- 6 Eylül 2021
- 595
- 1.128
- 43
- 30
- Konu Sahibi little bird
-
aynen
ve sekersız
yuksek agırlık kılo aldırmaz kas oranını arttırır o yuzden kılo artısı gorulur bu kılo aldıgınız ıcın degıl aslındaYuksek agirlikta antrenman kilo vermek icin yapilmiyor zaten. İncelmek, kilo vermek icin az agirlik cok tekrar yapiliyor, yani hocam öyle soylemişti. Ben 40 kiloyken sporla 48 kiloya cikmistim, kendi vucuduma gore yuksek agirlik kullaniyordum + 6 öğün besleniyordum veee 8 kilo almistim bu sekilde.
Yuksek agirlik altina girip bir de çok yemek zaten kilo aldirir.Şuan yuksek agirlik kullanmiyorum daha hafif agirliklar ve yoga, yuruyus vs yapiyorum 2 öğün yiyerek sabit kilodayim.
kesınlıkle ya bogazı tutmak sartGünde 10-12 km koşu yapan ve yüksek ağırlıklarla antrenman yapan biriydim gebelikten önce. Ah ah at gibiydim. Lakin o boğaz tutulmadan sabahtan akşama kadar koş nafile. % 70 beslenme % 30 spor.
Ben tabiri caize cardionun anasını ağlatıyordum zayıflama adına. E insan 10 km koşunca yiyemiyor haliyle. Yüksek ağırlığı kol parçalama için yapıyordum. 2-2.5 ağırlık bana çalışmışım hissiyatı vermiyordu. Ama yazın diyete baslamadan once aksamları 8-10 km koşu yaparken pek dikkat etmiyordum kilom sabitti. Yani koşarak 700 kalori yakmama ragmen sabah kahvaltida peynirler, findiklar, receller havada ucustugundan kosmak ise yaramadı. Ne zamanki planlı beslendim o zaman indi kilolar.Yuksek agirlikta antrenman kilo vermek icin yapilmiyor zaten. İncelmek, kilo vermek icin az agirlik cok tekrar yapiliyor, yani hocam öyle soylemişti. Ben 40 kiloyken sporla 48 kiloya cikmistim, kendi vucuduma gore yuksek agirlik kullaniyordum + 6 öğün besleniyordum veee 8 kilo almistim bu sekilde.
Yuksek agirlik altina girip bir de çok yemek zaten kilo aldirir.Şuan yuksek agirlik kullanmiyorum daha hafif agirliklar ve yoga, yuruyus vs yapiyorum 2 öğün yiyerek sabit kilodayim.
Insan otesi bir metabolizmaniz yoksa beslenme yoksa spor bir boka yaramaz afedersiniz. Sporla yedigimi dengeliyorum diyenlere hep imrenmisimdir. Muhtemelen onlar 2 tabak yemeyi cok yedim olarak gordukleri icin dengeleniyor haliyle. Bizim gibi bogazina düskünler ceviz, fındık, peynir sağlıklı diye hop hop abandığımız için gitmiyor. Kuzenim 2 dilim pizza yeyip catlayana kadar yedim diyor mesela. Ben o kutuyu bitirince catlama leveline gelebiliyorum.kesınlıkle ya bogazı tutmak sart
ben butun fazla kıloları verıp ıdeal kıloma dustukten ve kılomu koruduguma emın olduktan sonra spora basladım kılo verırken yarım saat bıle yurumedım hıc hareket etmedım spor yapınca ıstahım acılır hareket ettıgıme guvenır yerım dıye korktum :)
en onemlısı beslenme dedıgınız gıbı
ya bir de çok yedim diyen ve çok yediğini gördüğüm arkadaşlarıma dikkat ediyorum. ya sizin dediğiniz gibi bir tabak yemeği bitirmeyi çok yemek olarak görüyorlar ya da mesela kocaman pizza üstüne tatlı yiyen arkadaşım da vardı, ama onu yedikten bi süre sonra bişeye morali bozulup iştahı kesiliyordu. bir ay da aç geziyordu iştahsızlıktanInsan otesi bir metabolizmaniz yoksa beslenme yoksa spor bir boka yaramaz afedersiniz. Sporla yedigimi dengeliyorum diyenlere hep imrenmisimdir. Muhtemelen onlar 2 tabak yemeyi cok yedim olarak gordukleri icin dengeleniyor haliyle. Bizim gibi bogazina düskünler ceviz, fındık, peynir sağlıklı diye hop hop abandığımız için gitmiyor. Kuzenim 2 dilim pizza yeyip catlayana kadar yedim diyor mesela. Ben o kutuyu bitirince catlama leveline gelebiliyorum.
Başın sağolsun .Bilirim o acıyı Allah baş etmek için kuvvet versin .Bir zamanlar 75 lerden 50 lere indim. Bir sure korumaya devam ettim ama annemin vefatından sonra kilo aldim. 69 larda tekrar başladım. Oyle eskisi gibi cabuk kilo vereyim gibi bir derdim yok ama su an 65 lerdeyim. Neden zayifliyorum? Bunu su an ben de bilmiyorum ama herkes zayiflamak istiyorsa bir bildikleri vardir.
ya bu kadar olur gercekten aynıyızInsan otesi bir metabolizmaniz yoksa beslenme yoksa spor bir boka yaramaz afedersiniz. Sporla yedigimi dengeliyorum diyenlere hep imrenmisimdir. Muhtemelen onlar 2 tabak yemeyi cok yedim olarak gordukleri icin dengeleniyor haliyle. Bizim gibi bogazina düskünler ceviz, fındık, peynir sağlıklı diye hop hop abandığımız için gitmiyor. Kuzenim 2 dilim pizza yeyip catlayana kadar yedim diyor mesela. Ben o kutuyu bitirince catlama leveline gelebiliyorum.
Mide oyle bisey ki bi kere açıldi mi durdurabilene aşk olsun.mesela cok zayifken canim bisey yemek istemiyor hatta cikolata delisi ben cikolatadan tiksiniyordum.simdi hafif hafif acildim ve sonu karanlik bir tünele girmis bulunmaktayimya bu kadar olur gercekten aynıyız
mesela ınsanlar sadece balık yıyerek veya 1 kase corbayla falan doyuyorlarnasıl doyulur ya
hıc unutmuyorum benım cocukken arkadasım bı turlu kılo alamadıgından sıkayetcıydı suruplar falan kullandı doktora gıdıyordu... yıyor yıyor alamıyor dıyordu annesı kurt mu var acaba dıyorlardı
haftasonu bızde kaldı 2 gun sadece
2 kılo aldı
annesı ne yedınız ne yedırdınız dıye sordu
cok yıyor dedıgıde kus yemı kadar dişimin kovuguna yetmez
bızde kaldı da damarlarına kadar gercekten doydu
Yanılıyorsunuz aslında. Umarım siz de kilolarınızı verirsiniz. Eskiden ben de kilolu olmayı ya da diyet yapamamayı anlayamazdım. Ta ki antidepresanlar ve psikiyatrik ilaçlar alana dek. Çok kilo aldırttılar ve verilmiyor. Herkes de aynı değil gerçekten. Fazla kilolu pek çok insan da sağlık sorunları nedeniyle alıyor bu kiloları.Pandemi ile kilo almaya başladım ben de önce 6 ayda 7 kilo aldım 58 oldum. Dikkat etmeye başladım. Çünkü aynaya baktığımda fazlalıkları olan kadın ben değildim. Kilo veremedim ama max 1 2 kilo. Onları da geri aldım. Dikkat etmeye devam ettiğim halde kilo alınca doktora gittim tiroid nodülüm olduğu ortaya çıktı. Tiroidlerim pek çalışmıyordu. Ameliyat sürecini kovalarken hamile olduğumu öğrendim. Sonrası bye bye sigara bye bye ameliyat hosgeldin kilolar. Ama maalesef bebeği kaybettim. Yine de sigaraya tekrar başlamadım. Şu an çok dikkat ediyorum ona rağmen kilo veremiyorum. Ama ameliyat sürecinden sonra her şeyin yoluna gireceğini inanıyorum. Eşim umursamıyor aldığım kiloları ( sadece 61 kiloyum şu an ) ama ben umursuyorum. Kimse kusura bakmasın hiç olumlama yapamayacağım. Kilolu insanlar genelde sağlıksız oluyor. Sağlıksız oldukları halde dikkat etmeyip önlem almıyorlarsa( sağlık sorunu hariç) demek ki iradesizler ve kendilerine saygıları yok diyorum
benımde bedenım zayıf midem şişmanMide oyle B huisey ki bi kere açıldi mi durdurabilene aşk olsun.mesela cok zayifken canim bisey yemek istemiyor hatta cikolata delisi ben cikolatadan tiksiniyordum.simdi hafif hafif acildim ve sonu karanlik bir tünele girmis bulunmaktayim
guvenın bana1 haftada olacak gibi değil biraz fazlasürekli evde olup ders çalıştığım için sıkıntıdan saat başı birşeyler yiyesim geliyor, ama bir iki ay sabretsem gider diye düşünüyorum
dıyet degıl saglıklı beslenmeherkesin mesajını okuyorum, dikkate alıyorum. çalışıyorum o yüzden alıntılayamadım. ilham oldunuz valla başladım diyete
Valla benzer bir hikayede bende var.Çok yakın bir arkadaşım boyu 1.72 filan 50 kilo civarı, birkaç yıl önce kilo almaya çalışıyorum ama alamıyorum diye hayıflanıyordu, bizde akıl veriyoruz hamurişi ye, şunu ye ,bunu ye diye.Neyse biz 3 arkadaş tatile çıktık, diğer arkadaşımda fit bir kızdır. Biz bunlarla sabah kahvaltı ediyoruz ben ekmekle gömüyorum gelen kahvaltıyı bu arkadaş azcık peynir 1 dilim domates,bir dilim salatalık, yarım dilim ekmek filan yiyor yaya yaya. öğlen yemek yemiyoruz plajda atıştırıyoruz kuruyemiş, bisküvi filan, bunlar yine 2 fındık 2 ceviz 2 adet bisküvi modundalar, ben bir paket bisküvi, avuç avuç, kuruyemiş yiyorum.Akşam yemeğinde 4 çeşit zeytinyağlıdan 1er kaşık yedi, ben onun yediğinin 5 katıyla aç kalktığımı düşündümya bu kadar olur gercekten aynıyız
mesela ınsanlar sadece balık yıyerek veya 1 kase corbayla falan doyuyorlarnasıl doyulur ya
hıc unutmuyorum benım cocukken arkadasım bı turlu kılo alamadıgından sıkayetcıydı suruplar falan kullandı doktora gıdıyordu... yıyor yıyor alamıyor dıyordu annesı kurt mu var acaba dıyorlardı
haftasonu bızde kaldı 2 gun sadece
2 kılo aldı
annesı ne yedınız ne yedırdınız dıye sordu
cok yıyor dedıgıde kus yemı kadar dişimin kovuguna yetmez
bızde kaldı da damarlarına kadar gercekten doydu
kesınlıkle... porsıyonları kucuk cogu yemegı secıyorlarValla benzer bir hikayede bende var.Çok yakın bir arkadaşım boyu 1.72 filan 50 kilo civarı, birkaç yıl önce kilo almaya çalışıyorum ama alamıyorum diye hayıflanıyordu, bizde akıl veriyoruz hamurişi ye, şunu ye ,bunu ye diye.Neyse biz 3 arkadaş tatile çıktık, diğer arkadaşımda fit bir kızdır. Neyse biz bunlarla sabah kahvaltı ediyoruz ben ekmekle gömüyorum gelen kahvaltıyı bu arkadaş azcık peynir 1 dili domates bir dilim salatalık yarım dilim ekmek filan yiyor yaya yaya. öğlen yemek yemiyoruz plajda atıştırıyoruz kuruyemiş, bisküvi filan, bunlar yine 2 fındık 2 ceviz 2 adet bisküvi modundalar, ben bir paket bisküvi, avuç avuç, kuruyemiş yiyorum.Akşam yemeğinde 4 çeşit zeytinyağlıdan 1er kaşık yedi, ben onun yediğinin 5 katıyla aç kalktığımı düşündümfit olan dondurma alıyoruz ben Paketli dondurma sevmiyorum dedi, o daha normal porsyonlarda yiyor ama sağlıksız şeyleri sevmediği için yemiyor mesela.Bunca yazımon sonunda şunu demek istiyorumki herşeyi yiyorum ama kg alamıyorum diyenlere inanmıyorum ben, yiyen insanın kilo almama olasılığı yok.Almıyorsada kesin sağlık problemi vardır
Adam haklı cidden nasıl yedin o kadar çikolatayı, o tatlıyı iyi şeker komasına girmemişsin.bende yerim ama tatlı yerim üstüne tuzlu,sonra tatlı sonra tuzlu diye diye gideryemekle ılgılı ılıskımın kaynagını bulmayada calıstım bunun ıcın psıkologa da gıttım duysusal yeme mı bagımlılık mı nedır dıye
tek sorunum antepli olusummusbaska hıc bır sebep bulunamadı tamamen pisbogazlılık
burada daha once anlatmıs oldugum bır anım var
yenı evlıyım esım her gun gelırken cıkolata getırıyor
dedım kı ya hergun hergun sen sırf bunun ıcın markete gırme metro market var toptancı oradan gıdıp toptan alalım dursun evde
zavallı herıfcan ne bılsın benım gercek yuzumugıttık metroya
4 kolı tam olarak 4 buyuk kolı bakkal kolısı ha yanlıs anlasılma olmasın oyle avucum kadar kutudan bahsetmıyorum yuzlerce cıkolatadan bahsedıyorum aldık
neler aldık soyleyeyım
1 kolı cokonat
1 koli metro
2 koli snickers cıkolataen sevdıklerım
neyse eve geldık sıkıntı yok hersey yolunda normal ınsan gıbı yıyorum
3-4 gun gectı vallahı 5 gun bıle degıl zaten 5 gun olamaz mumkunu yok kendımı tanıyorum
esım dedıkı yahu vıcdansız o kadar cıkolata var bı tane getırmıyorsun kahvenın yanında yıyelım
dedım kı ne cıkolatası ?
hepsı bıttı
nasıl yaaa dedı ınanmadı banakilere gıttı baktı gozlerıme baktı adam şok belkıde onuda yerım dıye korktu bılemıyorum sımdı ıcınden gecen gercek hıslerı ama yuzunden korkunc bır ıfade vardı
senı bır doktora goturelım mı ıyımısın dedı
dedım ıyıyım sen ıyı mısıno gunden sonra bırdaha asla bana kolıyle cıkolata almadı
bırde sey var onuda anlatmak ıstıyorum kesınlıkle
bızım burada genelde maras dondurması satılır bırde bız dondurmayı genelde kadayıf -künefe-baklavanın yanında yerız tek basına tatlı kesmez
dedım kı esıme ya belkı cok yersem tıksınırım yemekten hanı baska care yok belkı mıdem bulanırsa bırdaha yanasmam
hergun bana 1 kılo dondurma yanında karışım buyuklugunde 2 kısılık derız de sızler 4-5 kısılık yersınız onu
tatlı alda dedım yıyım yanı belkı huylanırsam bırakırım yemeyı
1 yaz
tam 4 ay hergun
yedım
asla ama asla bır gram mıdem bulanmadıgı gıbı kocam yazık onun 100 gr dondurmasına da sulandım
yanı bendekı boyle bırsey
sımdı ben 104 kılo dan dustum 36 bedene ama
sız benım kendımle nasıl savas verdıgımı bılmıyorsunuz
ustelık benım gıbı bırı antepde yasıyor ılk 3 ay asla evden cıkmadım cıkarsam adım bası tatlıcı dondurmacı kebapcı komsular kendı arasında kofteler aşureler ay ne zordu ne zor
yanı ben bu kıloyu verebıldıysem heeeerrrkes verır o yuzden kılo veremıyorum dıyen oldu mu sinirlenıyorum
ben asıl bunca zaman nasıl catlayıp patlamadım onu merak edıyorumAdam haklı cidden nasıl yedin o kadar çikolatayı, o tatlıyı iyi şeker komasına girmemişsin.bende yerim ama tatlı yerim üstüne tuzlu,sonra tatlı sonra tuzlu diye diye giderbendede var kesin bişey çocukluğuma inseler bişey bulurlarmı ki biri öyle birşey dese bak gördünüzmü ben pis boğaz değilim meğer bunlar hep bundanmış diycemde yok anacım, düşünüyorum taşınıyorum yok
hepsini ben de yaşadım vallayemekle ılgılı ılıskımın kaynagını bulmayada calıstım bunun ıcın psıkologa da gıttım duysusal yeme mı bagımlılık mı nedır dıye
tek sorunum antepli olusummusbaska hıc bır sebep bulunamadı tamamen pisbogazlılık
burada daha once anlatmıs oldugum bır anım var
yenı evlıyım esım her gun gelırken cıkolata getırıyor
dedım kı ya hergun hergun sen sırf bunun ıcın markete gırme metro market var toptancı oradan gıdıp toptan alalım dursun evde
zavallı herıfcan ne bılsın benım gercek yuzumugıttık metroya
4 kolı tam olarak 4 buyuk kolı bakkal kolısı ha yanlıs anlasılma olmasın oyle avucum kadar kutudan bahsetmıyorum yuzlerce cıkolatadan bahsedıyorum aldık
neler aldık soyleyeyım
1 kolı cokonat
1 koli metro
2 koli snickers cıkolataen sevdıklerım
neyse eve geldık sıkıntı yok hersey yolunda normal ınsan gıbı yıyorum
3-4 gun gectı vallahı 5 gun bıle degıl zaten 5 gun olamaz mumkunu yok kendımı tanıyorum
esım dedıkı yahu vıcdansız o kadar cıkolata var bı tane getırmıyorsun kahvenın yanında yıyelım
dedım kı ne cıkolatası ?
hepsı bıttı
nasıl yaaa dedı ınanmadı banakilere gıttı baktı gozlerıme baktı adam şok belkıde onuda yerım dıye korktu bılemıyorum sımdı ıcınden gecen gercek hıslerı ama yuzunden korkunc bır ıfade vardı
senı bır doktora goturelım mı ıyımısın dedı
dedım ıyıyım sen ıyı mısıno gunden sonra bırdaha asla bana kolıyle cıkolata almadı
bırde sey var onuda anlatmak ıstıyorum kesınlıkle
bızım burada genelde maras dondurması satılır bırde bız dondurmayı genelde kadayıf -künefe-baklavanın yanında yerız tek basına tatlı kesmez
dedım kı esıme ya belkı cok yersem tıksınırım yemekten hanı baska care yok belkı mıdem bulanırsa bırdaha yanasmam
hergun bana 1 kılo dondurma yanında karışım buyuklugunde 2 kısılık derız de sızler 4-5 kısılık yersınız onu
tatlı alda dedım yıyım yanı belkı huylanırsam bırakırım yemeyı
1 yaz
tam 4 ay hergun
yedım
asla ama asla bır gram mıdem bulanmadıgı gıbı kocam yazık onun 100 gr dondurmasına da sulandım
yanı bendekı boyle bırsey
sımdı ben 104 kılo dan dustum 36 bedene ama
sız benım kendımle nasıl savas verdıgımı bılmıyorsunuz
ustelık benım gıbı bırı antepde yasıyor ılk 3 ay asla evden cıkmadım cıkarsam adım bası tatlıcı dondurmacı kebapcı komsular kendı arasında kofteler aşureler ay ne zordu ne zor
yanı ben bu kıloyu verebıldıysem heeeerrrkes verır o yuzden kılo veremıyorum dıyen oldu mu sinirlenıyorum
Insan otesi bir metabolizmaniz yoksa beslenme yoksa spor bir boka yaramaz afedersiniz. Sporla yedigimi dengeliyorum diyenlere hep imrenmisimdir. Muhtemelen onlar 2 tabak yemeyi cok yedim olarak gordukleri icin dengeleniyor haliyle. Bizim gibi bogazina düskünler ceviz, fındık, peynir sağlıklı diye hop hop abandığımız için gitmiyor. Kuzenim 2 dilim pizza yeyip catlayana kadar yedim diyor mesela. Ben o kutuyu bitirince catlama leveline gelebiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?