Neden bu hallere geldik!!!

Benim bir evladım olmadığı için sizin gibi duygusal çerçevede bakamıyor olabilirim kusura bakmayın ama
Bir insanın elinde poşet varken girdigin kapıyı 5 saniye tutmak yerine kapatıp gidiyorsa ben verilen insanı değerleri biraz sorgularım
Çocuklarımızı elbette koruyacağız
Bir evladım olmaması beni bütün çocuklara duyarsız hale getirmez
Ben eğer sokakta yalnız küçük bir çocuk görsem onu asla öylece orada bırakmam
Annesini babasını bulana kadar çabalarım
Benim böyle söylemem sizi yanıltmasın ben çocuk konusunda çok tutucu bir insanımdır
Ama bir kapıyı tutmakta hiç bir çocuğu hizmetkar yapmaz

Aynı fikirdeyim kimse kusura bakmasın ama bencil nesil yetişiyor iyilikten haberi olmayan merhametsiz nesil neden mi ortam çok bozuk aileler çocuklarını soyuluyor diğeri ve en kötüsü bana değmeyen yılan bin yaşasın fikri bu kadar kötü yanı durum

Hamileyken otobüste küçük küçük çocuklar yer vermiyordu ama yaşlı amcalar teyzeler hamilesin kızım sen otur diyorlardı. Biraz da anneler yapıyor böyle bencil bir nesil yetişiyor. Evde de aynılar çünkü herşeyi Onlar yerine anneleri yapıyor.

Haklisin insanlar bencillesti.
Sanirim.insnalr birbirinden korkar hale de geldi.
Bir erkekle yalniz bineceksem asansore tereddut ediyorum artik...
Ama siz bayansiniz ayip etmisler.

Sirf yukunuze yardim etmediler kapımı tutmadılar diye mu toplumca ne hale geldik diyorsunuz. Insanlar artik birbirine güvenmiyor ki yardim etsinler. Keşke eksik olan sadece hoşgörü olsaydi. Buna gelene kadar neleri yitirdik toplum olarak.

Duygusal bakmiyorum.
Bilakis alabildigine gercekciyim.
Anne olunca mantik yitirilmiyor.
Bu klise siniflandirma ve bir nevi hor gorme gibi birsey.
Bu topluma bir bakin.
Genclere bir bakin.Cocuklara bir bakin.
Ne aci sorunlarla bogusuyorlar.
Olay poset tasisin tasimasin kapi tutsun vs. degil sadece.
Sahsen onceligim baskadir can guvenligidir.
kimsenin posetini tasimasi icin veya kapi tutmasi icin ogut vermem.Tanidigi yakinlari icin ise zaten yapar bizden aldigi tesvik budur.
Tanimadiklarindan ise uzak duracak.

Yani tamam önemli konu da bunun dert olması da tuhaf geldi bana yani daha önemli şeyleriniz yok mu dert edecek? Parantez içinde zorunda değil yazıp durmuşsunuz ama lafları da sokmuşsunuz. Zorunda değil işte kendiniz söylüyorsunuz. Hamile misiniz? Yaşlı mısınız? Engelli misiniz? Ağır olmamasına rağmen birkaç poşet taşıyınca yorulacak bir sağlık sorununuz mu var? Büyüdükleri zaman birşeylerin farkına varıp düzeliyorlar merak etmeyin. Daima çevrenizdeki insanlarla alakalı beklentiye mi giriyorsunuz? Bi ara çok sık konu açıyordunuz. Belki profesyonel bir destek almalısınız yani hayat böyle geçmez. Bana çok tuhaf geldiniz ama düzelir, merak etmeyin o da.

var hala öyle gençler mesela ben ve bir kaç arkadaşım :) ama buna karşın eşinin yanında olup eşine yardım etmeyende var bunun gençle alakası yok . bir kaç ay oldu bir yere gidiyoruz ablanın kucağında bebek biryadan bebek arabasını açmaya çalışıyor yanında eşi var yardım filan etmedi ben eşi var diye susutum arkadaşım biz onları bir iki adım geçmiştik döndü yardıma ihtiyaç var mı diye sordu kadın yok dedi vs ama gerçekten de toplum alışmamış hastanedeyiz ablanın biri koltuk desteğiyle yürüyen nineyi asonsöre yetiştirecek asansörü beklettim diye bana bir kızdılar görmeniz lazım asansör oysa bizden önce o ninenin hakkı . Birde artık kitaplar ; sosyal medya araçları tv de dahil olmak üzre kötü olmanın sigara içmenin vs nin ne kadar havalı olduğunu yolda birini görünce yardım etmenin eziklik olduğunu vurgular cinste .

Ben de normalde hep nazik olmaya çalışırım, mutlaka teşekkür ederim bir işim görüldüğünde, bir dükkana vs girdiğimde iyi günler, hayırlı işler gibi sözler, ne bileyim bazen kasada beklerken arkamda iki parça şey almış insana sıramı veriririm, otobüs sırasındayken arkamda yaşlı, hamile veya engelli varsa sıramı veririm falan ama yolda tanımadığım insan da engelli, hamile ya da yaşlı değilse poşetini taşımam yani. Tanımıyorum çünkü. Bugün mobilyacıya gittik mesela, bizim yüzümüzden iş biraz uzadı, elli kere kusura bakmayın dedim insanlara. Fazla meşgul ettiğimi düşündüm çünkü.

Ben 4 sene boyunca üniversite okuduğum şehirle memleketim arasında defalarca elimde ağır valizlerle, çantalarla mekik dokudum otogarlarda. Valizimi merdivenlerden çıkarmayı teklif eden insan sayısı sadece 3. Onların da 2 tanesini kabul etmiştim sadece. Market poşetinden kaç kat daha ağırdı acaba... Ama hiç beklentiye girmedim. Kaldı ki minyon biriyimdir valiz benim boyum kadardı. Ama yardım istemedim.

Biraz insanın içinden gelmeli ama ergenliğimde oldukça asiydim. Bunları dert etmeyi gerekli görmüyorum sağlığımıza zarar

kızarak söylemiyorsun ki canım. gerçi benim de ilk çocuğum olacak inşallah yetiştirdiğim hiç çocuk yok ama, konuşarak anlatabilirsiniz her şeyi çocuklara. sürekli kızarak değil konuşarak yabancılarla konuşmaması gerektiğini öğretebilirsiniz. eğer yanlış bir sey yapıyorsa da gelip onu anlatacak şekilde güven vermek gerekiyor- her konuda, her insan hata yapar. kızarak elbet olmaz. önemli olan yapıcı şekilde yaklaşarak açıklamak herşeyi. umarım pratikte de bu dediğimi yapabilirim.

şahsen ben bu kadar sapıkça, vahşice şeyler duyarken yabancı birisin çocuğumla konuşmasını istemem. - çocuğumu kız ya da erkek olması da fark etmez.

çok toplumsal konular, keşke sizin dile getirdiğiniz gibi daha insancıl olabilsek..

Valla çok haklısınız böyle ufak detaylarda olsa bende çok takılıyorum bu konulara.Bu gün markete gittim kadının çocuğu var yanında 3 yaş civarı çocuk her yere saldırıyor resmen annesini tek kelime etmedi kasa önümdelerdi benim aldığım keki aldı çocuk ses etmedim çocuktur dedim annesi bağırarak bıraktırdı sonrasında kapıdan çıkarken çocuklu kadın kapıyı tutayım dedim insan nezaketen bi teşekkür eder ama yok .. Bi teşekkür ederim demek, yardımcı olabilir misiniz,alışverişten sonra iyi günler , kolay gelsin demek,insanlara yardım etmek bu kadar zor olmamalı

Iyi de siz genc ve eliniz kolunuz saglamsa, size niye yardim etsinler anlayamadim, onlar sizin hamalliginizi niye yapsinlar? Elbette kapi tutmalari gerekir de yuk tasima isini anlayamadim. Yurt disinda carsidan aldiklarini kendileri tasir kadinlar kizlar kimse donup bakmaz bile, ama kapiyi tutarlar.Ikisi ayni sey degil ki.

Eskiden okumuş okumamış zengin fakir herkesin bir görgüsü adabı vardı.ARTIK YOK. Kimsenin kimseye saygısı

kalmadı.Eskiden sokakta trafikte bir kadın bir erkek kavga etse kadına kötü söz söylenmezdi.Ama zamanımızda

ufacık birşeyden bir erkek bir kadına sokak ortasında ana avrat küfrediyor.Gündüz bütün gün acayip acayip programlar

korkunç usluplar (gazetelerde görüyorum o ona onu dedi bu bunu yaptı).Eskiden arada seyrederdim şimdi bayağlıkları

tahammül edilir gibi değil.E ne bekliyoruz.Medeniyet mi? Bize gitgide uzaklaşıyor malesef.

Ben kücükken büyüklerimiz babam olsun dedem olsun hep bunlari derdi bize. Türkiyenin sadece kendisi sicak degil insanlarida sicak, yardim sever iyi niyetli, türkiyenin insanlari bir baska derlerdi. Almanyanin ise havasi da soguk insanlari da öyle. Demekki türkiye de artik öyle degil maalesef. Gecen gün apartman dan cikacaktim ön kapidan, arka kapidanda üst katdaki amca cikacakti alisverise kendisi 70 yasin üstünde. Beni görünce sordu gene bebek arabasini cikarimmi diye yok gerek yok amca sagol dedim. Sonra durdu dedi marketden birsey lazimmi diye sordu. Yani bilmiyorum adam yasli oldugundan herhalde eski kültür eski toprak yani faekediyor gercekten.
Bide ben nezaman bebek arabasiylan yalniz olsam merdiven gibi yerlerde cogu zaman gencler yani bunlar 20 yasin altinda bile soruyorlar yardim edelimmi diye. Cogu zaman siyah sacli esmerler oluyorlar yaNi sanirim muhtemelen türkler kürdler arnavutlar hep bizim tarafli insanlar öyle yardim sever oluyor. Bazen de annemin yasinda kadinlar soruyor bende red ediyorum yaslilar cünkü bide arabayi tasimak icin egilecekler felan üzülüyorum kiyamiyorum.

Bir keresindd hamileydim elimde posetler bir adam sürekli bana bakti farketdim arkasini dönüp dönüp bakiyordu sonra bana dogru geldi dedi yardim edim alisverisini evine birakim dedi. Bende vallah korktum adamdan kactim resmen belki adam iyi niyerliydi ama ic güdüs rahatsiz oldum

Şahsen ben sırf o kötü haberler yüzünden oğlumu yabancılar ocuymus gibi yetistiriyorum. Bu durumdan memnunmuyum hayır ama elimden gelen başka birşey yok. Hadi apartmana girerken cocukların kapıyı acmamasını anlarımda yolda giden birinin posetini kim taşır ki. Belki bir sokak ileriden dönecek çocuk. Bence iyidir çocukların gençlerin herkesten uzak durması.

Malesef cok degisti toplum. Millet asuresini bile sadece facebookta paylasiyor :)
Asureyi verecek kimse yokki. Şahsen ben 8 senedir aynı mahalledeyim evine girip çıktığım bir komşum var. Davet eden olsada gitmiyorum. Kimseyi davet de etmiyorum.. Ben bir asure gotursem oda bana getirecek derken gelmişken oturacak vs derken yabani gibi kaldım. Annemin mahallesinde olsam eski komşular vardı en azından. Birbirimizi yıllardır tanıyoru. Ama o mahalleye yeni bir sürü insan geldi şimdi. Artık komsuluklar bir başka oldu. Insanların selamı bile bir samimiyetsiz. İlk evlendim eşim mide kanaması geçirdi kapı önüne ambulans geldi siren cala cala sadece o görüştüğüm komşu geldi o sayede tanıştık. Diğerleri ile birdaha görüşme gereği duymadım sokakta merhaba merhaba

Arkadaşlar hepiniz uzun uzun çok güzel şeyler yazmışsınız
Kiminiz ne demek istediğimi manen görmüş bu yüzden kalben hissetmiş
Kiminizde psikolojik sorunlarım olduğunu bile düşünmüş
Hepinize saygı duyuyorum
Belki konumu iki örnek ile sinirlandirmam hataydı
Daha açıklayıcı olsaydım eminim ki hepimiz anlatmak istediğim şeye üzülüyoruzdur
Önemli olan benim poşetlerimin taşınması değil
Çok şükür ki sağlığım yerinde
Evvelallah altından kalktım
Önemli olan ben değildim aslında benim yerimde olan yaşlılarda aynı muameleyi görüyor hamilelerde hastalarda
Hepsine gözlerimizi kapatmışız
Bir çocuk dolmuşta hamile veyahutta yaşlı birine yer verince onun hizmetkarı olmuyor
Yada yer verdiği için kendisine zarar dokunacağı bir şey yapmıyor
Yada elinde ağırlık var diye kapıyı 5 saniye tutunca kendinden birşey kaybetmiyor
Yada birilerine teşekkür etmek, günaydın demek bizi öldürmüyor
Aslında verdiğim 2 örnekle bunları açıklamak istedim
Benim evladım yok olsa bende asla yabancı biriyle muhattap olmasını istemem
Ama eli dolu insanın suratına kapiyi kapatmasını da
Ülkece çok hassasız artık bu konularda sürekli yaşanan igrencliklerden dolayı
Ama bu konuları buraya açmanin doğru olmadığını düşündüğüm için daha yüzeysel ve basit örneklerle ifade ettim kendi mi
Kimiside bunu mu dert ettiğimi sormuş
Evet bunu dert ettim
Benim için çok büyük bir dert
İnsanlara sürekli katil, tecavüzcü vs. Gibi bakmak
Benim için güven ve huzur herseyden önemli
Bu yüzden benim için dünyada ki en büyük dert bu...
Hayırlı sabahlar.
Sevgiyle

Bir de lise duzeyinde ogretmenlik yapsaniz ne kadar hayrete dusersiniz hesap edin.. Gercekten cok degismis her sey.. Insan uzuluyor

Bircok kisi bunu mu dert ettin diye yazmis ama okur okumaz bende dert etgim ne yazik ki insan beklenti icinde olsugundan degil zaman zaman bu ve benzeri durumlarla bende karsilastim her halükarda o posetleri tasiyicaz o kapiyi acicaz kimseye guvenerek almiyiruz onlari ama sahiden toplumun bu derece duyarsizlasmasi insanin icini acıtıyor

Bu cocuk istismarlarindan sonra sosyal medyadaki uyarilari okudukca (bir cigu hakli ama) çocuğunuzu kimseye sevdirmeyin opturmeyin kimse kucagina almasin vs gibi seyler okudukca sevgiden uzak bi nesil yetisecek zorunlu olarak birde buna iclendim ben

Insanin fitratinda var sevme sevilme istegi yardim gorme istegide bi o kadar emin ilun bunlar iyi gunldrimiz daha neler girecrgiz bu kusaktan sonra daha neler gorecehiz diye bekliyorum

Sevgiden uzak bjr nesil kusak yetisecek baskasini kendine yaklastirmayan
Evet anne babalarin kardeslerin sevgileri var ama insan sevgiye doyumsuz bir varlik gibi geliyor bana....

KUsura bakmayin konu sahibi biraz konu disina kacgi yorumum ama sanirim bi ic dokus serzenus oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…