neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş

Düğünden gelen köşede 3-5 altınım duruyo onları bozulmasın diye tuttum ama napıyım sağlıgım bozulcağına onlar gidecekse gitsin

diyorsun ki çoktandır çalışıyorum artık bıktım.durumun farklı da olabilirdi.durumu gayet iyi biriyle evlenip senelerce evde yaşayabilirdin.allah korusun eşinin başına bir iş gelip 40 yaşından sonra tekrar çalışmaya mecbur olabilirdin.çok yakınımın başına geldi,dua etki gençsin.yine bir arkadaşım eşinden boşandı 35 yaşından sonra çocukları için çalışmaya başladı.başka bir yakınımın çocuğu üniversiteyi kazandı.üstelik iyi bir bölüm.onu okutmak için çok zor şartlarda olan bir işe girdi,üstelik gece çalışıyordu.yani daha bu yaşta herşeyden bıkkınsın.ilerde başına ne gelecek bilmiyorsun.bir kadın asgari ücrette alsa, çalışıp hayatını garantiye almalı

diyorsun ki geçmişteki insanlar gibi yaşayayım.ama geçmiştekilerin hayatıyla şimdiki zaman bir mi.onlar bir hırka,bir lokmayla senelerce yaşamışlar.bizler herşeyimiz lüks olsun istiyoruz.böyle oluncada karı-kocanın çalışması zorunlu hale geliyor

o zaman bir uzmandan yardım alacaksın canım inan stressiz sıkıntısız yaşayan insan yok herkesin sorunları var bazen benimde çok zor anlarım oluyor ama inan neler var bi de o insanları düşündükçe halime şükrediyorum eşinide seviyorsan bu kadarına değer bence millet evleniyor hergün dayak yiyior birde hergün kaç eve merdiven silmeye gidiyor o o insanlar ne yapsın bak ben evleneli 1buçuk sene oldu 28 yaşındayım eşimle severek evlendim 2 ünv te bitirdim eşim pendikte oturuyordu evi işi orda diye oraya yerleştik annemler beşiktaşta oturuyor şuan benim oturduğum yerde çok iş sahası yok karşıdan iş bulsam aldığım para yola gidecek kpss ye girdim biryere yerleşemedim bekliyorum gelecek seneyi 8 9 senedir panik atak hastasıyım ayrıca hipertiroidim var tiroid bezim çok çalışıyor ve ben 47 kiloyum boyun 171 daha önceden 43 kiloydum tansiyonum düşüyordu tiroidim paniğimi tetikliyordu her ay doktora gidiyorum ve yaşıtlarımın çoğunun evlatları var bende çocuk istiyorum bu ay 2 doktorumlada konuştum riskli ama çocuk yapmayı planladık ve ben halende iş arıyorum çünkü hamile kalırsam o hamilelik evde hiç geçmez ilacıda kestiğimiz için şu bikaç hafta baya zorlandım ama sabrediyorum çünkü sonunda bir takım hedeflerime ulaşacağım yavrum olacak diyorum mutlu olacağımı hayal ediyorum sende öyle düşün şimdi çok sıkılacaksın belki ama ilerde borçlarınız bitecek eşinlede mutluysan daha ne istiyorsun hayattan dişimizi sıkmazsak zorlukları yaşamazsak güzel günlerin kıymetini nasl anlarız demi ilerde borçlarınızda bitecek ki sonuçda bu adamı çok seviyorsun herşeyi göze alarak evlenmişsin o sevginin verdiği güçle herşeyi aşacağına inanmışsın şimdide bugünleri aşacağına inan sonra borçlarınız bitecek evde oturmakdan sıkılıp iş arayacaksın inan

Canım Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin ne diyim bazen bu hayat beni çok yoruyor şimdi bu yaşta içim kıpır kıpır olması gerekirken ben umutsuzum. Elbette herkezin kendine göre ayrı ayrı sıkıntıları var Allah çaresiz dert vermesin kimseye. Belki buda benim sınavımdır Allah sonunu selamet etsin.

işin ne gelirin ne kadar bilmiyorum ama çalışmak bir bayanın güvencesi bence yerinde olsam asla işimi bırakmazdım ama yok asla olmuyor diyorsanda kredi borcunuz bitene kadar mecburen dayanacaksın sonra eşinin maaşıyla idare ederseniz.başka çaren yok canım

1,5 yıllık evliyim ve evlendikten 2 ay sonra çalışmaya başladım.ilk altı ay çok severek yaptığım biş işim vardı. ama sonra oradan ayrılmak zorunda kaldım.ve evde bi gün bile dinlenemeden yeni bi işe başladım.şu an ki işimi seviyor muyum; hayır. ortamımı seviyor muyum; hayır. evime eşime vakit ayıramıyorum. haftanın altı günü çalışıyorum.sabahın köründe işkence gibi hergün işe gideyorum.akşam ben eve gelene kadar vakit çok geç oluyor. yemek,bulaşık,çamasır, temizlik derken yatma saati geliyor.ayrıca tüm bu tempoda kpss ye hazırlanıyorum.. eşimde bende çalışıyoruz ama eşim 8 saat ben 11 saat çalışıyorum.eşim vardiyalı birbirimizi çok az görüyoruz.hayatımda en çok istediğim şey bi bebek.ama maalesef erteliyorum.yani beni mutsuz eden çalışmamam için biçok neden var.ama çalışmak zorunddayım. yapacak bişey yok.ikimizde çalıştığımız halde anca geçinebiliyoruz.ev kirası,kredi kartı,taksidi, faturası derken birikim de yok ortada.ki şu an ödediğim,iz borcun çoğu eşimin evlenmeden önce yaptığı borçlar,yediği cezalar. yine de ben çalışmak istemiyorum deyip evde oturamam.bende isterim evimde ooh mis gibi oturup düzenimi kurmayı.ama çalışmamak inan çözüm değil.daha çok yokluk,daha çok sıkıntı ve daha çok huzursuzluk demek...boşver huzurun olsun yeter be gülüm.allah büyük.şükretmek lazım yinede.çalışmayana hiç bişey yok .elbet çok güzel günlerimizde olacak. bol dua ve çalışmayla..en azından kredi borcunuz bitene kadar çlışmaya devam et.çünkü evde daha kötü olursun borç düşünmekten..ya da işini değiştir belki iş yerininde etkisi vardır çalışmak istememende..allah yardımcımız olsun ne diyim..

borçların ödenmesinde evin geçiminde sizin maaşınızında bi faydası varken
sırf sevmiyorum diye işten çıkmanız eşinize karşı büyük bencillik
o borçlar sonuçta ikinizin hayatı için yapıldı.
evde oturarak mutlu olacağınızı söylüyosunuz
eşiniz para sıkıntısı ve borçları ödemekte güçlük çekerken
mutlu olabilcek misiniz gerçekten?
hayat müşterektir eşinizle zorlukları paylaşmadıktan sonra
ona destek olmadıktan sonra ne kıymeti var bunun
çoğu insan sevmediği mutlu olmadığı işlerde çalışıyo
borçlarını ödemek geçinmek için
neden çünkü fedakarlık yapmaları gerektiğini biliyolar
sevgi aşk öyle evde durup oturmayla değil
emek vermekle çaba sarfetmekle oluyo
eşinizin size ihtiyacı olan bi dönemde ona destek olmalısınız

Son düzenleme:
evlenmeden öncede durumunu biliyomussunuz eşinizin ve şimdi onu yarı yolda bırakmaktan bahsediyosunuz bence bu çok byük bencillik.. eşinizin aynı şşeyi dediğini düşünsenize ne yapardınız.
bu sitede 2-3 çocuğu olup yine de çalışan bayanlar var ve ben onları taktir ediyorum. sırf evde oturmak rahat etmek için eşinizi zora sokmayı hatta kenarda duran 3 5 altını satmayı bile düşünüyosunuz. pardon yaşınız kaç öğrenebilirmiyim.
evliliği çocuk oyuncağı gibi görmüşsünüz sanırım. sabretmeden çaba göstermeden hiçbişey elde edemez kimse.
hem sen bir kadın olarak kendi ayaklarının üstünde durabilirken neden kocana el açasın ki. ondan para istediğinde ve o sana yok dediğinde ne yapıcaksın.
bence en azından borçlar bitene kadar sabredin. muhakkak sevilmeden yapılan iş insana zor gelir ama bence hayat müşterektir. ve evlilik paylaşım gerektirir.

yorumları okudum arkadaların hepsi aynı fikirde ve bencede doğru olan bu....
insan çalıştığında kendine güveni artıyo her istediğini alıp giyiyo her istediğini alıp yiyebiliyo vitrinlerde millette kalmıyo gözleri... ayrıca çalışmak insanın kendisini geliştirir evde otur otur herşey aynı içi sıkılıyor resmen ben senelerce evde oturduğum için biliyorum.... şimdi bi hiç uğruna keşke o senelerimi boşa geçirmeseydim diyorum.. seni de anlamaya çalışıyorum ki kendince haklı olabilrsinde her insanın yapısı bir olmaz... ama psikolajik yardım almayı denesen kendin için bence en azından kendini biraz rahatlatmak için.. bende borcunuz bitene kadar çalışmalısın diyenlerdenim bu zamanda geçinmek çok zor hele birde ev kiraysa eşinede yazık günah birazda onu düşünmelisin.

Cnm aslında sana söyleyecek çok fazla şeyim vardı ama görüyorum ki sen kararını çoookkkktttaaannnn vermişsin.Muhtemelen de bugün yarın işten çıkarsın sen.
Ama.....işten çıktığın anda çok daha farklı ve can sıkıcı konuları ( maddi durum, senin ailen, eşinin ailesi.....) kafana takacaksın bunu unutma Ayrıca sen panik atağının arkasına sığınmışsın bu konuda. Panik atak senin bahanen olmuş.
Kimse bir eli yağda bir eli balda yaşamıyor.Ve emin ol çoğu kişi mecburiyetten çalışıyor.
Bi dur bi sakin ol....Bu kadar kişi çalışmaya devam et, bu eşinle senin hayatın bencillik yapma diyorsa vardır bir bildikleri.....( bak yine tutamadım kendimi yazdım o kadar şey

İşten ayrılınca mutlu olucam diyorsun ya bence yanılıyorsun. Ne olucak biliyormusun. Eşin işte yorulacak borçla harçla geçimle uğraşırken daha asık suratlı daha mutsuz bir insan haline gelecek. Sonra sen o bayılarak anlattığın evimde daha huzurluyum dediğin hayatında düşündüğün gibi olmayacaksın. Yemek, temizlik ,bütün gün evde didiniyorum birde akşam eşimin suratını çekiyorum demeye başlayacaksın. Şimdi kendine özel yaptığın harcamalar için eşinin eline bakıyor olcaksın. (kimse yanlış anlamasın çalışmayan insanlara bişey demiyorum ama daha önce çalışmış bir insana en basit giderler için kocasından para istemek ağır gelebilir) Eşin şuanda hiç müdahale etmediği şeylere müdahale ediyor olacak. Harcadığın her kuruş belkide ona batmaya başlıcak. Eşin dışarda sosyal bir hayat yaşadığı için hafta sonu belkide dışarı çıkmak bile istemicek ama sen evde sıkıldığın için hafta sonunu gezmeye gitmek olarak algılamaya başlayacaksın. aranızda illaki iletişim problemleri başlayacak vs bu liste böyle uzar gider. Daha başka bir sürü örnek verebilirim. Ama uzatmayayım işin özü şuanda çalışmaktan nefret ettiğin için işi bırakınca mutlu olucam diyorsun ya yanılıyorsun. Şu anda içinde bulunduğun psikoloji böyle hissetmene neden oluyor. Sen işinden bunalmışsın imkanın varsa birkaç gün izin al kafanı dinle derim. Birde bir uzmandan yardım al belkide içinde bulunduğun mutsuzluk çalışmandan kaynaklanmıyordur. Ayrıca bir yandanda iş bak belki daha mutlu olabileceğin bir ortamda çalışmak sana iyi gelebilir.

Evt çok yoruldum çünkü birde tek sorumlulugum iş değilki evin işi gücü akşam eve geliyosun yine oturmak haram bu seferde ne pişecek ne yenicek evin işleri nasıl bunalmıyım ben nasıl (

Cnm sen bence bunları kafanda çok büyütmüşsün.Bende çalışıyorum akşam eve gidince ev işleri ve ilgilenmem gereken bir oğlum var.Emin ol bir sürü bayan aynı şeyleri yapıyor çalışmak bence bayan için güvence.Sen işten çıkınca eşin borçları öderken yine bunalmayacak mısın evde oturmak içine sinecek mi.Bence bunları iyi düşünüp karar vermelisin.

Sana annemi örnek vereyim, 50 yaşından sonra babamı ikna edip esnaflık yapmaya başladı. Gücüm yettiğince de çalışıp para biriktireceğim, yaşlılığımda gelin, damat kapısına bakmayacağım diyor. Babamın emekli maaşı olduğu halde yaşam standartlarını düşürmemek için, dinçken hem kazanır hem harcarım diyor. Ve her gün söyler, keşke gençliğimde çalışsaydım diye. Durumları kötü mü, hayır, 3 evleri, arabaları var. Hatta evin birisinin kirasını ben alıyorum, doğacak oğlumun ihtiyaçları için. Ama annem yine de gücüm olduğunca kötü günler için çalışacağım demekten vazgeçmiyor.
Sen de kendini böyle motive et diyeceğim ama sen işten ayrılmayı çoktan kabullenmişsin, burada destek arıyorsun.

Sana annemi örnek vereyim, 50 yaşından sonra babamı ikna edip esnaflık yapmaya başladı. Gücüm yettiğince de çalışıp para biriktireceğim, yaşlılığımda gelin, damat kapısına bakmayacağım diyor. Babamın emekli maaşı olduğu halde yaşam standartlarını düşürmemek için, dinçken hem kazanır hem harcarım diyor. Ve her gün söyler, keşke gençliğimde çalışsaydım diye. Durumları kötü mü, hayır, 3 evleri, arabaları var. Hatta evin birisinin kirasını ben alıyorum, doğacak oğlumun ihtiyaçları için. Ama annem yine de gücüm olduğunca kötü günler için çalışacağım demekten vazgeçmiyor.
Sen de kendini böyle motive et diyeceğim ama sen işten ayrılmayı çoktan kabullenmişsin, burada destek arıyorsun.

Öncelikle seni çok iyi anlıyorum. İşim gereği, senin hikayene benzer bir çok hikaye ile her hafta karşılaşıyorum. Hayat seçimlerden ibarettir, ve bir şeyi seçmek diğer alternatiflerden vazgeçmek anlamına gelir. Sen seçimini yapmışsın, aşkı seçmişsin. Geçmişi düşünmek, neden böyle yaptım demek ancak acı ve pişmanlık verir. Bu duygudan kurtulabilmen için öncelikle bunun senin seçimin olduğunu kabul etmelisin.
Sahip olamadıklarımız için yakınmak yerine, sahip oldukların için şükretmelisin. Bir düşün nelere sahipsin? Sağlık, aşk, ailen....
Tüm karşı çıkmalara rağmen evlendiğin sevgilinle evliliğini devam ettirebilmen ve huzur içinde yaşamanın bedeli olarak borçları ödemeniz gerekiyor. Bu açıdan bakmak belki biraz rahatlatır...Hayatta kimse mükemmel değildir.

Sabah uyanıyorum ilk işim kızımı ağlatarak evet ağlatarak diyorum çünkü uykusunu alamadan kalkıyor yavrum saat 07:30'da üzerimi giyinmeden önce kızımın kahvaltısını ettirip üstünü başını giydirip kendim giyinmeye başlıyorum.bu arada biryandan da yatagımızın üzerini kızımın odasını topluyorum..!

sabah evden çıkıp önce kızımı kreşe ardından kendim işe geliyorum..saat 18:00 de işten çıkıp kızımın kreşine gidiyorum..onu alıp eve geliyorum.üzerini çıkarıp hemen açsa eğer karnını dünden kalan bir yemekle doyuruyorum sonra derhal yemek işine eğer evde yemek yoksa..sonra yemek pişerken ev işine başlıyorum..saat 21:00 da çayımızı içerek tv'ye bakıyoruz eşim ve ben çünkü kızım o saate kadar çoktaaaan uyumuş oluyor..Şimdi siz sanıyormusunuz ki bunları güle oynaya yapıyorum kesinlikle hayır !!

ama hayat zor çalışmak ve bişeylere el atmak istiyorum eşime yük olmak istemiyorum kendi kazandığım parayla kızıma kendime eşime birşeyler almak eve katkıda bulunmak hoşuma gidiyor, neden elim ayagım tutuyorken çalışmayayım ? kendi paramla birikim bile yapıp ileride alacağımız evin eşyası ya da ön peşinatına vermek için didiniyorum resmen kızıma daha iyi bir gelecek sağlamak için hergün bu dediğim işleri yapmak zorundayım..İşyerim deseniz öyle allem kallem bir firma değil giyindiğim ayakkabının topuğu bile söz konusu ediliyor maalesef ve inanır mısın çay servisi ve iki patronunu odasının temizlik sorumluluğu bende ön muhasebeci olduğum halde .. Hayat böyle ben sana yaşadıklarımdan bir benze örnek verdim ve eşimin üzerine bu hayat yükünü daha fazla yıkmamak için çocugumun kreş çağı için elverişli zamanı gelince hopppp iş hayatına atıldım..Pişman mıyım ? değilim asla. ALLAH helalinden yemeyi borcumuzu derdimizi en kısa zamanda gidermeyi nasip etsin bize ve cümlesine..

Son düzenleme:
Size birşey tavsiye edeceğim. Evlenmeden ve şu kısacık evliliğiniz süresince öyle çok şikayet edecek şey yazdınız ki.
Evet herkes yaşadığını bilir tabi ki.
Ama çok negatifsiniz. Ve inanın herkesin türlü çeşit sorunları var. biraz pozitif olun. Herşey sizin için şikayet sebebi olmasın.
Eşinizin yerine koydum kendimi. Çok sıkıcı. Sürekli şikayet eden, mutsuz ve hiçbirşeyden memnun olmayan bir kadın profili.
Mutlaka destek alın.

Canım bende ön muhasebeciyim aslında eşimi iyi yapıyorum o konuda bi sıkıntım yok ama çalışmayı sevmiyorum işte sende haklısın senin içinde zor oluyordur sende birde çocuk var üstelik. Bilmiyorum belkide evliliğin getirdiği sorumluluk veçalışma hayatı eklenince ağır geldi bana. Burda bi bayan arkadaşım var oda bana diyor sen hassas bi bayansın herkez çalışma hayatını kaldıramaz sen ev hanımı olucak bi bayansın diyor aynen öyleyim çünkü dışardan bakıldıgındada belli oluyor bu. Bazı arkadaşlar eşini yarı yolda bırakıyosun falan demiş ama onu şimdiye kadar hiç yarı yolda bırakmadım ben ailemin yanındayken hiç ihtiyacım olmamasına ragmen gittim çalıştım sırf onunla bir yuva kuracağız diye ama zaman geçtikçe bunaldıgımı görüyorum rahat bi nefes alamıyorum. Çalışınca özgürlüğümün kısıtlı olması 10 saat boyunca sandalyenin tepesinde oturmak zorunda olmak sıkıyor beni. bi pazarım var ondada dinleneyim mi gezeyim mi evimle mi ilgileniyim eşimlemi yoksa kendimlemi ? Herzaman söylüyorum öyle bi ülkede yaşıyoruzki bayanla erkegin hiçbir ayrımı yok erkek kaç saat çalışıyosa kadınıda o kadar çalıştırıyolar en azından kadınlar için bi kolaylık sağlanmalı erkeklerin eve gidip yemek di vs. gibi dertleri yok ama kadınlar ne yapsın. Bu ağır çalışma koşullarında nereye kadar çalışacağız. Herkez devlet dairesinde çalışmıyorki. Bayanların çalışma saatinin kesinlikle azaltılması lazım öyle bi olduki akşam eve eşimizle beraber yada onlardan bile sonra giriyoruz. Ben evimde olmam gereken saatte minibüslerde sürünüyorum yada benim gibiler. Çalışma hayatını nasıl seveyimki gelde sev yani??

o zaman sizde kurslara felan gidin ,iyi bir meslek sahibi olun ve güzel bir iş arayışına başlayın.benimde düzgün bir mesleğim yok ama hayat şartlarından dolayı çalışmak zoeundayım okuyorum ben açıköğretim ve kursa başlamak istiyorum ,

bence sizde öyle yapın,inanın elinde düzgün bir meslek olduğunda seve seve işe gidip geleceksiniz..

hiç çalışmayı sevmiyorum nişanlıyım nişanlım asgari ücretin birz üstünde kazanıyo ..ve ben aman duman çalışamam edemm diye düşünüyorum yani..mecbur kalınca çalışır insan tabi. benimde bünyem kaldırmıyo çalıştım 2 ayrı yerde 3 ay olarak ikiside sıkıldım yani..aileden gelen rahatlıktır ve nazlı olmaktndır ..evt maddiyatı düşünmüyorz ama oda önemli cidden erteeldik 1 sene sonraya düğünümüzü neden mobilya taksitine başlayacz o bitsin sonra en azndn moblya taksit fiyatını evlennce ev k,rası veririz diye..off hayat zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…