neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Ben 6 aylık evliyim ama eşimle evliliğim öncesinde 10 senelik beraberliğimiz var. Küçük yaşta tanıştık o yaşın vermiş oldugu cesaretle yıllar geçiverdi. Maddi yönden eşimin ailesinin durumu yok. Babası emekli çalışmıyor evde. Anneside ev hanımı zaten. Neticede evlendik benim ailem kız tarafına düşen eşya çeyiz vs. aldılar herşeyimi. Ben çıktıgım dönemde ailem bu ilişkiye hep karşı çıktı maddi sebeplerden dolayı yapamazsın edemezsin gibi sürekli söylediler bana ama seviyordumda onu kaç seneyi nasıl söküp atabilirdim bütün hayallerimi onunla kurmuştum ben. Hep iyi olur inşallah diyerek yoluma devam ettim ailemi bir şekilde ikna ederim onlarında rızasını alırım diyordum. Ailemde bendeki kararlıgı gördükleri için razı oldular. Kabul etmek zorunda kaldılar istemeselerde. Aslında eşim çalışıyor iyi biryerdede çalışıyor çok şükür geliride türkiye şartlarında bi çok kişiye göre iyi. Ama evimiz yok ve evlenmeden önce kredi çektik eşyaları alabilmek ve düğünü yapabilmek için, herşey borçla yapıldı. Şimdi bi yandan ev kirası bir yandan her ay o kredinin borcu ve evin geçimi derken para kıtı kıtına gidiyor oda ben çalıştıgım için. Sorunum şu ben çalışamıyorum çalışma hayatında bi türlü mutlu olamıyorum. Mutsuzluk içinde işe gidiyorum sabahları ayaklarımı sürüye sürüye derler ya aynen o vaziyetteyim. Bu benim elimde değil çalışma hayatına hiç yatkın değilim. Bi kaç senedirde çalışıyorum ve artık kaldıramıyorum ben evimde olayım istiyorum. Ailemde bu durumumu gördüklerinde sen kendin istedin bu hayatı çalışmak zorunda oldugunu bilerek gittin ne bekliyordunki diyorlar çok üzülüyorum bu duruma ve öyle çaresizimki Neden böyle olduk arkadaşlar neden eskiden herşey daha farklıymış neden şimdi iki kişide çalışmak zorunda oldu eşimizin aldıgı para neden yetmiyor ben isyan ediyorum bu duruma Benim bi bayan olarak neden evimde oturabilme özgürlüğüm yok. Sabah sabah ayazda yollara düşüyorum ben ve benim gibi bi çok bayan. Çalışma hayatından nefret ediyorum Allahım eşlerimize evi geçindirecek gücü kuvveti versin bizlere gerek kalmasın. Sağlıgım bozuldu benim yıprandım çalışmakdan usandım artık. 30 uma geldim nerdeyse ama bi çocugum olsun bile diyemiyorum neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş neden (((( Ben bi yuvam olsun istedim evimle ilgileneyim istedim bir müddet çalışırım diye düşünüyodum ama yapamıyorum olmuyor gitmiyor eşime söylüyorum çıkarsan napıcaz borç var diyor bi taraftn çaresiz durumdayım biraz daha kendimi sıkarsam hasta olucam iyice ne yapayım ben arkadaşlar ne olur fikir verin bana ((((

günümüzün ekonomik şartlarında çalışmanız gerekiyorsa dişinizi sıkmalısınız. bir yandan çalışırken bir yandan da daha iyi imkanları olan daha mutlu olacağınız başka bir iş aramaya devam edin. Sabredin umarım muradınıza erersiniz. Allah yardımcınız olsun...

Bence de biraz daha sabırlı olmanız gerekiyor. Hayat şartları ortada, ve sizde bu şartları bilerek eşinizle ortak bir hayata herşeye razı olarak tamam demişsiniz. Daha 6 ay geçmiş ve her şeye isyan edip çalışırsam hasta olurum diyorsunuz. Peki çalışmazsanız eşiniz bütün yükü taşıyabilecek mi? Zaten kendisi de olmayacağını söylemiş. O durumda nasıl sıkıntılar içine gireceğinizi düşündünüz mü?

Bence biraz daha sabır sahibi olup içinde bulunduğunuz şartlarda mutlu olmayı öğrenmeli ve sahip olduklarınıza şükretmelisiniz böyle isyan etmek yerine

Canım zaten dişimi sıka sıka bir hal oldum. Ben başka iş istemiyorum ben çalışmak istemiyorum sağlıgımda el vermiyor daha önce panik atak geçirmiştim sıkıntı basıyor beni iş yerinde ateş basıyor sağlıgımı olumsuz etkilerken ben daha nasıl dişimi sıkayım.

Aynı şeyi eşinizin dediğini düşünün, "sabahın köründe yollara düşmek istemiyorum" dediğini. Sonuçta ödediğiniz borç kendi borcunuz, buna şükredin, kimisi kendisini ilgilendirmeyen borçları ödemek için çalışıyor gece gündüz. borcunuz bitince kafanız da rahatlar merak etmeyin. hem bu devirde çalışmak bir kadının en büyük güvencesidir. kendinizi bu yönde motive edin. Çalışmak isteyip de iş bulamayan kadınları düşünün.

Canım sabrettim bu zamana kadar 6 aylık evliyim ama ondan öncesindede evleneceğim diyerek sabredip çalışıyordum ama kaldıramıyorum artık sağlıgım herşeyden önemli değilmi nasıl sabrediyim bu durumda nereye kadar gider bu böyle.

Sağlık tabi ki herşeyden önemli buna kimse karşı çıkmıyor zaten, ama şunu da kabul etmelisin ki panik atak olan insanların kendilerini eve kapatmaları olumlu bir şey değil bir şey kazanamazsın bu şekilde. Sakıncası yoksa ne iş yaptığını söyleyebilirmisin, ağır bir iş falan mı yapıyorsun ki.

Ayrıca aynı zamanda biraz objektif bakmalısın olaya her şekilde düşünmelisin. Sen işi bırakırsan ne olacak onu düşünüyor musun? Eşinin para yetiştirmeye çalışması sizin huzurunuzu bozmayacak mı hiç, veya maddi sıkıntılar senin sağlığına hiç etki etmeyecek mi? fiziksel olmasa da psikolojik olarak problemler çıkmayacak mı?

İnan ki niyetin seni kırmak değil ama bence bu konuyu çok tek taraflı düşünüyorsun. Umarım kırılmamışsındır bu sadece benim fikrim

Siz "çalışmak istemiyorum, dayanamıyorum" diye fikr-i sabite takılmışsınız. Elbette ki çalışmak tercih meselesi ama ter dökmeden de birşey olmuyor hayatta. Çalışmaya "sabahın köründe yollara düşürüp perişan eden bir zorunluluk" olarak bakmak yerine, biraz sahiplenmeyi deneyin, sevmeye çalışın. Bunu evde oturmak yerine sosyalleşmek gibi görün. O zaman ne panik atak geçirirsiniz, ne de bu kadar zor gelir size. Hayatta herşey böyle değil mi, sevmeye çalışırsak daha kolay olmuyor mu herşey? Sadece maddi olarak bakmayın. Evet yorucu şey çalışma hayatı, ama evde oturduğunuzda 5 ay 10 ay sonra evinizde dip köşe temzilenecek yer kalmadığında yaşayacağınız "can sıkıntısı ve üretememe duygusu" size belki de yeni bir panik atak krizi olarak dönecek. Kendinize sürekli istemeden çalıştığınızı değil, işe gitmeyi sevdiğinizi telkin edin. Daha mutlu olacaksınız, eminim. Bir abla tavsiyesi olarak görün bu yazdıklarımı, ukalalık olarka değil; lütfen.

krediniz kaç yıl krediniz bitene kadar hiç değilse zorlayın kendinizi.
yada sevebileceğiniz bir iş bulmaya çalışın.
evde yapılabilecek işlerde var aslında. bilmiyorum etrafınızda var mı böyle yerler.
bazı firmalar giysilerindeki örgü dikiş nakış boncuk düzme vs gibi işleri ev hanımlarına yaptırıyor.
ama iyi para kazanmak için bayağı bir iş yapmak gerekiyor.

eşinizin sizin çıkma evrenizde evlendikten sonra çalışmama arzunuzdan haberi var mıydı? yani size vaad etti mi, evde oturacaksın ben tek maaşla evi geçindiririm dedi mi? yoksa siz eşinizin türkiye şartlarına göre iyi bulduğunuz maaşına güvenerek, kendiniz mi çalışmayacağınızı düşünmüştünüz? bu kadar çalışmaktan nefret ediyorsanız, borçlar bitince eşiniz çalışma der zaten. şu aşamada sizin bu kadar borcun içinde böyle bişey teklif etmiş olmanız düşüncesizlik olmuş.

ÇALIŞMAK KADAR GÜZEL BİR ŞEY VARMI BU HAYATTA ..eşiniz zor durumda kalıcak borçlar nasıl ödenıcek..sıkılmıs olma duRumunu ÇOK IYI ANLIYORUM BANADA OLUYO ZAMAN ZAMAN SICAK YATAKTAN CIKIP İŞE GITMEK ,EVDE OTURUP TÜRK FİLİMİ IZLEMEK AHESTE AHESTE KAHVALTI ETMEK PİJAMALARLA V.S..AMA BIDE DİĞER TURLU DUSUN EŞİN CALISIP ÇABALICAK,YERİ GELICEK ALDIGI ÜCRET YETMICEK,,İSTEDIGINI ARZULADIGINI ALAMICAKSIN İÇİNDE KALICAK V.S ..BENCE ÇALIŞMAYA DEVAM ET SIKILMIS OLSANDA EŞİNİ DÜŞÜCEGI ZOR DURUMU DÜŞÜN ,,EVİNİZDE KİRA ÇOK ZOR OLUCAKTIR GEÇİNMEK ..

bir çocugum var eşimde ben de çalışıyorum iyi ki çalışıyorum böyle daha huzurlu oluyorum kendi paramı kazanıp harcayabilmek, birikim yapabilmek ..

ya çalışmanın nesi kötü bende panik atak hastasıyım bende evliyim bizim durumumuz çok iyi borcumuz falan yok yeni evlendiğimiz halde çalışmaya okadar alışmışım ki 1 senedir çalışmıyorum yeni bir çevredeyim pek bilmediğim için etrafı iş bulmak da zorlanıyorum çalışmak zorunda değilim ama deli gibi iş arıyorum evde delirecem o derece oldum bence çalışmak insana çok iyi geliyor şuan belki skılıyorsun ama işten ayrılınca evde ne yapacaksın nereye kadar gezme nereye kadar yatma uyuma nereye kadar tv izleme hergün aynı şeyleri yapmaktan sıkılıyorsun o zamanda evde kalırsan daha çok bunalırsın bence bu arada iş şartların çok mu ağır ki bence bu durumdan yakınma bunlar çok küçük dertler millet nelerle uğraşıyor 12 saat boyunca ayaktamısın yada 24 saat boyunca

şikayet edeceseksenız çalışma hayatı sıze gore deilse varlıklı bırıyle evlenseydınız bu meselede yanlışsınız kımse prenses gb yaşamıyor..bende eskı ewlılıkler gıbı olması gerektıgını dusunuyorum aslında adam calısır kadın ewıne bakar ama şartlar neyse kabul edıp ona uyum sağlamak gerekır...

ayrıca panik atak hastasıysan evde durman çok kötü olur git bir doktora danış istersen panik atağım var de sana diyecek kendine iş bul meşgale bul oturup kendini dinleme diyecek hem panik atağım var deyip çalışmazsan panik daha çok yapışacak sana üstüne gideceksin yoksa daha fena hasta olursun öyle bir hale gelirsin ki evden dışarı çıkamaz sosyal hayatı 0 olan bir insan olursun git bir psikiyatrise görün çok zorlanıyorsan ilaca başla atlat millet ne durumlarda çalışıyor bazen bakıyorum tv de spikerler grip olmuş sesi çıkmıyor ama biz hastayız bilmem ne deyip bir bahane bulup çıkmamazlık yapmıyorlar kadın kanser olmuş dizilerde rol alıyor panik atak yaşadığım için zor bir hastalık biliyorum ama panik seni öldürmez bunu kafana yerleştir üstüne giderek aşacaksın onu ardına sığınarak değil

Şuan da panik atagım yok çok şükür ama tekrarlarsa stres tetiklerse diye korkuyorum.

en azından borçlarınız hafifleyene kadar sıkın dişinizi madem ki haz etmiyorsunuz çalışmaktan...
bütün yükü eşinize yıkıp en güzel dünlerinizi heba etmeyin derim...
maddi imkansızlık işin içine girince aşk meşk kalmıyor kanımca...

çalışmak güzel bence..evde oturmak sıkıcı.bişeyler üretmek para kazanmak..kimseye muhtaç olmadan yaşamak.. sıkıntı çekmeden olmuyor..ben çok sıkıntı çektim..ama çalışmasaydım kimin kapısına borç istemeye gidecektim..en azından kendim yıprandım ama kimseye muhtaç olmadan yaşıyoruz..bence her kadın üretmeli erkeğinin eline bakmamalı.. inan ozaman kocan dahi sana saygı duyar..beyninde çalışmayı dayanılmaz hale getirmişsin..bu düşünceleri beyninden silmeye çalış bence...

Evt çok yoruldum çünkü birde tek sorumlulugum iş değilki evin işi gücü akşam eve geliyosun yine oturmak haram bu seferde ne pişecek ne yenicek evin işleri nasıl bunalmıyım ben nasıl (

Çalışmayı seven arkadaşlarada saygı duyuyorum ama ben kendi fikrimce sevmiyorum sevemedim eğer elinde düzgün bi mesleğinde yoksa insanı yıpratmakdan çökertmekden başka hiçbişey değil. Ben tatil oldugunda evimde oldugumda kendimi daha mutlu hissediyorum işten çıkmakdan başka çarem yok zaten istemeden işe gitmeninde bi faydası yok severek yapmadıkdan sonra..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…