- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Kendi basaralarinla ilgilen. Bazen bazi insanlara yardim edelim derken onlara kotuluk yapmis oluyorsun. Cunku yasayacak kendi deneyimliyecek konulari atlatip hazir tam tikir hale getiriyorsun.
Nasihat iyidir, yardim da iyidir. Ama biri yardim isterse et. Fazla mudahil olma. Herkes kendi hayatindan sorumludur, herkesin yolu baskadir. Sen kendi hayatinin sorumlulugunu al kendine odaklan. İnsanlari da olduklari gibi kabul et.
Bende senin gibiydim ..gerci sen karsilik bulamayinca hayalkirikligina ugruyormussun. Ben yardimci olurum sonrasinda beklenti icine girmem. En zor gunumde yaninda olduklarimin benim zoe gunleeimde yanimda olmayinca pek aldirmam yani..dusunmem aklima bile gelmez genelde.
Birde herkes nefs sahibi. Yeri gelir ailende kirir seni en yakin dostlarinda. Hayata tek geldik tek gidecegiz. Bu uzucu birsey ilk zamanlar fark ettiginde ..ama anormal birsey degil. Boyle kabullen kendinle ilgilen kendi hayatini kur mutlu ol kendini sev say. Ne varsa kendinde var zaten
Bunu ilacı kendine dönmen,kendine odaklanman, uzmanlaşmak istediğin dala yoğunlaş sınavını ver hayatına bak, kişilere değil hedeflere bak, bir müddet bencilleş fiziken de değişikliğe git yenilikler yap kendinde
mecburen döndüm zaten :)
sevgilim bile biraz bencil ol diyordu artık ne kadar sünepe gördüyse beni.
işte yalnız kaldım zaten artık düzeltecek kimse yok mecburen kendimle uğraşıcam.
Her işte bir hayır var derler bu işin hayrı da bu olsun:)
Niye nickni değiştirdin?
Kendini fazla önemsiyorsun, insanların hayatlarına dokunan sihirli değnek gibi.
Millet çıta atlıyorsa senin sayende değil,,
Pastadaki pAyını, pastanın tamamı sanma.
Madem iddialısın iyilik dokundurmada, aynaya bak, kendini gör
Sonraki iyiliklerim sadece olacak diye söz ver gördüğüne
Farkında değilsincanım öyle istedi hesap mı vericem :)
ateşi ben yakmasam yangın nasıl çıkacak? böyle gelmiş böyle giden insanlara gönüllü basamak oluyorum kendimi önemsesem sonuç böyle olmazdı zaten
Neden insanları değiştirmeye çalışıyorsunuz? Etrafinizdaki insanları begenmiyorsunuz belki küçük görüyorsunuz istemsizce ve bu da zamanla kişilerin sizden uzaklaşmasına neden oluyor bence. Herkesi kendi haline bırakın siz de işinize gücünüze bakın böyle bir huy olamaz gerçekten anlattığınıza göre çok itici bir tipsiniz.hayır beni de küçük görüp eksiklerimi düzeltip bana yardımcı olmaya çalışsalar neyse...
resmen hakir görülüyorum, nefret ediliyorum o boyuta geldikten sonra.
oysa o boyuta gelene kadar hiç kimsenin şikayeti olmuyor.
bilmem anlatabiliyor muyum ya. ben de anlamıyorum çünkü.
Birine destek olmanın ya da yardımcı olmanın sebep ve sınırlarını iyi belirlemeniz gerekir. Bu noktada sıkıntı yaşadığınızı düşünüyorum. Vazgeçilmez olmak için yardım ediyorsak, bu son tahlilde ne bize ne de karşımızdakine hayır getirmeyecektir. Biz yapılması gerekenin bu olduğuna ve yapması gereken kişinin biz olduğumuza emin olduğumuz şeyleri yapmalı, bunun için de ekstra bir bedel belirlememeliyiz… Ayrıca başkasının yerine yaptığımız şeylerin onu güçlendirmediğini, bir süre sonra bağımlılık ilişkilerinin her iki tarafın da kanatlarının gelişmesine mani olduğunu asla unutmamalıyız. DURMAK ve DURDURMAK konusunda gereken sınırı bilmesi gereken biziz. Başkasının koyduğu sınırlara göre davranırsak, hem kendimize saygımızı yitirir, hem de karşımızdaki kişinin yoluna saygı göstermemiş oluruz…
Özgüven inşaa etmek üzerine iyice eğilmenizi öneririm. Sizin anlattığınız bu durumlar ve sonrasında hissettikleriniz iyi niyetli olmakla açıklanamayacak şeyler. Eğer "iyi niyetliyim sanırım bu yüzden oluyor" düşüncesinden ilerlerseniz bu durumu çözmeniz zorlaşır. Ayrıca yaşadığınız durumu düşük egoyla değil aksine farkında olmadığınız yüksek bir egoyla özdeşleştirdim ben. Biraz üzerine düşünürseniz eminim zamanla siz de burdaki paradoksu farkedeceksiniz. Yaşamınızda düzenleyemediğiniz ve kontrol edemediğiniz durumlar olduğunu ve kontrol edememe duygusunu başkalarının hayatına yönlendirdiğinizi düşünüyorum. Kendi hayatınıza odaklanın.
Neden insanları değiştirmeye çalışıyorsunuz? Etrafinizdaki insanları begenmiyorsunuz belki küçük görüyorsunuz istemsizce ve bu da zamanla kişilerin sizden uzaklaşmasına neden oluyor bence. Herkesi kendi haline bırakın siz de işinize gücünüze bakın böyle bir huy olamaz gerçekten anlattığınıza göre çok itici bir tipsiniz.
Farkında değilsin
Böyle düşünmek seni mutlu ediyor, tuhaf bir haz veriyor
Lakin
Uzaktan bakınca eşikten öte görünmüyorsun.
Madem ateşin var, önce kendini yak.
Sen yan ki, etrafındakiler de tutuşsun.
Acil durumlarda "önce sen"
Hatırladın mı? Okuldan
Ayy çok acimacizcaaaNeden biliyor musun çünkü insanlar kendilerini beğenmeye başladıkları zaman eski kötü vs hallerini hatırlamak istemezler ve hatırlayan,hatırlatacak kişileri de yanlarında istemezler çünkü sen onlara kötü zamanlarını hatırlatıyorsun maalesef bu böyle empati yaparsan ne demek istediğimi anlarsın mesela akıl hastalığı geçiriyorsun ve yanında sürekli bir kişi var destek olan her haline tanık oluyor kusmana,altına yapmana vs vs iyileştiğin zaman utanırsın ister istemez o kişiden ve uzaklaşırsın çünkü o hallerini hatırlamak bile istemezsin
Bende de var bu biraz.Tum sayfaları okuyamadim ama duzeltilecek seyler benim de inanılmaz ilgimi çeker. Sevgilisinden ayrılmış biraz ruh hali çalkantılı erkekleri iyilestirmeyi severdim mesela. Ailesiyle problemi olanları, sınava hazirlananlari vs. Sonra karşımdaki problemini halledince ona olan ilgim de azalirdi. Sanki o kisideki vazifem bitmiş gibi.
Hep gecmis zamanli konustum, 4 yıldır evliyim cunku :)
Ama normal arkadaşlık iliskilerimde de öyle. Biri nisanlaninca aşırı yaninda olurum, alışveriş, düğün stresi vs herseyine yardimci olurum. Evlendikten sonra mesafe koyarim. Garip bir şey elimde degil.
evet ama malesef böyleAyy çok acimacizcaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?