cümlelerinize onları da katınMerhaba,
Pek çok kişi insanların onları dinlemediğinden yakınır. Başımıza gelmiştir, uzun uzun kendilerinden bahsederler, aynı şeyleri tekrar tekrar anlatırlar ama biz konuşmak istediğimizde sağa sola bakmaya başlar ve dinlemezler. Biz eğer boş konuşmadığımızı düşünüyorsak o zaman insanlar sizce neden dinlemiyorlar?
Merhaba,
Pek çok kişi insanların onları dinlemediğinden yakınır. Başımıza gelmiştir, uzun uzun kendilerinden bahsederler, aynı şeyleri tekrar tekrar anlatırlar ama biz konuşmak istediğimizde sağa sola bakmaya başlar ve dinlemezler. Biz eğer boş konuşmadığımızı düşünüyorsak o zaman insanlar sizce neden dinlemiyorlar?
Evet herkesin yapısı farklıdır ama kimisi deşarj olmak için görüşüyor sanırım. Ne kadar yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşıp sorunlarına çare arasam da baktım yine aynı yine aynı. bir gram ilerleme yok.. Ben de insanım sonuçta ,sen de insansın.Yani benim de daha çok anlamaya çalıştığım neden dinlemek istemedikleri? Önce onlar konuşsun tamam, biz dinleyelim, sorular soralım ama onlar bizi hiç merak etmesin. Böyle arkadaşlık olmaz heralde diyeceğim ama benim bu şekilde kabullendiğim insanlar var. Eğer dinleme modundaysam, kafam alacaksa görüşüyorum.
Evet haklısın sadece sıkıntıları dinlemek insanı yoruyor. Sanki ben çöp kovasıyım bana kusuyor gibi oluyor sürekli aynı dertler tekrarlandıkça. Yani arada bir kovanın da boşaltılması lazım.Evet herkesin yapısı farklıdır ama kimisi deşarj olmak için görüşüyor sanırım. Ne kadar yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşıp sorunlarına çare arasam da baktım yine aynı yine aynı. bir gram ilerleme yok.. Ben de insanım sonuçta ,sen de insansın.
Sürekli negatif ve olumsuz düşünceli insanlar yıpratıcı oluyor. 8 senelik arkadaşlığıma bu yüzden mesafe koydum.
Güzin abla gibi dertlerden içim şişti.
Normal durum olur ,insanın kafası dalgındır ,aklında birşey vardır dinlemez o zaman anlarsın da. Tek taraflı ise yıpranan tek sen olursun.
Evet ben de dinlerim ama dinlenilmek de isterim :)Ya kimisi cidden dertli oluyor.
Öyleki karşısındakini dinlemeye mecali olmuyor.
Arada sinir bozucu olsada ben severim insanları dinlemeyi.
boyle insanlar tanidim.. ne paylasim oluyo ne dostluk.. sen dinlemek sklp biraktigim anda bitiyor.. dostluk, arkadaslik sadece kendini ve dertlerini anlatarak olmazki..Merhaba,
Şu cümle o kadar doğru ki...boyle insanlar tanidim.. ne paylasim oluyo ne dostluk.. sen dinlemek sklp biraktigim anda bitiyor.. dostluk, arkadaslik sadece kendini ve dertlerini anlatarak olmazki..
Evet o durum bazen burada da oluyor. Karşındaki üzgün, sen ona bak benim mutluluğumu dinle ki daha çok üzül der gibi şeyler anlatıyorsun, tuhaf ...O yüzden hiç arkadaşım yok..
Bi komşum vardı, kendi derdini uzun uzun anlatır, geçmişiyle ilgili falan her şeyini anlatırdı. Bana bi kere bile sormazdı. '' ee senden naber'' falan diye. Hep onu dinle istiyordu, ben de görüşmeyi kestim. Şimdi arada telefon eder hayırsız der sürekli, bi gün fena bozcam
Dertleşmek karşılıklı olur. Mesela şunu da sevmiyorum, sen derdini anlatıyorsun ama karşındaki kendi mükemmel hayatından örnekler veriyor. Sen o an zaten diptesin belki, için acıyor bi de onun muhteşem hayatını dinleyip iyice batağa saplanıyorsun.
bi de bazen lütufta bulunup azcık dinlerlerse, senin cümleyi kapıp bi şekilde kendi hayatlarına bağlayıp ordan yine kendilerini anlatmaya başlıyolar ve senin konu kapanıp gidiyo ya, ben böyleŞu cümle o kadar doğru ki...
bi de bazen lütufta bulunup azcık dinlerlerse, senin cümleyi kapıp bi şekilde kendi hayatlarına bağlayıp ordan yine kendilerini anlatmaya başlıyolar ve senin konu kapanıp gidiyo ya, ben böyle
bi arkadasım iyiydi, hoştu ama aynen böyle bi insandı.. derdimi dinliyo diyelim, nasıl oluyosa kendimi onun görümcesinin kaynının komşusunun çocugunu dinlerken buluyodumsimdi de cok sınırlı, nasılsın iyi misin diyecek kadar bi ilişki kaldı aramızda..
Bak bu ilginç bir yorum. Aslında dinlemiyorlar çünkü senin anlattıklarına değer vermiyorlar da olabilir. Üstte bir yorumda, kendi anlattıkları onlar için daha önemli denildi......ve bence bu tür insanlar kendini değersiz gören insanlardır,öyleki kendilerine yakıştırdığı değersizliği insanların da yakıştırdığını farz edip dilenmiyceklerini düşünüyorlar...bunca dır dır bundan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?