Nedir bu evlenmemiş 30 yaş üzeri kadınların çektiği?

Sadece evlilik mi bizim akrabanin bebegi olmuyordu, bir yakininin çeyizini gormeye gitmis, evlenecek kizin annesi ne dese begenirsiniz senin çocuğun olmuyo sen ugursuzsun, elleme kızımın çeyizini kadin aglaya aglaya bi hal olmuş, sonra evlat edindi kendi dogurmus gibi suan

Canım hiç üzülme biliyorum demesi kolay bende 34 Yaşında evlendim şimdi 35 im Allaha şükür hamileyim banada neler söylediler benden küçük hala kızı nisanlandinda parmağındaki alyansa bakarak bana bakmıştı onu hiç unutmam mesela birde komşumuz acıyan gözlerle bakmıştı yani illaki birseyler soylemeye gerek yok bakışlardan bile rahatsız ediyorlar aldırış etme evlendim çocuk diye yakama yapıştılar ilk aydan sormaya başladılar sanki kendileri bakacaklarmış gibi şimdi hamileyim çocuğun lafı geçmiyor doğumdan sonra da ikinciyi ne zaman diye sorarlar milletin lafı bitmez sen kendine bak inan kafanı yormaya dahi degmez şimdi bana soranlara evlilik çocuktu diye hiç huyum olmadığı halde bekar oğlu varsa ne zaman evlendiriyursun diye soruyorum buyuk bir zevkle

Çok gaddar ve cahilce.

Nasıl üzüldüm, insanlar ne kadar acımasız böyle yahu..

Sizin de yaşınız genç, öyle demeyin. Benim kuzenim 39 yaşında evlendi. Evlenene kadar ona da aynı ithamlarda bulundular. Şimdi de her gördükleri yerde “hamile misin” diye soruyorlarmış kadıncağıza. Yahu el insaf belki istemiyor ya da istiyor da olmuyor. Bu sorunun karşındaki insanı kırabileceği ihtimali yüzde yüze yakın. Niye soruyosun ki, amaç nedir?

Ben biraz da tek büyümüş olmanın verdiği his ile hep sevmek ve sevilmek arzusu ile yaşadım hayatım boyunca. Ama işte olmayınca da olmuyor ben zaten yoluma bakıyorum. Ama insanların bunu bir kusurmuş, sanki ben sorunluymuşum gibi ulu orta çekinmeden sıkınmadan söyleyebilme cüretleri ister istemez keyfimi kaçırıyor. Diyorum ya bu insanlara cevap versen, bu sefer de evde kaldı o yüzden sinirli diyecekler biliyorum. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal hesabı.

Son düzenleme:
Siz ne kadar tatlısınız böyle

Sırf ‘evlendim’ demek için genç yaşta eline ekmeğini almadan olgunlaşmadan kendini tanımadan evlenen çok kadın var da ondan evleniyorlar. Karşısındaki erkeğin bir çok şeyini görmezden geliyor, evlenince değişir diyor, bunu da kaçırırsam evlenemem diyor gidiyor evleniyor. Ondan sonrada çok mutlu evlilikleri varmış gibi etrafa salça olmaya başlıyorlar.

İşine gelmiyor adamın öküz olduğunu görmek, herkes severek coşarak kelebekler uçuşarak evlenmiyor. Boşanmıyorlar da. Mutsuz huzursuz evliliklerine devam ediyorlar. Erkeğin de ailesinin de her dediğine boyun eğiyorlar. Sonrada gelip evlenmemiş kadınlara hayatın anlamını çözmüş gibi ders veriyorlar. Niye peki?

Eğitimsizlik gene gene gene. Ha bu eğitim fizik kimya eğitimi değil. Böyle düşünen nice mühendis kadınlar tanıyorum çünkü. Her neyse yarın öbür gün bu baskılarla oyuna gelip evde kalacağım diye ilk gelenle evlenen kadın da bunların çenesini kesiyor ama mutlu olamıyor. Evlenemedin diye konuşan arkadaşlarıyla buluştuğunda evlendim diyor ama aldatıldığında dövüldüğünde o arkadaşlarının hiç biri yanında olmuyor. Neyse amaaan çok uzattım. Allah herkesin karşısına vicdanlı merhametli insanlar çıkarsın.

Bir de şunu eklemek isterim ,evlilik yok mu nişan yok mu diyenlerle düzgün cümlelerle cevap verme ,verdiğin hiçbir cevabı beğenmiyorlar,hemen akıl verme başlıyor ,ben hep yok dedikten sonra her soruyu nasip,kısmet ,hayırlısı kelimelerini sırasıyla söylerdim ,sohbet tıkanıyor,vazgeçiyorlar sen de hafifçe gülümsüyorsun:)

Ay bu milletin cahilliği ne olacak böyle bilmiyorum...29 yaşındayım ne yazık ki bu tür saçmalıklara bende maruz kalıyorum üstelik bunu kadınlar daha çok yapıyor... bence hiç üzmeyin kendinizi elbet herkes evlenmek ister ama olmuyorsa olmuyordur...

35 yaşındayım bekarım (bosandım)
Halimden cok memnunum.
Hayatta kalmak mutlu olmak İcin illa basıma bir erkek gerekmiyor
Etrafa kulağını kapa. En buyuk basarılarını sor.
Senin en buyuk basarin ne diye sorduğumda hıc cevap alamadım ben cunku yok.

En son 80 kişinin çalıştığı bir fabrikada işe başlamıştım. Tanımadığım bir çok bayanın ilk sorduğu soru evlimisin? oluyordu. Önce bir adımı sorsalar tanıştığımıza memnun olsaydık ama adımdan önce medeni durumum merak ediliyordu Hayır diye cevap verdiğimde ardından gelen soru yaş kaç ? 31 dediğimde daha önce evlendin mi ? Hayır hiç evlenmedim dediğimde "neden evlenmedin"? şeklinde oluyordu. Siz neden evlendiniz nedeni neyse amacınıza nekadar ulaştınız diye yanıt verdim bikaç tanesine sustular. Arkamdanda bekar olduğum için nice dedikodular döndüğünü biliyorum. Ha bunuda kendi hemcinslerimiz yapıyor. Evlenmemiş olmak bir eksiklik kusur değil elbette ama buyüzden 3 kuruşluk insanların ağzına sakız olmak gerçekten üzücü.

Elanur senin hikayeni biliyorum , senin adına çok mutluyum , ara ara aklıma geliyorsun gördükçe nickini.Ama kabul et o zamanlar sen de çok fena eli maşalıydın kırıp geçiriyodun ortalığı. :)) Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

O dedikoduculara şu namus cinayetlerini sorsan aa bizde üzüldük vs derler ama işte böyle ikiyüzlü bunlar.
Bunlar gibi insanlara baskı yapan insanların yüzünden oluyo hep bu olaylar.

Ne konular açıldı bu konuyla ilgili şu forumda.Vallahi kadına yapılan bir zulüm bu.Bu baskıyı gören kadın yalnızlığına mı üzülsün , toplumun cahil kesiminin ona bakışına mı üzülsün , anne olma şansı yıldan yıla azalıyor diye mi üzülsün? Bu kadınların derdi zaten çok , bir kere yaratılışımız bile kadına şans tanımıyor ki belli bir yaşa gelince doğurganlık bitiyor erkeklerinki öyle mi? Yani öyle üzülüyorum ki bir kadın bu konuyu açıp üzüldüğünü dile getirince.

İnsanlar ne kötü kalpli ne hadsizler.Bana derlerdi böyle çok.Sevgilim varken de nişanlıyken de.Evlenince de başka şeyler diyorlar sen merak etme ama.O yüzden takma yani.Ben evliyim benim çevremden insanlar da sen yemek yapabiliyor musun diye söylerler (dış görünüşümden dolayı yemek yaparken hayal edemiyorlarmış beni) , çocuk soran oluyor.Yani sanma ki sadece evlenmeyenlere bu baskı.Baskıcı bir toplumuz genel olarak.Her şeyin olması gereken bir hali var sanki , onun dışında olanı hemen yargılama ve eleştirme hakkı görüyorlar kendilerinde.Aldırmamaya çalış ve o günün gelmesini bekle sabırla.Herkes bir gün evlenir.Buna emin ol.Allah birini vermiştir sana da sadece o zamanın gelmesini beklemen gerekiyor bana kalırsa.

Bak burda elanur84 var , onun eski konuları var , şimdi evli ve bebek bekliyormuş maşallah.Yani karamsar ve ümitsiz olmadan söylenenleri takmamaya çalış.

İnsanların ağzı torba değil büzesin ,insanlar der de der ,evlenip anlamaz boşanırsın dul derler ,takma derim ,nasip bu işler 31 çok geç bir yaş değil ayrıca ,bence çok doğru karar vermişsin ,belli bir yaştan sonra insanlar daha da seçicileşiyor ,karşına doğru insan çıkmamış ,herşeyin hayırlısı olsun demek lazım ,böyle dangalak insanlarıda boz at ,bir daha o tarz konuşma cesareti gösteremesinler

Turkiye'de escinsel evlilik yasallasirsa neden olmasin de. Sasirip kalsinlar.
Meslek gereği erkeklerin yoğunlukta olduğu bir kurumda çalışıyorum... laf arasında bari stajyer kadınlar gelse demiştim... arkadaşlardan biri erkeklerden umudu kestin kadınlara mı sıra geldi dedi... ne desem bilemedim sözde şaka yapıyor... mesajınızı görünce aklıma geldi

Evlenmek bir üstünlük değil evlenememekte bir kusur değil. Önemli olan sizin iç huzurunuz. Nasipte yoksa olmuyor.

Ya benim bizzat kendi annem 25 yaşımdan beri bu baskıyı yapıyor bana sinirlerim laçka oldu bu baskılar yüzünden düzgün karar veremeyerek 2 adet birbirinden saçma nişanlılık geçirdim. Şimdi 29 yaşımdayım bu sefer etraftan da gelmeye başladı bu tepkiler. Hadi artık bebek sevelimm ceylan ne zaman evleniyorsun aaaa fenalık geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…