Nedir gelinlerin kaynanadan çektikleri?

Kendi konundan okudum canım kayınvalidenin yaptıklarını.. İnan bana Allah'ın adaleti mükemmeldir..
Gün gelecek kayınvaliden yaşlanacak ve bütün bu yaptıklarından pişmanlık duyacak senin gözünün içine bakacak..
Babannem zamanında anneme yapmadığını bırakmamış..Eskiden hayvancılıkla uğraşırlardı..Annem onca hayvanla ilgilenirmiş sütü sağarmış ama ben bebekken 1 litre süt vermezmiş annem akrabalardan istermiş.. Şimdi yaşlandı ve annemin gözünün içine bakıyor çocuk gibi..

benim babaannemde aynıymış ölürken bir tek annemden hellallik istedi ben torunları arasında ayrım yaptığından anneme yaptıklarından dolayı babaannemi hiç affetmedim onuniçinde mezarına hiçgitmedim çoksevdiği torunları çocukları başına gidip bi dua okumuyor. benimde bi kızım var kötü biri olmamak için çabalıyorum ama eşimi doldurup bana göndermesi eşimin benden soğuması beni daha çok üzmüş durumda şimdi iş bakıyorum eskiden çalışırken her işi ortak yapardık şimdi bana söylediği ben çalışıyorum yoruluyorum yapamam belki bende çalışmaya başlarsam bana biraz saygı duyar

kesinlikle katılıyorummm su hayatta bir el kızı lafına sinirlerim bozuluyor bir de o yokken biz vardık lafına. ya bu doganın kanunu evet belki 20 yıl sen yoksun ama Allah ömür versin 40-50 sene sen varsın hastalıgını sinirini çamasırını maddi anlamda varlıgını yoklugunu bedenini evladını herşeyini veriyorsun. bende kendimi arkadasın dedigi gibi hafife almam kocam benim herşeyimdir herşeyim....

Bir kaynana şunu diyebilmeli "Benim evladımın huzurlu bir yuvası olsun eşiyle çocuklarıyla mutlu olsun da başka birşey istemem"
Ama çoğu diyor ki "Benim oğlumu elimden aldı elin kızı ona huzur vermeyeceğim"..
Allah ıslah etsin böylelerini..

çok dogru söylemişiniz ama böyle düşünen hiç yok
zaten herşey ordan çıkıyor
benim hanım annemi çok severim saygıda kusur etmem ama hanım annemde beni çok sever kızım derler herzaman:26:
ama bazen aybaşılarımı tutuyodur nedir bi çoşuyolarki sorma gitsin
neden böyle oluyo diye hep düşünüyorum
neden ya neden oglun evlenmiş çolukçoçugu olmuş,sende gel ye iç gez gelininle torunu sev okşa oglunla gelininde mutlu olsun sana yeter
yok anacım yok gelin ii olur hanımanne çoşar ,hanımanne ii olur gelin çoşar
etrafımızda çok örnek var
bence iki tarafta anlayışlı olacak gelin ben bu evin geliniyim oda eşimin annesi,hanımannede dicekki o benim gelinim oglumun karısı
kusursuz insan olmaz kimse dört dörtlük deyil(bende dahil)ama işte kimsede yok
yeri geldi hanımannem bana neler dedi ,hatta sinir krizi bile geçirdim
ben de kusursuz deyilim benimde oldu
ama halen vede ömür boyu yüz yüze bakılıyo ne olursa olsun :26:
hımm ben 8 yıllık evliyim oturdu bazı taşlar yerine ,ama o taşlar yyerine oturana kadar biz neler atlattık

Demişsin ya gelin iyi olur kayınvalide kötü olur kayınvalide iyi olur gelin kötü olur..Şimdiki kayınvalidelere sorsan zamane gelinleri onlara çektiriyor..
Haklılar da aslında..Öyle gelinler var ki kayınvalideye neler çektiriyor.. Karşılıklı anlayış olmalı her iki taraf da geçinme yanlısı olmalı..
Rabbim herkesi iyilerle karşılaştırsın inşallahh..

amin inş
evt yazdıgım gibi her iki tarafta anlayış olmalı bence
hımmm çok zulumlu ,dayak vb...demiyorum yani en ufak noktaları diyorum
gecen çok yakınbi akrabamız nişanlanıyo işte yaşadıgım şehirde düzendüzülür(geline kıyafetler takılar alınır)
neyse gelin demişki :bu ayakkabı olmasında şu ayakkabı olsun demiş,ki bu hakkıdır (bizzat gelinde ve erkek evinden duydum)
alınmış ne isterse,eve bırakmışlar,akşam kaynana ,elti,görümce kız evine gitmişler
bunlar bir güzel dayak atmışlar
elinden kız zor kurtulmuş
vay efendim neymiş bizim istedigimizi almadıda onu aldı diye
yani neler neler var

Bir kaynana şunu diyebilmeli "Benim evladımın huzurlu bir yuvası olsun eşiyle çocuklarıyla mutlu olsun da başka birşey istemem"

şimdi açık açık söylemek gerekirse benimki bunu dosta düşmana, herkese söylüyor hatta bana ve oğluna bile..
ama aynı kadın ogluyla aramı bozmak için elinden geleni de ardına koymuyor.. ne o.spu'luğum kaldı ne baska birseyim...

mesela benım kv nın dıger gelınlerı de kötü, bende kötüyüm, damatları da kötü.. bı tek kendısı ıyı... nasıl oluyorsa..
o yuzden kimse bana iyi kv var demesin.
bu koca bır yalan.
ne bende, ne aılemde, ne etrafımda bır tane bıle duzgun anlaşan gelın-kv yok..
nedense hep gelinler kötü...

gelinlere ölüüüüüüm yaşasın kaynanaoğulları :)

Son düzenleme:
genelde kendi eşlerinden saygı sevgi görememiş kadınlar , bu eksikliği oğullarıyla karşılamak istiyorlar. kendi iç huzuru olmayan kadınlar "kayınvalidelik" yapıyorlar.

ben yaşayamadım, siz yaşayın; baban bana sahip çıkmadı sen karına sahip çık; kaynanam bana böyle çektirdi ben size böyle yapmayacağım derken farketmeden sakındıkları hale düşüyorlar. misal benim kayınvalidem. şu anda aynaya baksa bana neler çektirdi diyerek anlattığı çoğu zaman kötü davrandığı kaynanasını görecek karşısında. haberi yok...

aklıma bi gelin kaynana hikayesi geldi

kaynana yeni evlenen oğluyla gelinini yemeğe çağırmış birde aile dostunu
herkes yemeğe oturmuş yemekler ya çok tuzlu ya yanmış yada pişmemiş hiç kimse yemekleri yiyememiş
gelinle oğlu gitmiş
aile dostu sen mükemmel yemek yapardın noldu sana demiş
kayınvalide ben yemekleri güzel yapsam oğlum eşine durmadan annem şöyle yemek yapardı sen neden öyle yapamıyosun der tartışırlar diye
özellikle kötü yaptım eşinin yemeklerini sevsin evinin yolunu bilsin
ilk okuduğumda varmı böyle kaynana dedim

araştırdım yokmuş hakikaten hikayeymiş

Bilmem..

Gelin adaylarında şu var.. Daha huyunu suyunu bilmeden tanışma aşamasında bile can ciğer kuzu sarması oluyorlar kayın valide adayları ile.. Sonra da vay efendim ben ona şöyle davrandım böyle iyiydik şakalaşırdık ' anneme yapmadığımı ona yaptım ' şimdi evlendik evime karışıyor hep gelip duruyor rahatlık vermiyor.. Eee ne oldu zaten dk 1 gol 1 can ciğer kuzu sarması olmak hoşuna gitmişti ? Ne değişti ki..

Erkek annelerinde de ' artık oğlum evlendi , kendine ait bir hayatı var ' ı kabullenmek zor geliyor.. Birazda geline göz dağı amaçlı ' ben buradayım ' anlamında gerek telefonlar gerek talepler bekarken ki gibi devam edebiliyor..

Durum bunlarla başlayıp ' tipik gelin - kaynana tartışmaları ' nında vermiş olduğu gazla kızılca kıyamet kopuyor..

Oysa ki nasıl yeni bir ortama girdiğimiz de az ve öz konuşmayı insanları önce tanımayı sonra ona göre davranmayı ilke edinsek sorun kalmayacak.. ' Kaynana ' veye ' gelin ' sıfatları ile değil de önce insan olarak bakıp saygı da kusur etmeyip karşılığında sevgi de alabiliriz, böylece iki tarafında sevdiği ' erkek ' arada kalmaz ve ilişkilerimiz her anlamda daha güzel olur diye düşünüyorum..

NOT : 9 aylık evliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…