Neden erkekler ailesine karısından daha çok değer veriyor ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi serdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hayatım neden hep cinsellikte takılyorsun anlamıyorum:uhm:

konu sahibi arkadaşımıza "cinsel yönden kocasız" kalacağı suçlaması ardından da bana "yatağını paylaştığın kocan" diye başlıyorsun...
hayır tatlım ben bütün hayatımı paylaşıyorum eşimle, yatak sadece bir ayrıntı, olayın bütününe bakmak gerekira.s

işte sen arkadaşımızın derdinde de tablonun bütününe bakamıyorsun:1no2:

işte bundan sebep kavram kargaşası yaşıyorsun ve bekar olduğun için ne kadar uğraşsan da empati yapamıyorsun:1no2:

Son düzenleme:
yazdıklarınızla kendinizi çürüttüğünüz için ben aksine birşey yazmayacağım.
tamam siz biliyorsunuz diyorum (ki bunu bizzat kendiniz defalarca yazdınız) olmuyor
hayır deyip karşı çıkıyorum olmuyor
ne söyleyim ben size:):):):):)
bildiklerinizden eminseniz sabaha karşı beni iki kere yanıtlama gereğini neden duydunuz diye sormayacağım
çünkü siz haklısınız
senli benli konuşmalarınız,uslubunuz ve ayrıca da belaltı muhabbetlere götrümeniz cümlelerimi inanın benlik bir durum değil.
elbette benimde bu tarz yazdığım yorumlarım var,ama buradaki kimse kimseye arkadaş olmadan bu şekilde hitap etmemeli bence
ama siz büyük olduğunuz ve empati yapabildiğiniz için daha iyi bilirsiniz tabi:)
saygı duyuyorum size
oturup saat 4,30 a kadar mesaj yazmanız bile saygı duyulacak bir iş:)

güzel kardeşim, sen daha 1,5 yıllık evlisin.şimdiden herşeyi büyütmeden takip etmeni tavsiye ederim. bırak bazı durumları eşin kendisi görsün.ve sana tavsiyem , eşinin ailesini asla asla ona şikayet etme. sen hep güleryüzlü ve sabırlı ol.eşin birgün anlayacak ve sana istemediğin kadar değer verecektir.tecrübelerime dayanarak yazıyorum. 12 yıllık evliyim.benin kayınvalidem ben 10 günlük evliyken geldi bana ve bende 1 ay kaldı herşeye karışmaya başladı eşimde annesi var diye şımarmaya başladı.bazı huzursuzluklarımız oldu tabi. ama ben sabırla bekledim şimdi ben nedersem o oluyo eşim benden izin almadan annesini ziyarete bile gitmez haa bununla gurur duymuyorum tabi ama eşim bazı sebebleri gördü ve kendisi değişti. şim ben ona diyorum anneni ziyarete git diye. ve ne olursa olsun asla kırılma kendini kişilerden soğutma hayt kötü olur senin için.kısaca sabır kardeşim sabır. inan sonucu güzel olcaktır.Allah(cc) sabredenlerin yanındadır unutma.

ben çalışacam üstüne üslük bide gelip onlara hizmetmi edicem. benden gelin olmaz yok bacım yok. hele bide eşim bana kızıcak. . . hadi neyse diyelim ama akşam ben yemek hazırlarken görümceme derimki gel yardım ette sofrayı kuralım.
yani bu gibi durumlarda eşin karısına desteği çok önemlidir. ahh karıcım sen halledersin, birlikte kuralım masayı falan dese insanın zoruna gitmez hakikaten. ama bide o kızdımıydı bende işler sarpa sarar. onlar değerlide ben neyim hizmetçimi.

ay canim anliyorum seni,öncelikle sakin ol derim..
gelmisler sefa getirmisler demissin,öylede kalsin bosver..
yeni evlisin,bunalmis olman bence gayet normal..
evimize düsmenimizda gelse inan bizden bekledikleri ne is,ne yemek...sadece güler yüz..
1 ay bunu yalandanda olsa yapmaya calis canim..
bu arada görümcen ve özellikle esindende yardim iste.
eslerde bu konuda epey rol almasi gereken taraf bana göre..
uygun bi dille cok yoruldugundan falan bahset,anlayis gösterecektir..
esimi özledim falan demissin,elbette özlersin,yeni evli olsanda olmasanda bu böyle..
ama bu konuyada su acidan bak,bizler gibi kayinvalideyle kalsaydin,odalarinizda bitisik olsaydi esine yaklasmayacak miydin??o acidan cok sanslisin,tabii kisitlanma,huzursuzluk olacak ama bunun bile olumlu taraflarindan bakmaya calis oke???böyle seyler icinde yipratma kendini derim

Kazulet hanıefendiciğim;
Sen bu konuda bile bu kadar inat ediyorsan evlenince seni düşünemiyorum. Yandın....
Kayınvaliden yada görümcen olursa görürsün sen gününü. En iyisiyle bile sorun oluyor şekerim. Sardunya ya da kaba demişsin ama. Sen kibarlığın yanından bile geçmiyorsun kusura bakma. Sen anladın bence bişeyleride inadını sürüyorsun. Burnunu kırmak zor geldi sanırım. Kibar olamıcam artık canım sana kusuruma bakma:mymeka:.

Bu arada benden örnek verdiğini garipsediğimi kim söyledi vahiy indi sanırımdelikafadulden

Son düzenleme:

evet evet çok haklısnız,kesinlikle söylediğiniz gibi
anlamak yerine haklı yada haksız görmek niyetiniz madem
siz en haklısnız

sırnaşık şeya.s.

evet evet çok haklısnız,kesinlikle söylediğiniz gibi
anlamak yerine haklı yada haksız görmek niyetiniz madem
siz en haklısnız

sırnaşık şeya.s.

Her neyse ben artık kapatıyorum bu konuyu anlaşamıyoruz sonuçta saygı duyuyorum ama genede ileride kötü tecrübeler yaşamamanız dileğiylehihoyyyt

Her neyse ben artık kapatıyorum bu konuyu anlaşamıyoruz sonuçta saygı duyuyorum ama genede ileride kötü tecrübeler yaşamamanız dileğiylehihoyyyt

allah razı olsun efendim
çok sağolun:roflol:

haklısın hayatım konu haklı haksız meselesine döndürüldüğünden ötürü ben de artık bu konuya son noktayı koyma kararı aldımkaydirigubbakcemile5

KK da belli saatlerde mi mesaj yazılıyor merak ettim ve yetkililere sordum.saat 4,30 da mesaj yazmam neden saygı duyulacak birşeymiş ilgimi çekti:uhm:

herkese iyi forumlara.s.

bir aylık misafirlik mi olur yaa...vala eğer kalma gibi mecburiyetleri yoksa sırf zevk için 1 ay kendi ailemle bile yapamam açıkçası..zaten benim ailemde benle şuan bile 1 ay geçirmekten hoşlanmaz...çoğunuz yargılayacak belki beni ama öyle herkes kendi evini yerini yurdunu yaptıktan sonra 2 aile 1 ay birarada olmaz...zorunluluk olmadığı sürece 1 ay hiçkimseye katlanamam...ha zorunludur 2-3-4 ay kalsın katlanırım bir şekilde...hem çalış,eve yorgun gel bir de evde çalışmaya devam et allah yardımcın olsun canım...

çalışan kadının evine 1 ay yatılı gidilmez 3 kişi olarak hiç gidilmez.

eşinin ailesiyle beraber yaşayanlar zaten düzenlerini öyle kurdukları için zorlanmazlar fakat kurulu düzene sonradan yatılı misafir gelmesi çok zor ve baydırıcı olur.

kendilerini bilen kişilerin düşünceli davranıp böyle birşeye kalkışmayacağına eminim.

eşini büyüten kadın bu şekilde davranıyorsa demekki eşinde sorun var.

buda demektirki eşinin ailesine katlanmak zorundasın kocan ailesiyle aynı zihniyette olduğu için seni asla anlamayacaktır.

ya anlamiyorum neden 1ay misafir gidilmiyormuş
benim ailem yurtdışında yaşiyorlar ve bana geldiklerinde en azından 3-4 hafta kalırlar
ben bunda hiç yanlış bişey bulamiyorum
3 günlüğüne gelin gidinmi demelyim yada eşim öylemi dese aileme
yada eskiden biz yurtdışında yaşarkan kayinvaldem gelip yaklaşık 1,5-2 ay kaldı bizimle
ve hiç rahatsız olmadım niye geldi niye bukadar kaldı demedim hiç aklımın ucundanda geçmedi
anliyamiyorum, anlamicam

ben kalabalık bir ailede büyümedim..daha doğrusu kalabalık bir ailede büyüdüm ortam kalabalıktı ama akşam oldu mu herkes evine giderdi yatmak için ya da akşam yemeği saatinde evine geçerdi herkes..bir de üstüne ben tek çocuk olduğum için böyle uzun süreli kalabalık ortamlara gelemiyoum...ne giderim ne gelinsin isterim..misafir ağırlamak ayrı birşey 1 ay birilerine hizmet etmek ayrı birşeydr bence.hele hele çalışan insan için çok daha zordur.insan işten gelince ayaklarını uzatıp üstüne rahat birşeyler giyip dinlenmek istiyor.öyle ki çalışan insanın tek lüksü akşam eve geldiğinde tv karşısına geçmek olduğu düşünülürse 1 ay benim diyen insanın katlanması oldukça güçtür..mesela kendimi düşünüyorum öyle ayaklarımı uzatıp tv karşısında kitap okumak tek sosyal hayatım neredeyse ve bunun da elimden alınması 1 aylığınada olsa sinirlerimi bozmaya yeter..hele hele keyfe keder bir durum için...bu duruma katlanan arkadaşlarada saygı duyuyorum..yetenek ve sabır işi..

Malesef evlenirken işin bu kısmını pek düşünemiyoruz.Eşimizle severek evlensekte ailesini seçme şansımız olmuyo.Sanırım bu durum için eşinle tartışmaya girmene deymez,
kırılan sen olursun.Bazı erkekler nedense toz kondurmuyolar.Ailesininde eşininde gönlünü yapmayı bilimiyolar.

canım, 2 kış aynı şeyi yaşadım. 1 ayı 3 takside bölmüştük sadece:)
iş yorgunluğunun üstüne yatılı misafir çok zor oluyor. bir de senden hizmet bekleniyorsa,daha zor.
ben eşime bunu her söylediğimde, büyük bir tartışma yaşanırdı.
aileye daha çok değer verme gibi görmüyorum.
onları hoşnut etme çabaları var. hoşnut etsinler tabii, aileleridir.
ama,bunu bizim emeklerimizle yapmaya çalışmalarına kızıyorum ben.

slm arkadaşlar benimde kayınvalidem vardııı diorum dikkat edin vardı eskiden ama artık ne kayınvalidem nede gerisi yok (bizim için ) ben eşimle uzun yıllardan beri beraberdim ve benim memleketim dolayısı ile beni istemediler (bulgaristanlıyım)
biz ne yaptık evlendik şuan bide 6aylık olmak üzere olan bi kızım var ama hala peşi,mi bırakmıyolardı ne istiyolarsa benden eşim bişey istese senin karın bana çay verdi onuda bogazıma dizdi vermem
geçende borç para istedi ben anlaşamadıgımız için görüşmüyodum bayramdada yolculuktan döndük bayramdır torunlarını görsünler die gittim nalet olsun gittiğime de
ertesi günde görümcemin dogum günü vardı eşinden ayrılıyo moral olsun dedik onada gittik kayınvalidem tamam olum veririm falan demiş bve ardından iki gün geçti telefon açıyo senin karın bu eve para için geldi falan filan
demiş bende artık yeter dedim eşimi çektim kenara evde geçtim karşısına yermisin yemezmisin yaptıklarını bir bir saydım ama kendimi tutaadım agladım sen gene dua et iş yapıyosun benim kaynanam gelen misafiri eşimle benim kaldıgımodada yatırmak istediydi artı ben hamileydim artı kıştı artı yerde yatıyodum (kayınvalidemin evinde) eşimde açtı telefonu sölendi ve ailesi ile ilişkimizi kestik bunlar iyi şeyler deil ailseine rest çekmesi ama çok günahıma girdiler ben onların parasına tenezzül edicek kişi deilim eşim istedi bende iddalaştım vermez die denedi yoksa benim annemde babam da arkamdalarda eşim kabul etmiyo yani canım ben eşime derim ki ailen elbet göçüp gidicek sakın elime düşme ozaman senin ailen burda onları tabi dışlamıycaksın ama banada destek olcaksın derim

baya uzun oldu inanın daha anlatsam oracıkta sinirden çatlarsınızklava:

slm arkadaşlar benimde kayınvalidem vardııı diorum dikkat edin vardı eskiden ama artık ne kayınvalidem nede gerisi yok (bizim için ) ben eşimle uzun yıllardan beri beraberdim ve benim memleketim dolayısı ile beni istemediler (bulgaristanlıyım)
biz ne yaptık evlendik şuan bide 6aylık olmak üzere olan bi kızım var ama hala peşi,mi bırakmıyolardı ne istiyolarsa benden eşim bişey istese senin karın bana çay verdi onuda bogazıma dizdi vermem
geçende borç para istedi ben anlaşamadıgımız için görüşmüyodum bayramdada yolculuktan döndük bayramdır torunlarını görsünler die gittim nalet olsun gittiğime de
ertesi günde görümcemin dogum günü vardı eşinden ayrılıyo moral olsun dedik onada gittik kayınvalidem tamam olum veririm falan demiş bve ardından iki gün geçti telefon açıyo senin karın bu eve para için geldi falan filan
demiş bende artık yeter dedim eşimi çektim kenara evde geçtim karşısına yermisin yemezmisin yaptıklarını bir bir saydım ama kendimi tutaadım agladım sen gene dua et iş yapıyosun benim kaynanam gelen misafiri eşimle benim kaldıgımodada yatırmak istediydi artı ben hamileydim artı kıştı artı yerde yatıyodum (kayınvalidemin evinde) eşimde açtı telefonu sölendi ve ailesi ile ilişkimizi kestik bunlar iyi şeyler deil ailseine rest çekmesi ama çok günahıma girdiler ben onların parasına tenezzül edicek kişi deilim eşim istedi bende iddalaştım vermez die denedi yoksa benim annemde babam da arkamdalarda eşim kabul etmiyo yani canım ben eşime derim ki ailen elbet göçüp gidicek sakın elime düşme ozaman senin ailen burda onları tabi dışlamıycaksın ama banada destek olcaksın derim

baya uzun oldu inanın daha anlatsam oracıkta sinirden çatlarsınızklava:

onları hoşnut etme çabaları var. hoşnut etsinler tabii, aileleridir.
ama,bunu bizim emeklerimizle yapmaya çalışmalarına kızıyorum ben.

işte kilit nokta bu ve çok doğru bir söz..hoşnut etme çabaları bizim üstümüzden oluyor..kendileri değil bizim emeklerimizi harcayıp kendi ailelerini memnun etmeye çalışıyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…