- Konu Sahibi karbeyaz00
-
Size tavsiyem hayatta bir amac edinin.
Hayatta amaci olmayan insanlar boyle ben niye varim, niye yasiyorum gibi sorular sorarlar, dogrudur. Bir amaciniz olursa anlarsiniz neden yasadiginizi.
Kendime gelince... Ben mutlu olmak icin yasiyorum. Bu ugurda hedeflerim, amaclarim var. Hayatta cok guzel planlarim var. Onlara ulasmak icin daimi bir caba icerisindeyim, ve ulastikca gelecege dair umudum da, yasamao sevincim de artiyor. Ahiret, imtihan, sinav gibi inanclarim yok. Sadece bu dunyaya inanirim, cennet de cehennem de buradadir benim icin. Burada, su anda, su yasimda, ve olmeden once gelecegimde mutlu yasamaya odakliyim, oldukten sonrasina degil. Oradan sonrasini bilemem, pek merak da etmem, bilmedigim seyin planini, hazirligini yapamam.
Hayati cok karmasik hale getirmeye gerek yok. Basit yasayin. Oyle bu konulari cok cok dusunecek kadar vaktiniz de olmasin.
müslümanın depresyonu olmaz derler ama işte zaman zaman da olsa kapılıyoruz bu düşüncelere
yarım ci...m alınca anlıyorsunuz neden yaşadığınızışaka bir tarafa herkes kapılır arada böyle, bir uğraşı bulun kafanız dağılsın :)
Allah de ötesini bırak Uğur Koşarın kitabı aradığın soruya cevap verecektir. Tavsiye ederim bi bak istersen
Siz o sorgulamayı yaptığınız an kopmuşsunuz zatenDusunuyorum evet neden yasiyoruz? Ailemiz var evet belki bir evladiniz var onun icin.. belki de bir sevdiginiz. Ama sonunda olecegiz ole ya da boyle olup gidecegiz. Dini olarak da dusunelim zaten burasi yalan dunya. Bu durumda burada savasacak gucu nasil buluyorsunuz? Ben nasil boyle oldum bilmiyorum kendimi telkin edip mutlu etmeye calisiyorum..Fakat bu dusunce tekrarliyor kendini . Bazen kendimi dunyayi disardan izliyormus gibi hissediyorum sanki herkes bu sahte dunyada mutlu mesut kahkahalar atiyor vs yanlarindan geciyorum.nasil sonunda olecegini bildigin halde mutlu olursun. Umutlarim var diyeceksiniz yada hayat cok.guzel. Guzel degilki . Cok sukur bir ailem.var binlerce kez sukur. Ama.hayat sizce de cok zor degil.mi ? Ne yapmaliyim.bilmiyorum.. Dini bilgiler edinmeye mi.yonelmeliyim daha cok cunku bir ara Allahin varligni sorgulamistim ama.suan bu dusuncem gecti . Mutlu olamiyorum hersey bos geliyor.
sizinki daha cok elestiri olmus. saolSiz o sorgulamayı yaptığınız an kopmuşsunuz zaten
inançlı insanlar bu gibi durumlara düşmez
madem bu kadar farkındasınız yalan dünya olduğunun
ahiret için çabalayın
Peki kardeşim hiç merak etmedinmi geçici bi hayat neden var neden bukadar güzel agaçlar çiçekler var bence insanın bunu sorgulaması lazım nekadar yaşayacagımız belli değil herşeyi bu dünyada yaşadın bütün zevkleri tattın ya sonra bi sınava girerken bile çabalayıp çalışıp öyle gireriz kendimizi garantiye alırız neden ölüm sonrasını araştırmayız niyetim seni yarğılamak değilSize tavsiyem hayatta bir amac edinin.
Hayatta amaci olmayan insanlar boyle ben niye varim, niye yasiyorum gibi sorular sorarlar, dogrudur. Bir amaciniz olursa anlarsiniz neden yasadiginizi.
Kendime gelince... Ben mutlu olmak icin yasiyorum. Bu ugurda hedeflerim, amaclarim var. Hayatta cok guzel planlarim var. Onlara ulasmak icin daimi bir caba icerisindeyim, ve ulastikca gelecege dair umudum da, yasama sevincim de artiyor. Ahiret, imtihan, sinav gibi inanclarim yok. Sadece bu dunyaya inanirim, cennet de cehennem de buradadir benim icin. Burada, su anda, su yasimda, ve olmeden once gelecegimde mutlu yasamaya odakliyim, oldukten sonrasina degil. Oradan sonrasini bilemem, pek merak da etmem, bilmedigim seyin planini, hazirligini yapamam.
Hayati cok karmasik hale getirmeye gerek yok. Basit yasayin. Oyle bu konulari cok cok dusunecek kadar vaktiniz de olmasin.
Peki kardeşim hiç merak etmedinmi geçici bi hayat neden var neden bukadar güzel agaçlar çiçekler var bence insanın bunu sorgulaması lazım nekadar yaşayacagımız belli değil herşeyi bu dünyada yaşadın bütün zevkleri tattın ya sonra bi sınava girerken bile çabalayıp çalışıp öyle gireriz kendimizi garantiye alırız neden ölüm sonrasını araştırmayız niyetim seni yarğılamak değil
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Diger canlılar niye var sorusunun cevabı neden bi ölüm sonrası hayatın varlıgı olsun ki? İkisi arasındaki baglantı nedir yani?Birşeylerin varlığını sorgulamakla ahiretin alakası yok. Ben niye varsam, başka varlıklar da o yüzden var.
Ölm sonrasını araştırmaya gerek duymuyorum. Zaten muamma birşeyi nereden araştırayım, gidince görürüz. Din demeyin şimdi, din inancım yok. Ölümden sonrasına kafa yormam, nefes aldığım hayata bakarım.
Benim hayatla ilgili kafa yorduğum konular çok başka. Sormuşsunuz madem, derine inmeden bakış açımı yazdım. Konu şimdi dine kaysın istemiyorum, o yüzden ahiret, inanç vs sorularınıza devam etmezseniz iyi olur.
Birşeylerin varlığını sorgulamakla ahiretin alakası yok. Ben niye varsam, başka varlıklar da o yüzden var.
Ölüm sonrasını araştırmaya gerek duymuyorum. Zaten muamma birşeyi nereden araştırayım, gidince görürüz. Din demeyin şimdi, din inancım yok. Ölümden sonrasına kafa yormam, nefes aldığım hayata bakarım. Siz istediğinize inanabilirsiniz, ama dünyada ne kadar insan varsa bir o kadar da inanç vardır.
Benim hayatla ilgili kafa yorduğum konular çok başka. Sormuşsunuz madem, derine inmeden bakış açımı yazdım. Konu şimdi dine kaysın istemiyorum, o yüzden ahiret, inanç vs sorularınıza devam etmezseniz iyi olur.
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Diger canlılar niye var sorusunun cevabı neden bi ölüm sonrası hayatın varlıgı olsun ki? İkisi arasındaki baglantı nedir yani?
Ölüm sonrası hayatın varlıgına yani en azından dinlerde gösterildigi sekildeki varlıgına hic inanmıyorum. Ama nasıl bu hayata kendi secimlerimiz sonucu gelmediysek öyle bi hayat varsa oraya da kendi secimlerimiz sonucu gitmicez. Elimizde secim yapabildigimiz tek bi an var o da bu hayat. Neden mutlu olmayı tercih etmeyelim ki ?
Öyle bi hayat varsa bile bizim onda su anda bi tasarruf hakkımız yok. Ama öte yandan ipleri kendi elimizde olan bi hayat var önümüzde. Varlıgı hakkında hicbi zaman emin olamayacakları bi hayata gercekte var olan hayatlarından daha fazla baglı olan insanları gercekten anlamakta zorlanıyorum.
Çünkü papatyaları seviyorum.
Aynı seyler hhatta daha fazlası... bunun ustüne babamı geç buldum.senede bi gördüm sırf ekmek parasına.hastaydı biz zorda kalmayalım kimse bakmaz die derdini söylemedi amelyt olmadı kaybettm.ailem çöktü... hepmzn psk berbat... hala şerfsz akraba skntsı yasıoz. Kaddslerm evlenemedi.evlndm evim yok işimz yok... okulumu bitiremedim hala okuyom... daha sayımmı...20 yasindayim ama cok olaylar atlattim .. Deli gibi severek evlendim ve kötü bir sekilde ayriliyorum .. Babam küçüklugumden beri cok skntilar yasadi ve akraba olarak neredeyse kimsemiz yok .. Bu kadar seye ragmen ayaktayim ve ayaktayiz ..Bizden daha kotuleri de var ve Rabbime hamdediyorum herseye ragmen ki beterinden korusun bizleri .. Rabbim kimseye tasiyamayacagi yuku vermiyor bunu anladim .. Imtihan dunyasi ve yalan evet dogru ama mukafatini ahirette almak umuduyla yasiyorum .. Rabbimin verdigi bu emaneti ona sag salim teslim etmek icin , verdigi iradeyi Rabbimin rizasini kazanmak icin kullanip ahirette ebedi hayatta mutlu olmak icin yasiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?