Nedir bu evlenmemiş 30 yaş üzeri kadınların çektiği?

redsonja87

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
1.233
3.508
333
Evet, başlıkta bahsedilen şanslı kadın benim. Evet evlenmedim ve evet 31 yaşındayım. Tanıştığım, görüştüğüm, hoşlandığım kişiler olmadı mı oldu.. Hayal kırıklıklarım da oldu, dolu dolu güzel anılarım da.. Ama hiçbiri ile evlilik yoluna girecek aşamaya gelmedim, hemen hemen hepsinde evlilik konusunu karşı taraf açmış olsa dahi, bir yerde koptu ipler. Benim de hatalarım olmuştur elbette ama ekseriyetle ya aldatıldım, ya affedilemez yalanlar söylendi, ya da haa tamam işte kalbimi heyecanlandırabilen o adamı buldum derken aslında evli olduğunu öğrendim.

Velhasıl kelam, bu ve benzeri sebeplerle evlenmedim. Evlenmeyi istiyor muyum? Evet çok istiyorum. Ama en azından sevdiğim kadar sevildiğim, değer verdiğim kadar değer gördüğüm, bıkmadan usanmadan konuşabileceğim, güvenebileceğim biri ile olsun istiyorum. Çok şey de istemiyorum aslında ama ne yazık ki bu konuda ne istediysem hep tersi kişilik özelliklerine sahip kişiler girdi hayatıma.. sınavım oldu.

Bunlar işin kendi içimde yaşadığım kısımları, bir de çevrenin sağolsun bana yaşattıkları var ki işin en zor kısımlarından biri de o. Daha bugün bir akrabamız kalabalık bir ortamda kuzenime “eee sen ne zaman evleniyorsun, redsonjaya sormuyorum zaten o sırada değil artık” gibi bir laf etti. Kuzenimle aramda da sadece 2 yaş var :) ama ben artık evlenemem onların gözünde çünkü 30 yaşımı geçtim artık. O kadar insanın içinde -ki annem babam da ordaydı ve evlenmemi, mutlu bir yuva kurmamı çok istiyorlar- bunu söyleyerek ve sonra yüzüme bakarak nasıl bir cevap bekledi benden inanın hiç bilmiyorum. Evlenmemiş olmak bir eksiklik mi, ayıp mı, kusur mu? Belki kısmetimde yok ben ömrü hayatım boyunca bu iğnelemelere hep mi maruz kalacağım. Yukarıda anlattığım sadece bir örnekti. Bu ve buna benzer ifadelerle karşılaşıyoruz ne yazık ki. İnsan ister istemez üzülüyor.

Sevgili hanımlar, çok fazla bu ve benzeri konular açılıyor, biliyorum.. ama insan bazen içinde tuttuklarını birileri ile paylaşmak istiyor.. ben de içimi size dökmek istedim..

Hayatin ne getireceği hic belli değil aslinda evlilik bir mecburiyette değil bu nesille beraber bu algi kırilabilir diye düsünuyorum cünkü eskiden geçim saglama amacli da evlilik yaygindi .
Ayrica sevmedigin biriylr evlenmis olmak icin evlenmenin ne anlami var elalem evlendi desin diye mi 4 duvar arasinda sen yaşayacaksin bu hayati...
Insallah karsiniza sizin dilediginiz gibi biri cikar maalesef bu tarz sözler arkadas arasinda bile oluyor 33 yaşina girdim evlenme durumum olur mu bilmiyorum hayayin ne getirecegini ama bende denedim maalesef olumsuz sonuclar aldim evliligin kiyisina bile gelmedik kısmet degilmis dedim gectim önemsemedim ama arkadas ortaminda sacma laflarla karsilaşmak üzebiliyor

İnanın öyle yapıyorum çoğu zaman ama, her söz de her ortamda söylenmiyor ki, yani insanlar güzel bir an için bir araya gelmişler, adabı muaşeret denilen de bir şey var, neden o güzel ortamı bunu yaparak bozayım ki diye düşünüyorum. Bir taraftan da insanlara onların tabiri ile “evde kalmış kız psikolojisi işte” fırsatını vermek istemiyorum. Sallamamış gibi davranıyorum ama robot da değiliz işte. Benim de duygularım var ve ister istemez içerleniyorum..

Bence bu bir muhabbet açma aracı.

Bayramda misal toplanılır. Ortamda üniversiteli varsa “okul bitiyor mu? Yoksa sınıfta mı kalacaksın?”, evli ama çocuksuz varsa “e yapın artık, neyi bekliyorsunuz?”, bebekli kadın varsa “2. İçin ne bekliyorsun, hemen yapın yaş arası az olursa aradan çıkıverir ikiz gibi büyürler”, hastası ya da yaşlısı olan varsa “ne oldu Kamil amcan? Öldü mü? E yaşlıydı ölmeyip ne yapacak?”.

Bekar kadın varsa da evliliğin faziletlerinden başlanıp, “bak bekledikçe turşunu mu kuracaksın kız keh keh keh” adlı sevimsiz şakalarla perçinleyip, menapoza girersin animallah doğuramazsın ile korkutup ama ısrarla “yavrum hiç mi aday yok? Neden olmuyor bir türlü?” İle depresyona sokup bir sonraki bayram tekrarlamak üzere sohbet sonlandırılır.

Uzak durun öyle insanlardan cidden. Ben de 29 umda evlendim bana da bir sürü şey ima eden oldu ve evlendim de ama o zamana kadar uzak durdum hepsinden. Az çok biliyorsunuzdur o tipleri. Uzak durun.
Evet uzak durmakta bir seçenek ama aile bireylerinden biri olunca ne kadar isteseniz de uzak duramıyorsunuz, bayramı var seyranı var, annemin babamın hatrı var. Tüm modumu düşürdü sağolsun yine, ki kadere kısmete inanan biri olmama rağmen bir noktadan sonra beni kendimi sorgulama psikolojisine sokuyorlar. Ne kadar ayıp, annem babam da o ortamda üstelik, ve tek çocuk olduğum için evlenip yuva kurmamı en çok da onlar istiyorlar. Kim bilir nasıl üzüldüler onlar da.

Ya şimdi ortamda böyle söyleyen ne kadar insan varsa boz oturt aşağı diyeceğm ama onu da bekar olmana bağlayıp sinirleri bozuk derler diye tavsiye etmiyorum.

Evliliği odak noktan olmasından çıkarttığında evleniyorsun yani çok istemeyi bırakıp aman napim be şu an durumlar böyle öf deyip düşünmeyi bıraktığında prens görünümlü hayatının odunuyla karşılaşıyorsun

Ben de öyle oldu

Sizi çok iyi anlıyorum, siz de beni anlıyorsunuzdur, hayatın her anı tecrübelerle dolu, yaşadığımız herşey yanımıza tecrübe ama ne yaşadığımızı bilmeden bu şekilde patavatsızlıklarla karşılaşmak ve dahası içine içine atmak çok yoruyor insanı.

Ben de bunu yapmaya çalışıyorum ama işte insanlar sürekli gündeminize evliliği getirince o psikolojiden asla çıkartmıyorlar sizi sağolsunlar. Adınıza sevindim, umarım sevdiceğinizle ömrünüzce mutlu olursunuz ..

Ben de 33 yaşındayım ve evleneli yaklaşık 1,5 ay olacak,severek aşık olarak evlendim.Küçük bir kasabada yaşıyorum ve evet burda da evlenmek çok çok önemli.Önceleri söylenenlerden rahatsız olmadım mı oldum.Bu yüzden canım istedi cevap bile vermedim söylenenlere , canım istedi öyle bir cevap verdim ki gözlerini kaçırmak zorunda kaldılar ,bir de zaten ben öyle pek sevimli biri değilimdir ,her an herşeyi söyleyecek biriyim,çoğu kişi bulaşmayı göze almaz.Size tavsiyem insanlara bağırmadan çağırmadan ,konunun yönünü değiştirmeden mantıklarını sorgulamanızdır.zaten çabucak dağılırlar.

Sonunda zaten olacak olan o, bir gün birine gerçekten fena patlayacakmışım gibi geliyor zaten.

Zihniyetini sevdiğimin Türkiye'si....

Kadınların çoğunun bilinçaltında hâlâ ve HÂLÂ evlilik bir statü,bir mevki belirleyici.
Onlara söyleyin içinizden geçenleri, mutlaka söyleyin ama... Siz söyleyin ki hadsizliklerini öğrensinler çünkü bu ülkede insanların asla bilmedikleri kavram had

Ahhhh ahhhh ben neler çektim bu konu yüzünden yıllarca, burda o kadar çok konu açmışımdır ki ohoooo. Abimin nişan döneminde yaşadığı ve bizimde ailecek çok huzursuz olduğumuz sıkıntıları paylaştım bana denmeyen kalmadı (düşün burda bile) hatta biri vardı (ben onu hiç unutmadım) bana kendi evlenmedi diye gelini kıskanıyor "koca meraklısı" aynen bu cümleyi kullandı o gün o kadar ağladım ki anlatamam üzerinden 2 yıl geçti ben evlendim :) bebek bekliyorum. her insan içinde ne varsa onu dışarı vurur, sana önerim altta kalma sana 1 söyleyene sen 2 söyle bak bir daha söyleyebiliyor mu. Dilerim çok mutlu olacağın bir evlilik yaparsın ve mutlu haberlerini alırız burda :)

Kendini bilmez insanlar çok var malesef bu işler nasip, kısmet bunu unutmuş olmalılar. kendi evlendide ne olmuş çok güzel hayal tadında mı geçiyor hayatı acaba üzülmeyin geç olsun hayırlısı olsun iç olmazsada vardır bunda bir hayır demek gerekir çalışıp kendi ayaklarınız üstünde durabilirseniz sağlığınızda yerindeyse evlenmedende çok mutlu olabilirsiniz hayat evlilikten ibaret değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…