Neden bu hallere geldik!!!

Pink_Women

Hoppalaaa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
3.973
3.452
83
36
Merhaba Hanımlar...
Hayırlı Cumalar hepinize...
Dün yaşadığım bir olay bana bunu sorgulattı
'Biz toplum olarak ne zaman ve neden bu hallere geldik'
Eşim şehir dışında olduğu için alış verişi ben yapayım dedim
Götürmem sıkıntı olmasın diye ne kadar az almaya çalışmış olsam da elimde müthiş ağırlık oldu
Eve doğru yürürken parmaklarım artık hissetmez olmuştu
Yanımdan bir sürü liseye giden gençler geçti
Hiç biri yardımda bulunma teklifinde bile olmadılar (kesinlikle yanlış anlaşılmasın asla zorunda değiller)
Neyse bahçeye girdim 12-13 yaşlarında bir kız ve kardeşi apartmana doğru yürüyorlardı
Bende kapıyı açarlar poşetleri bırakmadan girerim demiştim
Ben hızlandıkça kız yavaşladı
Neyse kapıya benden önce gitti
Kardeşi kapının şifresini söylüyor bu girmedim bekledi zili çaldı
Neyse ben kapının açılmasını bekleyemeyeceğim için bıraktım poşetleri açtım kapıyı
Asansöre bineceğiz ya kapıyı bile tutmadı(zorunda değil tekrardan belirtiyorum)
Kendimi düşündüm sonra ben şimdi bile benden küçük veyahutta büyük olsun fark etmez
İnsanların kapısını açarım yeri gelir inecekleri katta asansörden çıkar kapıyı tutar inmeleri için yardımcı olurum.
Bunlar gerçekten çok ufak ve basit şeyler
Neden bu duygularımızı kaybettik
Tamam hergün haberlerde öyle kötü şeyler izliyoruz ki herkes korkuyor ama
Neden unuttuk güzel şeyleri?

Böyle şeyler önemlidir tabi.
Dünde ben işyerimde bulunan wc ye gitmiştim tam cıkacaktımki bitane bayan içeri gircekti kıza kapıyı tuttum lütfen geçin buyrun dedim kız teşekkr etti yani bunda bişey yok incilerim dökülmez kapıyı tuttum diye o insnlar kibarlıgı hoşgörüyü unutmus malesef.

ergen onlar boş ver

oğlum 6 yaşında o tutuyor kapıları vs

ama ben sana garanti veririm o yaşa gelince tutmaz

belki 25 üstü olunca yine tutar ama ergenlerden beklentiye girme çok fazla

şaşırmıştım bence
çünkü o kadar kaybedilmiş olgular ki bunlar

Bence ergenlere denk gelmissiniz siz. Ergen caglarinda olanlar kendinden emin degildirler. Kendiliginden " su ablaya/ teyzeye" yardim ediyim demez. Ornegin ben. Adres soran kisiye " buyrun bende o traftan gidiyorum size eslik ediyim, aramayin bosuna' diyen ben, eskiden hicte boyle degildim. Birilerine yardim etmekten gocunmasamda " acaba yanlis anlarmi/ acaba bi pot kirarmiyim" korkusuyla eskiden cok sessiz biriydim.

yolda beraber yürüyorduk
yani bide burası küçük yer herkes birbirinin yüzüne az çok aşikar
bide hani ben şöyle düşündüğüm için belkide
Hani genç bir kadın onlara zarar vermez
Yada onlar poşetlere yardım ettikleri için genç bir kadına.
Bu yüzden belirttim

Yetiskinlerden öğreniyor onlar da ne yapsın? Anne babalarından ne görüyorlarsa onu yapıyorlar sonuçta. Herkes birbirinden tiksiniyor artık ben de bunu gözlemliyorum son zamanlarda. Toplum çok kötü bir hal aldı, kimsenin birbirine tahammülü yok. Bu yüzden iletişim kurmaktan da kaçınıyorlar.

ergen onlar boş ver

oğlum 6 yaşında o tutuyor kapıları vs

ama ben sana garanti veririm o yaşa gelince tutmaz

belki 25 üstü olunca yine tutar ama ergenlerden beklentiye girme çok fazla
yok benim ki beklenti değilde
Nasıl desem biraz üzüldüm
Kendi çocukluğu mu düşündüm o yüzden
yoksa kimsenin yardım etme gibi bir zorunluluğu yok

Hadi bunlar bi derece , dün bi haber gordum. Iki tane hasta ruhlu adam yasli bi kadina yolda duzgun yuru deyip laf dalasindan sonra marketin icinde olduresiye dovmus. Markettekiler yardim etmek soyle dursun "Gidin birbirinizi disarda yiyin" demis. Beni asıl korkutan bunlar..

şaşırmıştım bence
çünkü o kadar kaybedilmiş olgular ki bunlar

benim yaşım 23 ben de cok büyük sayılmam ama kendi kendimi geliştirdim boyle şeyler önemlidir poşetleri almasa bile kapıyı size tutabilrdi ya ben neler görüyorum otobuste bile sakat insnlara yer vermiyrlar böyle vicdansız olmuş millet.

yorumlarda ergen denildi ama
bende ergen oldum ama bilmiyorum
Bu kadar kapalı değildim dış dünya ya
Hatta bizim mahallede bir yaşlı teyze otururdu evlatları bırakıp gitmişti
Fırsat buldukça gider onun evini temizlerdik felan
Şimdi kimseye güven yok ama
Bir kapı açma ile tutma ile zarar verilecek bir durumda yok ortada

Ay ne diyosunuz ya dünyanınçivisi cıkmış.
Gerci benimde bir bucuk yıl önce başıma gelenden snra kimseden fayda olmayacagını anladım.
Bitane deli ben otobus beklerken üstüme üstüme yürüyüp bana saldırmak istedi bende korktum yola atlayacaktm nerdeyse korkudan durakdada 5-6 tane adam vardı bitaneside deliyi kovmadı öyle aval aval izlediler en sonnda ben elimdeki şemsiyeyle bitane vurdum snra kaçtı.

aileler ne zaman ki çocuklarına 4-5 tablet yerine sadece insanlık verirse işte o zaman düzelirirz...
çok çok haklısınız
benim 4 yaşında yiğenim var
ablam komşularına oturmaya gittiğinde
kızının tableti nerede diye sormuşlar
sanki zorunlu olması gereken birşey gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…