neden böyleee

incetertuby

....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2016
148
82
18
Merhaba hanımlar...
26 yaşında 3 yıllık evli 1 çocuk annesi kadınım..
Çocuklugumdan beri hep kıskançlıkla itham edildim ama bn bunu kabul etmiyorum belkide öyleyim bilmiyorum dışardan bakınca artık karar verirsiniz..
İlkokul olsun lise olsun cok çalışkandım sınıf birincisiydim arkadaşlarım benden daha düşüktü performansları sonuc derseniz ben lise mezunu kaldım onlar hepside ünüversite okumus güzel maaşlı bir işteler...
Kuzenlerimle aynıyız hepsi lise mezunu tabi dersleri yine iyi değil onlarda evlendi durumları iyi olan kocalarıyla ben kendimi ezikledim kendimle aynı maddiyatta biri ile evlendim (severek) sonuç ben borcun içindeyim onların durumları çok çok iyi...
İşe girdim her girdiğim iş yerinden de kovuldum kısaca bahsedeyim bir iş yerinde acık verdim kafam cok dalgındı o yuzden..bir iş yernde bi tandık vasıtası ile grdim orda olup biteni ispiyonlamadgm için çıkardı beni.. bir iş yernden hesabnı tuttugm kasadn çalısanın para alıp vermemesiyle patronun sen nasl psra istersn çalısanmdan defol git diye beni ağlata ağlata kovdu :) buna bnzer olaylar iş hayatında da başarılı olamadım..
Sonuç bi evim yok arabam yok borcumuz çok hesabını bilmeyen borcunu umursamaz kocam var...
Ailem ben evlenmeden önce borcun içindeydiler şimdi babam iyi bir işe grdi annem iyi bir işe girdi durunları çok şüküt iyi. eşim ben evlenmeden önce durumu cokk iyiymiş marka ayakkabılsr telefonlar son model arabalsr şimdi asgari ücretli çalışan ben desem hiç bi iştr başarılı olamadım okuyamadım...
Bende mi bi gariplik varrr kendimi uğursuz gbi görüyorum haliylede düşünöeden edemiyorum çok çalıskandım okumadım meslek sahıbı olamadım bi işim yok girsemde senesi dolmadan cıkarıldm çevreme bakıyorum herkes iyi yerlere gelmiş önce konusacak bir sürü konu bulurken şimdi insanşsrdan kaçar oldum parasızlıgın vermiş oldgu eziklikten dolayı kuzenlerim büyüklerine saygısız iş güç bilmez temizlikten bi haberdi şimdi çok iyi kocalara sahipler ben kıskanç mıyım yoksa brnim gbi düşünen var mı neden kendimi başkasının hayatı ile kıyaslıyorum? neden hep keşke şöyle böyle olsaydı diyorum? makus talihimi nasıl düzene sokacağım? Çok üzülüyorum çok mutsuzum...
Ha birde herkesin bi lafından nem kapmaya başladım o bna neden böylr dedi şu benle konusmadı bnde konusmam iki yüzlü oldum gbi artık sır saklayamıyorumda (kendimle ilgili şeyleri) bekarken bunların hiç biri yoktu neden değiştim ben yaaa offffffff

Neden kendinizi sürekli kuzenlerinizle, sınıf arkadaşlarınızla, onla bunla kıyaslıyorsunuz anlayamadım. Hatta maldan kocalarınıza kadar kıyaslamışsınız severek evlenmenize rağmen. Keşke kendinizle yarışsanız. İşlerde tutunamamanızın sebebi biraz lakayıt olmanız gibi geldi bana, hep dikkatsiz, öngörüsüz davranmışsınız. İşten çıkarılmalarınızda da size yapılan bir haksızlık yok gibi geldi anlattığınız kadarıyla. Bu kadar çalışkan bir öğrenciyken neden üniversite okuyamadınız? Şimdi evdesiniz anladığım kadarıyla bir süredir. Derslere de kafanız basıyormuş. Evden hazırlanın tekrar, gidin okuyun okulunuzu. En olmadı açık öğretimden bitirirsiniz. İnternette bir sürü ders anlatım videosu bulabilirsiniz. Sorun talihinizde değil yani. Siz talihinizi hiç değiştirmeye çalışmamışsınız ki.

kıskancsın sanırım cümlelerinde sürekli onların hayatlarının artılarının neladar cok oldugundan bahsediyorsun.

maddi durum gercek mutlulugu veremez tek basına.

üniyi neden okumadın . hayat secimlerden ibaret .

işten kovuldum diyorsun gerkveleri vardı yani yenide gir işe calıs krndi ayakların üstünde dur.

Neden eğitim hayatına devam etmediniz. Evliliğin acelesi neydi?
Ha bir de herkes kendi kaderini yaşar. Bunun tembellikle çalışkanlıkla bir alakası yok.

yerinizde olsam bir şeyleri düzeltmeye çalışırken başkaları gibi olmayı hedeflemem. yani evet hayatınızda her şey pek iyi gitmemiş ama "onlar öyle oldu böyle oldu" diye kendinizi yiyorsunuz. boşversenize. onlar gibi olmak için değil kendinize,çocuğunuza iyi bir yaşam sağlamak için çabalayın bence.

Senin kiskanc oldugunu dusunmuyorum.
Bu da senin imtihanin. Eşine saril. Pes etme. Birak girdigin her iş yeri seni cikarsin. Hatta bak benim ailem gibi , senin ailen de sana destek olacagina köstek olsun.
Herseyin herkesin cani cehenneme.
Gamsiz olmayi ogren. Ben de asosyal bir insanim. Kaldiramiyorum tahammul edemiyorum insanlara. Tiksiniyorum.

Yavruna ozellikle sımsıkı saril. O senin eserin. Bu duzen hep boyle gitmeyecek.

Universite mezunu arkadaslarim tezgahtarlik yapiyor. Isveren her zaman is tecrubesine bakar. Disaridan da okuyabilirsin. Sen de kendimi gordum.

Baskalarinin hayatindan gozunu cekip kendi hayatin icin cabaladiginda hersey duzelir.
Herkes iyi durumda onlar haketmiyor temizlik vs bilmezler ben hakediyorum o yasami dusunmek evet kiskancliktir fesatliktir.

" Ben kendimi ezikledim , kendimle aynı maddiyatta biriyle evlendim " kilit noktanız bu. Paraya odaklı bir hayat kurmuşsunuz ve bunun eksikliği eziklik olarak görüyorsunuz.

Ikinci olacakta , her zerreyle kendinizi kıyas etmeniz. Bu mutsuzluktan başka bir şey getirmez.
Kalbi yorar, hayatı yorar, sizi kısırlaştırır.

Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayı bırakırsanız mutlu olabilirsiniz.

hayat biraz da tercihlerimizdir.
mesela o sırada üniversiteye gitmemiş olmak belki içinde bulunduğun durum yüzündendi.
ama sonrasında çocuk sahibi olmak yerine bunu gerçekleştirebilirdin
ya da çocuk sahibi olduktan sonra.

ama sen kendinden başkasına odaklanıyorsun.
asıl meselenin aslında sen olduğunu fark edersen mutlu olmanın yollarını da bulursun

Hayatınız kıyaslama ve paradan ibaret.İnsanların size saygı duymamasını bile paranız olmamasına bağlamışsınız.
Bu şekilde mutlu olmayı beklemeyin zaten.
Uğursuz değilsiniz.Elinizdekilerin kıymetini bilmiyorsunuz.Ve görünen o ki,malesef hiç bilemeyeceksiniz.

Evet malesef kiskancsiniz. Kendinizi fazla baskalariyle kiyasliyorsunuz ve bu yuzdende ilerliyemiyor olabilirsiniz.

Kendinizi hal ve harektlerinizi duzeltirseniz islerinizin daha rast gidecegine inaniyorum. Ayrica bir yerlere gelmek istiyorsaniz kendiniz caba gostermelisiniz. Bazi secimlerimiz yuzunden hayatta olumsuzluklar yasariz, Siz universite okuyup bir sirkette yuksek maasla calisiyor olsaydiniz bu kadar belki borcunuz olmiyacakti. Tamam bazi insanlar dogustan sansli veya zengin ama bir cok ornek varki tirnaklariyla kaziyarak biryerlere geliyorlar.

Ben niye sanssisim diyerek uzulmek yerine kendinizi ve hayatinizi duzeltmeye calisin.

Basit bir ornek vereyim universitede gece gunduz ders calisarak hic eglence sosyal hayati olmadan mezun olup iyi bir sirkette calisan birinin yuksek maasini kiskanmaya hic hakkiniz yok. Emek vermis o insan ve emeginin karsiligni aliyor. Universite okumayip gencliginin tadini cikarip gezip tozup evlenip cocuk sahibi olarak bir secim yapiyorsan sonuclarinada katlanman lazim. Bu durumda kimseyi kiskanmaya hakkin yok. Cunku kendi secimlerinin sonuclari bunlar.

Ben o kadar bayan taniyorum yuksek tahsilli ve iyi maasi var o yuzden zengin bir erkekle degil sevdigi yakisikli bir erkekle evli. Cunku maddi bir sorunu yok kendi geliri oldugu icin. Esinin yuksek geliri olup olmamasi ilgilendirmiyor.

Malesef durumunuzda uzucu olan hayatinizdaki olumsuzlari kendiniz yapmissiniz ve bunun farkinda degilsiniz. Sanmiyorumki hic sucu olmayan cok caliskan, iyi kalpli birini patronlar isten cikarsin. Kim istemez caliskan bir eleman.

Hep kiyasliyorsunuz kendinizi baskalariyla o yuzden mutsuzsunuz. Maddi olarak kendinizden ustun kisilere bakarsaniz mutsuz olmaya devam edersiniz. Hem dersleriniz iyiydi neden universite okuyamadiniz? Ben sizin yerinizde olsam sinava hazirlanip guzel bir bolum okurdum. Cocugum var yapamam demeyin. Benim bir suru arkadasim kucuk cocugu oldugu halde kpss den cok iyi puanlar alip atandilar. Siz de bunun icin ugrasin yasiniz da oyle gec degil simdi okursaniz en gec 31 32 yasinda biter

25 yaşındayım iki tane evlat sahibiyim uni yi dondurdum lise mezunu sylrm her zaman ki hayat a bakış açım şu eşimi Evimi çok severim evlatlrm paha biçilEmz evet belki iyi maaşlı iyi bir meslek sahibi olamadm ama çok iyi bir ANNE oldum iyi bir eş oldum yani hayatın en zor mesleği olan iyi bir ev hanımı oldum temizlik evde hakaret edilmemesi her zaman Saygin ve üslup sahibi kişiler öncelgmzdir çok şükür 5 yıllık evliyim eşimi ailesni cevremdklr haksz yere kimseyi krmdm bu süreçte bi ev bi araba aldk çeşitli borçlar ödedik hamd olsun demem o ki kimse sizi ilglndrmyr bir evi ev yapan içindeki eşya veya fiyati değil aile kuvvetli bir aile olmktr ve hersey sizde bitiyr yuvayı dişi kuş yapar siz siz olun esinz küçük görmeyin yavrunuzda varmış mutlu olmann yollrn arayn kendinizi hiç kimseyle kiyaslmyn en kötüsü bu zaten ve şunu unutmyn mesele zengin itibar sahibi olmak değil mesele insan olmak insan gibi yaşamak ...

maddi imkanlardan dolayı ünüversiteye göndermedi ailem ben çok çabaladım gideyim diye günlerce ağladım bulunduğum şehirde bile göndermediler bende habersiz açıktan okuyorum fakat maddi imkanlarım şuanda el vermedipi için dondurmakn zorunda kaldım kpss ye de hazırlanıyorum bu arada.. yazımı şöyle bi okudumda harbiden ne kadar cok kıyaslamısım bu 7/24 düşündüğüm konular değil tabi ki ama düşüncelerim değil de diyemem düşünüyorum anlık birşeye canım sıkıldığında aklıma gelip yazdığım size içimi döktüğüm biandı kıyaslama yaptım ki bana dışardan bi gözle bakıp doğrusunu söylemeniz. ha olumsuz tepkiler cok almısım iyiki de almısım yanlış düşünüyor muşum başımdan ne geçerse geçsin... lakayıklıktan değilde galiba işlerimi ciddiye alıp yüzüme gözüme bulaştırmam bana haksızlık edilmedi tabi ki bi konuda edildi uzun uzun yazayım mı bilemedim bana defal gt diyen patron beni sevememişti bn bi arkdasın yerine girmiştim işe patronla çalşan samimi gbilerdi ben hoşgeldiniz efendim deyip görevimi eksiksiz yapmya çalışıp evime gdiyrdm uyardılar kesnlikle ksandan para verme diye bende çalışanlar öyle diyorsa dogrudur deyip aynısını uyguladm cnkü çalsanlsrda 5 10 yıllık emekcilerdi bi iş yerinde asgari ücret 1300 tl oldu ödeyemem dye cıkarıldım bi iş yerinde patron cok dedikpdu yapıyordu insanların giyimine laf ediyordu bende onla birlikte aynı şeyleri konusacakmısım bana yanlış geliyrdu bu durumlar

Neden eğitim hayatına devam etmediniz. Evliliğin acelesi neydi?
Ha bir de herkes kendi kaderini yaşar. Bunun tembellikle çalışkanlıkla bir alakası yok.
ailemden dolayı gdemedim acıktan okuyorum şuanda dondurdum... kpss hazırlanıyorum o anlık cahillil iş yok okul yok evde ne yapayım diye düşündüm galiba

onlar gibi olmal istediğimden değilde ben neden olamıyorumdu demek istediğim yorumlarsan okuyunca gerçwkten birşey sahibi olmak için çabalamamısım bu zamana kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…