Neden bunu söyleme gereği duyuyorlar ki

Ruzgarli Tepe

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
4.171
8.832
358
Merhabalar, az önce gördüğüm başka bir konudan sonra aklıma geldi. Normalde güzelsin diyen gözlerime iltifat eden insanlar oldu, ama iki kişi de yüzüme karşı sen çirkinsin dedi ve bu ara ara aklıma geliyor.ilki derslerde rekabet ettiğim bir sınıf arkadaşım kızdı.ikincisi ise lisede başka bir sınıfta daha önce konuştuysak da en fazla selamlaşmış olduğumuzu tahmin ettiğim bir çocuktu.bu insanlar ben hiçbir zaman güzellikle ilgili bir şey söylememişken bana gelip bunu neden söylüyorlar, sizin fikriniz nedir?

Not:dışarıdan biraz soğuk duruyor olabilirim.bu yüzden kibirli olduğumu düşünüp hakaret etmiş olabilirler mi?

Son düzenleme:
İlki zayıf noktanızın bu olduğunu keşfettiyse vurmak için söylemiştir, başarılı da olmuş belli ki. İkincisi de lisede böyle tipler olurdu, bana da bir çocuk durduk yere "Çirkin seni, ay çirkinimiz gelmiş" falan derdi. Lise mezuniyetinde benden hoşlandığını söylemişti. Belki o çocuk da öyle bir şeydir.

Güzellik çirkinlik cidden göreceli kavramlar. Ben çok sevilen, baya geniş hayran kitlesi de olan bir ünlü Türk oyuncuyu çirkin buluyorum mesela, belki burada hayranları vardır ismini yazsam "Aaa zevksiz, saçmalama" falan derler, bana katılan da olur. Canınızı sıkmayın yani.

Teşekkür ederim açıklamanız.biraz içim rahatladı :)

Güzellik görecelidir..
Bazıları esmer sevmez çirkin bulur. .
Sarışının en bakımsızı afrodit olur..
Bazılarına da tam tersi..

Herkes herkesi begenecek diye birsey yok ama yaptiklari terbiyesizlik. Sizde takmayin bence, sizi begenen begenir begenmeyen begenmez buda onlarin sorunu.

Tesir edemeyeceğiniz şeylere fazla kafa yormayın. Sizin seçiminiz değildi fiziksel özellikleriniz o yüzdende kimsenin haddi değil
Beğenmedikleri bir kılı yaratmayı becerebilirlerse konuşma hakkına sahip olabilirler ancak

Aynaya bakınca kendimce güzel bir yüz görüyorum.bilmiyorum belki esmer olduğum için böyle demişlerdir ama sanırım özgüvenimi kırmak için söylediler ve başarılı da oldular sanırım , önceden bunu sorgulamazken şimdi güzel olup olmadığımı sorguluyorum

seni çok iyi anlıyorum,fikirleri sorulmadığı halde çirkinsin diyen insanlarla ben de karşılaştım;ister istemez insanda bi özgüven eksikliği yaratıyor kolay kolay kimseyle iletişim kurmak istemiyorsun biriyle konuşurken yüzüne dikkatli bakınca acaba yüzümde bişey mi var neremi çirkin buldu ki diye bile düşünebiliyorsun ,ha çözümü bilsem de söylesem keşke...

Bana çirkinsin deseler zerre kadar umrumda dahi olmaz çok dürüst bir şekilde bunu söylüyorum. Ailen dışında insanların ne dediklerini bu kadar önemseme.

Haklısınız çelişkili yazmışım. ama işte bir an kendimi güzel buluyorum sonra bu sözler aklıma geliyor .insanda kafa karışıklığı ve özgüvensizlik yaratıyor
Yaa amaaaan sende. Iki kişi çirkin dedi diye ne hale gelmişsin. Sen kendini beğeniyorsan yeter, başkalarını boşver. Çokmu önemli sana çirkin diyen insanlar

Güzel de olsanız çirkin de olsanız kimse kimseye sen çirkinsin diyemez.Bazı insanlar ne konusacagını bilmezler ve gıcıklıgına söyleyenşer de olabilir.

Bana yıllarca salak tipsiz dörtgöz dediler, şuan elde ettiğim başarılarla ve özgüvenimle hepsini ezip geçiyorum :) Aynısını tavsiye ederim, kendinizi sevin kendinize bakın. Sonra bir şeyler başarın. O pisliklerin sizi görünce kırmızılıktan başını kaldıramadığını göreceksiniz... Çirkin kadın yoktur. Çirkin insan yoktur bir kere Allah'ın yarattığı bir canlıya çirkin denilmez!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…