neden tuhaf geliyor ?

Herkes ne de cok karisiyor. Emsin. Emen memnun emziren memnun. Kime ne?siz gece defalarca kalkiyorsunuz rahatsiz değilsiniz hele dr calisan biri olarak. sutten kes diyenler neden rahatsiz anlamadim

Gerçekten mi.
Neden rahatsız oluyorlar anlamıyorum
Oyle gerçekten ben 18 ay emzirdim bir gun aniden birakimca ek gidaya gectim. Gorenler disinda kimse inanmiyor duruma. Neymis baska bisey yemezmis ek gidaya alismazmis vs vs. Istah meselesi cocuk yiyecekse zaten yer yemeyecekse de yemez bunun ek gidaya erken başlamak alistirmakla vs alakasi olmadigi bilimsel olarak da ortada.

Malesef bu tipler hep var. Eski insanlar oluyor genelde bunları söyleyenler. Bana da zamanında çok dediler 23 aylık falandı oğlumu sütten kestim bu sefer de bizim gelin hala emzürir falan demeye başladılar. Sallama anam sen nasıl istersen o kadar emzir kime ne?

oğlumu 2,5 yaşına kadar emzirdim. başka problemler sebebiyle psikiyatriye gitmiştim, doktor bana ilaç yazmasa 3e kadar bıraktırmayı düşünmüyodum.
hala uyurken elini arada bir atar memeye anne memeye bakçam duruyo mu der mesela
bunlar bana sevimli gelen şeyler. he mahremiyet eğitimi apayrı bi olay. onun bu olayla alakası yok ; o sapık olur falan diyenler kendi çocuklarını aç pipini amcalara göster kafasında yetiştirenler sen hiç bakma onlara...
bu senin ve bebeğinin verebileceğiniz bir karar.
o memeler bebe emzirelim diye yaratıldı. ossuruktan konusmasınlar -_-

Bebek istediği sürece emzirin. Bence zor geliyorsa bile bebek istiyorsa en az 2 sene emmeli. İstiyorsa... Sonrası annenin insiyatifine kalmış.

aman herşeyi derler. niye takiyorsun.?
benim kızım oğlunla yaşit 19 aylık..
16 aya kadar emzirdim..
kendi istegiyle birakti istemedi.. normal süt almaya başladi ne devam sütü nede mama vermiyorum. herşeye yediriyorum sonuçta... daha emzirseydin diyolar.. bende he dedim takmadim sen yinede emzir 2 yaşa yolu var.

sen onlara aldırma , emzirmeyip mama verseydin keşke emzirebilseydin derler.unut onları.kesmek için de bebeğini ve kendini dinle..bunu sana farklı yaşlarda iki çocuğunu tandem emzirmiş biri olarak söylüyorum

konu sahibi sana bişey söleyeyim mi?
herkes kendi fikrini konuşur.. aklına gelecek şeyler söler.. bu insanlık hali..
ee biz kendi fikrimize göre niye danişamiyoruz niye başkasina danişiyoruz onu düşünmek lazim..
kimseye alınmak zorunda degilsin agzi olan konuşuyolar..
lütfen kendi içini kendi fikrine güvenin. başkalarina degil..
kendinize güven lütfen...

Dünyada kabul gören 24 aya kadar emzirmek. Ama doğal annelik akımında çocuk kendi bırakana kadar emziriliyor. Kuzenim 5 yasina kadar emzirdi oglunu. Bakma yani sen cevrene. 19 aylık bebeğin sapık olacağını varsayan kendi sapıktır.

ne kadar kültürlü bir milletiz demek isterdim ama sapık olur ne demek ya. buna inanmak nasıl bir zihniyettir. 2 yaşına kadar bebek emebilir sağlık açısından bir sıkıntısı yok. 2 yaşından sonra kesmenizi tavsiye ediyor doktorlar. insanlar bilip bilmeden konuşmayı çok seviyor.

İlk çocuğumu emziremedim, herkes aaaa emmiyor mu neden emzirmiyorsun dedi( oysa profesyonel destek bile aldım, sütüm de vardı ama emmedi)
Şimdi ikinci çocuğum 21 aylık, aynı insanlar aaaaa emziriyor musun hala diyor.
Sağlık sorunu falan olmadıkça önümüzdeki bir yıl daha emzirmeyi düşünüyorum inşallah.
Kimsenin ne dediği de umrumda değil

Canim bende ocak 2017 annesiyim biraz toplu etine dolgun oglum .yakın akrabalar bile surekli yeter ,kes bunu ,dana gibi emiyo ,mahvoldun vs diyolar teyzeler annaanne falan bile kocaman oldu yeter diyo ama benim oglum oyle guzel emiyokii memmemmmmmm muahh ohh diyerek tek tesellisi meme uzuldugunde eee etraf boyle deyınce sasırdım valla kessemmi diyorum ama oglum cok duskun en azından 2 yasasın diyorum bakalim artık ogluma kıyamam yaa cok duskun memeyee 3 ay sonra napcam bilmiyorum.
Size de diyen oluyor muydu peki
Sonra nasıl biraktiniz

Meme yaraların gecti demi esracım ilk 8 ay surundum acıdan ama pes etmedim sukur rahat emiyoz artık biz bu defada yeter emzirdigin diyorlar

2.5 yasinda oglum hala emiyor. Memeyi kes diyenlere bahane buluyordum surekli. Artik ona bile useniyorum hicbisey demiyorum duymazdan geliyorum. Kime ne yaa kime neeee bi rahat birakmadilar herseye karismazsa ölecek hastaligina yakalanmislar. Dusun yakamizdan yeteeeer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…