Ben kayınvalidemle çok iyi geçinirim. Önceden sorunlarımız oldu ama bunu kendi içimizde hallettik. 2 gelini var kayınvalidemin ve kendisi eltimle birlikte yaşar. İkimizlede arası çok iyidir. Özellikle anne olduktan sonra kayınvalideme çok haksızlık yaptığımı farkettim ve hatalarımı düzelttim. Kayınvalidemin hatalarını ise büyüğümdür diyerek sineye çektim. İnsanız hiç birimiz kusursuz değiliz. Ama konu evlat olunca yaşı kaç olursa olsun koruma güdülerimize engel olamıyor ve başkalarını kırabiliyoruz.
Ben kayınvalideme sınır koymadım, yatak odama girme, orayı burayı karıştırma, düzenimi bozma gelip bizde uzun süre kalma, işimize karışma falan gibi şeyler söylemedim. Evimin anahtarı kayınvalidemde de var kendi annemde de. Ben evde olayım veya olmayayım, gelir girerler. Hatta annemle birlikte gelip, otururlar, yemek yaparlar, hattaaaa (biraz düzensizimdir) evimin düzenini bile değiştirirler. Üstüne de bir ton laf işitirim. Bu nasıl ev biraz düzenli ol diye. Gülüp geçer elinize sağlık derim. Bunları sorun etmem, sorun etmediğim için de ne sinirlenirim nede eşimin başının etini yerim. Eşimde benim aileme böyle davrandı. 3 aile mutlu mesut gidiyoruz.
ben sözlüyüm ve kayınvalidemi çok seviyorum
bende burda bilerek konuları okuyorum ve halime şükrediyorum:)
3 görümcem ve 1 kaynım var sözlüm en ufakları ve en kıymetlileri acaip üstüne düşerler hele ablaları hergün arar:)
tanıştığım günden beri annesi , babası ve ablalarıyla ilgili tek bir sorunumuz olmadı şükürler olsunki
farklı şehirlerdeyiz ve aradaki mesafe ve özlemden dolayıda böyle iyi niyetli olabilirler diye düşünüyorum ama:)
ama hoşuma giden bir kaç hareketleri ve davranışlarını söyliyim :))
geçen hafta düğünde sözlüm ortalarda olmadığı için kayınpederim beni dansa kaldırdı:) utandım ama bence çok hoştu...
geçen gün erkek arkım bana benim suçum olmadığı halde telefonda bağrdı ve hem annesi hemde babası kızmış:) babası o kıza her bağırdığını bana bağırıyor gibi düşün , bana saygısızlık yapıyor diye düşün demişanneside sen daha ne istiyorsun o kız en büyük fedakarlığı senin için şehir değiştirerek yapıyor aklını başına topla bir daha duymayım bağırdığını demiş
her gittiğimde iş yaptırmazlar oturturlar sarılır öperler:) sanırım bu kadar samimi olmasalar şehir değiştirmeye cesaret edemezdim:)
kaynana ile olan her konuda şükrediyorum:) ama erkek arkımın bir lafı vardı onu kaynana gibi görmez annen gibi görürsen yaptıkları sana batmaz daha ılımlı olursunuz demişti :) sanırım annesine de onu kızın gibi gör dediki biz bu dengeyi kurduk
inşallah nişan ve düğün arefesinde değişmeler olmaz
Bu tarz kaynanaların genellikle kendi hayatı olmamıştır.
Bütün hayatları çocuk yetiştirmek ve evişlerinden ibarettir.
Belli yaşa gelince,çocukları evlenir ve onlardan müthiş bir beklentiye girerler.Bu arada gelinlerden de tabii...
Çocuklar baksın,yardım etsin,gezdirsin,gelsin,misafir etsin,oyalasın,eğlendirsin vs...
Bu tarz kaynanaların sosyal hayatı yoktur.Olsa zaten çocukların üzerine bu kadar düşmezler.
Bir de fazla sahiplenen,kıskanç kaynanalar vardır.Bunların kızları da (görümceler) kıskanç olur.
Oğlum benimdir,en değerli,ilk sırada ben varım.Gelin de kimmiş.Oğlumun evi benim evim diyenlerdir.
Normal bir anne-oğul ilişkisi varsa,görümce kötü veya kıskanç olmaz.
Genellikle böyle annelerin kızlarından kötü görümce çıkar.
Aile ilişkilerinde fazla içiçe olmak her zaman sorun getirir.
Anne babalar elbette evlatlarından ilgi beklerler,hatırını sormasını beklerler.
Ama bizde maalesef sınırlar aşılıyor.Çocukların kendi hayatları ve çekirdek aileleri olduğu kabul edilemiyor.
Bir de bize özgü olan "laf sokma" durumu var ki...Kelime olarak da çirkindir,uygulaması da son derece sinir bozucudur.
İnsanlar açıkça söylemek veya kibarca ikaz etmek yerine bu yola başvururlar.
Böylece karşı tarafın sadece antipatisini kazanırlar.Karşı taraf da aynı yolla karşılık verince rahatsız edici bir soğuk savaş başlar.
Bu yolda,çoğu zaman olan damada olur.
Aslında paylaşılamayan kişi damattır.Ama anne ve eş,birbirlerinden hırslarını alamayınca damada patlarlar.
maaşallah hep böyle olursunuz inşallah
ama evlenince bunları hoş karşılamayabilirisn belki,ablalarının hergün aramasından rahatsız olabilirsin mesela,ilgi göstermelerinden,kardeşlerine sarılmalarından rahatsız olabilirsin belki
böyle kaç tane konu okuduk
birşey söylicem belki gülüceksiniz ama onu değilde beni aramalarını isterim
çünkü benim orda onlardan başka kimsem olmıcak
ben erkek arkadaşımı veya kocamı sadece diğer kadınlardan kıskanırım ablalarından , yeğenlerinden ve annesinden değil.
en azından yerimi biliyorum. ben yokken onlar vardı ve onların en kıymetlileri hepsinin üstünde anne kadar emekleri var...
dağdan gelip bağdakini kovma gibi bir niyetim yok. ya da onların hareketlerine yön vermek gibi...
benden önce nasıl davranıyorlarsa benden sonrada öyle davranmalılar bence böyle ufak tefek şeylerle sıkıntıya sokamam ilişkimi... burda okuyorum şok oluyorum yok görümcem eşimle fotolarını face koymuş yok görümcem gidince eşimin kolunun altından ayrılmıyor... ya tabikide ayrılmayacak kardeşi yaa ondan öte birşey varmı dünyada ki hangi canlı ile aynı yerde can bulabilirsinizki kardeşten başka...
insanlar yok kaynana yok görümce diye kendilerine sorun yaratıyorlar bence... zaten hayatta tutunmak gün geçtikçe zorlaşıyor birde bunları takamam valla..
he bu sözüm kesinlikle fesat kaynana ve görümcelerden uzak.. onların kategorisi farklı ama dediğim gibi burda bence insanlar pire için yorgan yakıyor... böyle aile olunmazkii? annenizin ya da sizin kardeşlerinizin tersi olmuyor mu oluyor ee onları yok sayabiliyor musunuz hayır? neden eşlerinin ailelerini yok saymaya çalışırlar anlam veremiyorum...
yok bana eşim yeter mutlu olayım ailesi önemli değil diye düşünende çok... öyle bir dünya var mı? leyleklermi getirdi bu insanı? sana yeter ama ona annesizlik yeter mi??
biraz objektif davranmalı bence...
inşallah yazdıklarım yanlış anlaşılmaz
ben erkek arkadaşımı veya kocamı sadece diğer kadınlardan kıskanırım ablalarından , yeğenlerinden ve annesinden değil.
en azından yerimi biliyorum. ben yokken onlar vardı ve onların en kıymetlileri hepsinin üstünde anne kadar emekleri var...
dağdan gelip bağdakini kovma gibi bir niyetim yok. ya da onların hareketlerine yön vermek gibi...
benden önce nasıl davranıyorlarsa benden sonrada öyle davranmalılar bence böyle ufak tefek şeylerle sıkıntıya sokamam ilişkimi... burda okuyorum şok oluyorum yok görümcem eşimle fotolarını face koymuş yok görümcem gidince eşimin kolunun altından ayrılmıyor... ya tabikide ayrılmayacak kardeşi yaa ondan öte birşey varmı dünyada ki hangi canlı ile aynı yerde can bulabilirsinizki kardeşten başka...
insanlar yok kaynana yok görümce diye kendilerine sorun yaratıyorlar bence... zaten hayatta tutunmak gün geçtikçe zorlaşıyor birde bunları takamam valla..
he bu sözüm kesinlikle fesat kaynana ve görümcelerden uzak.. onların kategorisi farklı ama dediğim gibi burda bence insanlar pire için yorgan yakıyor... böyle aile olunmazkii? annenizin ya da sizin kardeşlerinizin tersi olmuyor mu oluyor ee onları yok sayabiliyor musunuz hayır? neden eşlerinin ailelerini yok saymaya çalışırlar anlam veremiyorum...
yok bana eşim yeter mutlu olayım ailesi önemli değil diye düşünende çok... öyle bir dünya var mı? leyleklermi getirdi bu insanı? sana yeter ama ona annesizlik yeter mi??
Arkadaşlar benim çok şükür ki kaynanamla öyle sorunlarım yoktur sadece oğluşuna pek düşkündür kendi kararlarını empoze etmeye çalışır ama aman aman huzursuzluk çıkaracak boyutlarda olmadı.
Ama konulara bakıyorum da neler neler var...Belki biz tek taraflı mı görüyoruz diyorum ama, nedir kaynanaların gelinlerle alıp veremedikleri? :26::26::26::26::26::26:
Biz de mi acaba kaynana olunca aynı olacağız gelinlerimize karşı..
Var mı kaynanasıyla çok iyi geçinen? Sırrı nedir söyleyin de dertlere derman olun
...bence tek sorun erkek annelerı oğullarına daha duskun oldugu ıcın oglunun sevdiğini onlar rakıp görüyorlar kendılerıne
benim kaynanam yok haliyle hiçbir zaman kaynanası olan kadınlar kadar empati kuramam buradaki konularla ilgili. ama şu bir gerçek ki sonuçta ataerkil bir toplumuz, kadının tam anlamıyla statü ve söz sahibi olabilmesi için bir oğul doğurup, büyütüp, evlendirmesi gerekiyormuş gibi bir kanı var toplum ve özellikle erkekler gözünde.
kadın yıllarca ezilir, aşağılanır, horlanır gençliği heba olur, oğlunu evlendirip bir gelin sahibi olunca da belki hayatında ilk kez söylediği şeyler işitilir, sözü geçmeye başlar bunun sarhoşluğunu yaşayan bir kısım kaynanalar da birer canavara dönüşür. yani aslında sorun yine ataerkillik bana göre.
Evet bu açıdan hiç bakmamıştım olaya..Bu teze göre şuan ezilen taraf biz olacağız ve Neticede biz de kaynana olduğumuzda gelinimizi ezeceğiz bu döngü de böyle döner durur
Ama geliniyle arkadaş gibi günlere giden, gezen tozan kaynanalara ve gelinlere çok imreniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?