Neden dinlemiyorlar?

o durum ölüm ya.
Hangisi? Yok ya ölüm demeyelim o kadar da olmasın.:) Ağzından laf alınması durumu sanırım. Haklısın dikkatli olmak ve güvenmeden anlatmamak lazım. İnsan bence hatalarını eğer akıl almak zorunda değilse sırf rahatlarım diye anlatmamalı. Olan olmuş geride kalmış, başkalarına anlatıp yaymak bana doğru gelmiyor.

Evet tabi bunun da payı var elbet
fakat şunu gözlemledim ki tekrar tekra aynı şeyleri ilk defa anlatıyormuş gibi derdini anlatanlar duyulmadıklarını zannetiği için öyle yapıyorlar....o kadar kendini değersiz hissediyorki sen onun umrunda bile olmuyorsun...

Haklısın hiç bu şekilde düşünmemiştim yani aynı şeyleri anlatıyor çünkü senin ona değer verip dinleyeceğini düşünmüyor. Sağol valla ben de bir ampül yaktın:)

Haklısın hiç bu şekilde düşünmemiştim yani aynı şeyleri anlatıyor çünkü senin ona değer verip dinleyeceğini düşünmüyor. Sağol valla ben de bir ampül yaktın:)
:) ....ama her seferinde farklı bir dertle geliyorsa ve sen sadece dinleyensen...karşında sadece kendine konsantre olmuş bir bencil var demektir...
ki bu daha kötü :)

Bende bundan muzdaribim yaa.. İnsanları dinlerim büyük bir sabırla ve dikkatle...
Ama sıra bana geldiğinde ya araya alakasız
alakasız laflar sokup sözümü kesiyorlar ya da başka şeylerle ilgilenmeye başlıyorlar, dinlemek istemediklerini bariz belli ediyorlar yani.. Aslında bana en çok koyan, bulunduğum ortamda sanki sadece bana yapılıyor gibi gelmesi... Bilemiyorum, ilginç...

Ben de dinlediğim için, bir süre sonra anlattıklarıyla ilgili bir şey söylediğim zaman, sen bunu nerden biliyorsun diyorlar. Sanırım karşılarındakini kendileri gibi sandıkları için nasılsa dinlememiştir diye düşünüyorlar, tersi olunca şaşırıyorlar :)

Ben bu konuda size katılmıyorum. Böyle bir yakınım var ve bence bu insanlar kendi anlattıklarına hayranlar. Her anlattıklarında karşılarındaki insanın da hayran olduğundan eminler. Bu hayran olunma hissi uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor. Durmadan anlatıp "herkes bana hayran" diye mutlu oluyorlar.

Ufacık bir konuyu büyütüp büyütüp saatlerce anlatınca yarı alaylı bir şekilde kibarca 'ilgilenmiyorum'.. Ne yapayım yapıma ters. Olmadığım biri gibi de davranamam, kimse kırılmasın diye de rol çekemem. Ben yapamıyorum ! İstesemde sıkılıyorum fenalık geliyor.

)tabikisenin fikrin...peki sence niye buna ihtiyaç duyuyorlar?... içteki değersizlik hissinden....bence yani
)

bencillik neden olacak. bencilin alasını çıkardım hayatımdan mutluyum işim yok onu mu dinleyeceğim. varsa yoksa kendisi. ben anlatınca geçiştirmeler. olduuuu onun hayatı çokta mühimdi

bencillik neden olacak. bencilin alasını çıkardım hayatımdan mutluyum işim yok onu mu dinleyeceğim. varsa yoksa kendisi. ben anlatınca geçiştirmeler. olduuuu onun hayatı çokta mühimdi

Yanii. Ben evlenmişim. Geçim derdindeyiz. Çocuğumuzu nasıl yetiştireceğiz onu düşünüyoruz. Gelmiş bana yok şu çocuk yok bu vıdı vıdı. Gelmişsin kaç yaşına bana ne arkadaş ya.

Eski işimde uzun yıllr bize iletişim eğitimleri verdiler. Dinlemenin aslında bir sanat olduğunu anlattılar. İnsanlar gerçekten dinlemiyor, duymak istediğini anlıyor. Bir kelimeye takılıp ona göre yorum yapıyorlar. Aslında birbirimizi gerçekten dinleyebilsek daha az sorun yaşayacağız ama nasıl dinleyeceğimizi bilmiyoruz. Karşımızdaki susunca ne söyleyeceğimizi düşünüyoruz.

Ben çok konuşanların genelde kendi söylediklerini beğendiklerini düşünürüm ama bazen insanlar dikkat çekmek için de fazla konuşabiliyorlar.

ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy nefrettttttt ederimmmmmmm kendi hayatları kendi sorunları hep ben hep ben sanki senin hayatın güllük gülistanlık buna vah vah tüh tüh canımmmm diiip tavsiyeler vercen sana gelince lafını keser söz hakkı tanımaz yorum bile yaptırmaz ama gözüyle seni esir alır kafanı çevirsen kolunu tutar başka odaya geçim mekandan sıyrılıyım dersin peşinden bağırır öğğğğğ

şeydende nefret ederim mesela bişeyi daha önce anlatmışındır o konudan laf açılınca aa öylemi der lan bunu anlattımya dersin hiiiç dinlememiştir en iisi neyse diip susmak...
ben mesela biri bişeyi anlatmıştır tekrar o konu açılmıştır aaa evet şöyleydi dimi o olay o kadına şöyle demiştin buna böyle demiştin die cümlesini tamamlarım budur olgunluk saygınlık karşındakine değer verme :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…