neden böyle oluyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
insanların çok özeline girmemelisin başka yolu yok bak bir arkadaşım vardı sevgilisiyle ayrıldı her akşam 1 saatten fazla tlf konuştum tek yaşıyordu moral için eşimi ihmal ediyordum ama biliyordum benimle irtibatı keseceğini ve yanılmadım konuşmuyoruz sebep YOK yine söyleyeceğim insanların özeline çok dahil olmamalısın ve kendini feda etmen insanlarda "bu kendine saygı duymuyor ki ben duyayım" algısı yaratıyor içten içe ,illa birilerine saracaksan kendine sar insanlara koşma işim var de meşgulüm de bağımlıymışsın gibi görünürsen herkes kendini everestin tepesinde görüp seni küçümser

yaşım 28 ama hala çocuk gibiyim öyle hisaediyorum hayata geç kalmışım gibi insanlar kurt olmuş duygusuz olmuş bense yıpranan oluyorum.

kendini sevmek... sorunum bu belki de. ben kendimden nefret ediyorum uzun süredir zayıf olduğum için...

zorunlu yapmadığımdan diplomam yok kanunen devlet dışında çalışmam yasak ne yazık ki maddi olarak ailem sağolsun sıkıntım yok ama bunaldım sınavla uğraşmaktan orası ayrı.

Kötü duygular beslemeye başlamaları onların ayıbı aynı seyleri bende yaşamıştım dost kazığı yemiştim biliyorum o duyguyu onun için insanları iyi seç

iyi insanları seçtiğimi sanıyordum. alnında yazmıyor ki insanın

hadi dostun sevgilin yanlış insan da. insanın ablası bile aynı şeyi yapar mı? sorun bende galiba diğer herkeste sorun olmasındansa bu daha yüksek olasılık gibi geliyor.

Neden yasak?

Belki de sen böyle algılıyorsun olabilir misin ? Insanların seni geçtiğini düşünüyor o Yüzden üzüldüğün için böyle hissediyor olabilir misln ? Bu da bir ihtimal ...
Evet insanın ablası da kötü olabilir kardeşler bile birbirini kıskanabilir neden Olmasın

ama ben girmiyorum onlar giriyor. yalnız olduklarında onlara can oluyorum kendileri anlatıyor fikir alıyor, özel psikolojik danışman gibi konuşuyorum. benim de böyle anlarım oluyor ben de yardım alıyorum bazı arkadaşlarımdan. ama onları asla hayatımdan çıkarmıyorum sonra.

meşgulüm dediğimde odaklandığımda bu sefer insanlar beni kötü biliyor ama. mesela ne zaman kendime odaklanıp sınavıma odaklansam hep sevgilim bi saçmalıklar yapmaya başladı. ablam onla gezmesem çalışıcam desem burnum büyük ilan etti beni. vs vs.

1 insan 2 insan istisna olur ama herkes aynı şeyi yaparsa sorun bende diye düşündüm.

doğru gerçi psikiyatristim bile ablamın beni kıskandığı sonucunu çıkardı bense nedense hala öyle düşünmek istemiyorum biraz safım galiba.

çünkü diplomamızı vermiyor devlet zorunlu hizmet yapmadan. insan haklarına aykırı ama böyle ne yazık ki.
Himm sen bir okuldan mezunsun ama zorunlu hizmet sartin var ? Ne sacmaa... Arkadaslik kisminda da sadece arkadaş degil es de yapar aileden biri de

Neden biliyo musun ? Çünkü egosuzsun , kendine güveniyorsun , kendinden eminsin , kendini begeniyorsun ve bunun sonucunda da bi eksiklik hissin olmuyor kiskanclik yaristirmaci tavir vs. Ve iyilige yöneliyorsun. Bu karakter yapisidir. Sen hic degismezsiiiiin sadece kendini frenlemeyi ogrenirsin.

Himm sen bir okuldan mezunsun ama zorunlu hizmet sartin var ? Ne sacmaa... Arkadaslik kisminda da sadece arkadaş degil es de yapar aileden biri de

evet tıpta böyle ne yazık ki mesela öğretmenler devlette çalışmayacaksa özelde çalışabiliyor ya da serbest öğretmenlik yapabiliyor.

aslında kendimde eksik gördüğüm şeyler var ama sevdiklerime ego yapmam evet içim dışım birdir. sadece çok aşırı düşmanlarıma ego yaparım o da uzak durmak ve dik durmak şeklinde pasif bir tepki olur.

ben hiç değişmem ve ömür boyunca kullanılıp sonra atılırım çöp poşeti gibi.

Şuan öyle geliyorr. Bak benim bir arkadasim mesela arar manolya suraya basvur manolya sakin ol sunu yap su sinava gir vs diye sagolsun bendende basarilidir Biri sinsi bekler sadece kendi mulakati oldigu zaman arayip moral ister. Benim mulakatimi sormaz bile begenmez yaptigim seyleri. Biri sinavi iyi gecmemisse arar konusurrrr sussssmazzzzz iyi gecse araarr anlatir ama toplum icinde bana laf sokar arkamdan konusur kalbimi kirar. Bunun sebebi kisinin kendisi biraz simart kendini pohpohla bence egolan ki yakin cevre bile uzmesin Ben senin iyiliginden yaptigina inaniyorum. Ama gunumuzdr insanlar inanilmaz bir yaris halinde bransdasin olsun olmasin. Ilerde cocuklarinizi yaristirir bu tipler senden yardim alsalarda.... Kendini frenleyeceksin istemesende hayat ogretecek bence :)

işte ben o ilk arkadaşın gibiyim, içimde en ufak kıskançlık duygusu yok sevdiklerime. sadece karşı cins sevgili muhabbetlerinde çok kıskancım ama başka bir mevzu.

kendimi nasıl şımartıcam bilmiyorum sanırım o kadar egolu insan gördüm ki egolu olmamak için kendimi de değiştrdim.

evet insanlar neyle yarış yapcaklarını şaşırmış valla şaşkınım çocuk doğurmakla evlenmekle bile yarışıyorlar tuhaf...

Size öyle geliyordur
Biri ikisi üçü tesadüf olamaz ya sizde bir problem var yada çok şey bekliyorsunuz

Aynenn.. bunun tam tersi insanlar daha mutlu ama . Ya da oyle gorunmekteler...

Biraz da sans meselesi her sey, temelden iyi değilse sonradan da istendigi gibi olmuyor..

E esmergizmo icinde mutsuzluk varsa kimse fayda etmiyor

Diyebileceğim şu fiziken kendinizi toplayın sonra havalar düzeliyor açın müziğinizi sahil kenarında bankta kitabınızı okuyun notlarınıza bakın. Görsel olarak sizi ne varsa rahatsız eden saçınız kaşınız toplayın bakım yapın, internette evmanya grupanya pastacılık eğitimi, sanat eğitimleri var saat bazında satılan onlara katılın farklı insanlarla tanışın eğlenin.
Yaş kaç olursa olsun hiçbirşey için geç değil hala mutlu olmak için zaman var bence :) ve hayır diyin yapmak zorunda hissetmeyin bir planınız varsa birisi size benimle bir yere gelirmisin dediğinde gelemiceğinizi planınızın olduğunu söyleyin.
Bir yerden başlayın

özel psikolojik danışman gibi konuşuyorum. .
Kendin yazmışsın özel psikolojik danışman gibi yine empati yap kim tüm özelini anlattığı psikoloğunu arkadaşlarıyla ailesiyle tanıştırmak ister ki ?
Kendileri özeline dahil ediyorlar diyorsun ya OLMA işim var de kendini ağırdan sat bak gör nasıl değer göreceksin. yanlış anlamada derdimi dinleyecek birini bulsam bende anlatırım saatlerce ama dinlemek istemem çünkü insan oğlu özünde BENCİL maalesef ve sen de öyle olmalısın önce can sonra canan ama sen kim olursa olsun kendinden öne koyuyorsun insanlar başkasının üstüne basıp yükselmeyi sever neden çünkü BENCİL dir.

+1

bende öyleyim, insanlara değer veriyorum, ilgileniyorum, her derdine koşuyorum, alıp tepeme çıkarıyorum sonra bana ordan bakmaya başlıyorlar aynı şeyleri yaşa yaşa yoruldum şimdi kimse için bişey yapmıyorum artık, yalnızım ama kafam rahat

Ahhh ahhh... ayni eski ben. Ayni. Tek fark sen doktor ben avukat.
Yillarca yapdim...yardim edicem diye yırtdım kendimi.
Sonuc: köprüden gecildigi saniye kicima tekme...

Ilk ve tek.seder bu konu icin terapi aldim.
Piskolog özgüven eksikligi dedi bana. BANA. Benki yürüyen Ego. Egom benden büyük. değilmiş. Cevreme aciz, muhtaclari toplayip kendi egomu şişirmiyormuşum.

Piskolog hakli cikdi. Artik ayirt edebiliyorum. Öğrendim.

Piskolog ve terapi öneririm. Yoksa helede doktor olarak cok bunalirsin...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…