• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden bu kadar acı çekiyorum....

Dönsün istedigim sonucuna nerden vardin cok merak ettim bi alıntılasana? Ayrildigima pismanim demis miyim ben ki ne istedigin belli degil diyorsun? Kafana gore hikaye uydurmayip okudugun kadariyla ilgilenmeni tavsiye ederim
Ne yani o kadar zaman geçince görüşmek istedin ve geldi adam acı çekip çekmediğini mi merak ettin yaptıklarınla zaten belli pişmanlığın

Ne yani o kadar zaman geçince görüşmek istedin ve geldi adam acı çekip çekmediğini mi merak ettin yaptıklarınla zaten belli pişmanlığın

Hayir gorusmekteki amacim ve konusmalarimin içeriği ayrildigimiz zamanlardaki duygusuzlugumu aciklamak benim de en az onun kadar uzuldugumu yiprandigimi aciklamakti. Hicbir sekilde geri dönme tekrar birlesme konusu olmadi aramizda

Ben konu icin tesekkur etmek istiyorum. Demek uzun sureli iliskilerde sogudugumuz donemlerde ayrilmamak gerekiyormus, cunku unutmasi sandigimiz kadar kolay olmayabiliyor. Halbuki hep derler ki heyecan bittiyse, cinsellik kotu gidiyorsa o iliski, o ask bitmistir. Demek ki bu sozlere kulak asmamak lazim. Sevgilimle iliskimde daha ozenli olacagim, sizin hislerinize guvenerek. Sizin icin ise, arkadaslarin yorumlarindan gordugum kadariyla inanc konusunda ayrilik yasiyormussunuz. Bence bu bile ayrilmak icin gecerli bir sebep. Ben de eski sevgilimle, oruc tutuyor diye tartıştığımı hatırlıyorum. Ben de beğenmiyordum, saygı duymuyordum hiç. Hep o alttan alıyordu. Ayrıldığımızda kolay olmadı, ama sonradan iyi ki ayrılmışız dedim, ve geri dönme şansım varken de geri dönmek istemedim. Sizin için bence iyi olmuş, size daha uygun birisini bulabilirsiniz. Ama şu konudaki, "ben meğerse onu seviyormuşum, ama hep içime attığım için anlamamışım" benzeri yorumunuz çok önemli. Heyecan bitti diye ayrılmamak gerekiyor demek ki. Herkese örnek olmalı.

Ben konu icin tesekkur etmek istiyorum. Demek uzun sureli iliskilerde sogudugumuz donemlerde ayrilmamak gerekiyormus, cunku unutmasi sandigimiz kadar kolay olmayabiliyor. Halbuki hep derler ki heyecan bittiyse, cinsellik kotu gidiyorsa o iliski, o ask bitmistir. Demek ki bu sozlere kulak asmamak lazim. Sevgilimle iliskimde daha ozenli olacagim, sizin hislerinize guvenerek. Sizin icin ise, arkadaslarin yorumlarindan gordugum kadariyla inanc konusunda ayrilik yasiyormussunuz. Bence bu bile ayrilmak icin gecerli bir sebep. Ben de eski sevgilimle, oruc tutuyor diye tartıştığımı hatırlıyorum. Ben de beğenmiyordum, saygı duymuyordum hiç. Hep o alttan alıyordu. Ayrıldığımızda kolay olmadı, ama sonradan iyi ki ayrılmışız dedim, ve geri dönme şansım varken de geri dönmek istemedim. Sizin için bence iyi olmuş, size daha uygun birisini bulabilirsiniz. Ama şu konudaki, "ben meğerse onu seviyormuşum, ama hep içime attığım için anlamamışım" benzeri yorumunuz çok önemli. Heyecan bitti diye ayrılmamak gerekiyor demek ki. Herkese örnek olmalı.[/QUOTE

Ben konu icin tesekkur etmek istiyorum. Demek uzun sureli iliskilerde sogudugumuz donemlerde ayrilmamak gerekiyormus, cunku unutmasi sandigimiz kadar kolay olmayabiliyor. Halbuki hep derler ki heyecan bittiyse, cinsellik kotu gidiyorsa o iliski, o ask bitmistir. Demek ki bu sozlere kulak asmamak lazim. Sevgilimle iliskimde daha ozenli olacagim, sizin hislerinize guvenerek. Sizin icin ise, arkadaslarin yorumlarindan gordugum kadariyla inanc konusunda ayrilik yasiyormussunuz. Bence bu bile ayrilmak icin gecerli bir sebep. Ben de eski sevgilimle, oruc tutuyor diye tartıştığımı hatırlıyorum. Ben de beğenmiyordum, saygı duymuyordum hiç. Hep o alttan alıyordu. Ayrıldığımızda kolay olmadı, ama sonradan iyi ki ayrılmışız dedim, ve geri dönme şansım varken de geri dönmek istemedim. Sizin için bence iyi olmuş, size daha uygun birisini bulabilirsiniz. Ama şu konudaki, "ben meğerse onu seviyormuşum, ama hep içime attığım için anlamamışım" benzeri yorumunuz çok önemli. Heyecan bitti diye ayrılmamak gerekiyor demek ki. Herkese örnek olmalı.

Ben de yapıcı ve anlayisli yorumunuz icin tesekkur ederim. Evet ne olursa olsun her cabayi sonuna kadar gostermek ve karsidakinin cabasini gormezden gelmeyip durup bir dusunmek gerekiyor kesinlikle

Konu başlığı neden bu kadar acı çekiyorum... Herkes üzerinize gelmiş iyice canınız sıkılmıştır. Ben suçlayıcı olmadan yorum yapmak istiyorum. Yazılanlara bakarak bende eski konulariniza göz attım. Gerçekten çektiğiniz acının çözümlemesi sizin elinizde. Birincisi şu an hangi düşüncede ve duyguda olduğunuzu tespit etmeniz lazım. Ne hissediyorsunuz. Eski ilişkinize ozlemmi, kıskançlık mi onun sizi unutmuş görünmesine karşı duyduğunuz şaşkınlık ve kibir mi. Örneğin nasıl olurda unutur bu kadar kısa sürede düşüncesinin çözümlemesi kibir dir zira insan beşeri bir varlık ve unutulabilir sizin bir ayrıcalığıniz yok. Eğer bunları tespit edebilirseniz sağlıksız duygularınızı değiştirebilir ve durumu kabullenebilirsiniz. Acı çekmek insanı gerçekten çok olgunlaştıran daha tevazu sahibi daha alçakgönüllü yapan bişey. Bu süreci kendinizi geliştirmek için bir fırsat olarak görün. Herkes kibre düşebilir zaman zaman kendilerini birbirlerinden üstün görebilir ama bu yanlıştır zira üstünlük yanlizca takva sahiplerinindir. Sizde ilişkinizde bu bilinç altı duygularla hep sorunlar yaşamassiniz sevmiyorum diye ayrılmanizin altında yatan şeyler bunlar onun hatalarını kabul edememissiniz onu içinize bir türlü sindirememissiniz. Netice de bu olmuş. Gelin bundan sonraki hayatınızda olaylara daha farklı yaklasin artık acı çekmemek için nefsinizin sizi ele geçirmesine izin vermeyin.

Hayir gorusmekteki amacim ve konusmalarimin içeriği ayrildigimiz zamanlardaki duygusuzlugumu aciklamak benim de en az onun kadar uzuldugumu yiprandigimi aciklamakti. Hicbir sekilde geri dönme tekrar birlesme konusu olmadi aramizda
Ama şimdi daha çok üzülüyorsun yabancı gibi olduğu için değil mi ayrılırken iyi ayrılmak daha önemli zaman ilerledikçe akıl karışıklığı olur maalesef

Boşluktan böyle hissediyorsun muhtemelen. Sevseydin birlikteyken anlardın zaten. Ayrılık sonrası hayatında oluşan boşluk böyle düşünmene neden oluyor. Eski konularını oku, evlensen bile mutsuz olurmussun belli bu. Tekrar aşık olunca silinir gider izleri.

Konu başlığı neden bu kadar acı çekiyorum... Herkes üzerinize gelmiş iyice canınız sıkılmıştır. Ben suçlayıcı olmadan yorum yapmak istiyorum. Yazılanlara bakarak bende eski konulariniza göz attım. Gerçekten çektiğiniz acının çözümlemesi sizin elinizde. Birincisi şu an hangi düşüncede ve duyguda olduğunuzu tespit etmeniz lazım. Ne hissediyorsunuz. Eski ilişkinize ozlemmi, kıskançlık mi onun sizi unutmuş görünmesine karşı duyduğunuz şaşkınlık ve kibir mi. Örneğin nasıl olurda unutur bu kadar kısa sürede düşüncesinin çözümlemesi kibir dir zira insan beşeri bir varlık ve unutulabilir sizin bir ayrıcalığıniz yok. Eğer bunları tespit edebilirseniz sağlıksız duygularınızı değiştirebilir ve durumu kabullenebilirsiniz. Acı çekmek insanı gerçekten çok olgunlaştıran daha tevazu sahibi daha alçakgönüllü yapan bişey. Bu süreci kendinizi geliştirmek için bir fırsat olarak görün. Herkes kibre düşebilir zaman zaman kendilerini birbirlerinden üstün görebilir ama bu yanlıştır zira üstünlük yanlizca takva sahiplerinindir. Sizde ilişkinizde bu bilinç altı duygularla hep sorunlar yaşamassiniz sevmiyorum diye ayrılmanizin altında yatan şeyler bunlar onun hatalarını kabul edememissiniz onu içinize bir türlü sindirememissiniz. Netice de bu olmuş. Gelin bundan sonraki hayatınızda olaylara daha farklı yaklasin artık acı çekmemek için nefsinizin sizi ele geçirmesine izin vermeyin.

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Acı insani gercekten olgunlastiriyor. Onunla bulustugumda da anladim zaten bunu. Yasadigi acı ve tek basina ustesinden gelmesi onu bambaska biri yapmisti sanki tanimiyor gibiydim gecmise dair en ufak bir iz yok gibiydi. Evet biliyorum yasamak istedigim hayat onunla iliskim varken yasadigim hayat degil zaten bunun icin kendi ellerimle yiktim her seyi. Ama cevremdeki diger iliskileri gozlemleyince bazi konularda ben ne kadar da sansliymisim demeden edemiyorum bu canimi yakiyor mesela. Evet belki onlarca kotu olumsuz konu vardi aramizda ama bir de saniye saniye yasadigimiz 3 bucuk yil var, hayallerimiz, gelecek planlarimiz var(vardı). Simdi kendimi kaybolmus hissediyorum. Hayattaki tum sansimi kullanmisim gibi. Bundan sonra benim icin hicbir sey guzel olmayacak kimse beni onun gibi sevmeyecek ben de kimseyi onu sevdigim gibi sevmeyecegim gibi geliyor. O hayal ettigim aileyi hic kuramayacakmisim gibi hissediyorum. Içim acıyor.

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Acı insani gercekten olgunlastiriyor. Onunla bulustugumda da anladim zaten bunu. Yasadigi acı ve tek basina ustesinden gelmesi onu bambaska biri yapmisti sanki tanimiyor gibiydim gecmise dair en ufak bir iz yok gibiydi. Evet biliyorum yasamak istedigim hayat onunla iliskim varken yasadigim hayat degil zaten bunun icin kendi ellerimle yiktim her seyi. Ama cevremdeki diger iliskileri gozlemleyince bazi konularda ben ne kadar da sansliymisim demeden edemiyorum bu canimi yakiyor mesela. Evet belki onlarca kotu olumsuz konu vardi aramizda ama bir de saniye saniye yasadigimiz 3 bucuk yil var, hayallerimiz, gelecek planlarimiz var(vardı). Simdi kendimi kaybolmus hissediyorum. Hayattaki tum sansimi kullanmisim gibi. Bundan sonra benim icin hicbir sey guzel olmayacak kimse beni onun gibi sevmeyecek ben de kimseyi onu sevdigim gibi sevmeyecegim gibi geliyor. O hayal ettigim aileyi hic kuramayacakmisim gibi hissediyorum. Içim acıyor.[/Q
Eğer siz yaşadığınız şeyin özünü kavrayabilirseniz zannettiginiz kadar zor değil hayal ettiğiniz aileye kavuşmak. Ben sizin yerinizde olsam kendimi tanımak için bunu bir fırsat olarak görürdüm. Ve hatalarımi bulup kendimi düzeltme yoluna giderdim.

Pirince giderken evdeki bulgurdan da olmuş sunuz

Hayatı bu kadar basitlestirmeniz sizin açınızdan iyi oluyordur eminim ama benim durumum oyle degildi. Hep kotuye yoruyor burdakiler niyeyse ama tekrar soyluyorum "sevgilimi biri icin terketmedim" "diger iliski denemem iliskim bittikten sonra oldu" yeterince acik mi?

Onunla birlikteyken ayrılmak istemişsin, duyguların bitmiş, o zamanları düşün. Yarın barışsanız, belki 1 ay sonra yine pişman olacaksın, sevmiyorum istemiyorum neden barıştım diye. Şuan hem boşluktan hem de o sana karşı bu şekilde davrandığı için içindeki bu pişmanlık üzüntü.
Büyük bir kavga edersiniz ayrılırsınız, aldatır ayrılırsınız, bir hata yapar ayrılırsınız , o zaman barışmanı anlarım ama duygularım bitti sevmiyorum diye ayrılmışsın ve emin ol barışsan tekrar aynı duruma geleceksin, keşke barışmasaydım diyeceksin. Bence arama bir daha artık, önüne bak sen de, başkası çıkar.

Hayatı bu kadar basitlestirmeniz sizin açınızdan iyi oluyordur eminim ama benim durumum oyle degildi. Hep kotuye yoruyor burdakiler niyeyse ama tekrar soyluyorum "sevgilimi biri icin terketmedim" "diger iliski denemem iliskim bittikten sonra oldu" yeterince acik mi?
Keşke eski ilişkinizi hemen harcamadan mücadele etseydiniz. Belki ettiniz ama daha çok etseydiniz. Belki şu an pişmanlık yasamazdiniz. Günümüzde ilişkilerde azıcık heyecan bitince , sorunlar çıkınca hemen ayrılığa yoneliyor insanlar. Bana adam/ kadın mi yok diye düşünerek. Bu herkeste var size has değil. Eskiden insanlar birini sevince ömürlük severmiş , şimdi öyle değil.

Bu yaşadığınız da biraz pişmanlık , biraz boşluk, biraz özlem. Ya daha iyisini bulamazsam korkusu. Zamanla geçer merak etmeyin. Ama eski sevgilinizden uzak durun, adam sizi unutmuş bırakın yoluna baksın.

Ben de eski sevgilimle, oruc tutuyor diye tartıştığımı hatırlıyorum. Ben de beğenmiyordum, saygı duymuyordum hiç. Hep o alttan alıyordu.
Peki bu yaptıpınızın oruç tut diye baskı yapan, insan ile Allah arasına giren yobazların yaptığından ne farkı var?
Biri size oruç tutacaksın diye baskı yapsa yada baskıyı geç sadece oruç tutmadığınız için eleştirse dahi ortalığı ayağa kaldırırsınız! Sen ne karışırsın yobaz, yallah arabistana dersiniz.
Peki siz ne hakla oruç tutana, dahası bir inanca nasıl müdahale edebiliyorsunuz? Ayrıca saygı duymamak ne demek?
Gerçi suçun büyüğü bu hadsizliğe susup alttan alan kişide. Oysaki ağzınızı açtığınız anda bu ne terbiyesizlik diye haddinizi bildirip sizi anında terk etmeliydi!

Peki bu yaptıpınızın oruç tut diye baskı yapan, insan ile Allah arasına giren yobazların yaptığından ne farkı var?
Biri size oruç tutacaksın diye baskı yapsa yada baskıyı geç sadece oruç tutmadığınız için eleştirse dahi ortalığı ayağa kaldırırsınız! Sen ne karışırsın yobaz, yallah arabistana dersiniz.
Peki siz ne hakla oruç tutana, dahası bir inanca nasıl müdahale edebiliyorsunuz? Ayrıca saygı duymamak ne demek?
Gerçi suçun büyüğü bu hadsizliğe susup alttan alan kişide. Oysaki ağzınızı açtığınız anda bu ne terbiyesizlik diye haddinizi bildirip sizi anında terk etmeliydi!

Kimsenin kimseye mudahale ettigi yok biraz sakin ol istersen ki dini konu ve konusma zaten bu platformda yasak. Vakti zamaninda benim konum da hemen kapatilmisti. Şayet ben konumda yasak koymakla mudahale etmekle ilgili bi sey de soylemedim tabi ki yine herkes kendi senaryosunu üretiyor. Sadece bu tarz farkliliklar insani urkutebiliyor konumda da sadece kaygilandigimi belirtmistim.

Kimsenin kimseye mudahale ettigi yok biraz sakin ol istersen ki dini konu ve konusma zaten bu platformda yasak. Vakti zamaninda benim konum da hemen kapatilmisti. Şayet ben konumda yasak koymakla mudahale etmekle ilgili bi sey de soylemedim tabi ki yine herkes kendi senaryosunu üretiyor. Sadece bu tarz farkliliklar insani urkutebiliyor konumda da sadece kaygilandigimi belirtmistim.
Alıntı yaptığım kişi *sevgilimle oruc tutuyor diye tartıştım, bunu beğenmiyorum, saygı duymuyorum* demiş.
Ve sizce bunlar müdahale değil?
Hadi diğerlerini geç ama oruç tutuyor diye adamla "tartışıyor" ve bu müdahale olmuyor?
Müdahale sayılması için ne olması lazımdı peki? Adamın ağzına zorla yemek tıkaması yada kafasını suya sokup zorla su içirmesi falanmı lazımdı yani müdahale saymanız için ne olması gerekiyor tam olarak?
Tartışmış da işte bundan ala müdahalemi olur!
Ne güzel ya, ne güzel istediğiniz gibi anlıyorsunuz olayları...

Alıntı yaptığım kişi *sevgilimle oruc tutuyor diye tartıştım, bunu beğenmiyorum, saygı duymuyorum* demiş.
Ve sizce bunlar müdahale değil?
Hadi diğerlerini geç ama oruç tutuyor diye adamla "tartışıyor" ve bu müdahale olmuyor?
Müdahale sayılması için ne olması lazımdı peki? Adamın ağzına zorla yemek tıkaması yada kafasını suya sokup zorla su içirmesi falanmı lazımdı yani müdahale saymanız için ne olması gerekiyor tam olarak?
Tartışmış da işte bundan ala müdahalemi olur!
Ne güzel ya, ne güzel istediğiniz gibi anlıyorsunuz olayları...
Haklısın bence de

Back
X