Nedir bu evlenmemiş 30 yaş üzeri kadınların çektiği?

Yeni doğum yapan bir arkadaşıma hastanede hayırlı olsun demeye gitmiştim. Arkadaşımın annesi “eee artık sen de yapış birine” demişti. Bu insanlar her yerde, herhalde evden çıkmayalım sosyal ortamlara katılmayalım diye yapıyorlar. İnsan da ne mod ne heves ne umut bırakır böyleleri sağolsun.

Evet Ela, az çok başlıklarını hatırlıyorum senin, hatta yakın bir zamanda başka bir topikte tebrik de etmiştim. Üstelik şimdi bebekte bekliyormuşsun. O kadar çok sevindim ki, çok mutlu ol inşallah.
Teşekkür ederim canım

Seviyen, kaliten, bakış açındaki hassasiyet sadece şu mesajda bile o kadar belli ki.. Öyle vizyonsuz, adap ve edep yoksunu, zihin fukara dil ukala tipler insanı efendilik çizgisinden de saptırır ama muhatap olmamakla en iyisini yapmışsın.. Cevap vermese kendini yiyor insan, cevabını verse dedigin gibi "aa bak gordun mu, evde kalmis ondan bu sinir" diyecekler, büsbütün delireceksin..
Ben 23 yasinda evlendim, 24 yasinda da bosandim, hatta tam 5 yil once bugun KK'de ilk kez konu açmıştım, bosanmayla ilgili.. Kotu evliligin ne olduğunu, kaliteli yalnizligin kiymetini, kendi degerimi ve herkesin evlenmek zorunda olmadigi gercegini bilen ve her anını guzel yasamaya calisan biri olmama ragmen birileri evlilik iması yapinca ben de geriliyorum.. Şimdi diyorum buna ne anlatacaksin? Sana bunu oylesine bi merakla sormuyor ki; evlenememeyi bi eksiklik olarak gordugunu, sorunun icinde bi tenkit oldugunu, sacma sapan bi rahatsizlik hissi ile anliyorsun.. Evlilik sorusu degil de o tınılar rahatsiz ediyor; evlenmek istiyorsan bile bunu belli etmek istemiyorsun..
Bu zihniyet ile başetmek mumkun görünmüyor bana.. O nedenle, mumkun mertebe uzak durmak ve kendi ayaklari ustunde guclu bi insan olmak gerekiyor.. Bir de çevreni aydin zihinli insanlarla doldurmak..
Rabbim yakin zamanda cok cok mutlu olacağın, huzurla dolu bir yuva nasip etsin sana dilerim..

Son düzenleme:
tabiiki öyle siz ne kadar düşüncelisiniz keşke büyüklerimiz de bu kadar düşünceli olabilse herşeyin bir zamanı var nasip kısmet dediğimiz bir şey var
yapabileceğiniz en güzel şey bu lafları kulak arkası yapmak olacaktır ya da biraz dalgaya vurarak gülüp geçin hem ortamda gerginlik de olmaz hem de eğlenirsiniz :)

Toplum baskısı çeken 30+ bekar kızlar grubu kuracağım. Herkesin derdi aynı.
Aslinda su sorularla insanlarin moralini bozup keyiflerini kaçırmasalar, insanlar gayet mutlu.. Isinde gucunde, sosyal aktivitesinde, guclu ve harika kadinlar var.. Bekar olmak kusur gibi, tum o artıları eksilere çeviren bi sey gibi davranmasa bu yobaz zihniyet..

Su an ezani dinliyorum.. Rabbim anne babana evlât, sana hayat arkadasi olacak harika birini cikarsin karsina, en yakin zamanda..

Öncelikle allah hayırlısını versin
Ben de geç evlendim, toplum istediği kadar laf etsin ki bana etmemişlerdi, sırf onlar sussun diye mantık evliliği yapamazdım, öte yandan şu da bir gerçek ki, biz ne kadar sanane, kimseyi ilgilendirmez felsefesi ile yaklaşsak da, 30 yaş üstü bizlere, sorunlu gözüyle bakıyor çoğu insan, bu gerçek değişmez . Ufacık sorun yaşansa, zaten evlenememişe bağlıyorlardır

ayakın arkadasmis iyiki be canim...ne sinir bozucu.

Gerçekten var mı böyle bir tez...
Ben hep evlilik eşittir mutluluk şeklinde araştırmalara denk geldim de, cidden merak ettim.
Gerçi iki türlü araştırma da saçma bence.
Canim benim de okuduklarim iki cins üzerinden erkekler için dediğini doğruluyor.Yani normal bir evlilikte erkek, bekar halinden daha mutlu sağlikli hale geliyor, ben zaten kadınlar kulubunde oldugumuz için belirtmek ihtiyaci duymadım ama kadınlar için durum tam tersi. Yani sağlikli bekar bir kadin sorunsuz mutlu bir evlilik içerisindeki kadindan daha mutlu,huzurlu

Nasip kısmet evet. Pazarda satılmıyor ki gidip şekline şukelasına bakıp alayım. Vallahi toplumsal yaşamdan soyutlamaya yönelik pozitif ayrımcılık resmen. Evlenmmeiş erkeğe yapmıyorlar bunu, varsa yoksa kadın meta çünkü. Hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alın dilerim, sevgiler..

Bi de ben bekardim, kimseye sormazdim "ee yok mu sende bi seyler?" şeklinde ucuz sorular.. Evlendim, yine sormadim ve bosandiktan sonra da asla sormadim.. Ya bildigin bi iliskisi vardir mesela, hani sorarsın belki "nasilsiniz, nasil gidiyor?" seklinde ama onun disinda o kadar abes, o kadar gereksiz, o kadar anlamsiz bi soru ki.. "He düşünüyorum canim" diye bi cevap mi bekliyorlar, nedir.. Bi arkadaşım var, ara sira yazisma seklinde konusuruz, boyle bi soruyu mutlaka sorar.. Bi kez keyifsiz anıma denk geldi, ne dedigimi hatirlamiyorum su an ama fena bozmuştum.. Art niyet yok, biliyorum ama gereksiz gereksiz her seyi konusmasin insanlar.. Bak yine sinirlendim

Terbiyesizlik etmiş kendini ilgilendirmeyen konuda konuşmuş bunlar saygıyı haketmiyor

Boşverin onun bunun ne dediğini ,allahtan başka kaderi bilen var mı ?
Evlenenin ,evli kalacağı belli mi ,
Ayrılık ölüm evlilik doğum hakkında ne çok konuşuyor akıl veriyor insanlar

Yaşınız daha çok küçük. 36 yaşındayım hep yaşıyorum bu söylediklerinizi. Ben de isterdim dertleşebileceğim sırtımı dayayacağım biri olsun. O kadar çok şeyi kendim yapıyorum ki. Şikayetim yok ama bazen nefes almak ister insan ya ben de istiyorum. Babam da olmayınca pek çok şeyi ben hallediyorum evdeki. En son gelip benle dertleşen arkadaşım birini bulunca arkamdan beni kıskanıyor demiş. Diğer arkadaşın annesi aa bak o da evlendi bir sen kaldın diye yüzüme bakıp ağız dolusu güldü. Bebeklerini hayırlamaya gitmiştim oysa izin alıp kalktım. hiçbir zaman evlenemedim lafı da çıkmadı oysa ağzımdan. birini arıyorum vs. asla soylemem. Ne bileyim bir tek sen yaşamıyorsun inan toplum böyle benim de çok başıma geliyor. Senin için erken hala kulak asmamaya ve yeri geldiğinde cevabını uslubunca ver derim. Yoksa daha çok buyuyor insanın içinde. Ne bileyim dalga geçerek verirsin ya da burası benim kırmızı alanım lutfen espiri yapmayın dersin. ama içinde kalmasın. Şimdi artık yerine göre cevabını verir oldum kolay olmadı tabi benim kadar sessiz biri için. Cevap vermiyorsam da o kişilerle goruşmeyerek kafamı dinliyorum. Napayım nasibim yoksa oturup mutsuz mu geçireyim hayatı deyip o kişileri çıkarıp yoluma devam ediyorum yoluma.

ayakın arkadasmis iyiki be canim...ne sinir bozucu.
Artk sohbetim yok zaten araya mesafe koydum, herkes kendine yakışanı yapar kismette yoksa napalim canım, insallah Allah isteyem herkese tez zamanda hayırlı kismetve hayirli evlat verir, günümüzde bulunmasi o kadar zor seyler ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…