• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden boyleyim...

Ben teyzenizde asla kötü bir şey görmedim. Kendiniz ben kalırım dememişsiniz ama bunu onun akıl etmesini beklemişsiniz. Kuzeniniz de dememiş ondan rica etmiştim diye. Teyzeniz eşine annesi bırakmadan çocuğunu servise bindirmek istiyor olabilir. İsterse servis evin içinden alsın bu onun kendi isteği. Hayır demeyi bilmek lazım bence

Iyi geceler arkadaşlar. Çok sevdigim yedigim ictigim ayri gitmeyen bir kuzenim var. Bebegi 17 aylik ve ikinciye dogum yapti 3 gun once... Manevi olarak hep yaninda oldum. Hatta ilk dogumunda eve ciktigi gece ve bebegi hasta oldugu , hastanede yattigi gecelere surekli beni yaninda istedi. Bende tabiki gittim hepsinde. Gerektigince destek oldumm..

Neyse dogumdan 1 ay once beni arayip annesinin dogumda yaninda kalamayacagini benim kalmami istedigini soyledi. Bende haliyle cok heyecanlandim. Normalde kuccagima bebek alan biri degilim ( yeni dogmus ) tamam dedim. Dogum sabahi ortamda biri tek kalmamam gerektigini bakamayacagimi soyledi ( cocucugum yok ya herkes anasinin karninda ogreniyo) ama allah var hak verdm birden soyleyince sorumluluk alamayacagimi dusunerek bende kuzenimle ortak teyzemize soyledm. Onun 12 yasinda cocugu var. O da kabul etti. Sabahtan baslayarak hasta halimle sirf gece kalicam diye bisuru kahve ictim. Normalde cit cikinca uyananan hatta 40 saat uyumamayla cevremce rekor kirmis biriyim. Ve sogukkanliyimdir.
Teyzem ise asiri panik ve uykuya dayanamayan birii.. Hatta dogum günü bu bebek aglayamiyor diye ortaligi birbirine katti. Ve onu ben sakinlestirdim..
Kendimi iyi hissetmedigim halde igne bile vuruldum hastanede. Geceye hazirdim.

Kuzenim cogu zaman bebegini bana verip direktif veriyor ve bu durum hosuma gidiyordu. Ilk defa yeni dogan bir bebegin altini bile gayet guzel degistirdm hatta uzerinide. Bebegi bana verip gazini cikar dedi kuzenim. Teyzem aldi... Beklenenden guzel bir performans sergilemistim.

Neyse cok ozur diliyorum uzatmayayim
Aksam 8 e kadar teyzem ben kuzenimdik.
8 bucukta ozel hastanenin guvenligi gelip kesin bir dille birimizin odayi bosaltmasi gerektigini soyledi.

Teyzem o an sen git dedi. Bende bisey diyemedim tamam ddm. Sonra can alici nokta yarin saat 6 da gelde ben eve gecim cocugumu okula gondereyim dedi. Evide cok yakin bu arada eşide evde yani cocugu babasiyla cikip istese gidebilir. Bende tekrar tamam ddm. Kuzenim bisey diyemedi o an bana bakti sadece bende sorun degil iyi degilim zaten uyurum evde deyince o da tamam dedi ondan once yok gitme kal para veriyoruz buraya gondermem bu saatte falan demisti.

O an teyzeme orda hayir teyze sen git diyebilirdim. Hayatim boyunca hayir diyemedigim icin cok kirildim ve hep kendime kizdim. Simdi diyeceksiniz ki ne var bunda... O gun ben aksam 9 da evdeydim sabaha karsi 5 olmustu uyuyamadm ictigim kahveler uykusuzluktan olmeme ragmen bir kere gozumu kirptirmadi... Sabah 6 da da kalkip hastaneye gittim. Ve teyzem saat 7 de kizini okula gondermeye gitti... 7 bucukta gelincede kuzenimi cikardik teyzemde kuzenimle eve gectiler. Bana da gel dediler gitmedim gitmek istemedim. Alinganlik yaptigimdan degil 12 yasindaki kizn sabah kalkip ustunu giyinip servise binemiyorsa o zaman kalma teyze diyemedigim icin. Sabahin korunde ben nasil gelim diyemedigim icin... Madem cocugunu dusunuyor pink sen kal ben gideyim diyemedigi icin... Yarim saat gidip gelcek diye o yolu bana sabahin korunde uykusukla zehir ettigi icin.

Bilmiyrum siz nasil insanlara hayir diyorsunuz... Ama ben asla diyemiyooorummm... Diyemedigim icinde kullanilan hep.! ben oluyorum...

Konunun icinde ki asıl sorun insanlara hayır diyememem.!!!
Malesef eşimde oyle...
Hayır diyemediğinizi fark ederek ilk adımı atmışsınız. Eğer direkt hayır diyemiyorsanız bence yada benim de bir fikrim var gibi kelimelerle başkayın cümle kurmaya.

Teyzenizi kendiniz çağırmışsınız ben tecrübesizim sen yardımcı ol diye. Yani "Ben bakamam" imajını kendiniz yaratmışsınız. O yüzden sen git ben kalırım demesi çok normal hem sizi hem bebeği düşünmüş olmalı. Çocuğuna gelince evi o kadar yakınken kendisi göndermek ister belki başka sebepleri de vardır. Her şeyi sadece kendi açınızdan düşünmeyin. Hayır diyebilmek için de önce "başkaları beni düşünsün her şeyi bana göre planlasin" düşüncenizden vazgeçmeniz lazım dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini görüp insanlara kendinizi ifade ederek sizi anlama fırsatı tanımalısınız.

Bi yarım saat anne neden bebeğiyle yalnız kalamıyo.sen evden geliyosun teyze tekrar geliyo çıkartmaya eşi yokmuydu.

Hayır demeyi öğren arkadaşım.Yoksa daha çok kullanılırsın.İyi niyeti insanlar artık aptallık ve saflık sayıyorlar bu zamanda.İlkimde zaten yarsımcı olmuşsun.2.sine ne bu düşkünlük anlıyamadım.

Merhaba uykuduzluktan gerildiniz gibi geldi. Teyzeniz size kıyamamış uykusuz kalmayın istemiş. Belki tecrübeniz yok zorlanırsınız diye..Keşke sabah erken gelmem zor olur kalırım ben, sen kızı gönderince gel deseydin. Neyse hayırlı olsun. Allah size de nasip etsin nur topu gibi sağlıklı bir evlat.

Bakin iste orda bana hissettirilen şey sen yeni dogmus bebege bakamazsin zaten sabah bunu sana soylediler.
Sen bakamayacagin icin ben kalicam sen git.

Insanlarin davranislarindan mimiklerinden mi anlarsiniz soylemek istediklerini , yoksa soylediklerinden mi ?
iyi de canım bakamazsın zaten
bak benim kız kardeşim yeni doğum yaptı
ilk gece kim refakatçi kalır diye konuşuyorduk ben kalırım dedim kardeşim abla sen bebekten ne anlarsın dedi haklı ne anlarız ki
onlar tecrübeli yani çok normal öyle istemesi

Teyzemin esi de evde yani cocugu babaasiyla 12 yasindaki bir cocugu hatta ergenlige adim atmis birini babasi goturemezmiydi ?

Bu dogumda kuzenimin yaninda kalmak istedigimi cok iyi biliyordu defalarca konustuk.

Ayrica ben söyle düsünmuştum onlar uyuyacak ben 2 saatte bir kuzenimi uyandiracak bebegi emzirmesi icin verecektim. Teyzemde aksi bir durumda mudahale edecekti ama diyorum ya teyzem sogukkanli bir insan degil. Bunu kendi cocugunda cok yasadk genzine su kacti diye cocugu sokak sokak gezdirip bisey yapin genzine su kacti diyen birisi. Halbuki sakin olabilse kendi cozecek. Hatta kuzenimde dedi of teyze aglamiyo diye ortaligi birbirine kattin senle nasil sabahi edecez dedi.

Kadından yardım istemişsiniz, kadına hayır ben kalırım dememişsiniz sonra da kadını suçluyorsunuz. 12 yaşında çocuk kendi hazırlanamaz mı, babası hazırlayamaz mı, anneannesi karşı dairede oturuyor o gönderemez mi diye habire kurgular kuruyorsunuz.
Siz yatağınızdan kalkıp gelmeye erinmişsiniz ama 12 yaşındaki çocuk için kurgular maşallah.
Hayır diyemiyorsanız bu sizin sorununuz. Kuzeninizin yerinde olsam ben size kırılırım. Hem sizden rica etmiş ama siz ona danışmadan teyzenizi de işe katmışsınız. Belki kızcağız istemiyordu teyzeyi.
Bence uzman desteği alın.

Bakin iste orda bana hissettirilen şey sen yeni dogmus bebege bakamazsin zaten sabah bunu sana soylediler.
Sen bakamayacagin icin ben kalicam sen git.

Insanlarin davranislarindan mimiklerinden mi anlarsiniz soylemek istediklerini , yoksa soylediklerinden mi ?

Çocuğunun olmaması seni çocuk bakımı konusunda gerçekten tecrübesiz yapmaz mı? Konu soğukkanlılık teyzenin panik hali vs değil. Onun çocuğu var, bu konuda tecrübeli ve bu yüzden hastanede kalması gerekenin kendi olacağını düşünmüş. Ne var bunda..
Gereksiz alınganlık yapıyorsun.

Diyorum ya muhtemelen teyzeniz kendince iyilik yaptı.
Sizi göndererek yükünüzü hafifletti, kendi uykusundan feragat etti ve ondan yardımı siz talep etmişsiniz en başta.
Sizi yarı yolda bir başına bırakmamak adına kendi gitmedi.
Onun açısından olaya bakınca gerçekten ince düşünmüş ama sizin tarafınızdan bakınca bambaşka gerçekler var.
O bunları tahmin edemedi, alınacağınızı düşünmedi.
Her kim olursa olsun doğum refakatçiliği sırasında, çocuğu varsa diğerlerinin önüne geçer.
Yaptığı yanlıştır doğrudur farketmez, ama hep böyledir.
Benim doğumumda bile ablamın kalmasını istedim hem annemle sürekli didişmemizden, beni anlamayıp kendi bildiğini okumasından hem de uykuya yenik düşmesinden.
Ama sonuç eve giden ablam oldu, ben de ağzımı açıp o an bir şey diyemedim niyeyse.
İnsana korku mu geliyor, acaba yapamaz düşüncesi mi sarıyor bilmiyorum ama biri ısrar ediyorsa zaten kafa bir milyon ona tamam deyip geçiliyor bu mevzuda.
Yani benim hikayemde sizin konumunuzda ablam var ve ekleyeyim, sabah hastaneye gelip işe gidip geldi bir de.
Halbuki iş yeri hastaneme yürüyerek 5 dk, evimiz arabayla 45 dkydı ama annem yine de ablamı yolladı.
Ne kadar benzer bir hikaye değil mi, hiç aklıma gelmezdi ablamın çocuk tecrübesi olmadığından alınabileceği mesela.
Sizinle farkediyorum durumu.

Velhasıl kelam, ince düşünmek her zaman bir yüktür insana.
Fedakar olmak da.
Çünkü beklenti artar, ve hiçbir zaman gerçekleşmeyecek beklentilerin kırgınlıkları zamanla büyür çığ olur, bizi bitirir.
Ben hayır diyemediğim için, fedakarlıklarımı azalttım.
Öyle buldum çareyi.
En azından kendimi son noktaya atmayı bıraktım ve serzenişe başladım komikliğe vurarak.
Şakayollu da olsa ‘ay teyze sen de nir tuhafsın insanın hiç mi aklına gelmez alınabileceğim çocuk konusunda hassasım biliyorsun ama neyse ki alınmadım hadi gene iyisin bak nasıl yücegönüllü yiğenin var’ deyip bir sarılıverirdim.
En azından durumu o açıdan değerlendirebilsin diye.

Ayni benzer şeyler yaşanmiş evet. Evet teyzem orda alinabilecegimi dusunmedi. Daha oncede ya pink size gelecem ama cocugum istemiyor hani senin cocugun yok ya skiliyor sizde dedi. O yuzden diger yigenlerime gidiyoruz orda cok egleniyoruz dedi. Belkide o yuzden zoruma gitti bilmiyorum. Evet hassasim ama birde söyle düsünün senelerdir umrumda olnayan seyler cocuk istedigim gunden bugune cok umrumda ve cok takmaya basladim. Bi eksiklik var ve tamamlayamiyorum. Bu şey degil ya herkesin arabasi var bizde alamadik.

Cocuk olunca eksik olan insan herseye alinabiliyormus. Ben cok icime attim ve cok inkar ettim ama seni beklerken diye bir kitap var. Orda da cocugu olmayan bir kadinin hikayesi var. Ve icinde resmen kendimi buldum. Butun hamile arkadaslarindan uzaklasmasi , hamile gormek istememesi falan filan. Ama ben o evrede degilim allaha sükür. Sadece istedigim sey beni burdan vurmasinlar. Çok içerleniyorum.
Ben olaya cok baska yonden baktik evet ama kuzenimde kirildigimi anladi. Cunku biliyorki her sartta yaninda kalacaktim.

Ben hayir demeyi bilmiyorum. Diyemiyorum insan kirmayi becrremiyorum. Soylesem rahatlayacagim seyi soyleyemiyorum icime atiyorum sonra cıg gibi büyuyor icimde. Bu yuzden bazen onemsiz gbi gorunen seylere takiyorum belkide. Ama bunun icinn yardim almam gereklimi alsam bana faydasi olurmu bilmiyorum. Cunku kendi kendimi teselli etme ve motive etme konusunda resmen uzmanlastim. O kisiyi icimde affediyorum diyorum ki bak oyle yapmak istememis aslinfa boyle yapmak istemis bosuna kizdm gereksiz yere kendimi yiprattim bundan sonra iyi olim ona karsi diyorum. Ilk firsatta birsey dha yapip moralimi bozuyor. Ama ilkinde bozulmusum soylemisim o da aciklama yapmis aynisini bidaha yapiyor.

Ablaniz size birsey demedimi peki. Gerci kalanda anneniz ama. Bnde mesela annem kalsin istemem. Kimle rahat edeceksem oo..

Kızlar size birsey diyim mi ben eskiden hiçbirşeye hayır diyemezdim. Arkadaşım arar,aglar sızlar birseyler olmus hemen kosa kosa giderdim,biri benden birsey ister yapardım. Biri evime gelmek ister o an yorgunum peki derdim. Bir suru örnek var işte.
Sonra ne oldu bilmiyorum ama hayır demeyi öğrendim. Ben hayır i sadece köpeğimi eğitirken kullanmıştım oysa.
O gun bugundur cok mutluyum. Canimin istemedigi birseyi yapmiyorum,insanlara hak ettiginden fazla deger vermiyorum. Arayani ariyorum,sorani soruyorum. Benim evime birisi 1 kez gelmisse bende 1 kez gidiyorum. Kendimi insanlardan baya soyutladım. Facebookumu kapattım. Instagramimi temizledim. Telefon numaramı degistirdim. Evlendim esim zaten yabani bir insan insanlari sevmez ve guvenmez hep he he der eve birilerinin gelmesinden hoslanmaz acaba it le kala kala bende it mi oldum :) :) tabi isin esprisi de uzum uzume baka baka karardi galiba. Hayir demeyi bilmek gerekir cok var boyle 1 kisi yüzünden hayatı zehir olanm abartmıyorum yani arkadas kurbanı denilen seyler mesela hep hayir diyememek yatar altinda oyle seylerin. Ben kimseden birsey beklemiyorum artık birseyi yaparken birine bisey verirken falan sevgiyle veriyorum. Bir esyami atarken sevgiyle atiyorum. Hayir diyememek cok kotu bir durum. Insan uzulur,somurulur,menfaatciler tarafindan surekli kullanilabilir bile. Umarim hayir demeyi ogrenirsin pink. Ogrendiginde cok mutlu olcaksin. Ben eskiden kimseyi kiramazdim aman üzülür alinir. Yoooo kendileri gayette gelemem canim canim seni birazdan ararim ya halsizim sonra görüşürüz vs diyebiliyor yani niye onlarmi beni yönlendirecek umrumda olmazlar valla artik ben kimseyi kaale bile almiyorum boyle daha cok mutluyum.
Hayir dedikten sonra hic pisman olmadığımı fark ettim bir de, birseylere hayir diyebiliyorsam gercekten onu istemiyorumdur ve benim istemedigim sey guzel birsey degildir zaten.
Boyle düşünüyorum.

Ben yapamiyorum iste lanet olsun... bi ara arkadasim aradi bizi evine davet etsene dedi. Tamam dedim. Sonra bidaha aradi kahvaltiya davet et bari karnimiz doysun dedi ona da tamam dedim. Hayir desenee...!!! Bu yuzsuzlugune karsi sinirlene sinirlene kahvalti hazirladim..

Birde mesela ben bu dogum yapan kuzenime 1 adim attiysam o bana 3 adim atiyor. O 3 atiyorsa ben 5 atiyorum. Yani birsey istiyor aninda yapiyorum ayni sey onun icinde gecerli. Ama cevremdeki cogu insandan bunu gormuyorum... bu bahsettigim teyzemin de 10 sene cocugu olmadi yani beni anlamasi gerekirdi. Sonucta kac gun aradm ben kalicam dedim cok heyecanliyim ddm. Ilk defa bakicam ama bak gorursun kendi cocuguma bakr gbi bakcam dedim. Ama teyzem beni dakikasinda satti.

Keske bende senin gibi hayir diyebilsem ne cok isterdim. Insan gercektenn cok mutlu oluyor. Cunku bu hayatta istemeden yaptigim hersey beni cok üzüyor. Ve genelde herseyi istemeden yapiyorum...!

Bir psikolog görüşü

Hayır demek kötülük değildir .
Biri sizden bir şey rica ediyorsa hayır cevabını da güzellikle kabul etmeli.saglikli olan budur der.

Insanlar sana hayır diyebilir .
Saygı göstermek zorundasın.
Sen de başkalarına hayır diyebilirsin sana da başkaları saygı göstermek zorunda.

Her zaman haklı ve seni anlatabilen bir fikirle hayır diyerek başla işe.

Rehber öğretmenleri bile sınava hazırlanan çocuklara hep şunu der arkadaşlarınız sizi cagirdiginizda hayır demek zorundasınız. Sizin oncelikleriniz başkalarının mutluluğu arkasında kalmamalı yoksa sonra siz mutsuz olursunuz .

Insanların sana karşı yaklaşımının altında iyi niyet bulduğunuz müddetçe kirilmazsiniz arkadaşlar da yazmış buraya.
Teyzemiz kendi evinden eşinden ve çocuğundan bir gün ayrı kalarak o fedakarlık yapmış belli ki sana kiyamamis. Böyle bak olaya altında başka bir şey arama.
Yardım isteyen sensin .
Şikayet edeceğin kimseden yardım da isteme.
Bazen başkaları değil de insan kendisini mutsuz edermiş. Bu davranisinizdan vazgecerseniz hayatınız olumlu yönde çok değişecek emin olun.

Cok guzel yazmissiniz tesekkur ederim. Ama birde şöyle düsünün. Guvenlik iceri geldi. 1 niz cikin dedi. Sonra odadan cikti ben teyzeme donup " teyze sen git " desem o kirilmazmiydi ? Kirilirdi... O an bana bisey demeseydi ben dicektim zaten teyze ben gideyim sen daha tecrubelisin diye. O korkttu sen git dicem diye. Evi cok yakindi cunku. O yuzden benden once davrandi. Ben kirildim onu kiramadim..

Hayir cevabini alan insanlar cirkeflesirlerse ondan dolayi brlki hayir diyemeyiz. Ben kavga gerginlik olmasin diye hayir diyemiyorum genellikle.

Ben teyzenizde asla kötü bir şey görmedim. Kendiniz ben kalırım dememişsiniz ama bunu onun akıl etmesini beklemişsiniz. Kuzeniniz de dememiş ondan rica etmiştim diye. Teyzeniz eşine annesi bırakmadan çocuğunu servise bindirmek istiyor olabilir. İsterse servis evin içinden alsın bu onun kendi isteği. Hayır demeyi bilmek lazım bence

Benim kirildigim nokta bunu pat diye soylemesi. Sonucta o an panikledi sen git dicem sandi benden once bana soyledi. Yani dusunun guvenlik geliyor. 10 saniyelik konusma kuzenim diyorki kalin ikinizde para veriyoruz buraya arkasindan teyzem sen git diyor.. Bundan bahsediyorum..

O konusmanin uzerinden biraz zaman geccse 5 dakika ben ztrn teyzeme derdim teyze ben gideyim sen kal diye.. Orda gereken seyi kuzenim zaten soyledi. Ikimize de git diyemedi. Ama teyzem pat diye git diyebildi bana. Bundan bahsediyorum. Kuzenimde ayni bnm gibi kimseyi kirmak istemez kimseye hayir diyemez onu o an ben anlamadim.

Teyzenizi kendiniz çağırmışsınız ben tecrübesizim sen yardımcı ol diye. Yani "Ben bakamam" imajını kendiniz yaratmışsınız. O yüzden sen git ben kalırım demesi çok normal hem sizi hem bebeği düşünmüş olmalı. Çocuğuna gelince evi o kadar yakınken kendisi göndermek ister belki başka sebepleri de vardır. Her şeyi sadece kendi açınızdan düşünmeyin. Hayır diyebilmek için de önce "başkaları beni düşünsün her şeyi bana göre planlasin" düşüncenizden vazgeçmeniz lazım dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini görüp insanlara kendinizi ifade ederek sizi anlama fırsatı tanımalısınız.

Söyle soyleyeyim kuzenim benim kalmami istedi. Bunu sık sık soyledi. Bende kendimi ona gore hazirladim..
O gun doguma gittigimde yaninda senmi kalacaksin denildi ortamda bende evet dedim. Biri cikti pink tek basina bakamaz hem x e hem bebege dedi. O zaman x e soyleyelim oda seninle kalsin dedi biri. Olurmu diye sordu hatta bnde olur dedim. Baktim kimse x teyzeye soylememiş. Ben soyledim teyze kalirmisin sende benimle diye.

Ben yigenlerime zaten baktim. Sizce kuzenim benim bilmedigimi yada yapamayacagimi dusunse beni yaninda istermi ? Ablasi da vardi sonucta oda kalabilirdi..

Bebek bakimindan anliyorum yani..

Bir tek ben miyim!? Bu konuda absürt ya da dert edinilecek birşey göremeyen!?
Çok da takıntılıyımdır ama..
Birkaç arkadaş daha yazmış, bence de bir psikolojik destek almalısınız. Bakın algılarınız bozulmuş, hassaslaşmışsınız, kaygılarınız var, gerginsiniz ve belli ki kendi başınıza bu durumu aşamıyorsunuz.

Hayır demeyi öğren arkadaşım.Yoksa daha çok kullanılırsın.İyi niyeti insanlar artık aptallık ve saflık sayıyorlar bu zamanda.İlkimde zaten yarsımcı olmuşsun.2.sine ne bu düşkünlük anlıyamadım.

Ilkinde yaninda kalmadim dogumdan 1 ay sonra problemler oldu o zaman hastanede yanida kalfim. Ayrica bu duskunluk degil kendisi rica etti benden bunu. Bende heyecanlandim...

Merhaba uykuduzluktan gerildiniz gibi geldi. Teyzeniz size kıyamamış uykusuz kalmayın istemiş. Belki tecrübeniz yok zorlanırsınız diye..Keşke sabah erken gelmem zor olur kalırım ben, sen kızı gönderince gel deseydin. Neyse hayırlı olsun. Allah size de nasip etsin nur topu gibi sağlıklı bir evlat.

Tesekkur ederim sagolun..

Ayni benzer şeyler yaşanmiş evet. Evet teyzem orda alinabilecegimi dusunmedi. Daha oncede ya pink size gelecem ama cocugum istemiyor hani senin cocugun yok ya skiliyor sizde dedi. O yuzden diger yigenlerime gidiyoruz orda cok egleniyoruz dedi. Belkide o yuzden zoruma gitti bilmiyorum. Evet hassasim ama birde söyle düsünün senelerdir umrumda olnayan seyler cocuk istedigim gunden bugune cok umrumda ve cok takmaya basladim. Bi eksiklik var ve tamamlayamiyorum. Bu şey degil ya herkesin arabasi var bizde alamadik.

Cocuk olunca eksik olan insan herseye alinabiliyormus. Ben cok icime attim ve cok inkar ettim ama seni beklerken diye bir kitap var. Orda da cocugu olmayan bir kadinin hikayesi var. Ve icinde resmen kendimi buldum. Butun hamile arkadaslarindan uzaklasmasi , hamile gormek istememesi falan filan. Ama ben o evrede degilim allaha sükür. Sadece istedigim sey beni burdan vurmasinlar. Çok içerleniyorum.
Ben olaya cok baska yonden baktik evet ama kuzenimde kirildigimi anladi. Cunku biliyorki her sartta yaninda kalacaktim.

Ben hayir demeyi bilmiyorum. Diyemiyorum insan kirmayi becrremiyorum. Soylesem rahatlayacagim seyi soyleyemiyorum icime atiyorum sonra cıg gibi büyuyor icimde. Bu yuzden bazen onemsiz gbi gorunen seylere takiyorum belkide. Ama bunun icinn yardim almam gereklimi alsam bana faydasi olurmu bilmiyorum. Cunku kendi kendimi teselli etme ve motive etme konusunda resmen uzmanlastim. O kisiyi icimde affediyorum diyorum ki bak oyle yapmak istememis aslinfa boyle yapmak istemis bosuna kizdm gereksiz yere kendimi yiprattim bundan sonra iyi olim ona karsi diyorum. Ilk firsatta birsey dha yapip moralimi bozuyor. Ama ilkinde bozulmusum soylemisim o da aciklama yapmis aynisini bidaha yapiyor.

Ablaniz size birsey demedimi peki. Gerci kalanda anneniz ama. Bnde mesela annem kalsin istemem. Kimle rahat edeceksem oo..
Konun öncesi varmış...
Eğer teyzeniz zaten size böyle bir cümleyi kurabildiyse gerçekten düşüncesiz bir kadın.
Çocuğum istemiyor hani senin yok ondan gelmiyoruz diğer evde çok mutlu ne demek!
Hadsizlik, densizlik bu!
Çok çok ayıp, o olay üzerine bu davranış sergilenmesi tabi ki sizi kırar ve insan olumlu düşünemez.
Teyzeniz çocuğu olumca level atlayanlardan herhalde, hemen bir öteleme...

Şöyle söyleyeyim, çok samimi görüştüğümüz bir çift var ve biz evlendiğimizden beri çocuk istiyorlar.
Onlar evleneli 6 sene oldu, ben istemezken 2 bebeğim oldu, 3 senelik evlilikte 2 çocuğum vardı.
Biliyorum, olmuyor ama bildiğimi bile öyle saklıyorum ki belki üzülür, gücenir diye.
Her görüşmemizde sakın ha çocuk falan düşünüp de harekete geçmeyin gençliğinizi yaşayın, anın kıymetini bilin, biz ettik siz etmeyin aha sonuç bu, biz bittik diyorum.
Çocuk yapalım derseniz gelin bize 1 saat sevin vazgeçersiniz diyorum hep.
Aslında tedavi de görüyorlar biliyorum ama sanki istemiyorlarmış gibi davranıyorum, hayatlarının ne kadar güzel olduğunu, onlara imrendiğimi söylüyorum.
Ben ki arkadaşıma bu hassasiyeti gösteriyorum, teyzeniz size hadsizlik ediyor.
Ayıp ya!

Back
X