- 19 Şubat 2007
- 8.459
- 9.530
- 723
- Konu Sahibi esmergizmo
-
insanların çok özeline girmemelisin başka yolu yok bak bir arkadaşım vardı sevgilisiyle ayrıldı her akşam 1 saatten fazla tlf konuştum tek yaşıyordu moral için eşimi ihmal ediyordum ama biliyordum benimle irtibatı keseceğini ve yanılmadım konuşmuyoruz sebep YOK yine söyleyeceğim insanların özeline çok dahil olmamalısın ve kendini feda etmen insanlarda "bu kendine saygı duymuyor ki ben duyayım" algısı yaratıyor içten içe ,illa birilerine saracaksan kendine sar insanlara koşma işim var de meşgulüm de bağımlıymışsın gibi görünürsen herkes kendini everestin tepesinde görüp seni küçümserevet bu olabilir.
peki benim suçum ne? bunu nasıl engelleyebilirim?
mesela bi arkadaşım vardı. bir rapor aldı kendi iş yükünü millete yükledi herkes nefret etti o dönemde bana yapıştı moral verdim vs.
sonra kız evlenirken o kavga ettiklerini bile çağırdı benim haberim bile olmadı
Yaşınız kaç bilmiyorum ama herkezin her derdine koşmak zorunda değilsiniz. evet bende önceden sizin gibiydim yediğim kazıklar burdan nerelere yol olur hesaplayamam zamanla durup bakınca akıllanıyor insan. Bencil kendini düşünen bir insan olmayın ama biri sizden yardım istemediği sürece yardımcı olmaya çalışmayın aslında iyilik ama karşıdaki insanıda hazıra alıştırma gibi oluyor bu ikincisinde kıramamak, kendinden ödün vermek, maddi veya manevi zararlar. Gerek yok siz gece yatmadan düşünürken başkaları rahatça uyuyor.
İlişkiniz için iyi veya kötü bir yorumda bulunmak haddime değil ama siz resmen alıp onarıp salmışsınız ve bu tür erkeklerin %80 inde kendilerini bulduktan sonra başka arayış içerisine giriyorlar okuduğum makalelerden yola çıkarak söylüyorum bunu. Eski erkek arkadaş size dönsede o ilişkide taşlar tekrar yerine oturmaz diye düşünüyorum.
Yarına ilk önce kendinizi düşünmekle başlayın. Saçınızı makyajınızı bakımınızı yapın ailenizle ilgilenin, iş arayışınızı hızlandırın. Dr um demişsiniz isterseniz bana özelden yazın eşim hastanede çalışıyor yardımcı olabilir belki.
Kendinizi sevin ilk önce kendinizi sevin :)
Kötü duygular beslemeye başlamaları onların ayıbı aynı seyleri bende yaşamıştım dost kazığı yemiştim biliyorum o duyguyu onun için insanları iyi seç
Neden yasak?yaşım 28 ama hala çocuk gibiyim öyle hisaediyorum hayata geç kalmışım gibi insanlar kurt olmuş duygusuz olmuş bense yıpranan oluyorum.
kendini sevmek... sorunum bu belki de. ben kendimden nefret ediyorum uzun süredir zayıf olduğum için...
zorunlu yapmadığımdan diplomam yok kanunen devlet dışında çalışmam yasak ne yazık kimaddi olarak ailem sağolsun sıkıntım yok ama bunaldım sınavla uğraşmaktan orası ayrı.
Belki de sen böyle algılıyorsun olabilir misin ? Insanların seni geçtiğini düşünüyor o Yüzden üzüldüğün için böyle hissediyor olabilir misln ? Bu da bir ihtimal ...iyi insanları seçtiğimi sanıyordum. alnında yazmıyor ki insanın
hadi dostun sevgilin yanlış insan da. insanın ablası bile aynı şeyi yapar mı? sorun bende galiba diğer herkeste sorun olmasındansa bu daha yüksek olasılık gibi geliyor.
insanların çok özeline girmemelisin başka yolu yok bak bir arkadaşım vardı sevgilisiyle ayrıldı her akşam 1 saatten fazla tlf konuştum tek yaşıyordu moral için eşimi ihmal ediyordum ama biliyordum benimle irtibatı keseceğini ve yanılmadım konuşmuyoruz sebep YOK yine söyleyeceğim insanların özeline çok dahil olmamalısın ve kendini feda etmen insanlarda "bu kendine saygı duymuyor ki ben duyayım" algısı yaratıyor içten içe ,illa birilerine saracaksan kendine sar insanlara koşma işim var de meşgulüm de bağımlıymışsın gibi görünürsen herkes kendini everestin tepesinde görüp seni küçümser
çünkü diplomamızı vermiyor devlet zorunlu hizmet yapmadan. insan haklarına aykırı ama böyle ne yazık ki.Neden yasak?
Belki de sen böyle algılıyorsun olabilir misin ? Insanların seni geçtiğini düşünüyor o Yüzden üzüldüğün için böyle hissediyor olabilir misln ? Bu da bir ihtimal ...
Evet insanın ablası da kötü olabilir kardeşler bile birbirini kıskanabilir neden Olmasın
Himm sen bir okuldan mezunsun ama zorunlu hizmet sartin var ? Ne sacmaa... Arkadaslik kisminda da sadece arkadaş degil es de yapar aileden biri deçünkü diplomamızı vermiyor devlet zorunlu hizmet yapmadan. insan haklarına aykırı ama böyle ne yazık ki.
Himm sen bir okuldan mezunsun ama zorunlu hizmet sartin var ? Ne sacmaa... Arkadaslik kisminda da sadece arkadaş degil es de yapar aileden biri de
Neden biliyo musun ? Çünkü egosuzsun , kendine güveniyorsun , kendinden eminsin , kendini begeniyorsun ve bunun sonucunda da bi eksiklik hissin olmuyor kiskanclik yaristirmaci tavir vs. Ve iyilige yöneliyorsun. Bu karakter yapisidir. Sen hic degismezsiiiiin sadece kendini frenlemeyi ogrenirsin.
Şuan öyle geliyorr. Bak benim bir arkadasim mesela arar manolya suraya basvur manolya sakin ol sunu yap su sinava gir vs diye sagolsun bendende basarilidir Biri sinsi bekler sadece kendi mulakati oldigu zaman arayip moral ister. Benim mulakatimi sormaz bile begenmez yaptigim seyleri. Biri sinavi iyi gecmemisse arar konusurrrr sussssmazzzzz iyi gecse araarr anlatir ama toplum icinde bana laf sokar arkamdan konusur kalbimi kirar. Bunun sebebi kisinin kendisi biraz simart kendini pohpohla bence egolan ki yakin cevre bile uzmesin Ben senin iyiliginden yaptigina inaniyorum. Ama gunumuzdr insanlar inanilmaz bir yaris halinde bransdasin olsun olmasin. Ilerde cocuklarinizi yaristirir bu tipler senden yardim alsalarda.... Kendini frenleyeceksin istemesende hayat ogretecek bence :)
Neden biliyo musun ? Çünkü egosuzsun , kendine güveniyorsun , kendinden eminsin , kendini begeniyorsun ve bunun sonucunda da bi eksiklik hissin olmuyor kiskanclik yaristirmaci tavir vs. Ve iyilige yöneliyorsun. Bu karakter yapisidir. Sen hic degismezsiiiiin sadece kendini frenlemeyi ogrenirsin.
Diyebileceğim şu fiziken kendinizi toplayın sonra havalar düzeliyor açın müziğinizi sahil kenarında bankta kitabınızı okuyun notlarınıza bakın. Görsel olarak sizi ne varsa rahatsız eden saçınız kaşınız toplayın bakım yapın, internette evmanya grupanya pastacılık eğitimi, sanat eğitimleri var saat bazında satılan onlara katılın farklı insanlarla tanışın eğlenin.yaşım 28 ama hala çocuk gibiyim öyle hisaediyorum hayata geç kalmışım gibi insanlar kurt olmuş duygusuz olmuş bense yıpranan oluyorum.
kendini sevmek... sorunum bu belki de. ben kendimden nefret ediyorum uzun süredir zayıf olduğum için...
zorunlu yapmadığımdan diplomam yok kanunen devlet dışında çalışmam yasak ne yazık kimaddi olarak ailem sağolsun sıkıntım yok ama bunaldım sınavla uğraşmaktan orası ayrı.
Kendin yazmışsın özel psikolojik danışman gibi yine empati yap kim tüm özelini anlattığı psikoloğunu arkadaşlarıyla ailesiyle tanıştırmak ister ki ?özel psikolojik danışman gibi konuşuyorum. .
+1Neden biliyo musun ? Çünkü egosuzsun , kendine güveniyorsun , kendinden eminsin , kendini begeniyorsun ve bunun sonucunda da bi eksiklik hissin olmuyor kiskanclik yaristirmaci tavir vs. Ve iyilige yöneliyorsun. Bu karakter yapisidir. Sen hic degismezsiiiiin sadece kendini frenlemeyi ogrenirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?