- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
- Konu Sahibi karbeyaz00
-
Eleştirme değil bu size gerçekleri gösterdimsizinki daha cok elestiri olmus. saol
İkinci paragrafa bayıldım. Altını cizmek istedim ama beceremedim.Gidip de dönen, dönüp de anlatan yok kızlar : ) Ölümden sonra hayat vardır veya yoktur, belki ahiret vardır, belki sonsuz bir hiçlik var hatta belki gerçekten reenkarnasyon var ve bambaşka bir hayata geleceğiz. Hepsi ihtimal, hiçbiri kesin değil. Kesin olan tek şey bugün yaşıyor olduğum. Dolayısıyla anlamlandırmam gereken şey de yaşıyor olduğum bu fani hayat. O yüzden de hakkını vererek yaşamak en güzeli.
Konu sahibi, neden yaşıyorsunuz demişsiniz ya, ben mutlu olmak için yaşıyorum. Cuma akşamı arkadaşlarımla dışarı çıkmak için yaşıyorum, aşık olmak için yaşıyorum, köpeklerimi parka götürmek için yaşıyorum, izlediğim dizinin yeni bölümünü görmek için yaşıyorum, beklediğim kitabın piyasaya çıkması için yaşıyorum. Evet, cuma akşamı çıktığımda belki güzel geçmiyor, aşık olup günümü görüyorum, izlediğim dizi final bile yapmadan bitiyor veya beklediğim kitap rezil çıkıyor. Olabilir, hayat her zaman dört dörtlük gitmiyor, inişleri de çıkışları da var. Mühim olan o çıkışların tadını çıkarıp, inişe geçtiğinde de tekrardan çıkışa geçeceğini biliyor olmak.
Bu kadar kafa yormayın hayat için. Yaşayın gitsin.
Sorgulanacak birşey yokki burada.Dusunuyorum evet neden yasiyoruz? Ailemiz var evet belki bir evladiniz var onun icin.. belki de bir sevdiginiz. Ama sonunda olecegiz ole ya da boyle olup gidecegiz. Dini olarak da dusunelim zaten burasi yalan dunya. Bu durumda burada savasacak gucu nasil buluyorsunuz? Ben nasil boyle oldum bilmiyorum kendimi telkin edip mutlu etmeye calisiyorum..Fakat bu dusunce tekrarliyor kendini . Bazen kendimi dunyayi disardan izliyormus gibi hissediyorum sanki herkes bu sahte dunyada mutlu mesut kahkahalar atiyor vs yanlarindan geciyorum.nasil sonunda olecegini bildigin halde mutlu olursun. Umutlarim var diyeceksiniz yada hayat cok.guzel. Guzel degilki . Cok sukur bir ailem.var binlerce kez sukur. Ama.hayat sizce de cok zor degil.mi ? Ne yapmaliyim.bilmiyorum.. Dini bilgiler edinmeye mi.yonelmeliyim daha cok cunku bir ara Allahin varligni sorgulamistim ama.suan bu dusuncem gecti . Mutlu olamiyorum hersey bos geliyor.
Peki siz bilirsiniz dediğim gibi sizi yargılamak için sormadım zaten sadece düşüncenizi öğrenmek istedim.Birşeylerin varlığını sorgulamakla ahiretin alakası yok. Ben niye varsam, başka varlıklar da o yüzden var.
Ölüm sonrasını araştırmaya gerek duymuyorum. Zaten muamma birşeyi nereden araştırayım, gidince görürüz. Din demeyin şimdi, din inancım yok. Ölümden sonrasına kafa yormam, nefes aldığım hayata bakarım. Siz istediğinize inanabilirsiniz, ama dünyada ne kadar insan varsa bir o kadar da inanç vardır.
Benim hayatla ilgili kafa yorduğum konular çok başka. Sormuşsunuz madem, derine inmeden bakış açımı yazdım. Konu şimdi dine kaysın istemiyorum, o yüzden ahiret, inanç vs sorularınıza devam etmezseniz iyi olur.
Bu tamamen sizi baglayan bi görüs yalnız.İnsan zayıf varlıktır küçücük bi mikroba bile yenik düşerken neden herşey kudret elinde olana teslim olmazki mutlu olmak isterim olurum diye birşey yok olamazsın çünkü hiçbişey tesadüf değildir çünkü ölüm ölmüyor çünkü kabir kapısı kapanmıyor çünkü çünkü böyle gider ama ben hem iyi günümde hem kötü günümde Rabbimi tanımayıp ona sığınmasaydım eğer gerçekten bi boşlukta olurdum ve getçekten benimde psikolojim bozulurdu iyiki varlığından haberdar etmiş Rabbim şükürler olsun Onu bulan neyi kaybetmiştir Onu kaybeden neyi bulmuştur.
Bu tamamen sizi baglayan bi görüs yalnız.
Mutlu olmak isterim ve olurum diye bi sey var. Sizin icin olmayabilir belki ama benim icin var. Su ana kadar hep mutlu olmak istedim ve cogunda da gercekten cok mutlu oldum.
Hicbi sey tesadüf degildir mesela en fazla film repligi olabilir benim icin. Sandıgınızdan cok daha fazla sey tesadüftür. Bazıları iyi bazıları kötü bazılarıysa anlamsız tesadüflerdir ama tesadüftür. Yani siz tesadüf olmadıgına inanabilirsiniz tabi ama tesadüf diye bi sey yok kesin bu dogru diyemezsiniz.
Ölüm ya da hayatın tek seferlik olusu beni mutsuz etmiyo. Bu demek degil ki biri ölünce üzülmüyorum, yoklugu canımı acıtmıyo. Ama ölüm düsüncesi beni üzüyo diye bi sonsuzluk düsüncesine sıgınmıyorum. Buna ihtiyac hissetmiyorum. Sevdigim herkesle nasıl ilk kez merabalastıysam son kez de vedalasacagımı biliyorum. Böylece o meraba-hoscakal ın arası cok daha degerli oluyo. Hayatı degerli kılan sey biraz da eninde sonunda bitecek olması degil mi zaten? Bi seye sınırlı sürede sahip olmak sonsuza kadar sahip olmaktan her zaman daha fazla görür.
Ahahah aynen öyle. Bilen direk anlıyo :)Yol kenarında bana kuyruk sallayan bi köpek, iett de kacamak bakıslar atıp ben gülünce utanıp annesinin yanına saklanan, şımaran ya da benle oynamaya çalışan ufaklıklar yüzümü güldürmeye yetiyo mesela.Mutluluğu küçük şeylerde bulabilen insanların mutlulukları daha fazla oluyor. Hayattan, ahiretten beklentiler büyüdükçe, yüklenen anlam fazlalaştıkça mutluluğu daha zor yakalıyor insanlar.
Eminim siz yolda durup, kenarda oynayan kedi yavrularını izleyip kahkaha atabiliyorsunuz. Onları görmeden, fark etmeden geçip giden onlarca insandan bir fazla mutlu anınız olmuş oluyor işte.
Peki ölümsüz olmak istemezmiydinizBu tamamen sizi baglayan bi görüs yalnız.
Mutlu olmak isterim ve olurum diye bi sey var. Sizin icin olmayabilir belki ama benim icin var. Su ana kadar hep mutlu olmak istedim ve cogunda da gercekten cok mutlu oldum.
Hicbi sey tesadüf degildir mesela en fazla film repligi olabilir benim icin. Sandıgınızdan cok daha fazla sey tesadüftür. Bazıları iyi bazıları kötü bazılarıysa anlamsız tesadüflerdir ama tesadüftür. Yani siz tesadüf olmadıgına inanabilirsiniz tabi ama tesadüf diye bi sey yok kesin bu dogru diyemezsiniz.
Ölüm ya da hayatın tek seferlik olusu beni mutsuz etmiyo. Bu demek degil ki biri ölünce üzülmüyorum, yoklugu canımı acıtmıyo. Ama ölüm düsüncesi beni üzüyo diye bi sonsuzluk düsüncesine sıgınmıyorum. Buna ihtiyac hissetmiyorum. Sevdigim herkesle nasıl ilk kez merabalastıysam son kez de vedalasacagımı biliyorum. Böylece o meraba-hoscakal ın arası cok daha degerli oluyo. Hayatı degerli kılan sey biraz da eninde sonunda bitecek olması degil mi zaten? Bi seye sınırlı sürede sahip olmak sonsuza kadar sahip olmaktan her zaman daha fazla görür.
Oysaki ben mutlulugu onun huzurunda buluyorum ve çok mutlu oluyorum çünkü benim inancıma göre kainatı yaratan o küçücük karıncadan koskoca dağlara kadar diğer şeyler geçici dünyada ne kadar mutlu olsamda bigün bitip gidecek ölümü inkar edebilecek var mıAhahah aynen öyle. Bilen direk anlıyo :)Yol kenarında bana kuyruk sallayan bi köpek, iett de kacamak bakıslar atıp ben gülünce utanıp annesinin yanına saklanan, şımaran ya da benle oynamaya çalışan ufaklıklar yüzümü güldürmeye yetiyo mesela.
Ha bi polyana degilim cok aksi ya da mutsuz oldugum zamanlarım da oluyo, hayat bu her sey dört dörtlük gitmiyo tabi ki. Ama acı da eninde sonunda gecip gidiyo. Büyük beklentilere girip bunlar gerceklesince mutlu olucam demek yerine sadece mutlu olma beklentisine giriyorum ben. O da beni cogunlukla mutluluga ulastırıyo zaten.
Hanımefendi ölümsüz olsam ne ben su an oldugum insan olurdum ne de siz su an oldugunuz insan olurdunuz. Hic ölmeyecegimizi bilsek dünya da su anda oldugundan cok cok daha farklı bi yer olurdu.Peki ölümsüz olmak istemezmiydiniz
Ölümü hic inkar etmedim ki. Bakın önceki yorumlarıma. Ben hangi dine ait olursa olsun ahiret inancının ölümü inkar etmekten dogdugunu düsünüyorum.Oysaki ben mutlulugu onun huzurunda buluyorum ve çok mutlu oluyorum çünkü benim inancıma göre kainatı yaratan o küçücük karıncadan koskoca dağlara kadar diğer şeyler geçici dünyada ne kadar mutlu olsamda bigün bitip gidecek ölümü inkar edebilecek var mı
Ama ya gidince çok geç olursa ne yapacağız hadi ahiret yok o zaman benim pişman olacağım birşey yok çünkü size göre toprak olup gideceğiz o zaman hiçbirşey hatırlayamam ama yaa varsaaHanımefendi ölümsüz olsam ne ben su an oldugum insan olurdum ne de siz su an oldugunuz insan olurdunuz. Hic ölmeyecegimizi bilsek dünya da su anda oldugundan cok cok daha farklı bi yer olurdu.
Ayrıca ne istedigime gelirsek o hooo
Cok hayran oldugum bi cocukluk masalım var gercek olsun istiyorum.
Orlando Bloom gercekten sarı saçlı mavi gözlü bi elf olsun ve benim olsun da istiyorum.
Ama her istedigimin gerceklesmeyecegini anlayacak kadar büyüdüm. Yani siz ölümsüz olmayı istiyorsunuz ama degilsiniz. Buradan ölümsüz bi dünyaya gideceginize inanıyosunuz sadece, ya sonsuz mutluluk ya da sonsuz acıyla dolu olacak bi dünyaya. Ama bu da sizin inancınız. Söz konusu inanc olunca dogru mudur degil midir ancak gidince görücez diyebilirim herhalde
Su da en sevdigim argumandır yalnız. "Ahiret yoksa ben bi sey kaybetmem."Ama ya gidince çok geç olursa ne yapacağız hadi ahiret yok o zaman benim pişman olacağım birşey yok çünkü size göre toprak olup gideceğiz o zaman hiçbirşey hatırlayamam ama yaa varsaa
Ama ya gidince çok geç olursa ne yapacağız hadi ahiret yok o zaman benim pişman olacağım birşey yok çünkü size göre toprak olup gideceğiz o zaman hiçbirşey hatırlayamam ama yaa varsaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?