neden zayıflamalıyım? neden zayıfladınız?

yuksek agırlık kılo aldırmaz kas oranını arttırır o yuzden kılo artısı gorulur bu kılo aldıgınız ıcın degıl aslında
ve sekıllenırsınız
kas oranı fazla olan da normal ınsanlara gore daha fazla kalorı harcar

bazı bunyeler kılo almaya cok yatkın genelde vucudu kolay kılo tutmayan kısıler 1-2 pızzayla kılo alınmaz dıyorda o 1-2 pızza yedıgınız gun ve sonrakı gunler nasıl beslenıldıgı ve kısının gıda ıntoleransı onemlı ,tek basına hıc bırsey kılo yapmaz da onemlı olan neyı ne sekılde hangı saatde yedıgımız

Günde 10-12 km koşu yapan ve yüksek ağırlıklarla antrenman yapan biriydim gebelikten önce. Ah ah at gibiydim. Lakin o boğaz tutulmadan sabahtan akşama kadar koş nafile. % 70 beslenme % 30 spor.
kesınlıkle ya bogazı tutmak sart
ben butun fazla kıloları verıp ıdeal kıloma dustukten ve kılomu koruduguma emın olduktan sonra spora basladım kılo verırken yarım saat bıle yurumedım hıc hareket etmedım spor yapınca ıstahım acılır hareket ettıgıme guvenır yerım dıye korktum :)

en onemlısı beslenme dedıgınız gıbı

Ben tabiri caize cardionun anasını ağlatıyordum zayıflama adına. E insan 10 km koşunca yiyemiyor haliyle. Yüksek ağırlığı kol parçalama için yapıyordum. 2-2.5 ağırlık bana çalışmışım hissiyatı vermiyordu. Ama yazın diyete baslamadan once aksamları 8-10 km koşu yaparken pek dikkat etmiyordum kilom sabitti. Yani koşarak 700 kalori yakmama ragmen sabah kahvaltida peynirler, findiklar, receller havada ucustugundan kosmak ise yaramadı. Ne zamanki planlı beslendim o zaman indi kilolar.

Insan otesi bir metabolizmaniz yoksa beslenme yoksa spor bir boka yaramaz afedersiniz. Sporla yedigimi dengeliyorum diyenlere hep imrenmisimdir. Muhtemelen onlar 2 tabak yemeyi cok yedim olarak gordukleri icin dengeleniyor haliyle. Bizim gibi bogazina düskünler ceviz, fındık, peynir sağlıklı diye hop hop abandığımız için gitmiyor. Kuzenim 2 dilim pizza yeyip catlayana kadar yedim diyor mesela. Ben o kutuyu bitirince catlama leveline gelebiliyorum.

ya bir de çok yedim diyen ve çok yediğini gördüğüm arkadaşlarıma dikkat ediyorum. ya sizin dediğiniz gibi bir tabak yemeği bitirmeyi çok yemek olarak görüyorlar ya da mesela kocaman pizza üstüne tatlı yiyen arkadaşım da vardı, ama onu yedikten bi süre sonra bişeye morali bozulup iştahı kesiliyordu. bir ay da aç geziyordu iştahsızlıktan

1.72 boyunda 51 kiloyum zayifim cunku kilo aldigim gibi kocaman bir gobegim oluyor.tek care butun vucuttan zayiflamak.aslinda ideal kilom 63 ama o kiloda olunca 6 aylik hamile gibi oluyorum.keske tum vucuttan alabilseydim

Başın sağolsun .Bilirim o acıyı Allah baş etmek için kuvvet versin .

ya bu kadar olur gercekten aynıyız
mesela ınsanlar sadece balık yıyerek veya 1 kase corbayla falan doyuyorlar nasıl doyulur ya

hıc unutmuyorum benım cocukken arkadasım bı turlu kılo alamadıgından sıkayetcıydı suruplar falan kullandı doktora gıdıyordu... yıyor yıyor alamıyor dıyordu annesı kurt mu var acaba dıyorlardı
haftasonu bızde kaldı 2 gun sadece
2 kılo aldı
annesı ne yedınız ne yedırdınız dıye sordu
cok yıyor dedıgıde kus yemı kadar dişimin kovuguna yetmez
bızde kaldı da damarlarına kadar gercekten doydu

Mide oyle bisey ki bi kere açıldi mi durdurabilene aşk olsun.mesela cok zayifken canim bisey yemek istemiyor hatta cikolata delisi ben cikolatadan tiksiniyordum.simdi hafif hafif acildim ve sonu karanlik bir tünele girmis bulunmaktayim

Yanılıyorsunuz aslında. Umarım siz de kilolarınızı verirsiniz. Eskiden ben de kilolu olmayı ya da diyet yapamamayı anlayamazdım. Ta ki antidepresanlar ve psikiyatrik ilaçlar alana dek. Çok kilo aldırttılar ve verilmiyor. Herkes de aynı değil gerçekten. Fazla kilolu pek çok insan da sağlık sorunları nedeniyle alıyor bu kiloları.

Bu arada sağlık sorunları diye ayırmışsınız ama görmemişim.

Mide oyle B huisey ki bi kere açıldi mi durdurabilene aşk olsun.mesela cok zayifken canim bisey yemek istemiyor hatta cikolata delisi ben cikolatadan tiksiniyordum.simdi hafif hafif acildim ve sonu karanlik bir tünele girmis bulunmaktayim
benımde bedenım zayıf midem şişman sankı bı tarafı bos ucsuz bucaksız kör kuyu yıyorum yıyorum bı yerlere gıdıyor ama
Allah herkese midenin de akıllısını hayırlısını versin cok zor asi mideyle basa cıkmak onla yasamak

1 haftada olacak gibi değil biraz fazla sürekli evde olup ders çalıştığım için sıkıntıdan saat başı birşeyler yiyesim geliyor, ama bir iki ay sabretsem gider diye düşünüyorum
guvenın bana
canınız atıstırmalık ıstedıgınde marul salatalık yıyın
1 bardak ayran yapın ıcın
fıltre kahve turk kahvesı ıcın sekersız olacak
bunlarla gecıstırın sadece 1 hafta dedıgım gıbı abur cuburu sekerı kesın
o gobek geldıgı gıbı gıdecek

herkesin mesajını okuyorum, dikkate alıyorum. çalışıyorum o yüzden alıntılayamadım. ilham oldunuz valla başladım diyete
dıyet degıl saglıklı beslenme

ben ınanıyorum sıze desteklıyorum da bu yolda asla yalnız bırakmam yoruldugunuz an ıteklerım

Valla benzer bir hikayede bende var.Çok yakın bir arkadaşım boyu 1.72 filan 50 kilo civarı, birkaç yıl önce kilo almaya çalışıyorum ama alamıyorum diye hayıflanıyordu, bizde akıl veriyoruz hamurişi ye, şunu ye ,bunu ye diye.Neyse biz 3 arkadaş tatile çıktık, diğer arkadaşımda fit bir kızdır. Biz bunlarla sabah kahvaltı ediyoruz ben ekmekle gömüyorum gelen kahvaltıyı bu arkadaş azcık peynir 1 dilim domates,bir dilim salatalık, yarım dilim ekmek filan yiyor yaya yaya. öğlen yemek yemiyoruz plajda atıştırıyoruz kuruyemiş, bisküvi filan, bunlar yine 2 fındık 2 ceviz 2 adet bisküvi modundalar, ben bir paket bisküvi, avuç avuç, kuruyemiş yiyorum.Akşam yemeğinde 4 çeşit zeytinyağlıdan 1er kaşık yedi, ben onun yediğinin 5 katıyla aç kalktığımı düşündüm fit olan dondurma alıyoruz ben Paketli dondurma sevmiyorum dedi .O daha normal porsyonlarda yiyor ama sağlıksız şeyleri sevmediği için yemiyor mesela.Bunca yazımın sonunda şunu demek istiyorumki herşeyi yiyorum ama kg alamıyorum diyenlere inanmıyorum ben, yiyen insanın kilo almama olasılığı yok.Almıyorsa da kesin sağlık problemi vardır

Son düzenleme:
kesınlıkle... porsıyonları kucuk cogu yemegı secıyorlar

onlar yasamak ıcın yıyorlar bız yemek ıcın yasıyoruz

yemekle ılgılı ılıskımın kaynagını bulmayada calıstım bunun ıcın psıkologa da gıttım duysusal yeme mı bagımlılık mı nedır dıye
tek sorunum antepli olusummus baska hıc bır sebep bulunamadı tamamen pisbogazlılık

burada daha once anlatmıs oldugum bır anım var
yenı evlıyım esım her gun gelırken cıkolata getırıyor
dedım kı ya hergun hergun sen sırf bunun ıcın markete gırme metro market var toptancı oradan gıdıp toptan alalım dursun evde
zavallı herıfcan ne bılsın benım gercek yuzumu gıttık metroya
4 kolı tam olarak 4 buyuk kolı bakkal kolısı ha yanlıs anlasılma olmasın oyle avucum kadar kutudan bahsetmıyorum yuzlerce cıkolatadan bahsedıyorum aldık
neler aldık soyleyeyım
1 kolı cokonat
1 koli metro
2 koli snickers cıkolata en sevdıklerım

neyse eve geldık sıkıntı yok hersey yolunda normal ınsan gıbı yıyorum
3-4 gun gectı vallahı 5 gun bıle degıl zaten 5 gun olamaz mumkunu yok kendımı tanıyorum
esım dedıkı yahu vıcdansız o kadar cıkolata var bı tane getırmıyorsun kahvenın yanında yıyelım

dedım kı ne cıkolatası ?

hepsı bıttı
nasıl yaaa dedı ınanmadı bana kilere gıttı baktı gozlerıme baktı adam şok belkıde onuda yerım dıye korktu bılemıyorum sımdı ıcınden gecen gercek hıslerı ama yuzunden korkunc bır ıfade vardı

senı bır doktora goturelım mı ıyımısın dedı
dedım ıyıyım sen ıyı mısın o gunden sonra bırdaha asla bana kolıyle cıkolata almadı

bırde sey var onuda anlatmak ıstıyorum kesınlıkle
bızım burada genelde maras dondurması satılır bırde bız dondurmayı genelde kadayıf -künefe-baklavanın yanında yerız tek basına tatlı kesmez
dedım kı esıme ya belkı cok yersem tıksınırım yemekten hanı baska care yok belkı mıdem bulanırsa bırdaha yanasmam
hergun bana 1 kılo dondurma yanında karışım buyuklugunde 2 kısılık derız de sızler 4-5 kısılık yersınız onu
tatlı alda dedım yıyım yanı belkı huylanırsam bırakırım yemeyı

1 yaz
tam 4 ay hergun
yedım
asla ama asla bır gram mıdem bulanmadıgı gıbı kocam yazık onun 100 gr dondurmasına da sulandım

yanı bendekı boyle bırsey

sımdı ben 104 kılo dan dustum 36 bedene ama
sız benım kendımle nasıl savas verdıgımı bılmıyorsunuz
ustelık benım gıbı bırı antepde yasıyor ılk 3 ay asla evden cıkmadım cıkarsam adım bası tatlıcı dondurmacı kebapcı komsular kendı arasında kofteler aşureler ay ne zordu ne zor

yanı ben bu kıloyu verebıldıysem heeeerrrkes verır o yuzden kılo veremıyorum dıyen oldu mu sinirlenıyorum

Adam haklı cidden nasıl yedin o kadar çikolatayı, o tatlıyı iyi şeker komasına girmemişsin.bende yerim ama tatlı yerim üstüne tuzlu,sonra tatlı sonra tuzlu diye diye gider bendede var kesin bişey çocukluğuma inseler bişey bulurlarmı ki biri öyle birşey dese bak gördünüzmü ben pis boğaz değilim meğer bunlar hep bundanmış diycemde yok anacım, düşünüyorum taşınıyorum yok

ben asıl bunca zaman nasıl catlayıp patlamadım onu merak edıyorum

hala cok yıyorum sımdı nıye kılo almıyorum cok saglıklı beslenıyorum 2 dılım ekmek yıyecegıme onun yerıne 1 porsıyon daha yemek yıyorum 3 tabak falan salata yıyorum o kadar su ıcıyorum kı su bidonu yutmusum gıbı yurudugumde lıkırdıyorum

ve gercekten asla ama asla abur cubur yemıyorum kızımın dogum gunu yaklastı ona pastaları ben yapıyorum bademı un halıne getırıp ondan kek bal fındık ve kakao ıle krema yapıp oyle pastalar yapıyorum kı ona ragmen gecen sene yıne de yemedım sırf en dıs kısmına mecburen duzgun dursun dıye kremsantı surmek zorunda kaldım dıye oyle kı dıkkat edıyorum artık

yoksa benım gerı 54 bedene cıkmam an meselesı

iştah cok fena ya keske komutla calıssa ac kapa dugmesı olsa

hepsini ben de yaşadım valla hatta ailem isyan etti çayın yanında yemek istiyoruz hiçbişey kalmıyor diye bi de ben aylardır nerdeyse her gün yarın zaten diyete başlıyorum, yemeklere güzel bir veda edeyim paradan da kısmayayım diye hem paramdan oldum hem de üstüne kilo aldım

bu duygusal açlık konusunda okumadığım kitap kalmadı, hatta sırf çok yiyenlere yönelik kitap aldım o bile işe yaramadı. en son okuduğum kitapta travmaların da genetik miras yoluyla aktarılabileceğini yazmışlar. artık atalarım nasıl bir açlık sefalet yaşadıysa, o genler aktarıldı heralde başka bir açıklaması olamaz

[/QUOTE]
Doğru bu. Ben buyuk veya orta boy pizzayi bitiremem en kucuk boy bitiriyorum ya da dilimler buyuk oldugunda 1-2 dilim yetiyor.
Porsiyonlarim ufak olduğu için hangi saatte ne yediğim farketmiyor diyet uygulamiyorum.

Zaten neden çatlayana kadar yiyoruz ki??? Tadi ne kadar harika olursa olsun doyduktan sonra sirf tadi guzel diye bir seyleri yemeye devam edemiyorum mesela ben cunku doymak amaç. Doymak dediysem yemekten tika basa şiş mideyle de kalkmam full dolu mide hissi beni çok rahatsiz ediyor.

Ben bir defa ne yerseniz yiyin az yiyince kilo alinmiyor dedigimde az daha beni dovuyorlardi biz cok yemiyoruz az yiyoruz gidalar hormonlu diye

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…