- 26 Ocak 2013
- 1.233
- 3.508
- 333
- Konu Sahibi redsonja87
-
Yeni doğum yapan bir arkadaşıma hastanede hayırlı olsun demeye gitmiştim. Arkadaşımın annesi “eee artık sen de yapış birine” demişti. Bu insanlar her yerde, herhalde evden çıkmayalım sosyal ortamlara katılmayalım diye yapıyorlar. İnsan da ne mod ne heves ne umut bırakır böyleleri sağolsun.Bazi insanlar icin evlilik büyük bir başarı, oysaki o kadar cok bosanan insanvar ki, banada en samimi arkadaşım ( artik degil) bebisi olmustu, hayirli olsun diye mesaj atyim oda bana dediki saol canm ee sen ne yapiyorsun sende evlilik yok cocuk yok, ikiside yok cok.moralim bozuldu, devamli.imalar falan öldük mu ölmedikküllerim den yeniden doğarım ben napalim 30 yasadim bende dua ettim kabul olmadı demekki vakti var daha
Teşekkür ederim canımEvet Ela, az çok başlıklarını hatırlıyorum senin, hatta yakın bir zamanda başka bir topikte tebrik de etmiştim. Üstelik şimdi bebekte bekliyormuşsun. O kadar çok sevindim ki, çok mutlu ol inşallah.
Seviyen, kaliten, bakış açındaki hassasiyet sadece şu mesajda bile o kadar belli ki.. Öyle vizyonsuz, adap ve edep yoksunu, zihin fukara dil ukala tipler insanı efendilik çizgisinden de saptırır ama muhatap olmamakla en iyisini yapmışsın.. Cevap vermese kendini yiyor insan, cevabını verse dedigin gibi "aa bak gordun mu, evde kalmis ondan bu sinir" diyecekler, büsbütün delireceksin..İnanın öyle yapıyorum çoğu zaman ama, her söz de her ortamda söylenmiyor ki, yani insanlar güzel bir an için bir araya gelmişler, adabı muaşeret denilen de bir şey var, neden o güzel ortamı bunu yaparak bozayım ki diye düşünüyorum. Bir taraftan da insanlara onların tabiri ile “evde kalmış kız psikolojisi işte” fırsatını vermek istemiyorum. Sallamamış gibi davranıyorum ama robot da değiliz işte. Benim de duygularım var ve ister istemez içerleniyorum..
tabiiki öyle siz ne kadar düşüncelisiniz keşke büyüklerimiz de bu kadar düşünceli olabilse herşeyin bir zamanı var nasip kısmet dediğimiz bir şey varTabii ki evlenmek için evlenilmez, evlenmek için evlenebilecek kadar umursamaz ve duygusuz biri olabilseydim belki de evlenirdim ama ben bunu yapmadığım için ortamlarda “artık senden geçti” imalarına katlanmak zorundaymışım gibi düşünüyor insanlar herhalde. Bunu söyleyen kişi uzun yılllardır ciddi kilo problemi yaşıyor ve ne kadar tedavi görürse görsün kilolalarını veremedi. Ama bir kere bile ne eşinin yanında ne de bizzat kendisine bu konu üzerinden onu üzecek bir imada bulunmadım, bulunmam. Kimse bunu haketmez çünkü..
Aslinda su sorularla insanlarin moralini bozup keyiflerini kaçırmasalar, insanlar gayet mutlu.. Isinde gucunde, sosyal aktivitesinde, guclu ve harika kadinlar var.. Bekar olmak kusur gibi, tum o artıları eksilere çeviren bi sey gibi davranmasa bu yobaz zihniyet..Toplum baskısı çeken 30+ bekar kızlar grubu kuracağım. Herkesin derdi aynı.
Su an ezani dinliyorum.. Rabbim anne babana evlât, sana hayat arkadasi olacak harika birini cikarsin karsina, en yakin zamanda..Evet uzak durmakta bir seçenek ama aile bireylerinden biri olunca ne kadar isteseniz de uzak duramıyorsunuz, bayramı var seyranı var, annemin babamın hatrı var. Tüm modumu düşürdü sağolsun yine, ki kadere kısmete inanan biri olmama rağmen bir noktadan sonra beni kendimi sorgulama psikolojisine sokuyorlar. Ne kadar ayıp, annem babam da o ortamda üstelik, ve tek çocuk olduğum için evlenip yuva kurmamı en çok da onlar istiyorlar. Kim bilir nasıl üzüldüler onlar da.
Çok teşekkür ederim, ne kadar incesiniz. Sizin de her şey o güzel kalbinizce olsun inşallah..Su an ezani dinliyorum.. Rabbim anne babana evlât, sana hayat arkadasi olacak harika birini cikarsin karsina, en yakin zamanda..
ayakın arkadasmis iyiki be canim...ne sinir bozucu.Bazi insanlar icin evlilik büyük bir başarı, oysaki o kadar cok bosanan insanvar ki, banada en samimi arkadaşım ( artik degil) bebisi olmustu, hayirli olsun diye mesaj atyim oda bana dediki saol canm ee sen ne yapiyorsun sende evlilik yok cocuk yok, ikiside yok cok.moralim bozuldu, devamli.imalar falan öldük mu ölmedikküllerim den yeniden doğarım ben napalim 30 yasadim bende dua ettim kabul olmadı demekki vakti var daha
Canim benim de okuduklarim iki cins üzerinden erkekler için dediğini doğruluyor.Yani normal bir evlilikte erkek, bekar halinden daha mutlu sağlikli hale geliyor, ben zaten kadınlar kulubunde oldugumuz için belirtmek ihtiyaci duymadım ama kadınlar için durum tam tersi. Yani sağlikli bekar bir kadin sorunsuz mutlu bir evlilik içerisindeki kadindan daha mutlu,huzurluGerçekten var mı böyle bir tez...
Ben hep evlilik eşittir mutluluk şeklinde araştırmalara denk geldim de, cidden merak ettim.
Gerçi iki türlü araştırma da saçma bence.
Nasip kısmet evet. Pazarda satılmıyor ki gidip şekline şukelasına bakıp alayım. Vallahi toplumsal yaşamdan soyutlamaya yönelik pozitif ayrımcılık resmen. Evlenmmeiş erkeğe yapmıyorlar bunu, varsa yoksa kadın meta çünkü. Hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alın dilerim, sevgiler..Öncelikle allah hayırlısını versin
Ben de geç evlendim, toplum istediği kadar laf etsin ki bana etmemişlerdi, sırf onlar sussun diye mantık evliliği yapamazdım, öte yandan şu da bir gerçek ki, biz ne kadar sanane, kimseyi ilgilendirmez felsefesi ile yaklaşsak da, 30 yaş üstü bizlere, sorunlu gözüyle bakıyor çoğu insan, bu gerçek değişmez . Ufacık sorun yaşansa, zaten evlenememişe bağlıyorlardır
ben komşumu gürültü yaptığı için şikayet ediyorum, gelen polisle beraber bana evde kalmış, çocuğu yok, anlamıyor muamelesi yaptılar.
Artk sohbetim yok zaten araya mesafe koydum, herkes kendine yakışanı yapar kismette yoksa napalim canım, insallah Allah isteyem herkese tez zamanda hayırlı kismetve hayirli evlat verir, günümüzde bulunmasi o kadar zor seyler kiayakın arkadasmis iyiki be canim...ne sinir bozucu.
Yok artık ya gülermisn aglar misinben komşumu gürültü yaptığı için şikayet ediyorum, gelen polisle beraber bana evde kalmış, çocuğu yok, anlamıyor muamelesi yaptılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?