Neden yaşiyorsunuz?

Seninle uzuuunca konusmak isterdim
Nasıl özendim bilsen :)

Boşluk yaşıyorsun bence K karbeyaz00 bi amaç edinsen fikrin değişir,seni anlıyorum bana da çok olur. Spiritüalizm ile ilgileniyorum iyi geliyor :) şimdilik anne olmak nasıl bişey ona odaklıyım mesela, kariyer istiyodum daha elde edemedim,ama ona da umudum var. Oku,öğren,araştır, en önemlisi bir amaç. Hayatta hedefin ne?

yaşamasak ne yapcaz ki ölüm çok mu güzel kara toprağın altına girmek çok mu güzel
üstelik kimsenin bilmediği bi yer orda bizi ne bekliyor bilmiyoruz bile ..
dünya ya geldik işte yaşayıp , göçüp gideceğiz

Neden yaşıyoruz sorusu mantıksal olarak biraz hatalı değil mi ?
Yaşamak zorunda olduğumuz için yaşıyoruz şuan için...
Çünkü ölüm kararı bizlerin elinde olan bir şey değil.
Özelden konuşabiliriz uzun uzun bu konular çok derin.

Sezen Aksu'nun şu şarki sözü geldi aklıma gelsin hayat bildiği gibi gelsin işimiz bu yaşamak.

bu dünya fani ..
elbette öleceğiz ..
iyi insan olmak ..
mutlu olmak ..
sevdiklerimle vakit geçirmek ..
imtihanı geçmek için yaşıyoruz ..
şükrediyoruz ..

Ölüm ölüm dusuncesi beni korkutmustur herzaman ama olecegim korkusu yaptiklarima yasayasima etki edemedi izin vermedim illaki olcez zaten agir basan seyler vardi mesela evet hayat cooook zor ama coook guzel mutlu oldugum zamanlar oldu ve oluyor olacakta oyuzden herseye ragmen ben yasamak istiyorum ben kendimce

Size tavsiyem hayatta bir amac edinin.
Hayatta amaci olmayan insanlar boyle ben niye varim, niye yasiyorum gibi sorular sorarlar, dogrudur. Bir amaciniz olursa anlarsiniz neden yasadiginizi.

Kendime gelince... Ben mutlu olmak icin yasiyorum. Bu ugurda hedeflerim, amaclarim var. Hayatta cok guzel planlarim var. Onlara ulasmak icin daimi bir caba icerisindeyim, ve ulastikca gelecege dair umudum da, yasama sevincim de artiyor. Ahiret, imtihan, sinav gibi inanclarim yok. Sadece bu dunyaya inanirim, cennet de cehennem de buradadir benim icin. Burada, su anda, su yasimda, ve olmeden once gelecegimde mutlu yasamaya odakliyim, oldukten sonrasina degil. Oradan sonrasini bilemem, pek merak da etmem, bilmedigim seyin planini, hazirligini yapamam.

Hayati cok karmasik hale getirmeye gerek yok. Basit yasayin. Oyle bu konulari cok cok dusunecek kadar vaktiniz de olmasin.

Bu konunun sonu din,inanc,ahir hayat inananlar inanmayanlara döner

Her canlının dunyaya gelme nedeni vardir sorgulamiyorum
Ölümler var ve toprak kokusu cok guzel..

Allah de ötesini bırak Uğur Koşarın kitabı aradığın soruya cevap verecektir. Tavsiye ederim bi bak istersen

benim de bu soruyu kendime sordugum cok olmustur.. su an ben de senin gibi hayati disardan izliyorum. benden baska herkes mutlu, hayalleri, hedefleri var. benimde var, ama gerceklestirebilmeme imkan yok. gucum yetmiyor cunku, boyle yasamaya alsmak zorundayim.. zincirleme bir sekilde olumsuzluklar yasayip, bol gozyasindan sonra pek onemi kalmiyor zaten hayatin.bundan sonra basima iyi seyler gelse ne olacak diyorum. bu saatten sonra ne anlami var...
ama cok sukur inancliyim. hep sabir ve sukrettim.sabretmeye devam ediyorum.taaki ölünceye kadar... sende sabret..bakalim bizi daha neler bekliyor...

müslümanın depresyonu olmaz derler ama işte zaman zaman da olsa kapılıyoruz bu düşüncelere

yarım ci...m alınca anlıyorsunuz neden yaşadığınızı şaka bir tarafa herkes kapılır arada böyle, bir uğraşı bulun kafanız dağılsın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…