- 19 Kasım 2013
- 18.857
- 34.035
- 798
- Konu Sahibi Pink_Women
-
Korkuyoruz ve maalesef yapımızda müsait bu kaba sabalığa,dolayısıyla böyle olduk.Konumda bir kaç küçük örnekle anlatmak istediğim tamda buydu
Ne oldu bize
Bazen bindiğim otobüs şöförüne günaydın diyorum almıyor
cevapta vermiyor
bende bir müddet sonra vermek istemiyorum
İnsanlarla samimi olup olmaması ayrı ama aynı apartmanda oturduğun insana bir kapıyı açmak ayrı birşey
Yani benim evladım yok bende istemem insanların kendilerinden geçercesine sevmesini
ama dediğim gibi benim bahsettiğim neden artık nefret eder olduk birbirimizden
ne komşu var ne arkadaş
güven yok bu durum beni üzüyor
dedim ya bak ben karnım burnumdayken elimde kaç tane ağır poşetle beklemedim bu yardımı.bence bu platform çok ağır konuları kaldıramaz herkes birbirine girer diye
daha yüzeysel örnekler verdim
ben o çocuklara güvenerek alış veriş yapmadım ki zaten
kendim taşıyacaktım ama öyle görünce geçmişi özledim
bugüne üzüldüm
belki insanlar daha güler yüzlü olsa bomba patlatacak insan daha önce anlaşılırYa canısı öyle diyosun da ben insanlara ya da diğer canlılara iyilik yapınca çok mutlu oluyorum. Evet işimiz çok zor işe gidip gelirken bile "ulan bomba patlarsa" diye korkarak gidip geliyoruz ama insanlar biraz güler yüzlü olmayı denese biraz iyiliğin , nezaketin tadını alsa bence kendileri de mutlu olacaklar.
Aynen katılıyorum yorumunuza bende hamileyim taşıyamıyorum eşimle çıkıyoruz alışverişe kimseden beklenti içinde degilim bukadar bozuk bi ortamda kimseye güvenip çocugumu o sekilde egitemem kötü niyetli insan çok fazla
benim evladım yok o yüzden çocuk yetistirmek hakkında bilgimdededim ya bak ben karnım burnumdayken elimde kaç tane ağır poşetle beklemedim bu yardımı.
poşetlere yardım etme adeti özellikle çok gerilerde kalmış.
bunu gözlemliyorum.
bir tanıdığın vs. değilse kimse kimsenin elindekine uzanıp ta yardım da teklif edemiyor.
ne bileyim işin bir de bu kısmı var.
karşılıklı güven kaybının sonucu.
poşetlere yardım edip etmemesi bir kriter değil benim için.benim evladım yok o yüzden çocuk yetistirmek hakkında bilgimde
çocuklar iyiyi kötüyü pek ayırt edemez mesela
diyelim ki babası işten gelirken onu karşılamasını, elinde ki poşetlere yardımcı olmasını nasıl anlatacaksınız
Çünkü onu iyi olarak anlatırsanız herkese öyle davranmak isteyecek olabilirler
Sadece benden ve babasından emir alıp istediklerimizi yapacak dışarda her önüne gelene yardıma koşamaz ben kesinlikle izin veremem böyle bişeye daha bugün gördük 3 yaşnda çocuga yapılanları eve gelse bigün anne bi amcaya yardm ettm poşetini evine kadar taşıdım dese çok büyük ceza veririm tekrarlamaması adına ilerde ben aglıycama çocuk aglasın net.benim evladım yok o yüzden çocuk yetistirmek hakkında bilgimde
çocuklar iyiyi kötüyü pek ayırt edemez mesela
diyelim ki babası işten gelirken onu karşılamasını, elinde ki poşetlere yardımcı olmasını nasıl anlatacaksınız
Çünkü onu iyi olarak anlatırsanız herkese öyle davranmak isteyecek olabilirler
tabi çocuk bunun üzerine insanlara verilen değer eşyalara verilir zannedio muhtemelen ve gördüğünü de yansıtıyorlar sana, bana bütün herkese, yazık !!! nasıl değişiyor değerlerimizçok çok haklısınız
benim 4 yaşında yiğenim var
ablam komşularına oturmaya gittiğinde
kızının tableti nerede diye sormuşlar
sanki zorunlu olması gereken birşey gibi
Mesela geçenlerde mezun olduğum okulun öğrenci işlerine gittim. Başvuru belgelerim için.
Sırada beklerken insanların tavırlarına bir baktım.
Kimse orada çalışan kadına ne bir teşekkür ediyor, ne başka bir şey.
Herkeste bir emrivaki, buyurgan tavır, rica etmek yok, teşekkür yok.
Çünkü bellemiş o kadının görevi o.
Ama ben üzüldüm. Hele mezunum diye belgelerim daha uzun sürdü.
Sabrınız için çok teşekkür ederim, dedim utana sıkıla
Kadın şaşırdı
Sonra o da gülümsedi :)
Ben karar verdim bundan sonra hep böyle gülümsemeyen, teşekkür edilmeyen insanları şaşırtacağım
Ben de mutlu oluyorun :)
Hiç aklınıza gelmeyen, düşünmediğiniz insanların da insan gibi hissetmeye, fark edilmeye ihtiyaçları var.
Biri ufak da olsa bir iyilik yapıyorsa veya fark etmez parayla yapıyorsa da o işi teşekkür edin...
Zorunlu değil ama yapmıyorsa insanda değil. Bir kapı açmak çokta zor değilMerhaba Hanımlar...
Hayırlı Cumalar hepinize...
Dün yaşadığım bir olay bana bunu sorgulattı
'Biz toplum olarak ne zaman ve neden bu hallere geldik'
Eşim şehir dışında olduğu için alış verişi ben yapayım dedim
Götürmem sıkıntı olmasın diye ne kadar az almaya çalışmış olsam da elimde müthiş ağırlık oldu
Eve doğru yürürken parmaklarım artık hissetmez olmuştu
Yanımdan bir sürü liseye giden gençler geçti
Hiç biri yardımda bulunma teklifinde bile olmadılar (kesinlikle yanlış anlaşılmasın asla zorunda değiller)
Neyse bahçeye girdim 12-13 yaşlarında bir kız ve kardeşi apartmana doğru yürüyorlardı
Bende kapıyı açarlar poşetleri bırakmadan girerim demiştim
Ben hızlandıkça kız yavaşladı
Neyse kapıya benden önce gitti
Kardeşi kapının şifresini söylüyor bu girmedim bekledi zili çaldı
Neyse ben kapının açılmasını bekleyemeyeceğim için bıraktım poşetleri açtım kapıyı
Asansöre bineceğiz ya kapıyı bile tutmadı(zorunda değil tekrardan belirtiyorum)
Kendimi düşündüm sonra ben şimdi bile benden küçük veyahutta büyük olsun fark etmez
İnsanların kapısını açarım yeri gelir inecekleri katta asansörden çıkar kapıyı tutar inmeleri için yardımcı olurum.
Bunlar gerçekten çok ufak ve basit şeyler
Neden bu duygularımızı kaybettik
Tamam hergün haberlerde öyle kötü şeyler izliyoruz ki herkes korkuyor ama
Neden unuttuk güzel şeyleri?
ne yazıkki kibarlık nezaket adına birşey kalmamışMerhaba Hanımlar...
Hayırlı Cumalar hepinize...
Dün yaşadığım bir olay bana bunu sorgulattı
'Biz toplum olarak ne zaman ve neden bu hallere geldik'
Eşim şehir dışında olduğu için alış verişi ben yapayım dedim
Götürmem sıkıntı olmasın diye ne kadar az almaya çalışmış olsam da elimde müthiş ağırlık oldu
Eve doğru yürürken parmaklarım artık hissetmez olmuştu
Yanımdan bir sürü liseye giden gençler geçti
Hiç biri yardımda bulunma teklifinde bile olmadılar (kesinlikle yanlış anlaşılmasın asla zorunda değiller)
Neyse bahçeye girdim 12-13 yaşlarında bir kız ve kardeşi apartmana doğru yürüyorlardı
Bende kapıyı açarlar poşetleri bırakmadan girerim demiştim
Ben hızlandıkça kız yavaşladı
Neyse kapıya benden önce gitti
Kardeşi kapının şifresini söylüyor bu girmedim bekledi zili çaldı
Neyse ben kapının açılmasını bekleyemeyeceğim için bıraktım poşetleri açtım kapıyı
Asansöre bineceğiz ya kapıyı bile tutmadı(zorunda değil tekrardan belirtiyorum)
Kendimi düşündüm sonra ben şimdi bile benden küçük veyahutta büyük olsun fark etmez
İnsanların kapısını açarım yeri gelir inecekleri katta asansörden çıkar kapıyı tutar inmeleri için yardımcı olurum.
Bunlar gerçekten çok ufak ve basit şeyler
Neden bu duygularımızı kaybettik
Tamam hergün haberlerde öyle kötü şeyler izliyoruz ki herkes korkuyor ama
Neden unuttuk güzel şeyleri?
Tanımadığın kimseyle konuşma olayı sizce sakıncalı değil midoğru diyorsun da , ben suçlayamıyorum bu devirde çocukları. o kadar "tanımadığın kimseyle konuşma" diye tembihlemek zorunda kalıyoruz ki maalesef, onlar da bu şekilde öğreniyor. komşularınızdan herhangi biri olaydı aynı şeyleri düşünürdüm kesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?