bende çok imreniyorum
ben yakın oturdum evelndiğimin ertesi akşamı kapıma geldi misafirim oldu
aynıbinada oturdum neden akşam yemeğini haber vermekte geciktim diye kötü oldum
şimdi uzak oturuyorum eşimi pohpohlayıp fitleyip bende soğutma derdi
yaptıklarımı bir tarafa yazıyorum yapılanları bir tarafa yazıyorum denge arasında dağlar var yahu
Kendi konundan okudum canım kayınvalidenin yaptıklarını.. İnan bana Allah'ın adaleti mükemmeldir..
Gün gelecek kayınvaliden yaşlanacak ve bütün bu yaptıklarından pişmanlık duyacak senin gözünün içine bakacak..
Babannem zamanında anneme yapmadığını bırakmamış..Eskiden hayvancılıkla uğraşırlardı..Annem onca hayvanla ilgilenirmiş sütü sağarmış ama ben bebekken 1 litre süt vermezmiş annem akrabalardan istermiş.. Şimdi yaşlandı ve annemin gözünün içine bakıyor çocuk gibi..
Bence evlendiğin zaman kocanla başbaşa kalmak isteyeceksin, kendi düzenini kurmak isteyeceksin.. Ve şu ben yokken onlar vardı onlar yokken ben vardım gibi sözleri de bir kenara bırakın lütfen.. Siz o kişiyle hayatlarınızı birleştiriyorsunuz..Yeri geliyor anneden babadan önce geliyor eş..Anneyi babayı haftada ayda veya yılda bir görürsün ancak eşinle her an beraber olacaksın.. Kendi evlatlarınız olacak ve artık hayatınızı karı-koca-evlat üçgeninde çekip çevirmeniz gerekecek...Elbette ki ben kayınvalideyi at bir köşeye demiyorum ama, kendinizi de hafife almayın...Kayınvalidenizin kendi kayınvalidesiyle ilişkileri nasıl acaba? Benim kayınvalidem mesela kayınvalidesi yaşlı ve yalnız ama yılda ancak gider ya da yanına çağırır.. Demem o ki kendileri elin oğlunu nasıl anasından babasından ayırıyorsa(sözüm benim kayınvalidem gibi olanlara), kendi oğlunu da bir başkasının kendisinden ayırması zor olmasa gerek..Olmamalı da...
Bir kaynana şunu diyebilmeli "Benim evladımın huzurlu bir yuvası olsun eşiyle çocuklarıyla mutlu olsun da başka birşey istemem"
Ama çoğu diyor ki "Benim oğlumu elimden aldı elin kızı ona huzur vermeyeceğim"..
Allah ıslah etsin böylelerini..
çok dogru söylemişiniz ama böyle düşünen hiç yok
zaten herşey ordan çıkıyor
benim hanım annemi çok severimsaygıda kusur etmem ama hanım annemde beni çok sever kızım derler herzaman:26:
ama bazen aybaşılarımı tutuyodur nedir bi çoşuyolarki sorma gitsin
neden böyle oluyo diye hep düşünüyorum
neden ya nedenoglun evlenmiş çolukçoçugu olmuş,sende gel ye iç gez gelininle torunu sev okşa oglunla gelininde mutlu olsun sana yeter
yok anacım yokgelin ii olur hanımanne çoşar ,hanımanne ii olur gelin çoşar
etrafımızda çok örnek var
bence iki tarafta anlayışlı olacakgelin ben bu evin geliniyim oda eşimin annesi, hanımannede dicekki o benim gelinim oglumun karısı
kusursuz insan olmaz kimse dört dörtlük deyil(bende dahil)ama işte kimsede yok
yeri geldi hanımannem bana neler dedi ,hatta sinir krizi bile geçirdim
ben de kusursuz deyilim benimde oldu
ama halen vede ömür boyu yüz yüze bakılıyo ne olursa olsun :26:
hımm ben 8 yıllık evliyim oturdu bazı taşlar yerine ,ama o taşlar yyerine oturana kadar biz neler atlattık
Demişsin ya gelin iyi olur kayınvalide kötü olur kayınvalide iyi olur gelin kötü olur..Şimdiki kayınvalidelere sorsan zamane gelinleri onlara çektiriyor..
Haklılar da aslında..Öyle gelinler var ki kayınvalideye neler çektiriyor.. Karşılıklı anlayış olmalı her iki taraf da geçinme yanlısı olmalı..
Rabbim herkesi iyilerle karşılaştırsın inşallahh..
Bir kaynana şunu diyebilmeli "Benim evladımın huzurlu bir yuvası olsun eşiyle çocuklarıyla mutlu olsun da başka birşey istemem"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?