- 3 Şubat 2018
- 25.858
- 111.241
- 598
Peki torununu görmek istiyor demesine ne demeliyim? Bebeğim 1 yaşında bensiz gidemez ve ayrı şehirlerde yaşıyoruz nasıl gelmesini engelleyebilirim
ben sacmalamiyorum hatirladigimi yazdim. siz de hatta esinizin annenizden korktugunu falan soylemistiniz. yani adami bir sekilde sindirip ondan sonra sizin bu tavirlariniza tepki vermedigi icin size hak veriyor zannetmeyin bunu soyluyorum.Siz ne saçmalıyorsunuz ya ne eşimi dövmesi? Bir kere o benim kafamı itmişti ben de onu itmiştim buydu. Tekrarı da olmadı zaten uydurmayın kafanızdan geyik yapmak için.
Kesinlikle takılıyorum. Ya tutsun çenesi gelsin sevsin torununu yoksa sokma evine.Eh o zaman o torunu dünyaya getirene karsi haddini de bilecek.yok bilemiyorsa o zaman bilene kadar gelip evinizde göremeyecek. Ben cocuklarimin aile büyüklerine iyi bir bagi olmalarina önem veririm. Ama madem kadin evinize de gelip yuvanizin temeline devamli bomba koymaya calisiyor, asil o zaman cocuk icin kendinizi korumaniz lazim. Esiniz belli ki kücüklügünden bu yana annesi tarafindan kücük tutulmus sesini cikartamiyor. Bu onun sorunu. Ama siz kendinizi full koruma hakkina sahipsiniz. Bugün esinize hakkinizda pislik diyen, yarin cocugunuza da annen pislik der.
Peki torununu görmek istiyor demesine ne demeliyim? Bebeğim 1 yaşında bensiz gidemez ve ayrı şehirlerde yaşıyoruz nasıl gelmesini engelleyebilirim
Aynısından bende de vardı. Nişanlandığımızdan beri görüşmüyoruz, eşim de görüşmüyor. Ucuz atlattım ben sanırım.
Eşime sen öfken dinince git görüş ihtiyaçlarını karşıla yanında ol dedim. Bir iki defa da gitti ama bizim konuyu açıp bana yine hakaret edince kv, eşim de annem ne pişman ne de mahcup bu böyle olmaz bana çok zarar veriyor bir daha görüşmeyeceğim diyip bağlarını kopardı.
Ben küslükten sonra bebeği eşimle ona gönderdim torununu görsün oğluyla arası açılmasın diye. Bu defa da ikiyüzlüler hayatımızdan çıktı artık biz üçümüzüz filan yazdı. Sonra da eşimin oraya tek gittiği bir seferde oğluyla oğlu beni dövmediği, maaşımı elimden almadığı, altınlarımı neden ona vermediğim gibi sebeplerle kavga etmiş. Yani meseleyi buraya getirmiş. Bebeğimi onun istediği hastane ve doktorla doğurmadım diye doğumdan sonra oluşan bir sorun için, inat ettin ille orada doğurucam diye al sana inat işte bebek koronadır kesin kaldıramaz ölür dedi. O yüzden pek de torun sevgisi taşıdığını düşünmüyorum insan bunu dillendiremez çünkü bence. Hayat tercihlerden ibaret neticede daha fazla onu alttan alamazdım. Bir yere kadar dolduruyor bardağı insan.Valla bazıları başka seçenek bırakmıyorlar. Gelin sonuçta el ama oğlunu seven, düşünen, biraz aklı selim bir anne geliniyle de çatışmaz.
Bu dünyaya biz gelirken tercih etmiyoruz. Anne baba olmak çocuğa karşı sorumlu olmaktır. Ona sevgi, şefkat aşılamak, eğitimini karşılamak, evlenirken yardımcı olmak gibi sorumlulukları da yerine getirmektir. Yoksa kedilerde doğuruyor.
Ama eğitimsiz, cahil , egoist kayınvalideler çocuklarını paylaşamamak gibi sağlıksız bir saplantıya giriyorlar. İnsanlar mutlu olmak için evleniyor. ekonomik bağımsızlığı olan bir hiç kadın eş ailesinin bu tarz tacizlerine göz yummaz.
Benim ilk evliliğimde asla böyle bir problem yaşamadım. Çok değerli, kaliteli bir kayınpederim vardı. Beni kendi kızından ayırmaz, elleriyle Adana kebap yapardı. Kayınvalidem de eşinden çekindiği için bana gözünün üstüne kaşı var dememiştir Bende bayramlarda, tatillerde hep yanlarına giderdim.
“Ne ekersen onu biçersin” Entrika, hırsı, gıybet, kıskançlık ekerseniz ister istemez evladınız bile olsa kaçırırsınız.
Mesleğim var ama bebeğim küçük ona bakıyorum bir de hamileyim şu an bakacak kimsem yok maalesef. Bir de o kadın bayılır tek kalsa evimi kendi isteğine göre düzenler iyice yerleşmeye çalışır zaten asıl bizle yaşamak istiyordu ben müsaade etmiyorum diye de nefret ediyor benden.Çalışma gibi bir şansınız var mı ? Bence kaynanayı eve almamak çok iyi bir fikir değil. Bu sefer siz kötü olursunuz ve eşiniz sizin ailenizinde gelmesini istemeyebilir. Kısası kısas yapabilir yani. İşe girme imkanınız varsa girin derim. Hem kendi ayağınızın üstünde durursunuz hemde böyle saçma sinir bozucu şeylerle sürekli uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bakıcı tutarsınız. Bahaneniz olur mesela şuan izin alamıyorum, iznimi tatil için kullanacağım gibi... kaynana da gelmekten vazgeçer heralde artık ne yapacak tek başına evde. Sizin için de çok iyi olur bence. Bilmiyorum çalışıyor muydunuz önceden ne yaptınız ama hiçbir şey için geç değil
Sizin nefretler karsilikli. esinizle sorunlu oldugunuz ev isi ile ilgili konunuzda bile annesine hakaret etmissiniz ruh hastasi diyerek :)Mesleğim var ama bebeğim küçük ona bakıyorum bir de hamileyim şu an bakacak kimsem yok maalesef. Bir de o kadın bayılır tek kalsa evimi kendi isteğine göre düzenler iyice yerleşmeye çalışır zaten asıl bizle yaşamak istiyordu ben müsaade etmiyorum diye de nefret ediyor benden.
Aynen en alakasız şeyde bile kadına gıcık olacak bir şey buluyorum artık delirtti beni 2,5 senede.Sizin nefretler karsilikli. esinizle sorunlu oldugunuz ev isi ile ilgili konunuzda bile annesine hakaret etmissiniz ruh hastasi diyerek :)
Ay Allah korusun ne biçim Üslup onlar nasıl Mesajlar böyle mi yazmış açık açık cidden
Ben kvnin hakli oldugunu soylemedim ama yasca buyuk biri ve esinin annesi.ayni seyi esiniz annenize yapsa ne dersiniz aaa canim haklisin annem haketti mi diyeceksiniz.Peki kayınvalide ne hakla gelinine pislik diyor ? Ne hakla çocuk bakmaktan ne anlar, o kim ki, internet annesi, telekulak diyebiliyor ? Konuyu tam okumadınız heralde siz. Bu laflara karşılık ne desin mesela konu sahibi ? Evet annecim haklısınız çocuğuma bir çorabı bile giydiremeyen ona bakmasını bilmeyen pisliğin tekiyim mi desin. Kimsede peygamber sabrı da yok ama bu kadarda. Kadın hamile bide. Hadi her şeyi geçtim merhametinde mi yok. Evet kayınvalidesi pislik bir insan
Ne tipik kv hareketleri yahu ben hiç böyle hakaret tufanı eden bir kv görmedim çevremde sizin çevrenizi merak ettim açıkçası ben hayatımda ilk defa böyle bir kadın görüyorum.Ben kvnin hakli oldugunu soylemedim ama yasca buyuk biri ve esinin annesi.ayni seyi esiniz annenize yapsa ne dersiniz aaa canim haklisin annem haketti mi diyeceksiniz.
Insanin karakteri olaylara gore degismez ben ne olursa olsun esimin ailesine bu cumleleri kurmam.yaptigi seyler tipik kv hareketleri evet kv az degil ama konu sahibinin de ondan kalır yani yok
Benim annem eşim hakkında böyle konuşsa ve bebeğimi nasıl giydirdiğime, nasıl yetiştirdiğime karışsa, hele hele böyle hakaret edecek olsa cevabını benden alır, eşime sıra gelmez bile.Ben kvnin hakli oldugunu soylemedim ama yasca buyuk biri ve esinin annesi.ayni seyi esiniz annenize yapsa ne dersiniz aaa canim haklisin annem haketti mi diyeceksiniz.
Insanin karakteri olaylara gore degismez ben ne olursa olsun esimin ailesine bu cumleleri kurmam.yaptigi seyler tipik kv hareketleri evet kv az degil ama konu sahibinin de ondan kalır yani yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?