- 24 Nisan 2014
- 959
- 685
- 358
- Konu Sahibi karbeyaz00
-
Ben zaten tartışmak için söylemedim tabi herkes inanıp inanmamakta serbestir beni ilgilendirmez ama benim inancıma göre uyarmam gerekiyordu gerçekten kimsenin kötülügünü istemem sizide tanımam etmem eğer benim dedigim çıkarsa orada görüşürüzPişman olacağınız, kaybedeceğiniz bir şey yoksa ne güzel. O zaman ahiret var veya yok, sizi bağlayan bir şey yok.
Ahiret varsa, yani sizin deyiminizle çok geç olursa, orası bizi bağlıyor. Ben kendi adıma bu riski alıyorum. Önümdeki 50-60 yılı, neyse artık, olup olmadığını bilmediğim bir hayata endeksli yaşamaktansa, istediğim gibi yaşamayı tercih ediyorum.
Sonuçta inanç meselesi. Siz belirttiğiniz gibi bu şekilde mutlusunuz, mutluluğu huzuru onda buluyorsunuz. Biz kendi yaşadığımız şekilde mutluyuz huzurluyuz. Önemli olan siz de biz de mutlu muyuz evet, o zaman tartışacak bir şey yok bence.
Aynı seyler hhatta daha fazlası... bunun ustüne babamı geç buldum.senede bi gördüm sırf ekmek parasına.hastaydı biz zorda kalmayalım kimse bakmaz die derdini söylemedi amelyt olmadı kaybettm.ailem çöktü... hepmzn psk berbat... hala şerfsz akraba skntsı yasıoz. Kaddslerm evlenemedi.evlndm evim yok işimz yok... okulumu bitiremedim hala okuyom... daha sayımmı...
Nie geldik kullk etmeye. Bazen bende aynı düsüncelere dalıom silkelenip kendime geliorm... görevimizi tamamyayıp gitcez önemyi olan iyi gitmek... çalış cnm...
Yani şükürsüzlükten demeyelimde bazılarımızın imtihanı farklı oluyor... mükafat saydığımız bi çok sey de aslında imtihan... kader deyip şükretmeye devam... bu dünyada çektiklerimiz öbür dünyada mükafat olarak dönecek..Her zaman Rabbe sukretmeyi bilmedigimiz icin bu hallere dusuyoruz aslinda . Bizden nice nice kotu insanlar var Rabbime hamdolsun beterinden korusun .. iman gucu kader insan inaninca daha cok rahatliyor inan ki .. Kaderde olan bazi seyleri yasiyoruz Rabbim yazmis elbet vardir bir hikmeti ..
Yani şükürsüzlükten demeyelimde bazılarımızın imtihanı farklı oluyor... mükafat saydığımız bi çok sey de aslında imtihan... kader deyip şükretmeye devam... bu dünyada çektiklerimiz öbür dünyada mükafat olarak dönecek..
aynen hayat çok ilginç yabana da olmuştu bu durum, bir arkadaşım o kadar okudu üniversitede mezun oldu , okul bitiminde eve gelirken trafik kazası geçirdi ve öldü, arkadaşımın ölümü psikolojimi bozmuştu , o an bende düşündüm dedim ne için çabalıyosun bu kadar o ara sınava çalışıyordum ölüm var işte sonunda , degermi gibi şeyler aklıma geliyodu ama işte yalan dünyada olsa çabalıyoruz imtihan diyoruz karşılıgını inancımıza göre ahirette alacagımızı düşünüyoruz . böyle bir durum işte.
İlac ve terapi aliyorum. Depresyonda oldugumun farkindayim. Yasamak zor ve sacma.gelsede bazen Allaha sukur intihari dusunmedim. Dusunmekten de korkuyorum. Allah gostermesin. Tesekkurler
Acı çeken, hayatı boş bulan ve neden yaşadığını sorgulayan insanlara imtihan imtihan diyenleri gördükçe Alamut Kalesi ve Hasan Sabbah geliyor aklıma :)
tedavi görüyorsanız çok normal bu düşünceler..ben dini eğitim almış bu konuda kendimi yetiştirmiş bir insandım sözde..yaşadıklarınızı yaşadım..çok acı çektim..Allah ım neden bana yardım etmiyor dedim...sonradan farkına vardım.Rabbim e daha yakın olmayı öğrenebilmem için gerekliydi bu..acı çekerek pişmek gibi..öyle sıkıntılar yaşadımki..maddi hiçbir problem gözümü korkutamaz artık..tedavimi en güzel şekilde oldum tabi..oluyorumda..demem o ki geçiyor..belliki vesvesenizde var..bunun için ihlas felak nas sureleri ilaç..şifalar dilerim
Canim o anlar gelince oyle aci cekiyorum.ki Allahtan uzaklasmistim belki ceza bu bana am artik aklim basima geldi insallah sifa verir bana. Ayrildigim.sevgilimi kndim.birakmistim mesela smdi o bni unuttu bn hastayim.diye kndimi yiyorum daha beter ediyorum elimde olmadan dsunceler geliyor. Bana yazarmisin.hangi doktora gttin ilac verdi mi neler kullandin merak ettim
canım özel mesaj attım..göz atarsın..ben eşim benden vazgeçer hastayım diye ağlıyordum:)sürekli etrafımı üzdüğümü düşünyordum hastalığımla ama bu depresyonun getirdiği duyguymuş..suçluluk hissi veriyor insana..ama çok gereksiz düşünceler bunlar:)
o ne ki
Dusunuyorum evet neden yasiyoruz? Ailemiz var evet belki bir evladiniz var onun icin.. belki de bir sevdiginiz. Ama sonunda olecegiz ole ya da boyle olup gidecegiz. Dini olarak da dusunelim zaten burasi yalan dunya. Bu durumda burada savasacak gucu nasil buluyorsunuz? Ben nasil boyle oldum bilmiyorum kendimi telkin edip mutlu etmeye calisiyorum..Fakat bu dusunce tekrarliyor kendini . Bazen kendimi dunyayi disardan izliyormus gibi hissediyorum sanki herkes bu sahte dunyada mutlu mesut kahkahalar atiyor vs yanlarindan geciyorum.nasil sonunda olecegini bildigin halde mutlu olursun. Umutlarim var diyeceksiniz yada hayat cok.guzel. Guzel degilki . Cok sukur bir ailem.var binlerce kez sukur. Ama.hayat sizce de cok zor degil.mi ? Ne yapmaliyim.bilmiyorum.. Dini bilgiler edinmeye mi.yonelmeliyim daha cok cunku bir ara Allahin varligni sorgulamistim ama.suan bu dusuncem gecti . Mutlu olamiyorum hersey bos geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?