- 28 Ekim 2017
- 399
- 526
- 103
- Konu Sahibi redsonja87
-
Çok gaddar ve cahilce.Sadece evlilik mi bizim akrabanin bebegi olmuyordu, bir yakininin çeyizini gormeye gitmis, evlenecek kizin annesi ne dese begenirsiniz senin çocuğun olmuyo sen ugursuzsun, elleme kızımın çeyizini kadin aglaya aglaya bi hal olmuş, sonra evlat edindi kendi dogurmus gibi suan
Nasıl üzüldüm, insanlar ne kadar acımasız böyle yahu..Sadece evlilik mi bizim akrabanin bebegi olmuyordu, bir yakininin çeyizini gormeye gitmis, evlenecek kizin annesi ne dese begenirsiniz senin çocuğun olmuyo sen ugursuzsun, elleme kızımın çeyizini kadin aglaya aglaya bi hal olmuş, sonra evlat edindi kendi dogurmus gibi suan
Sizin de yaşınız genç, öyle demeyin. Benim kuzenim 39 yaşında evlendi. Evlenene kadar ona da aynı ithamlarda bulundular. Şimdi de her gördükleri yerde “hamile misin” diye soruyorlarmış kadıncağıza. Yahu el insaf belki istemiyor ya da istiyor da olmuyor. Bu sorunun karşındaki insanı kırabileceği ihtimali yüzde yüze yakın. Niye soruyosun ki, amaç nedir?Yaşınız daha çok küçük. 36 yaşındayım hep yaşıyorum bu söylediklerinizi. Ben de isterdim dertleşebileceğim sırtımı dayayacağım biri olsun. O kadar çok şeyi kendim yapıyorum ki. Şikayetim yok ama bazen nefes almak ister insan ya ben de istiyorum. Babam da olmayınca pek çok şeyi ben hallediyorum evdeki. En son gelip benle dertleşen arkadaşım birini bulunca arkamdan beni kıskanıyor demiş. Diğer arkadaşın annesi aa bak o da evlendi bir sen kaldın diye yüzüme bakıp ağız dolusu güldü. Bebeklerini hayırlamaya gitmiştim oysa izin alıp kalktım. hiçbir zaman evlenemedim lafı da çıkmadı oysa ağzımdan. birini arıyorum vs. asla soylemem. Ne bileyim bir tek sen yaşamıyorsun inan toplum böyle benim de çok başıma geliyor. Senin için erken hala kulak asmamaya ve yeri geldiğinde cevabını uslubunca ver derim. Yoksa daha çok buyuyor insanın içinde. Ne bileyim dalga geçerek verirsin ya da burası benim kırmızı alanım lutfen espiri yapmayın dersin. ama içinde kalmasın. Şimdi artık yerine göre cevabını verir oldum kolay olmadı tabi benim kadar sessiz biri için. Cevap vermiyorsam da o kişilerle goruşmeyerek kafamı dinliyorum. Napayım nasibim yoksa oturup mutsuz mu geçireyim hayatı deyip o kişileri çıkarıp yoluma devam ediyorum yoluma.
+1Toplum baskısı çeken 30+ bekar kızlar grubu kuracağım. Herkesin derdi aynı.
Siz ne kadar tatlısınız böyleSeviyen, kaliten, bakış açındaki hassasiyet sadece şu mesajda bile o kadar belli ki.. Öyle vizyonsuz, adap ve edep yoksunu, zihin fukara dil ukala tipler insanı efendilik çizgisinden de saptırır ama muhatap olmamakla en iyisini yapmışsın.. Cevap vermese kendini yiyor insan, cevabını verse dedigin gibi "aa bak gordun mu, evde kalmis ondan bu sinir" diyecekler, büsbütün delireceksin..
Ben 23 yasinda evlendim, 24 yasinda da bosandim, hatta tam 5 yil once bugun KK'de ilk kez konu açmıştım, bosanmayla ilgili.. Kotu evliligin ne olduğunu, kaliteli yalnizligin kiymetini, kendi degerimi ve herkesin evlenmek zorunda olmadigi gercegini bilen ve her anını guzel yasamaya calisan biri olmama ragmen birileri evlilik iması yapinca ben de geriliyorum.. Şimdi diyorum buna ne anlatacaksin? Sana bunu oylesine bi merakla sormuyor ki; evlenememeyi bi eksiklik olarak gordugunu, sorunun icinde bi tenkit oldugunu, sacma sapan bi rahatsizlik hissi ile anliyorsun.. Evlilik sorusu degil de o tınılar rahatsiz ediyor; evlenmek istiyorsan bile bunu belli etmek istemiyorsun..
Bu zihniyet ile başetmek mumkun görünmüyor bana.. O nedenle, mumkun mertebe uzak durmak ve kendi ayaklari ustunde guclu bi insan olmak gerekiyor.. Bir de çevreni aydin zihinli insanlarla doldurmak..
Rabbim yakin zamanda cok cok mutlu olacağın, huzurla dolu bir yuva nasip etsin sana dilerim..
Elanur senin hikayeni biliyorum , senin adına çok mutluyum , ara ara aklıma geliyorsun gördükçe nickini.Ama kabul et o zamanlar sen de çok fena eli maşalıydın kırıp geçiriyodun ortalığı. :)) Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Ahhhh ahhhh ben neler çektim bu konu yüzünden yıllarca, burda o kadar çok konu açmışımdır ki ohoooo. Abimin nişan döneminde yaşadığı ve bizimde ailecek çok huzursuz olduğumuz sıkıntıları paylaştım bana denmeyen kalmadı (düşün burda bile) hatta biri vardı (ben onu hiç unutmadım) bana kendi evlenmedi diye gelini kıskanıyor "koca meraklısı" aynen bu cümleyi kullandı o gün o kadar ağladım ki anlatamam üzerinden 2 yıl geçti ben evlendim :) bebek bekliyorum. her insan içinde ne varsa onu dışarı vurur, sana önerim altta kalma sana 1 söyleyene sen 2 söyle bak bir daha söyleyebiliyor mu. Dilerim çok mutlu olacağın bir evlilik yaparsın ve mutlu haberlerini alırız burda :)
O dedikoduculara şu namus cinayetlerini sorsan aa bizde üzüldük vs derler ama işte böyle ikiyüzlü bunlar.En son 80 kişinin çalıştığı bir fabrikada işe başlamıştım. Tanımadığım bir çok bayanın ilk sorduğu soru evlimisin? oluyordu. Önce bir adımı sorsalar tanıştığımıza memnun olsaydık ama adımdan önce medeni durumum merak ediliyordu Hayır diye cevap verdiğimde ardından gelen soru yaş kaç ? 31 dediğimde daha önce evlendin mi ? Hayır hiç evlenmedim dediğimde "neden evlenmedin"? şeklinde oluyordu. Siz neden evlendiniz nedeni neyse amacınıza nekadar ulaştınız diye yanıt verdim bikaç tanesine sustular. Arkamdanda bekar olduğum için nice dedikodular döndüğünü biliyorum. Ha bunuda kendi hemcinslerimiz yapıyor. Evlenmemiş olmak bir eksiklik kusur değil elbette ama buyüzden 3 kuruşluk insanların ağzına sakız olmak gerçekten üzücü.
İnsanların ağzı torba değil büzesin ,insanlar der de der ,evlenip anlamaz boşanırsın dul derler ,takma derim ,nasip bu işler 31 çok geç bir yaş değil ayrıca ,bence çok doğru karar vermişsin ,belli bir yaştan sonra insanlar daha da seçicileşiyor ,karşına doğru insan çıkmamış ,herşeyin hayırlısı olsun demek lazım ,böyle dangalak insanlarıda boz at ,bir daha o tarz konuşma cesareti gösteremesinlerEvet uzak durmakta bir seçenek ama aile bireylerinden biri olunca ne kadar isteseniz de uzak duramıyorsunuz, bayramı var seyranı var, annemin babamın hatrı var. Tüm modumu düşürdü sağolsun yine, ki kadere kısmete inanan biri olmama rağmen bir noktadan sonra beni kendimi sorgulama psikolojisine sokuyorlar. Ne kadar ayıp, annem babam da o ortamda üstelik, ve tek çocuk olduğum için evlenip yuva kurmamı en çok da onlar istiyorlar. Kim bilir nasıl üzüldüler onlar da.
Turkiye'de escinsel evlilik yasallasirsa neden olmasin de. Sasirip kalsinlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?