Neden yaşiyorsunuz?

Okulumun son yili icim skiliyor calisacagim tamam is bulacagim bitince. Asktan yana yuzum gulmuyor benim. Mutsuzum.hayat bombos geliyor icimi skinti basiyor aglayasim.geliyor aglayamiyorum

Siz o sorgulamayı yaptığınız an kopmuşsunuz zaten
inançlı insanlar bu gibi durumlara düşmez
madem bu kadar farkındasınız yalan dünya olduğunun
ahiret için çabalayın

Senin gibi her gün, bir gün öleceğimi düşünmeyerek yaşıyorum. Allah' ın bize tattırdığı, tattıracağı hislere şükrederek yaşıyorum. Seviyorum çiçeği koklamayı, hayvanları, çocukları sevdiğimde o gözlerindeki masumiyeti görmeyi seviyorum. . Hayattaki güzel şeylerin bana huzur vermesine izin veriyorum. Allah' ın bin bir mucizeyle yarattığı, sizin yalan dediğiniz Dünya ' da bize bahşettiği türlü türlü güzelliği, türlü türlü değişik hissi tatmayı seviyorum. . İşte böyle. . Dayanılmaz ve çekilmez yapan kişinin kendisi kısaca.

Ben müslüman degilim.

Şu anki yaşamımız da sınav falan degil bana göre.

Müslüman oldugum dönemde bile bu sınav düsüncesi hep vicdanen beni rahatsız ederdi. Mesela babası tarafından defalarca tecavüze ugrayan cocugun sınavını göremiyorum ben. Bu cocuk ileride cennete bile gitse ondan cok daha iyi bi hayat yasayan insanlar da gitmeyecek mi aynı cennete? E nerede adalet? Sınav adil degil ki sonuc adil olsun. Nerede taşıyamayacagı yük yüklemez durumu? Cocuk yasta tecavüz mesela taşınabilir mi yük mü?
Ama biliyorum ki inanan insanlar da bu insafsızlıklar cezasız kalmıcak en azından diye seviniyolar. Zaten inancın temelinde de adalet arayısı ve ölümü kabullenememe hali cok agır basıyo bana göre.

Konu sahibesi bana neden yasıyosun dersen cevap vereyim: kesinlikle ölmekten daha iyi bi secenek oldugu icin.

Milyonlarca yıllık süreclerin birlesip kendini anlamlandırabilecek bi bilinc olusturması o kadar güzel bi sey ki bu fırsatı hayatta ölerek kaçıramam. Gittigi yere kadar kullanmam lazım.

Acı cekebilmek, mutlu olabilmek, dünyayı anlayabilmek, ögrenebilmek tüm bunlar mucize resmen. Olayları anlayabilmek, farklı anlamlar yükleyebilmek, onlar sonucunda bi seyler hissedebilmek...

Ölmek degil ama yasayamamak, hayatı ve tecrübeleri kacırmak benim canımı yakar.

Bi gün hepimiz ölecegiz. Hani babam ve oglum filminde diyodu ya bi gün yeni bi film girecek vizyona ama ben göremicem, yeni bi sarkı cıkacak ama ben dinleyemicem, oglumun büyüdügünü göremicem diye. Evet eninde sonunda hayat devam edicek ve biz göremicez. Bunu kabullenin ve kendi ufak sonsuzlugunuzun tadını cıkarın. Bi de the fault in our stars filmini izleyin. Kısacık bi hayatın bile nasıl degerli oldugunu anlayacaksınız.

neden yaşıyorum? gelmişiz bir kere dunyaya
yaşamak zorunda oldugumu bıldıgım için bir şekilde yaşıyorum...

Peki kardeşim hiç merak etmedinmi geçici bi hayat neden var neden bukadar güzel agaçlar çiçekler var bence insanın bunu sorgulaması lazım nekadar yaşayacagımız belli değil herşeyi bu dünyada yaşadın bütün zevkleri tattın ya sonra bi sınava girerken bile çabalayıp çalışıp öyle gireriz kendimizi garantiye alırız neden ölüm sonrasını araştırmayız niyetim seni yarğılamak değil

Birşeylerin varlığını sorgulamakla ahiretin alakası yok. Ben niye varsam, başka varlıklar da o yüzden var.
Ölüm sonrasını araştırmaya gerek duymuyorum. Zaten muamma birşeyi nereden araştırayım, gidince görürüz. Din demeyin şimdi, din inancım yok. Ölümden sonrasına kafa yormam, nefes aldığım hayata bakarım. Siz istediğinize inanabilirsiniz, ama dünyada ne kadar insan varsa bir o kadar da inanç vardır.
Benim hayatla ilgili kafa yorduğum konular çok başka. Sormuşsunuz madem, derine inmeden bakış açımı yazdım. Konu şimdi dine kaysın istemiyorum, o yüzden ahiret, inanç vs sorularınıza devam etmezseniz iyi olur.

Son düzenleme:
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Diger canlılar niye var sorusunun cevabı neden bi ölüm sonrası hayatın varlıgı olsun ki? İkisi arasındaki baglantı nedir yani?
Ölüm sonrası hayatın varlıgına yani en azından dinlerde gösterildigi sekildeki varlıgına hic inanmıyorum. Ama nasıl bu hayata kendi secimlerimiz sonucu gelmediysek öyle bi hayat varsa oraya da kendi secimlerimiz sonucu gitmicez. Elimizde secim yapabildigimiz tek bi an var o da bu hayat. Neden mutlu olmayı tercih etmeyelim ki ?
Öyle bi hayat varsa bile bizim onda su anda bi tasarruf hakkımız yok. Ama öte yandan ipleri kendi elimizde olan bi hayat var önümüzde. Varlıgı hakkında hicbi zaman emin olamayacakları bi hayata gercekte var olan hayatlarından daha fazla baglı olan insanları gercekten anlamakta zorlanıyorum.

Gidip de dönen, dönüp de anlatan yok kızlar : ) Ölümden sonra hayat vardır veya yoktur, belki ahiret vardır, belki sonsuz bir hiçlik var hatta belki gerçekten reenkarnasyon var ve bambaşka bir hayata geleceğiz. Hepsi ihtimal, hiçbiri kesin değil. Kesin olan tek şey bugün yaşıyor olduğum. Dolayısıyla anlamlandırmam gereken şey de yaşıyor olduğum bu fani hayat. O yüzden de hakkını vererek yaşamak en güzeli.

Konu sahibi, neden yaşıyorsunuz demişsiniz ya, ben mutlu olmak için yaşıyorum. Cuma akşamı arkadaşlarımla dışarı çıkmak için yaşıyorum, aşık olmak için yaşıyorum, köpeklerimi parka götürmek için yaşıyorum, izlediğim dizinin yeni bölümünü görmek için yaşıyorum, beklediğim kitabın piyasaya çıkması için yaşıyorum. Evet, cuma akşamı çıktığımda belki güzel geçmiyor, aşık olup günümü görüyorum, izlediğim dizi final bile yapmadan bitiyor veya beklediğim kitap rezil çıkıyor. Olabilir, hayat her zaman dört dörtlük gitmiyor, inişleri de çıkışları da var. Mühim olan o çıkışların tadını çıkarıp, inişe geçtiğinde de tekrardan çıkışa geçeceğini biliyor olmak.

Bu kadar kafa yormayın hayat için. Yaşayın gitsin.

İnanç sisteminize göre değişir.
Ahirete inanmayanlar için anı yaşamadır. İnananlar için ahireti kazanmaktır.
İnansak da inanmasak da, istesek de istemesek de eninde sonunda öleceğiz.
Bu dünyada ölümden başkası yalan, yalannn...
Neden mi yaşıyorum,yaşadığım zamanların hesabını güzel verebilmek için... becerebiliyor muyum??
Ona da RABBİM karar verecek...

Bak kardes senin ki depresyon felan degil...
Senin ruhun ac ve onu kuranala namazla teskin etmelisin..
Muhakkakki huzur namazdadir..

Aynı seyler hhatta daha fazlası... bunun ustüne babamı geç buldum.senede bi gördüm sırf ekmek parasına.hastaydı biz zorda kalmayalım kimse bakmaz die derdini söylemedi amelyt olmadı kaybettm.ailem çöktü... hepmzn psk berbat... hala şerfsz akraba skntsı yasıoz. Kaddslerm evlenemedi.evlndm evim yok işimz yok... okulumu bitiremedim hala okuyom... daha sayımmı...
Nie geldik kullk etmeye. Bazen bende aynı düsüncelere dalıom silkelenip kendime geliorm... görevimizi tamamyayıp gitcez önemyi olan iyi gitmek... çalış cnm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…