- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
- Konu Sahibi karbeyaz00
-
balık burcumusun :)
hem dunyalik icin çalış hem ahiretin için . ölüm son değil başlangıçtır Allaha kavuşmaktır . Allaha yakışır bir kul olmaya çalışmak lazımDusunuyorum evet neden yasiyoruz? Ailemiz var evet belki bir evladiniz var onun icin.. belki de bir sevdiginiz. Ama sonunda olecegiz ole ya da boyle olup gidecegiz. Dini olarak da dusunelim zaten burasi yalan dunya. Bu durumda burada savasacak gucu nasil buluyorsunuz? Ben nasil boyle oldum bilmiyorum kendimi telkin edip mutlu etmeye calisiyorum..Fakat bu dusunce tekrarliyor kendini . Bazen kendimi dunyayi disardan izliyormus gibi hissediyorum sanki herkes bu sahte dunyada mutlu mesut kahkahalar atiyor vs yanlarindan geciyorum.nasil sonunda olecegini bildigin halde mutlu olursun. Umutlarim var diyeceksiniz yada hayat cok.guzel. Guzel degilki . Cok sukur bir ailem.var binlerce kez sukur. Ama.hayat sizce de cok zor degil.mi ? Ne yapmaliyim.bilmiyorum.. Dini bilgiler edinmeye mi.yonelmeliyim daha cok cunku bir ara Allahin varligni sorgulamistim ama.suan bu dusuncem gecti . Mutlu olamiyorum hersey bos geliyor.
seninki travma.sonucu stres bozuklugu olmus. bnmki de aile sorunlari sevgiliden ayrilmayla basladi.. aslinda hep depresifim ama yukseldi aklimi yitirecegimi dusunuyordum bir ay once baya kotu oldum simdi daha iyiyim.bana da olmuştu bu durum, bir arkadaşım o kadar okudu üniversitede mezun oldu , okul bitiminde eve gelirken trafik kazası geçirdi ve öldü, arkadaşımın ölümü psikolojimi bozmuştu , o an bende düşündüm dedim ne için çabalıyosun bu kadar o ara sınava çalışıyordum ölüm var işte sonunda , degermi gibi şeyler aklıma geliyodu ama işte yalan dünyada olsa çabalıyoruz imtihan diyoruz karşılıgını inancımıza göre ahirette alacagımızı düşünüyoruz . böyle bir durum işte.
yükselen balık :)...hayir sen
her gün la la la la diyerek çiçeği koklayıp, şükredip.. koşup ağaca sarılıp gülümseyip! oradan derin bir nefes alıp aman hayat ne güzellll demenin yolu yok..
ara ara hayattan bıkmak, zorlanmak, anlamsız bulmak çoğu şeyi bence normal.. hatta daha sağlıklı..
o zaman yeni güne sevinmeyi, şükretmeyi, anlamayı başarabiliriz..
en iyi ihtimalle dişlerim dökülmeden, kızımı halam sanmadan, altıma bolca kaçırmadan bi 40 senem vardır..
tadını çıkarmayı planlıyorum.. allah kızıma sağlık afiyet verdikten sonra aksi için sebebim yok..
ben kızımı doğurduğumda dünya nüfusu 6 milyar civarında idi o andan beri gerçek nüfus artık "1"..
gerisi kuru kalabalık:)
not: beni hayattan soğutan tek bir unsur vardı hayatımda.. onun da icabına baktım.. herkesin derdi hayatı farklıdır ama sağlık varsa çözülmez bişey yok derler ya klişe gelmesin.. öyle.. ama gerçekten o güç ve istek varsa..
sorun o guc ve istek zaten... allah saglik versin cidden. Once akil sagligi sonra fiziki Allah kimseyi zorda birakmasin.
Hayatına yeni hedefler koy kariyer ya da yuva kurmak gibi. Hayat zor şüphesiz ama hayatı anlamlı kılan da zorluklardır. Yemeklerin bile acısı tatlısı vardır ama hepsinin tadı başkadır . Hayat dediğin de bir nevi yemektir hatalarından ders çıkardığında hayattan zevk alırsın hayat o zaman acılı bir kebaba benzer :) ahhh ahhh olsa da yesek gariDusunuyorum evet neden yasiyoruz? Ailemiz var evet belki bir evladiniz var onun icin.. belki de bir sevdiginiz. Ama sonunda olecegiz ole ya da boyle olup gidecegiz. Dini olarak da dusunelim zaten burasi yalan dunya. Bu durumda burada savasacak gucu nasil buluyorsunuz? Ben nasil boyle oldum bilmiyorum kendimi telkin edip mutlu etmeye calisiyorum..Fakat bu dusunce tekrarliyor kendini . Bazen kendimi dunyayi disardan izliyormus gibi hissediyorum sanki herkes bu sahte dunyada mutlu mesut kahkahalar atiyor vs yanlarindan geciyorum.nasil sonunda olecegini bildigin halde mutlu olursun. Umutlarim var diyeceksiniz yada hayat cok.guzel. Guzel degilki . Cok sukur bir ailem.var binlerce kez sukur. Ama.hayat sizce de cok zor degil.mi ? Ne yapmaliyim.bilmiyorum.. Dini bilgiler edinmeye mi.yonelmeliyim daha cok cunku bir ara Allahin varligni sorgulamistim ama.suan bu dusuncem gecti . Mutlu olamiyorum hersey bos geliyor.
ben kızımı doğurduğumda dünya nüfusu 6 milyar civarında idi o andan beri gerçek nüfus artık "1"..
gerisi kuru kalabalık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?