Tabi ki de cnm.. Azospermi Hakkı'nda açıkcası tam bi Bilgim yok.. Peki konu ile alakalı hiç tedavi oldu mu eşiniz cnm ? Bildiğim kadarıyla erkekden sperm hücresi alıp sperm yapıyorlar mikroenjeksiyonla da anneye naklediliyor..Slm banada moral verebilirmsnz?
Stresden nasıl kurtulurum derken duygu arkadaşımıza verdiğiniz tavsiyeleri okuyunca çok rahatladım.Allah sizden razı olsun.Rabbim size ve evladınıza hayırlı ömürler nasip etsin inşallah.Teşekkür ederim.Buradan cevap vermemde hiçbir mahzur yok, Duygu..
Belki Senin gibi Bebeği geliyor olan diğer Üyelere de faydalı olacaktır , anlatacaklarım..
İki hamilelik yaşadım.
Ikisi de hep riskliydi.
Nitekim zorunlu kürtaj oldum bu yüzden iki kere..
Ve dedim ki.. " Bir daha hamileliği göze almayacağım.. Zira tekrar düşürürsem ben bir Bebek daha yıkılırım, dayanamam, yaşamam.."
Ve Anneliği rafa kaldırdım..
Ama bir süre sonra dedim ki .. Annesiz Babasız kalmış bir Bebeği resmen evlat edinelim.
En azından kimsesiz bir Bebeğin yaşantısına ışık olayım..
Eşim Beni kırmadı.
Birkaç yıl içinde Evlat edinme prosedürüne başlarız dedik..
Düşüncelerim böyleydi..
Ve O zaman, 33 yaşındaydım..
Aradan üç yıl geçti.
Bir akrabamın Doğum tebriğine gittim hastaneye..
1997'de Temmuz ayında ..
O yıllarda hayal bile edilemeyecek güzellikte, kendi dizayn ettirdiğim Muhteşem bir çiçek, çok güzel takı, gerçek sevgi ve en samimi duygularıma ..
Birkaç saat önce doğmuş bir Bebişi , belli bir mesafeden bile olsa koklayacağımın heyecanıyla gittim Hastaneye.
Ve o kişi eski eltimdi.
Beni ve beraber gittiğim Eşimin ( bundan on yıl önce boşandık) Halasını öyle düşmanca karşıladılar ki ..
Sanki biz bebeği kıskanacağız, nazar değdireceğiz gibi..
Öylesine bariz yanlış davrandılar ki..
Neye uğradığımızı şaşırdık.
Ne çiçeği alan var,, ne koca takılara teşekkür eden.
Şöyle buyrun diyen bile olmadı.
Ve biz hastaneden çıktık on dakika içinde ..
Halam ( eşimden on yıl önce ayrılmama rağmen O Sevgili Kişiye hala Halamm derim ve O da Beni Kendi yeğeninden üstün tutar ..) ve Ben arabama binmeden önce aynı anda birbirimize döndük ve hiç unutamam aynı anda birbirimize .. "Bu neydi böyle ?" dedik. Çünki böyle birşey hiç yaşamamıştık hayatımız boyunca.. Ve tarifsiz üzüldük..
Direksiyona geçtim.
Halam yanımda..
Arabayı kullanırken Kendisine döndüm ve dedim ki..
Halacığım hazır olun.. Önümüzdeki yaz tam da bu ayda Bebeğim geliyor dedim :) ))))
Ve hemen o hafta Türkiye'nin bu konudaki bence bir numaralı Hekiminden randevu aldım..
Normal koşullarda yüzlerce kişi aylarca sıra bekler iken sırf bu Hoca için Ben o randevuyu hemen o hafta aldım.
Başka türlü olamazdı.
Ben o randevuyu alırdım..
Kesinlikle inancım bu idi..
Ve Doktoruma dedim ki..
Size geldim Çünki hemen üç ay içinde hamile kalmalıyım ve yine Size geldim zira bu Bebeğim artık Bende kalacak..
Bunu ancak Siz başarırsınız, biliyorum bunu ve Ben üstüme düşen herşeyi eksiksiz yapmaya hazırım dedim..
Hocamız Sayın Erol TAVMERGEN idi..
Bu alanda üç nesilden uzman bir Aile Bireyi..
Olağanüstü bir Doktor. Olağanüstü bir "Insan"..
Ve Ben size bir önceki mesajımda yazdıklarımın tamamını yaptım.
IPTAL IPTAL İPTAL'i o zaman bilmiyordum.
Ama Benim zihnimden kovmam gereken olumsuz düşüncelerim yoktu.
Ben karar vermiştim ve inanıyordum ve biliyordum ki Bebeğim geliyordu..
Bebeğimin odasını boyadım .. Boyacıyı çağırmadım.
Eşinle beraber zevkini çıkara çıkara kendimiz boyadık..
Iki renkli idi.. Gördükleri kendi ellerimizde yapiştırdık..
Bir kanepeyi gönderdim yüzünü değiştirttim.
Ön hazırlıklar bunlardı.
Başkaca hiçbir alım yapmadım Bebek alışverişine dair..
Sadece bunu yaptım..
Ve. Biliyordum.. Geliyordu ve Anne olarak Beni seçmişti, O'na hep teşekkür ediyordum Beni seçtiği için.. Henüz karnımda değildi ama geldiğinde uslu uslu doğmayı bekleyecekti..
Ve öyle de ..
Ol'du..
TAM 3.Ayın sonunda Hamile Idim..
Hemen Beethoven' ı ve Ravel' i dinlemeye başladım Bebeğimle Birlikte ..
Karnımdaydı. Hemen hiç kalkmadım.
Mütemadiyen iğneler..
Adı belliydi..
Ailede bir gelenek vardı. Tüm Baba Sülalaesinin, Gençlerin, Çocukların, Bebeklerin isimleri E ile başlıyordu.
Onlar mutlu olsunlar diye eşime E ile başlasın isimler ve her ikisinin de adını sen seç dedim.
Ve Eşim Efe, erkek olursa Ege, Kız olursa Ece olsun dedi.
Peki dedim.
Ve Cinsiyeti belli olana kadar Bebeğime hep Sadece Bebeğim dedim.
Doğum yapacağım sabah Annem bir Rüya gördü,,
Beni uyandırdı ve Dedi ki..
Kızım hadi kalk , ılık bir duş al.. Makyaj yap..
Bebeği bu sabah gördüm dedi.. Gökyüzünde pırıl pırıl güneşli havada Bana gülümsüyordu ve inanılamayacak kadar güzel bir çocuk dedi.. Renkli gözleri var.. Ve çok güzel gülüyor. Çok Zeki bir çocuk dedi..
Hastaneye gittik.. Nerede ise konvoyla..
Ve elbette çok önceden seçilmiş odam , özel bir suit..
İstediğim renklerde balonlarla , alsesuarlarla süslenmiş, tüm ikramlar hazırlanmış ve çiçekler gelmeye başlamıştı,,
Doğumhaneye alındım..
36yaşında Anne olduğum için risk son ana kadar vardı..
Meğer Bebeğimin ayrıca kordonu da boynuna dolanmıştı..
Ve Eski Eşim ve tüm Ailem bu gerçeği bilirken olumsuzluk yaşamamam için Benden gizlemişlerdi..
Doğuma girdiğimde Ben bunu bilmiyordum , bile ..
Normal tarihimden 10 gün önce doğum kararı verince doktorum, "Yok Bebeğim tamamlasın şu son on gününü" dedim.. Çünki durumu bilmiyordum ki Ben.. Doktorum .. Gerek yok ki dedi, bir ayını geçirsin burada ve hemen yazlık sezonunu kaçırmadan Bebeğini yazlığa götürürsün dedi ..
Herşeyi görmek için epidural anestezi istedim.
Doğuma hatırı sayılır kalabalık bir ekip girdi..
VE BEBEĞIM BANA GELDI..
SESINI DUYDUĞUM O ANI ÖMRÜM BOYUNCA UNUTAMAM..
ANNEMIN RÜYASINDA GÖRDÜĞÜ BEBEĞIN AYNISI IDI..
GÖZLERI MAVİYDİ..
NEREDEYSE HIÇ AĞLAMADI,
HEP GÜLÜYORDU..
KOCAĞIMA GETIRDIKLERI ILK ANDA DAHA BIR SAATLIK IKEN,, BAŞINI HAFIF BANA DOĞRU ÇEVIRDI...
O GÜZELIM GÖZLERINI GÖZLERIMIN TAAA EN DERINLERINE DIKTI.. B
BAKTI BANA UZUN UZUN..
VE BEN AĞLAMAYA BAŞLADIM MUTLULUKTAN ,,
TEŞEKKÜR EDIYORUM SANA BENI ANNEN SEÇTIĞIN İÇİN DEDIM..
VE HEMEN O GÜN O ANDA ANLAMIŞTIM KI ÇOK BILGE BIR BEBEKTİ VE BEN O'ndan bebekliğinden beri hep ama hep "ÖĞRENECEKTIM"..
Oğlum şimdi 18 yaşında ..
Ve hep öyle de ol'du..
Hep öğrendim..
Hala öğreniyorum..
Ve bu arada .,
BEBEĞIM GERÇEKTEN HALAMA SÖYLEDIĞIM GIBI TAM BIR YIL SONRA VE TAM O AYDA .. YANI 1998 TEMMUZ'da DÜMYAYA GELDI.. ÇÜNKI BEN İNANMIŞTIM. BILIYORDUM VE ÖYLE DE OLDU :)
Şimdi o anları tekrardan yaşamaktayım,
Fazla duygulandım..
Bunun dışında yazamam artık sanıyorum..
SEVGIMDESINİZ DUYGU ' cum ..
SEN VE BEBEĞIN..
IKINIZ BIRLIKTE, SEVGIMDESINIZ..
Canım eşinin sperm sonucunda hiç mi sperm yok yoksa bir iki tane çıkıyor mu? O çok önemliymiş.. Bir de tese dediğin nedir onu anlayamadım yazım hatası mı acabaBi varikosel ameliyati 2 kere tese oldu ama sonuc yine husran
Ayyy çok teşekkür ederim cnm dua etmez olur muyum en başından beri bu süreçte hep kendimle diğer arkadaslarım için dua ettim.. Hep hamilelerden dua istedim şimdi vazife bildim canı gönülden hanım kardeşlerime dua ediyorum Allahım kabul buyursun..Aaa konu sahibesi hamişmiş Tebrik ederim canım sag salim kucagına alırsın inşallah
Herşeyin bi zamanı var işte.Bizlerede dua et canım
Beklenen Bebek konuyu açtıktan 1 2 hafta sonra adetimi beklediğim bir an da geldi.. İyice emin olana kadar paylaşmak istemedim hanımlar.. Süreci hamileyim topiğinde paylaştım.. Yıldızların duruşundan belliydi gelişin adında bir konu ile yaşadığım süreci anlattım..
@fkarais sonsuz teşekkürler
Evet cnm size de hayırlı doğumlar dilerim şimdiden dua edelim tüm arkadaşlara..Demek mucizeler gercekmis degil mi?
Rabbim isteyen herkese versin.
23 Mayıs benim doğum günüm yeni yaşıma iki canlı gireceğim.
Evet cnm size de hayırlı doğumlar dilerim şimdiden dua edelim tüm arkadaşlara..
benim icinde dua et ne olur benim de bebegim olsun diyeAyyy çok teşekkür ederim cnm dua etmez olur muyum en başından beri bu süreçte hep kendimle diğer arkadaslarım için dua ettim.. Hep hamilelerden dua istedim şimdi vazife bildim canı gönülden hanım kardeşlerime dua ediyorum Allahım kabul buyursun..
Ederim ama bir şartla artık üzülmek ağlamak yok pozitif düşünmek dua etmek var.. Bir de bol bol bebeğim gelecek deyin Allahtan bebeğinizi sağlıcakla hayrlarla bereketle göndermesini dileyin..benim icinde dua et ne olur benim de bebegim olsun diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?