- 26 Ocak 2013
- 1.233
- 3.508
- 333
- Konu Sahibi redsonja87
-
Ne yazık ki öyle bazı insanlar çirkeflikten anlıyorlar ama inanın bu seferde onların tabiri ile aaaa “evde kalmışlık”başına vurmuş görüyor musun diyecekler. O kadar iyi öğrendim ki artık bu zihniyeti sağolsunlar. Yani ben de kırıcı olmak istesem kırarım bunu söyleyenleri, herkesin kusuru var, bam teli var burdan yakalayıp aynı çirkinlikle onlara saldırabilirim ama bunu mu yapalım illa. Ya sabır deyip susunca da olmuyor anlayacağınız, çirkefe bağlayınca da. Moralinin, modununun düştüğü de yanına kar kalıyor. Sırf bu yüzden bayramlarda vs bir yerlere kaçmaya çalışıyorum ki, bu tür şeylerle karşılaşmayayım..Zihniyetini sevdiğimin Türkiye'si....
Kadınların çoğunun bilinçaltında hâlâ ve HÂLÂ evlilik bir statü,bir mevki belirleyici.
Onlara söyleyin içinizden geçenleri, mutlaka söyleyin ama... Siz söyleyin ki hadsizliklerini öğrensinler çünkü bu ülkede insanların asla bilmedikleri kavram had
İşte ben de bunu diyorum, ben ne kadar istesem de nasip kısmet be nasibim de evlilik yok belki.. bu insanlara ömür billah beni buradan vurabilecekleri hakkını vermemeli, insanları takmamaya çalışıyorum, bunu da kısmen başarıyorum aslında ama, dediğiö gibi mutlu bir yuva hayalim hep vardı.. hala var. Haliyle insanlar da burdan vurunca üzülüyorum. Evlilik hayalim olmasa, belki hiç takmazdım ama durum da böyle işte..Kendini bilmez insanlar çok var malesef bu işler nasip, kısmet bunu unutmuş olmalılar. kendi evlendide ne olmuş çok güzel hayal tadında mı geçiyor hayatı acaba üzülmeyin geç olsun hayırlısı olsun iç olmazsada vardır bunda bir hayır demek gerekir çalışıp kendi ayaklarınız üstünde durabilirseniz sağlığınızda yerindeyse evlenmedende çok mutlu olabilirsiniz hayat evlilikten ibaret değildir.
Evet Ela, az çok başlıklarını hatırlıyorum senin, hatta yakın bir zamanda başka bir topikte tebrik de etmiştim. Üstelik şimdi bebekte bekliyormuşsun. O kadar çok sevindim ki, çok mutlu ol inşallah.Ahhhh ahhhh ben neler çektim bu konu yüzünden yıllarca, burda o kadar çok konu açmışımdır ki ohoooo. Abimin nişan döneminde yaşadığı ve bizimde ailecek çok huzursuz olduğumuz sıkıntıları paylaştım bana denmeyen kalmadı (düşün burda bile) hatta biri vardı (ben onu hiç unutmadım) bana kendi evlenmedi diye gelini kıskanıyor "koca meraklısı" aynen bu cümleyi kullandı o gün o kadar ağladım ki anlatamam üzerinden 2 yıl geçti ben evlendim :) bebek bekliyorum. her insan içinde ne varsa onu dışarı vurur, sana önerim altta kalma sana 1 söyleyene sen 2 söyle bak bir daha söyleyebiliyor mu. Dilerim çok mutlu olacağın bir evlilik yaparsın ve mutlu haberlerini alırız burda :)
Ne yazık ki öyle bazı insanlar çirkeflikten anlıyorlar ama inanın bu seferde onların tabiri ile aaaa “evde kalmışlık”başına vurmuş görüyor musun diyecekler. O kadar iyi öğrendim ki artık bu zihniyeti sağolsunlar. Yani ben de kırıcı olmak istesem kırarım bunu söyleyenleri, herkesin kusuru var, bam teli var burdan yakalayıp aynı çirkinlikle onlara saldırabilirim ama bunu mu yapalım illa. Ya sabır deyip susunca da olmuyor anlayacağınız, çirkefe bağlayınca da. Moralinin, modununun düştüğü de yanına kar kalıyor. Sırf bu yüzden bayramlarda vs bir yerlere kaçmaya çalışıyorum ki, bu tür şeylerle karşılaşmayayım..
Tabii ki evlenmek için evlenilmez, evlenmek için evlenebilecek kadar umursamaz ve duygusuz biri olabilseydim belki de evlenirdim ama ben bunu yapmadığım için ortamlarda “artık senden geçti” imalarına katlanmak zorundaymışım gibi düşünüyor insanlar herhalde. Bunu söyleyen kişi uzun yılllardır ciddi kilo problemi yaşıyor ve ne kadar tedavi görürse görsün kilolalarını veremedi. Ama bir kere bile ne eşinin yanında ne de bizzat kendisine bu konu üzerinden onu üzecek bir imada bulunmadım, bulunmam. Kimse bunu haketmez çünkü..off yine değişmeyen zihniyetler ...
size psikolojik baskı uyguluyorlar resmen evlenmek için evlenilir mi?
izin vermeyin konuşmalarına ağızlarının payını verin lütfen
Iş yerinde bir kadın arkadaşımız ısrarla bu sorulara muhatap oluyordu kendince taktik geliştirmiş,soranlara diyordu ki erkek arkadaşım var ama maddiyatimiz kötü kredi çekecek birini bulursak evlenicez,biraz destek olsanız ya siz..
Anında kapaniyormus konu
Millet niye evlenmedin diyor diye evlenmeyin çünku o millet evlendikten sonra da susmuyor hep soracak eleştirecek biseyler buluyor asla memnun olmuyor...ayrica bekar kadın en mutlu evliden bile daha mutlu huzurludur her türlü iddiaya girerim,bilimsel dayanağı bile var,adamlar üşenmemiş tez yazmış,boşverin hayatın tadini çıkarınEvet, başlıkta bahsedilen şanslı kadın benim. Evet evlenmedim ve evet 31 yaşındayım. Tanıştığım, görüştüğüm, hoşlandığım kişiler olmadı mı oldu.. Hayal kırıklıklarım da oldu, dolu dolu güzel anılarım da.. Ama hiçbiri ile evlilik yoluna girecek aşamaya gelmedim, hemen hemen hepsinde evlilik konusunu karşı taraf açmış olsa dahi, bir yerde koptu ipler. Benim de hatalarım olmuştur elbette ama ekseriyetle ya aldatıldım, ya affedilemez yalanlar söylendi, ya da haa tamam işte kalbimi heyecanlandırabilen o adamı buldum derken aslında evli olduğunu öğrendim.
Velhasıl kelam, bu ve benzeri sebeplerle evlenmedim. Evlenmeyi istiyor muyum? Evet çok istiyorum. Ama en azından sevdiğim kadar sevildiğim, değer verdiğim kadar değer gördüğüm, bıkmadan usanmadan konuşabileceğim, güvenebileceğim biri ile olsun istiyorum. Çok şey de istemiyorum aslında ama ne yazık ki bu konuda ne istediysem hep tersi kişilik özelliklerine sahip kişiler girdi hayatıma.. sınavım oldu.
Bunlar işin kendi içimde yaşadığım kısımları, bir de çevrenin sağolsun bana yaşattıkları var ki işin en zor kısımlarından biri de o. Daha bugün bir akrabamız kalabalık bir ortamda kuzenime “eee sen ne zaman evleniyorsun, redsonjaya sormuyorum zaten o sırada değil artık” gibi bir laf etti. Kuzenimle aramda da sadece 2 yaş var :) ama ben artık evlenemem onların gözünde çünkü 30 yaşımı geçtim artık. O kadar insanın içinde -ki annem babam da ordaydı ve evlenmemi, mutlu bir yuva kurmamı çok istiyorlar- bunu söyleyerek ve sonra yüzüme bakarak nasıl bir cevap bekledi benden inanın hiç bilmiyorum. Evlenmemiş olmak bir eksiklik mi, ayıp mı, kusur mu? Belki kısmetimde yok ben ömrü hayatım boyunca bu iğnelemelere hep mi maruz kalacağım. Yukarıda anlattığım sadece bir örnekti. Bu ve buna benzer ifadelerle karşılaşıyoruz ne yazık ki. İnsan ister istemez üzülüyor.
Sevgili hanımlar, çok fazla bu ve benzeri konular açılıyor, biliyorum.. ama insan bazen içinde tuttuklarını birileri ile paylaşmak istiyor.. ben de içimi size dökmek istedim..
Millet niye evlenmedin diyor diye evlenmeyin çünku o millet evlendikten sonra da susmuyor hep soracak eleştirecek biseyler buluyor asla memnun olmuyor...ayrica bekar kadın en mutlu evliden bile daha mutlu huzurludur her türlü iddiaya girerim,bilimsel dayanağı bile var,adamlar üşenmemiş tez yazmış,boşverin hayatın tadini çıkarın
Gerçekten var mı böyle bir tez...Millet niye evlenmedin diyor diye evlenmeyin çünku o millet evlendikten sonra da susmuyor hep soracak eleştirecek biseyler buluyor asla memnun olmuyor...ayrica bekar kadın en mutlu evliden bile daha mutlu huzurludur her türlü iddiaya girerim,bilimsel dayanağı bile var,adamlar üşenmemiş tez yazmış,boşverin hayatın tadini çıkarın
Google dan bakıver bacım üşendim şimdi, stanford tarzi bi abd üniversitesiydinerde o tez
Ben de 27 yaşındayım bana da ailem dahil herkes bunu söylüyorEvet, başlıkta bahsedilen şanslı kadın benim. Evet evlenmedim ve evet 31 yaşındayım. Tanıştığım, görüştüğüm, hoşlandığım kişiler olmadı mı oldu.. Hayal kırıklıklarım da oldu, dolu dolu güzel anılarım da.. Ama hiçbiri ile evlilik yoluna girecek aşamaya gelmedim, hemen hemen hepsinde evlilik konusunu karşı taraf açmış olsa dahi, bir yerde koptu ipler. Benim de hatalarım olmuştur elbette ama ekseriyetle ya aldatıldım, ya affedilemez yalanlar söylendi, ya da haa tamam işte kalbimi heyecanlandırabilen o adamı buldum derken aslında evli olduğunu öğrendim.
Velhasıl kelam, bu ve benzeri sebeplerle evlenmedim. Evlenmeyi istiyor muyum? Evet çok istiyorum. Ama en azından sevdiğim kadar sevildiğim, değer verdiğim kadar değer gördüğüm, bıkmadan usanmadan konuşabileceğim, güvenebileceğim biri ile olsun istiyorum. Çok şey de istemiyorum aslında ama ne yazık ki bu konuda ne istediysem hep tersi kişilik özelliklerine sahip kişiler girdi hayatıma.. sınavım oldu.
Bunlar işin kendi içimde yaşadığım kısımları, bir de çevrenin sağolsun bana yaşattıkları var ki işin en zor kısımlarından biri de o. Daha bugün bir akrabamız kalabalık bir ortamda kuzenime “eee sen ne zaman evleniyorsun, redsonjaya sormuyorum zaten o sırada değil artık” gibi bir laf etti. Kuzenimle aramda da sadece 2 yaş var :) ama ben artık evlenemem onların gözünde çünkü 30 yaşımı geçtim artık. O kadar insanın içinde -ki annem babam da ordaydı ve evlenmemi, mutlu bir yuva kurmamı çok istiyorlar- bunu söyleyerek ve sonra yüzüme bakarak nasıl bir cevap bekledi benden inanın hiç bilmiyorum. Evlenmemiş olmak bir eksiklik mi, ayıp mı, kusur mu? Belki kısmetimde yok ben ömrü hayatım boyunca bu iğnelemelere hep mi maruz kalacağım. Yukarıda anlattığım sadece bir örnekti. Bu ve buna benzer ifadelerle karşılaşıyoruz ne yazık ki. İnsan ister istemez üzülüyor.
Sevgili hanımlar, çok fazla bu ve benzeri konular açılıyor, biliyorum.. ama insan bazen içinde tuttuklarını birileri ile paylaşmak istiyor.. ben de içimi size dökmek istedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?