- 1 Eylül 2011
- 2.837
- 1.975
- 398
Evt çok yoruldum çünkü birde tek sorumlulugum iş değilki evin işi gücü akşam eve geliyosun yine oturmak haram bu seferde ne pişecek ne yenicek evin işleri nasıl bunalmıyım ben nasıl(
Sana annemi örnek vereyim, 50 yaşından sonra babamı ikna edip esnaflık yapmaya başladı. Gücüm yettiğince de çalışıp para biriktireceğim, yaşlılığımda gelin, damat kapısına bakmayacağım diyor. Babamın emekli maaşı olduğu halde yaşam standartlarını düşürmemek için, dinçken hem kazanır hem harcarım diyor. Ve her gün söyler, keşke gençliğimde çalışsaydım diye. Durumları kötü mü, hayır, 3 evleri, arabaları var. Hatta evin birisinin kirasını ben alıyorum, doğacak oğlumun ihtiyaçları için. Ama annem yine de gücüm olduğunca kötü günler için çalışacağım demekten vazgeçmiyor.
Sen de kendini böyle motive et diyeceğim ama sen işten ayrılmayı çoktan kabullenmişsin, burada destek arıyorsun.
O zaman bütün kadınların bunalımda olması lazım. Herkes yapıyor yemek, herkes yapıyor ütü.
Ben kalıbımı basarım siz işten ayrılsanız da mutlu olmanız mümkün değil. Hayatnızda mutsuzluk için bir neden yokken, hayat size gülmüş ve birçok insanın özlemle istediği bir sürü şey sunmuşken siz karnınızı doyurmak için gereken aktiviteye bile üşeniyorsunuz.
Depresyonda olabilirsiniz, yardım alın.
Sana annemi örnek vereyim, 50 yaşından sonra babamı ikna edip esnaflık yapmaya başladı. Gücüm yettiğince de çalışıp para biriktireceğim, yaşlılığımda gelin, damat kapısına bakmayacağım diyor. Babamın emekli maaşı olduğu halde yaşam standartlarını düşürmemek için, dinçken hem kazanır hem harcarım diyor. Ve her gün söyler, keşke gençliğimde çalışsaydım diye. Durumları kötü mü, hayır, 3 evleri, arabaları var. Hatta evin birisinin kirasını ben alıyorum, doğacak oğlumun ihtiyaçları için. Ama annem yine de gücüm olduğunca kötü günler için çalışacağım demekten vazgeçmiyor.
Sen de kendini böyle motive et diyeceğim ama sen işten ayrılmayı çoktan kabullenmişsin, burada destek arıyorsun.
zamanım çok olmadığı içn tüm yazılanları okuyamıyorum ama,gözüme çarpan bişey de,ev işi yemek falan nası yetişicem demişsiniz ama bende 1 yaşında oğlum da var.bir şekilde yetişiyor walla,sizin gibi kadınları anlamıyorum gerçekten.daha 6 aylık evlilikte şikayetlere bakın...
istiyorsunuz ki hiç emek vermedn herşeye sahip olayım.yaşınız kaç bilmiyorum ama en fazla 30 dur tahminen,daha hayatın başındayken,üretmeyeyim,kendi başıma varolmayayım,koca çalışsın ben yayılayım mantığı çok acayip.aileniz de garip kusura bakmayın,size hayat müşterek,çalışıp kazanacksınız,geleceğiniz,ilerdeki çocuklarınız için diyeceği yerde bunu sen istedin diyivermiş,sanki kötü birşeymiş gibi...
Zaten bu halde bile zor geçiniyormuşsunuz bir de işten çıkıp evde ama başkalarına muhtaç olarak yaşamak daha mı çok mutlu edecek sizin anlamadım valla. Kimse sabahın köründe 5-6 gibi kalkıp yollara düşüp akşam 7-8 gibi evine yorgun argın dönmeyi keyiften yapmıyor herhalde. Yaşam koşulları zor çalışmadan çabalamadan bir şey olmuyor ha zengin koca bulup evlenenlere bir şey diyemem.
Hayat müşterek tabi ama hem çalışmak istemiyorum dilorsunuz hem 2 kap yemek yapmak istemiyorsunuz.
Hayat müşterekse o borçları el birliğiyle çalışarak ödemelisiniz.
Bundan daha büyük bir haz mutluluk olabilir mi?
Ev işi bile size ağır geliyor.
Afedersiniz ama siz nasıl olsun istiyorsunuz?
Yani nasıl olsa mutlu olurdunuz?
Ben diğer çalışan bayanlara keyfinden yapıyor demiyorumki ama herkezin yapısı ayrıdır herkezin tahammül derecesi ayrıdır. Kimisi maddi durumu yerinde olur ama yinede çalışır çalışmayı sevdiği için çalışır işte ben o bayanlardan değilim paraya ihtiyacım olmasa dakka durmam ancak düzgün bi mesleğim olursa o ayrı tabii ama vasıfsız bi işin olursa ona buna hizmetçilik ediyosun resmen köle gibi çalış dur patronlardada insaf yok kendi egolarını tatmin ediyolar 3 kuruş veriyoruz diye.
Ne alakası var yaa benim en keyif aldıgım şeylerden biridir yemek yapmak nerden çıkarıyosunuz istemediğimi anlamadım. Ben çalışan ev hanımının işi zor diyorum sadece. Bi tane kelimeyi cımbızla çekmişsiniz aradan anlamadan etmeden. Ev işide bana ağır gelmiyor ben bu kadar yazdıklarıma ragmen siz hala benim ne demek istediğimi anlayamadıysanız ben size bişey demiyorum.. Sizin istediğiniz gibi düşünmek durumunda değilim.
Ne demek çalışamazsın narinsin çalışan kadınlar kaba mı ya da ne biliyim daha mı çirkef evinin dışındaki insanlarlar başedebiliyo? Narinlik filan değil siniz yaptığınız kocam çalışsın ben yiyip yayılayım mantığı narinlikten kasıt ne onu anlamadım bir türlü. Kadınlar bu kafada olduktan sonra kendilerini bir erkeğe daha çok muhtaç hissederler erkekler de bu muhtaçlarıklarından faydalanır. Kadın olarak değil insan olarak hayatımızı idame ettirmek lazım evli olalım ya da olmayalım. Farz edin eşinize bir şey oldu Allah korusun annenizi babanızı kaybettiniz aç bilaç sokakta kaldınız nolacak yani aayyy ben çalışamam narinim devlet bana baksın mı diyeceksiniz daha genç yaşınızda. Bunlar tamamen bahane rahatını bozmak istemeyen kadınlar için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?