neden böyle oluyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynenn.. bunun tam tersi insanlar daha mutlu ama . Ya da oyle gorunmekteler...

Biraz da sans meselesi her sey, temelden iyi değilse sonradan da istendigi gibi olmuyor..

E esmergizmo icinde mutsuzluk varsa kimse fayda etmiyor

aynen tam tersi insanlar o kadar mutlu ki. ayırt edebiliyorum.

şans değil de duygusal olup olmamak etkili belki de ben duygusal olmasam belki daha farklı davranabilirdim.

öyle bir raddedeyim ki artık, şu an baya yalnızım tek kaldım yani gelemiceğim dediğim şeyleri geçtim artık, keşke birilriyle bişi yapsam diyorum o vaziyetteyim ama insanlar bana meşgul hep...

ben meşgulken onlara destek oldum onlar meşgulken ben yokum gözlerinde.. off neyse.

ya çok ilginç. bunları sevgilim bana dedi biliyor musun? bencil ol dedi. herkes bencil dedi. bak herkesin sorunları var herkes kendi derdiyle ilgileniyor dedi. ben o huyumu kaybetmişim ama. nasıl bencil olucam? artık tek başıma bile bişey yapamıyorum, ne yapsam yanıma sevgilim kendi dahil oldu, markete bile gittiğimde yanıma damlardı, nereye gitsem o bırakmayı teklif ederdi, artık tek başıma olmayı unutmuşum, beni kendine bağımlı yaptı.

aynen. ben de yalnızım şu an. anca kendime dönüyorum. bikaç arkadaşım var onlarla çok aşırı samimi olmadım çok derdimi de anlatmıyorum sadece arada görüşüp kafa dağıtıyorum, onlar dışında kimsem yok şu an.

psikiyatra başladım ama çok yeni. terapi yapıyor bana ama bir sürü sorunum var sanırım, hangi birini düzeltecek bilmiyorum.

benim de özgüven eksikliğim olabilir, hiç egom yoktur, kıskançlığım yoktur, yarışım yoktur.

küçükken çok hırslıydım ama kimseyle yarışmıyordum kendimle yarışıyordum, hala daha kimseye bakmam kendime bakarım, daha iyiye gitmeye hep çabalarım ama genel bazda olur bu. x kişisi ile birebir yarışmam.

Yalnızlığın tadını çıkarın o zaman. Yalnızım diyip mutsuzluğa hapsetmeyin kendinizi. Bu saatten sonra etrafınıza kiymetinizi bilicek insanları yaklaştırın o yüzden yeni insanlar tanıyın. Tek başınıza kafanızı dinleyin, kendinizi dinleyin, oturun düşünün hatalarınızı bulun en azından tek başıma kalktım dersiniz. Yalnızlık kötü değil güzeldir bence. evli olduğum halde bile bazen evde tek kalmak istiyorum kendi alanım olsun açıyım müziğimi alıyım kitabımı mum bile yakabilirim hatta. İnsanlardan medet ummaktan vazgeçmelisin tek başına da yapabilirsin

galiba fazla iyi niyetlisin ev bazı şeyleri konduramıyorsun iyi niyet bile kıskanılabilir unutma

Unuttuysan hatırlayabilirsin sadece biraz zaman alır destekte alıyormuşsun plan yapsana kendine kendi zevkin için yarın kendim için cafeye gidip sevdiğim pastadan yiyeceğim yada kitapçıya gidip kitapları karıştıracağım yaa avm ye gidip tüm askıdaki kıyafetlere göz atacağım gibi ama tek başına olman kaydıyla kendini bastırıp unutmuşsun resmen

evet tek başıma kalkacağım kesin. kimse yok yanımda çünkü :)

yalnızlık eskiden hoşuma giderdi ama gerçekten yalnız olunca güzel gelmiyor insana. yine de başka insanların sorunlarıyla uğraşmaktan iyidir.

Mesleğinizi yapın barı hastalar iyi doktor yüzü görsün

evet çok özledim ben de zaten. bir başlasam istediğim bölüme senelerce gık demeden çalışıcam o kadar bıktım.

galiba fazla iyi niyetlisin ev bazı şeyleri konduramıyorsun iyi niyet bile kıskanılabilir unutma

ama iyi niyetli olduğumu düşünseler bana gard alırlar mıydı? sanki çok kötü bi insanmışım gibi davranıyor insanlar bıktım artık. bari dark side'a geçip kötü olayım da hem bencil olurum hem istediğimi alırım hem hak ederim bu nedir ya

bu kadar küsme insanlara çevren nankör dolu olsa da baska baska yerlerde seni de anlayıp sevecek kabul edecek kişiler bulunur bence

evet unuttum resmen. bir de yalnız dolanmak çok koyuyor bana. eskiden etraftaki insanlara hiç dikkat etmezdim, şimdi hep diğer insanları sevgilileriyle arkadaşlarıyla görüp imreniyorum mutluluklarına

yani değişik bir psikolojideyim ben de çözemedim. küçükken bile bu kadar zayıf değildim, kendimi çok güçsüz ezik hissediyorum sıkıldım.

bu kadar küsme insanlara çevren nankör dolu olsa da baska baska yerlerde seni de anlayıp sevecek kabul edecek kişiler bulunur bence

çok yoruldum ama.. insan arkadaş olsa tamam karaktersizmiş der geçer ama kendi ablası kaç senelik sevgilisi bile aynı şeyi yapınca yeni insanlara neden emek vereyim ki psikolojisine giriyor.

hayata bakışım hasar gördü, sanırım çocuksu iyi niyetim çok zedelendi artık hiçbir insana güvenemiyorum.

güvenmede zaten olayın aslı senin iyi niyetinin insanlar tarafından yanlış anlaşılması sanırım sen bu kadar komplekssiz iyiliksever filan olunca insanlar içten içe kuruluyorlar sana "bak doktor oldu ya gözümüze sokuyor" diye sen böyle değilsin ama insanlar mutlaka kendilerini haklı görecek bir düşünceye tutunurlar doğanın kanunu bu hatta bir söz var çok severim "suyun üstünde bile yürüsen yüzmeyi bilmediği için yürüyor" diye eleştirenler olacaktır seninki de bunun aynısı işte

o zaman sadece güçlü mutlu pozitif neşeli sağlıklı insanları mı yanımda tutacağım bunu tekrar yaşamamak için? sorunlarında uzak mı duracağım insanların? böyle nası sağlıklı ilişki kurulur ki? karşılıklı bir bağ olmaz bu sefer napıcam ya. kafam çok karışık.

evet mesela çoğu arkadaşım sende dr egosu yok der ama komik olan şu ablam eski sevgililerinde gördüğü dr egosunu onlardan çıkaramadığı hıncını bana yansıttı beni aşağı ederek kendini yükseltti aklınca.

İnsanlar borçlu olduklar kişileri yani alacaklılarını uzun süre sevmeye devam edemezler. Minnet hissi ağır gelir insana ve uzaklaşmanın bir yolunu bulurlar.

yanında tutacağın insanları tabiki marketten seçer gibi seçemezsin sen kendi tavrını değiştirip kendine saygı duyduğunu belli edeceksin zaten yanında kalmak isteyen kalır hala başkalarını düşünüyorsun kendine odaklanmaya çalışsana biraz tek başıma fazlasıyla yeterim kendime kimseye ihtiyacım yok de insanlar senin yanında olmak için çaba sarfetmeli sen yanında tutabilmek için eğilip bükülüp bulunduğun kabın şeklini almamalısın,insanlara göre şekillenme

sorun o sanırım benim bir şeklim kalmadı artık

kendimi yeniden bulmam lazım ya. kim olduğumu bilmiyorum artık. hayatta bir yerim yok. başka şeyler üzerinden bir tanımım var.

sorun o sanırım benim bir şeklim kalmadı artık

kendimi yeniden bulmam lazım ya. kim olduğumu bilmiyorum artık. hayatta bir yerim yok. başka şeyler üzerinden bir tanımım var.
olabilir böyle düşünmen normal farkına varman bile bişeylerden rahatsız olup kendini aradığın anlamına geliyor tak etmiş ki buraya yazıyorsun ehhhh yetti canıma sayıyla mı verdiler sizi bana demek üzeresin onu dedikten sonra var ya inan ki kendini tanıyamayacaksın nerden mi biliyorum kendimden

aynen bu hisler içindeyim

pişmanlık kızgınlık herşey var içimde

hem kendime hem herkese

umarım bir yolunu bulurum.. ne kadar çabalasam hep daha kötüye gitti son senelerim hep.

artık kendini umursamayan insanları umursamayacağım bendeki de can.

peki çözüm ne? yardım etmemek mi?
Bence kendileri yardım talep etmediği sürece yardım etmemek ve istediklerinde de sadece talep ettikleri kadar yardım etmek lazım. Özellikle minnet duymak zorunda kalacakları büyük yardımlarda bulunurken, kırk kere düşünmek lazım. Sen sanırım hayata geliş nedenin insanlara yardım etmek olduğunu düşünüyorsun. Meslek seçiminde bu yönde olmuş. Belki bu amacı tanınadığın ve kaybetmeyeceğin insanlara yardım etmek olarak değiştirebilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…