en azından borçlarınız hafifleyene kadar sıkın dişinizi madem ki haz etmiyorsunuz çalışmaktan...
bütün yükü eşinize yıkıp en güzel dünlerinizi heba etmeyin derim...
maddi imkansızlık işin içine girince aşk meşk kalmıyor kanımca...
o zaman bir uzmandan yardım alacaksın canım inan stressiz sıkıntısız yaşayan insan yok herkesin sorunları var bazen benimde çok zor anlarım oluyor ama inan neler var bi de o insanları düşündükçe halime şükrediyorum eşinide seviyorsan bu kadarına değer bence millet evleniyor hergün dayak yiyior birde hergün kaç eve merdiven silmeye gidiyor o o insanlar ne yapsın bak ben evleneli 1buçuk sene oldu 28 yaşındayım eşimle severek evlendim 2 ünv te bitirdim eşim pendikte oturuyordu evi işi orda diye oraya yerleştik annemler beşiktaşta oturuyor şuan benim oturduğum yerde çok iş sahası yok karşıdan iş bulsam aldığım para yola gidecek kpss ye girdim biryere yerleşemedim bekliyorum gelecek seneyi 8 9 senedir panik atak hastasıyım ayrıca hipertiroidim var tiroid bezim çok çalışıyor ve ben 47 kiloyum boyun 171 daha önceden 43 kiloydum tansiyonum düşüyordu tiroidim paniğimi tetikliyordu her ay doktora gidiyorum ve yaşıtlarımın çoğunun evlatları var bende çocuk istiyorum bu ay 2 doktorumlada konuştum riskli ama çocuk yapmayı planladık ve ben halende iş arıyorum çünkü hamile kalırsam o hamilelik evde hiç geçmez ilacıda kestiğimiz için şu bikaç hafta baya zorlandım ama sabrediyorum çünkü sonunda bir takım hedeflerime ulaşacağım yavrum olacak diyorum mutlu olacağımı hayal ediyorum sende öyle düşün şimdi çok sıkılacaksın belki ama ilerde borçlarınız bitecek eşinlede mutluysan daha ne istiyorsun hayattan dişimizi sıkmazsak zorlukları yaşamazsak güzel günlerin kıymetini nasl anlarız demi ilerde borçlarınızda bitecek ki sonuçda bu adamı çok seviyorsun herşeyi göze alarak evlenmişsin o sevginin verdiği güçle herşeyi aşacağına inanmışsın şimdide bugünleri aşacağına inan sonra borçlarınız bitecek evde oturmakdan sıkılıp iş arayacaksın inan
Çalışmayı seven arkadaşlarada saygı duyuyorum ama ben kendi fikrimce sevmiyorum sevemedim eğer elinde düzgün bi mesleğinde yoksa insanı yıpratmakdan çökertmekden başka hiçbişey değil. Ben tatil oldugunda evimde oldugumda kendimi daha mutlu hissediyorum işten çıkmakdan başka çarem yok zaten istemeden işe gitmeninde bi faydası yok severek yapmadıkdan sonra..
Evt çok yoruldum çünkü birde tek sorumlulugum iş değilki evin işi gücü akşam eve geliyosun yine oturmak haram bu seferde ne pişecek ne yenicek evin işleri nasıl bunalmıyım ben nasıl(
Ben 6 aylık evliyim ama eşimle evliliğim öncesinde 10 senelik beraberliğimiz var. Küçük yaşta tanıştık o yaşın vermiş oldugu cesaretle yıllar geçiverdi. Maddi yönden eşimin ailesinin durumu yok. Babası emekli çalışmıyor evde. Anneside ev hanımı zaten. Neticede evlendik benim ailem kız tarafına düşen eşya çeyiz vs. aldılar herşeyimi. Ben çıktıgım dönemde ailem bu ilişkiye hep karşı çıktı maddi sebeplerden dolayı yapamazsın edemezsin gibi sürekli söylediler bana ama seviyordumda onu kaç seneyi nasıl söküp atabilirdim bütün hayallerimi onunla kurmuştum ben. Hep iyi olur inşallah diyerek yoluma devam ettim ailemi bir şekilde ikna ederim onlarında rızasını alırım diyordum. Ailemde bendeki kararlıgı gördükleri için razı oldular. Kabul etmek zorunda kaldılar istemeselerde. Aslında eşim çalışıyor iyi biryerdede çalışıyor çok şükür geliride türkiye şartlarında bi çok kişiye göre iyi. Ama evimiz yok ve evlenmeden önce kredi çektik eşyaları alabilmek ve düğünü yapabilmek için, herşey borçla yapıldı. Şimdi bi yandan ev kirası bir yandan her ay o kredinin borcu ve evin geçimi derken para kıtı kıtına gidiyor oda ben çalıştıgım için. Sorunum şu ben çalışamıyorum çalışma hayatında bi türlü mutlu olamıyorum. Mutsuzluk içinde işe gidiyorum sabahları ayaklarımı sürüye sürüye derler ya aynen o vaziyetteyim. Bu benim elimde değil çalışma hayatına hiç yatkın değilim. Bi kaç senedirde çalışıyorum ve artık kaldıramıyorum ben evimde olayım istiyorum. Ailemde bu durumumu gördüklerinde sen kendin istedin bu hayatı çalışmak zorunda oldugunu bilerek gittin ne bekliyordunki diyorlar çok üzülüyorum bu duruma ve öyle çaresizimkiNeden böyle olduk arkadaşlar neden eskiden herşey daha farklıymış neden şimdi iki kişide çalışmak zorunda oldu eşimizin aldıgı para neden yetmiyor ben isyan ediyorum bu duruma Benim bi bayan olarak neden evimde oturabilme özgürlüğüm yok. Sabah sabah ayazda yollara düşüyorum ben ve benim gibi bi çok bayan. Çalışma hayatından nefret ediyorum Allahım eşlerimize evi geçindirecek gücü kuvveti versin bizlere gerek kalmasın. Sağlıgım bozuldu benim yıprandım çalışmakdan usandım artık. 30 uma geldim nerdeyse ama bi çocugum olsun bile diyemiyorum neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş neden (((( Ben bi yuvam olsun istedim evimle ilgileneyim istedim bir müddet çalışırım diye düşünüyodum ama yapamıyorum olmuyor gitmiyor eşime söylüyorum çıkarsan napıcaz borç var diyor bi taraftn çaresiz durumdayım biraz daha kendimi sıkarsam hasta olucam iyice ne yapayım ben arkadaşlar ne olur fikir verin bana ((((
Sabah uyanıyorum ilk işim kızımı ağlatarakevet ağlatarak diyorum çünkü uykusunu alamadan kalkıyor yavrum saat 07:30'da üzerimi giyinmeden önce kızımın kahvaltısını ettirip üstünü başını giydirip kendim giyinmeye başlıyorum.bu arada biryandan da yatagımızın üzerini kızımın odasını topluyorum..!
sabah evden çıkıp önce kızımı kreşe ardından kendim işe geliyorum..saat 18:00 de işten çıkıp kızımın kreşine gidiyorum..onu alıp eve geliyorum.üzerini çıkarıp hemen açsa eğer karnını dünden kalan bir yemekle doyuruyorum sonra derhal yemek işine eğer evde yemek yoksa..sonra yemek pişerken ev işine başlıyorum..saat 21:00 da çayımızı içerek tv'ye bakıyoruz eşim ve ben çünkü kızım o saate kadar çoktaaaan uyumuş oluyor..Şimdi siz sanıyormusunuz ki bunları güle oynaya yapıyorum kesinlikle hayır !!
ama hayat zor çalışmak ve bişeylere el atmak istiyorum eşime yük olmak istemiyorum kendi kazandığım parayla kızıma kendime eşime birşeyler almak eve katkıda bulunmak hoşuma gidiyor, neden elim ayagım tutuyorken çalışmayayım ? kendi paramla birikim bile yapıp ileride alacağımız evin eşyası ya da ön peşinatına vermek için didiniyorum resmen kızıma daha iyi bir gelecek sağlamak için hergün bu dediğim işleri yapmak zorundayım..İşyerim deseniz öyle allem kallem bir firma değil giyindiğim ayakkabının topuğu bile söz konusu ediliyor maalesef ve inanır mısın çay servisi ve iki patronunu odasının temizlik sorumluluğu bende ön muhasebeci olduğum halde .. Hayat böyle ben sana yaşadıklarımdan bir benze örnek verdim ve eşimin üzerine bu hayat yükünü daha fazla yıkmamak için çocugumun kreş çağı için elverişli zamanı gelince hopppp iş hayatına atıldım..Pişman mıyım ? değilim asla. ALLAH helalinden yemeyi borcumuzu derdimizi en kısa zamanda gidermeyi nasip etsin bize ve cümlesine..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?