?