• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden boyleyim...

Kadından yardım istemişsiniz, kadına hayır ben kalırım dememişsiniz sonra da kadını suçluyorsunuz. 12 yaşında çocuk kendi hazırlanamaz mı, babası hazırlayamaz mı, anneannesi karşı dairede oturuyor o gönderemez mi diye habire kurgular kuruyorsunuz.
Siz yatağınızdan kalkıp gelmeye erinmişsiniz ama 12 yaşındaki çocuk için kurgular maşallah.
Hayır diyemiyorsanız bu sizin sorununuz. Kuzeninizin yerinde olsam ben size kırılırım. Hem sizden rica etmiş ama siz ona danışmadan teyzenizi de işe katmışsınız. Belki kızcağız istemiyordu teyzeyi.
Bence uzman desteği alın.

Bende kendime o yuzden kiziyorum hanimefendi orda kirilmasin diye direk hayir diyemedim diyorum bu sadece ornek diyorum. En ufak biseye hayir diyemedim diyorum. Siz beni 12 yasindaki cocugu sorgulamaktn bahsediyorsuunuz. 12 yasindaki cocuk pekala hazirlanabilir tek basina diyorum madem git dedi niye sabahin korunde bidaha cagriyor diyorum siz hala bana 12 yasindaki cocugu sorgulamissin diyorsunuz.

Çocuğunun olmaması seni çocuk bakımı konusunda gerçekten tecrübesiz yapmaz mı? Konu soğukkanlılık teyzenin panik hali vs değil. Onun çocuğu var, bu konuda tecrübeli ve bu yüzden hastanede kalması gerekenin kendi olacağını düşünmüş. Ne var bunda..
Gereksiz alınganlık yapıyorsun.

Bebegimin olmamasi benim bebek bakmadigim bakamadigim anlamina gelmez. Zaten konumuz hayir diyememek

Ben ve sevgilimde bu şekildeydik. Hayır diyemiyorduk. Baş başa kalmak istiyorduk arkadaşımıza hayır biz gelmek istemiyoruz baş başa kalmak istiyoruz diyemediğimizden bahane buluyorduk gitmemek için. Yalana bile başvurduğumuz oldu. Bu durumdan fazla rahatsız olduğumu ve yalan söyledikten sonra kötü hissettiğimi farkettim. Artik ikimizde açıkça düşüncelerimizi dile getiriyoruz. Cevremizdeki kişilerin çoğuyla aramız bozuldu değiştiniz dediler ama şuan ikimizinde içi rahat. Kendi kendini strese sokmaktansa bunu denemelisin. Rahatlığına varınca zaten iyiki diyeceksin.

Dümdüz hayır diyemiyorsanız yumuşatarak söyleyin. Mesela bu konuda "Yok teyze sen git dinlen zaten çok yoruldun, hem senin de küçük çocuğun var evde, çocuğunu okula gönder sabah gelirsin sonra da ben dinlenirim" diyebilirdiniz.

Konun öncesi varmış...
Eğer teyzeniz zaten size böyle bir cümleyi kurabildiyse gerçekten düşüncesiz bir kadın.
Çocuğum istemiyor hani senin yok ondan gelmiyoruz diğer evde çok mutlu ne demek!
Hadsizlik, densizlik bu!
Çok çok ayıp, o olay üzerine bu davranış sergilenmesi tabi ki sizi kırar ve insan olumlu düşünemez.
Teyzeniz çocuğu olumca level atlayanlardan herhalde, hemen bir öteleme...

Şöyle söyleyeyim, çok samimi görüştüğümüz bir çift var ve biz evlendiğimizden beri çocuk istiyorlar.
Onlar evleneli 6 sene oldu, ben istemezken 2 bebeğim oldu, 3 senelik evlilikte 2 çocuğum vardı.
Biliyorum, olmuyor ama bildiğimi bile öyle saklıyorum ki belki üzülür, gücenir diye.
Her görüşmemizde sakın ha çocuk falan düşünüp de harekete geçmeyin gençliğinizi yaşayın, anın kıymetini bilin, biz ettik siz etmeyin aha sonuç bu, biz bittik diyorum.
Çocuk yapalım derseniz gelin bize 1 saat sevin vazgeçersiniz diyorum hep.
Aslında tedavi de görüyorlar biliyorum ama sanki istemiyorlarmış gibi davranıyorum, hayatlarının ne kadar güzel olduğunu, onlara imrendiğimi söylüyorum.
Ben ki arkadaşıma bu hassasiyeti gösteriyorum, teyzeniz size hadsizlik ediyor.
Ayıp ya!

Diyorum ya bazi seyler icinde birikiyor birikiyor sonra boyle onemsiz biseyden patlak veriyor... Ben sadece eltimin hamileligine cok uzuldum. Diger herks icin cok sevindim saklayan oldu soyleemeyn nazar deger diye dusunen bile oldu. Ama umurumda degiller. Seviniyorum ben yasadim onlar yasamasinlar diyorum.. ama benide yaralamasinlar. Sizin tarziniz cok iyi... Bu bahsettigim kuzenim benim yanimda yapti testi elime verdi elimde pozitif oldu kendim hamile kalmisim gibi sevindim o agladi ben istemiyorum allah sana versin dedi. Ozur diledi benden... Kiz olursa herseyiyle ilgilencem dedim tabii sözzz dedi. Bilmiyorum insanlar bazen cok acimasiz. Ve bende bazen cok biriktiriyorum ve bazen patliyorum...

Ben ve sevgilimde bu şekildeydik. Hayır diyemiyorduk. Baş başa kalmak istiyorduk arkadaşımıza hayır biz gelmek istemiyoruz baş başa kalmak istiyoruz diyemediğimizden bahane buluyorduk gitmemek için. Yalana bile başvurduğumuz oldu. Bu durumdan fazla rahatsız olduğumu ve yalan söyledikten sonra kötü hissettiğimi farkettim. Artik ikimizde açıkça düşüncelerimizi dile getiriyoruz. Cevremizdeki kişilerin çoğuyla aramız bozuldu değiştiniz dediler ama şuan ikimizinde içi rahat. Kendi kendini strese sokmaktansa bunu denemelisin. Rahatlığına varınca zaten iyiki diyeceksin.

En azindan sizin arkadaslariniz... onceden sanardim ki arkadas silmek cok zor akraba silmek cok kolay ama sonra anliyorum ki asil arkadas silmek cok kolay akraba silmek cok zor. Cunku illaki yuzyuze geleceksiniz... bende hep diyorum bu sefer yapacaksin olacak hayir diceksin. Diyorum karsimdaki oyle bir bozuluyor ki bir bakis atiyor bana icim gidiyor. Sonra tamam yaparim tabiki diyorum... icim iicmii yiyor

En azindan sizin arkadaslariniz... onceden sanardim ki arkadas silmek cok zor akraba silmek cok kolay ama sonra anliyorum ki asil arkadas silmek cok kolay akraba silmek cok zor. Cunku illaki yuzyuze geleceksiniz... bende hep diyorum bu sefer yapacaksin olacak hayir diceksin. Diyorum karsimdaki oyle bir bozuluyor ki bir bakis atiyor bana icim gidiyor. Sonra tamam yaparim tabiki diyorum... icim iicmii yiyor

Dümdüz hayır diyemiyorsanız yumuşatarak söyleyin. Mesela bu konuda "Yok teyze sen git dinlen zaten çok yoruldun, hem senin de küçük çocuğun var evde, çocuğunu okula gönder sabah gelirsin sonra da ben dinlenirim" diyebilirdiniz.

Iste demek istedigim oydu... diyemedim kirilir diye. Ama o , kuzenim ikinizde kalin para veriyoruz o kadar dedikten hemen sonra pink sen git dedi.

Bazi insanlar yumusatarak oyle guzel laflar sokuyor ki senin basindan kaynar sular dokulurken o karsinda haha diye gülüyor. Ama aynisini sen yapinca kavga cikiyor.

Hayır diyememe sorunu karşıdakini kırdığını düşünmekten dolayı oluyor. İlk olarak bu sevgili aile veya arkadaş farketmez her kişinin kendine zaman ayırması ve kendi olması gerekiyor. Mesela ailenden biri seni onlara davet etti ve sen o günü kendine ayırmıştın hiç gidesin yok. Bunu o kişiye başka gün mutlaka geleceğim bugün uymuyor şeklinde dediğinde karşındaki sana kızmaz. Teyzenize teyze sen git bu gece dinlen biz hallederiz tarzında konuşman da teyzeni kirmazdi

Hayır diyememe sorunu karşıdakini kırdığını düşünmekten dolayı oluyor. İlk olarak bu sevgili aile veya arkadaş farketmez her kişinin kendine zaman ayırması ve kendi olması gerekiyor. Mesela ailenden biri seni onlara davet etti ve sen o günü kendine ayırmıştın hiç gidesin yok. Bunu o kişiye başka gün mutlaka geleceğim bugün uymuyor şeklinde dediğinde karşındaki sana kızmaz. Teyzenize teyze sen git bu gece dinlen biz hallederiz tarzında konuşman da teyzeni kirmazdi

Iste diyorum ya o firsat verilmedi ben kafamda kurgularken ne desem bisey desemmi diye kuzenim konustu ikinizde kalin diye. O sozun uzerine teyzem hemen sen git deyince yok sen git hem yorulmussundur diyemedim. Sustum. Zaten toparlandim ciktim hemen giderken de 6 da gel ama cocugu okula gondereyim dedi. O kadar kahve ictim gece kalacam uyanik kalim diye sabah nasil gelecem anneannem gondersin okula cocugunu diyemedim... kal geliyor boyle durumlarda sanirim. Bakin kucuk bir ornek daha..

Kullanmadigim perdelerim vardi.. kaynimla eltimin olmadigi icin onlara verecektim. Geldiler kaynim ddki yikamadinmi bunlari. Bende dedim ki x vernellesin direk assin ev vernel kokar ben yikayamam cok camasirim var dedim. ( 4 makina da yikaniyor) bir bagirdi bana ne var sanki yikasan olürmusun benim karimi neden yoruyorsun diye. Hicbirsey diyemedim. Sanirim bu tepkilerden korkuyorum.

Iste diyorum ya o firsat verilmedi ben kafamda kurgularken ne desem bisey desemmi diye kuzenim konustu ikinizde kalin diye. O sozun uzerine teyzem hemen sen git deyince yok sen git hem yorulmussundur diyemedim. Sustum. Zaten toparlandim ciktim hemen giderken de 6 da gel ama cocugu okula gondereyim dedi. O kadar kahve ictim gece kalacam uyanik kalim diye sabah nasil gelecem anneannem gondersin okula cocugunu diyemedim... kal geliyor boyle durumlarda sanirim. Bakin kucuk bir ornek daha..

Kullanmadigim perdelerim vardi.. kaynimla eltimin olmadigi icin onlara verecektim. Geldiler kaynim ddki yikamadinmi bunlari. Bende dedim ki x vernellesin direk assin ev vernel kokar ben yikayamam cok camasirim var dedim. ( 4 makina da yikaniyor) bir bagirdi bana ne var sanki yikasan olürmusun benim karimi neden yoruyorsun diye. Hicbirsey diyemedim. Sanirim bu tepkilerden korkuyorum.
Ama yapmak istemediğin birşeyi kimse zorla yaptiramaz ki. Bu şekilde düşünüp kendini rahatlatabilirsin.

Back
X