Neden yaşiyorsunuz?

biz bu dunyaya imtahana geliyoruz.. eyer imtahandan gecersek cennet sonsuza dek bize armagan edilecek.. iste bu yuzden kimimiz zengin kimimiz fakir kimimiz anne babasiz kimimiz kalabalik ailede yasiyoruz kimimiz ac sokakta yasiyor kimimiz villada .. hayat sadece bu dunyadan ibaret olsa sencede cok haksizlik olmazmiydi? ama hayat sadece bu dunyadan ibaret degil ve hepimimizin sorunlari var hepimizin dertleri var hepmiz imtahandayiz.. hayat zor zaten onemli olan zora dayanmak.. kimisi cocuguyla kimisi anne babasiyla kimisi esiyle imtahan ediliyor.. InsaAllah hepimiz sinavdan geceriz..

20 yasindayim ama cok olaylar atlattim .. Deli gibi severek evlendim ve kötü bir sekilde ayriliyorum .. Babam küçüklugumden beri cok skntilar yasadi ve akraba olarak neredeyse kimsemiz yok .. Bu kadar seye ragmen ayaktayim ve ayaktayiz ..Bizden daha kotuleri de var ve Rabbime hamdediyorum herseye ragmen ki beterinden korusun bizleri .. Rabbim kimseye tasiyamayacagi yuku vermiyor bunu anladim .. Imtihan dunyasi ve yalan evet dogru ama mukafatini ahirette almak umuduyla yasiyorum .. Rabbimin verdigi bu emaneti ona sag salim teslim etmek icin , verdigi iradeyi Rabbimin rizasini kazanmak icin kullanip ahirette ebedi hayatta mutlu olmak icin yasiyorum.

Belli ki depresyondasınız.
Kendinize bir hedef tayin edip o hedef doğrultusunda yaşama azminizi arttırın.
İnançlı biriyseniz daha çok bilgi edinmeye devam edebilirsiniz.

Dünyaya geldiysek yaşayacağız, aksini iddia eden?

Evet, ölüm var. Hepimiz bir gün toprak olacagiz. Allaha inananlar da inanmayanlar da. Inananlar hayatın oldukten sonra devam edecegine iman edip buna uygun yasamaya calisirken inanmayanlar da hayatin bittigine inanip yasadiklari ömrü doyasiya gecirmekle ugrasiyorlar.
Kim ölmek ister ki? Cok şükür ki yaşamak için nedenlerimizden çok Allahin bize bictigi bir ömür var.
Biz uzun ömür hayal edip planlar yaparken birden ölebiliriz. Dedigim gibi aslinda ne kadar yasayacagimiz ya da neden yasadigimiz bizim elimizde değil. Nasil yasayacagimiz bizim elimizde....

İlac ve terapi aliyorum. Depresyonda oldugumun farkindayim. Yasamak zor ve sacma.gelsede bazen Allaha sukur intihari dusunmedim. Dusunmekten de korkuyorum. Allah gostermesin. Tesekkurler

İmtihan ediliyoruz yasadklarmzla,karsimiza çikan durumlarla imtihan ediliyoruz. Aslında ccok sansli olduğumuzu dusunebilirsin dünya üzerinde milyarlarca her türden canli var ve biz o kadar sansliyiz ki insan olarak yaratilmisiz. Bu imtihanin sonunda ya sefa cekicez ya cefa surucez.. Evet insanlar bu dünyada birseylerin pesinde koşturuyor umutlarimiz var hayallerimiz var sevinclerimiz uzuntulerimiz var.. Çünkü bunlari yaşamamiz lazim. Eğer çok sorgularsan normal olmayan boyutlara gecebilirsin. Ruh sagligin etkilenebilir.. Bu hayati güzelce yasamaya bak. Layığıyla.. Her şeyimiz tam çok şükür en önemlisi bir aklımız var dusunebiliyoruz.. Mutlu olmabiz dileğiyle :)

Haklisin . Bir ara cok.sorguladim merak ettimm insan.dogasi geregi zaten ogrenmek ister meraklidir. Hatta bazen cok zekilikten gelen birsey mi diyorum yanlis anlamayin su halde kendimi ovecek degilim. Ama sorgulamadan yasamak da anormal geliyordu bana.. İnsan.nasil merak etmez ki? Ruh sagligim sonunda etkilendi zaten Allah sifa versin bana. Yinede iyiyim suan eskiye nazaran

bana da olmuştu bu durum, bir arkadaşım o kadar okudu üniversitede mezun oldu , okul bitiminde eve gelirken trafik kazası geçirdi ve öldü, arkadaşımın ölümü psikolojimi bozmuştu , o an bende düşündüm dedim ne için çabalıyosun bu kadar o ara sınava çalışıyordum ölüm var işte sonunda , degermi gibi şeyler aklıma geliyodu ama işte yalan dünyada olsa çabalıyoruz imtihan diyoruz karşılıgını inancımıza göre ahirette alacagımızı düşünüyoruz . böyle bir durum işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…