Neden bu hallere geldik!!!

Emin olun soylediklerinizi harfi harfine cok iyi anliyorum birde bunlari benimsediysek aman ne var bunda hissine kapildiysak daha neler bekliyor bizleri acaba

Bu aileden gelen bir şey diye düşünüyorum Pink.Öyle öğretilmemişlerdir ne bileyim yardımlaşma duygusu az verilmiştir.

Bizim buralarda halen insanlık ölmedi pink.4-5 kere başıma gelmiştir.Pazara giderim sebze arabası olduğu halde bazen elimde fazladan poşetler olur.Ve yahut marketten dönerken elimde ağır poşetler olur.Gerek küçükler gerekse büyükler hep yardım etmişlerdir.Ben gerek yok sağolun falan desemde ısrar ederler yardım edelim diye hafif olanlardan veririm.

Bende aynı şekilde zor durumda insan görsem yardım ederim hemen.Biz böyle büyütüldük.Zira kapı olayında da bahsettiğin bir durumla karşılaşmadım.Muhakkak birisi kapıyı açık tutar bekler .

Ben de cok uzuluyorum bu duruma. Tamamen aile terbiyesiyle alakali, temel terbiye egitimini bile vermezsen, boyle cocuklar cikiyor iste meydana. Keske aileler muthis mutlu aile tablolarini orada burada paylasacaklarina cocuklariyla gercekten birseyler paylassalar,birseyler ogretseler.

Ne güzel bir yermiş orası öyle
Ne mutlu o insanlara ve size

Çok yargılayan oldu bu konuda beni
Madem taşıyamayacaktın neden o kadar eşya aldın diyen bile oldu
Acaba nasıl bu kadar sığ düşünebiliyorlar anlamıyorum
Sanki ben çocuklar taşısın diye almışmı
Ya çocuklarımızı korumalıyız tabiki
Hele ki bu kadar kötü haberlerle dolu zamanda
Ama bu demek değil ki insanı değerlerimizi de yitirelim
İnce bir çizgi var arasında
Ama bolca okuyarak ve bilinçli insanların yalnızca kendi çocuklarını değilde bütün çocuklara sahip çıkarak bunu yapmalıyız
Yalnızca çocuklar için değil tabi güvenliği olmayan herkes için

Bir de lise duzeyinde ogretmenlik yapsaniz ne kadar hayrete dusersiniz hesap edin.. Gercekten cok degismis her sey.. Insan uzuluyor
Evet
Değişen şeylere
Bizi bu hallere getiren olaylara
Hepsine üzülüyorum ben
Konumda sanki poşetlerimin taşınmadığı için üzüldüğümü zannedenler olsa bile...

Böyle yüzeysel anlayabilmek için çok çaba sarf ediyor musunuz gerçekten merak ediyorum
Burada bir sürü yorum var keşke ona göre bir çıkarım yapsaydınız
Evet ben mahallenin çocuklarına güvenerek alış veriş yaptım onlarda taşımadığı için ne hallere geldik dedim!!!

Olaya duygusal olarak bakmak kötü birşey mi?
Sizin koruma iç güdünüz bir evlada sahip olduğunuz için daha baskın
Umarım hiç kimsenin evladına zarar gelmez
Görüyoruz ve üzülüyoruz...

Gülümsemek
Teşekkür etmek...
Özür dilemek
Aslında ben bu konuyu gençlerı kast ederek değilde bizler adına açsaydım
Kendimizi de sorgulama fırsatımız olurdu belki

Artık değil bana kibarlık yapılmadı diye düşünüp üzülmek, beni taciz etmediler ya da darp etmediler dışarda diye seviniyorum bence de ne hale geldi bu toplum.

Bir öğretmen olarak sizi çok iyi anlıyorum.
Geçenlerde okul çıkışı eve doğru yürürken ( normalde arabayla geçerim oraları ) yolda birkaç ogrencimin sigara içtiğini gördüm. Beni gördükleri halde sadece onları geçeyim diye adımlarını yavaslattilar. Sigaralarını içmeye devam ettiler. O kadar üzüldüm ki aynen sizin koyduğunuz başlığı koyup konu açmayı bile düşündüm ama sigarayla saygı mı olur , özgür birakin artik şu gençleri tarzında bir sürü yersiz eleştiri alırım diye vazgeçtim. Maalesef böyle bir devirde yaşıyoruz artık. Hiç kimsenin kimseye saygısı da yok tahammülü de...

Bence size öyle denk gelmiş. Daha dün devlet dairesinde sıra beklerken çocuğum kucağımda uyudu. Kendi numarama yakın bir numara yanınca kalktım beklemeye geçtim. Memur hemen çağırdı. Siz niye bekliyorsunuz, işinizi hemen halledelim dedi. Dışarı çıktım çantamdan birşeyler çıkarmaya çalışırken yardımcı olayım mı diye sordu bir bayan. Otobüse bindim(çocuk hala uyuyor), hemen birileri yerinden kalktı, oturmamı istedi. Bugün misafirliğe gittik. Kapıda zil yok. Daire numarasını tuşlayarak giriliyor. Biz numarayı bilemediğimiz için epey bir kapıda bekledik. Ev sahibine ulaşmaya çalıştık. Kapının önünde oynayan bir çocuk geldi abla size kapıyı açayım dedi. Vs vs Bunlar dün ve bugün yaşadıklarım. Belki yaşadığınız yerle de alakalıdır.

İnanın anlattıklarınız beni o kadar mutlu ettiki
Demek ki halen var böyle insanlar ve çocuklar

Bana madem tasiyamayacaktin
Neden o kadar şey aldın diyen bile oldu
Bu konuyu öyle anlayabilmek için çok caba sarfediyorlar
Siz de acsaydiniz inanın çok ağır eleştirilere maruz kalirdiniz
Üzülecek şeylere aman takma diyorlar ne yazikki

Ilgisi olmasa niye yazdiniz o zaman. Hoşgörü eksikliğine ornek vermediniz mi bu durumu?

Güven dedigimde insanlarin birbirine güvenerek is yapmasi degil. Insanlar tanimadigi insanlara artik güvenmiyor çekiniyor.

Son düzenleme:
yaslari 20nin altindaki kisilerden bahsetmissiniz hadi ergen cocuk deriz koca koca insanlarda yok yardimseverlik nezakat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…